جمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » بحرین اعضای یک «گروه تروریستی مرتبط با ایران» را بازداشت کرده‌است

بحرین اعضای یک «گروه تروریستی مرتبط با ایران» را بازداشت کرده‌است

وزارت کشور بحرین در بیانیه‌ای می‌گوید اعضای «یک گروه تروریستی» مظنون به دست‌داشتن در«حمله به اتوبوس نیروهای پلیس» در اسفند گذشته را «بازداشت کرده‌است». بحرین مدعی‌ست اعضای این گروه با سپاه پاسداران ایران در ارتباط هستند.

بنا به اعلامیه پلیس بحرین، «۱۴ عضو» این گروه بازداشت شده‌اند و به گفته وزارت امور داخلی آن کشور ۱۱ نفر از آن‌ها مظنون هستند که تحت نظارت سازمان سپاه پاسداران جمهوری اسلامی و گروه «کتائب حزب‌الله» عراق، آموزش دیده‌اند.

بنا بر گزارش‌ها گروه «کتائب حزب‌الله» عراق (گردان‌های حزب‌الله عراق) در سال ۲۰۰۳ میلادی تشکیل شده و خود تحت نظارت حزب‌الله لبنان، «به تعلیم و تجهیز» چند گروه شبه‌نطامی دیگر مشغول است. ←​بیشتر بخوانید

بحرین مدعی‌ست دو تن از «رهبران» گروهی که می‌گوید اعضای آن بازداشت شده‌اند، ساکن ایران هستند. یکی از افراد نام برده شده به تازگی در «فهرست تروریستی» ایالات متحده قرار گرفته‌است.

به گفته این کشور شـش تن از بازداشت‌شدگان در اردوگاهی تحت نظارت سپاه پاسداران، پنج تن دیگر تحت نظارت گردان‌های حزب‌الله عراق و سه نفر دیگر نیز در خود بحرین «آموزش دیده‌اند».

وزارت امور داخلی بحرین، بازداشت‌شدگان را متهم کرده‌ است که در جریان انفجار بمبی در کنار اتوبوس حامل نیروهای پلیس دست داشته‌اند. در آن انفجار در اوایل اسفند گذشته، پنج مامور پلیس زخمی شدند.

این نخستین بار نیست که بحرین از بازداشت یا «خنثی‌کردن» اقدامات افراد یا گروه‌های مرتبط با ایران خبر می‌دهد. برای نمونه در ۱۵ اسفند ماه، نیز بیانیه‌ای منتشر کرده و از بازداشت ۲۵ تن که «عضو یک گروه تروریستی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران» توصیف شده بودند، سخن گفته بود.

دولت بحرین در آن زمان گفته بود «یک گروه ۵۴ نفره» به «ایران و عراق رفته بودند تا در پایگاه‌های سپاه پاسداران آموزش» ببینند.

مقام‌های ایرانی، از جمله رهبر جمهوری اسلامی، همواره تاکید کرده‌اند در مورد وقایع بحرین بی‌تفاوت نیستند، اما دخالت در اوضاع داخلی آن کشور را رد می‌کنند. دولت ایران هنوز به بیانیه‌ی منتشرشده اخیر واکنشی نشان نداده‌است.

بحرین جلوی فعالیت یک گروه عمده مخالف حکومت آن کشور به نام «جمعیت وفاق» را گرفته‌ و آن‌ها را متهم به «تشویق به خشونت و برگزاری تظاهرات و تحصن‌های غیر قانونی» کرده‌است؛ عمده ساکنان بحرین شیعه‌مذهب هستند، ولی حکومت پادشاهی آن در دست خاندانی سنی‌مذهب است.

در فهرست سالیانه منتشرشده از سوی «فریدام هاوس»، خانه آزادی، هم بحرین و هم ایران در بخش انتهایی، در کنار کشورهایی مانند عربستان سعودی یا سوریه، چه از نظر سیاسی و مدنی و چه از منظر آزادی مطبوعات و آزادی بیان، کشورهای «غیرآزاد» به شمار می‌روند.

(منبع: رادیو فردا)