جمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » بسته ویژه خبری-تحلیلی در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌ها!

بسته ویژه خبری-تحلیلی در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌ها!

خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. بسته ویژه خبری-تحلیلی

***

حجاریان: بنا بود عده‌ای از فرماندهان سپاه مجازات شوند!

سعید حجاریان، از فعالان اصلاح‌طلب به تازگی طی یادداشتی با عنوان “فرد افکنی” که در یک وبگاه اصلاح‌طلب منتشر شد، اینطور ادعا کرد که نظام جمهوری اسلامی ایران در بحث برخورد با فساد و استفاده از فرصت‌ها دچار تسویف یا همان به تأخیراندازی شده است!

او در این یادداشت همچنین با کنایه از این می‌گوید که شاه هم دچار تسویف بود.

حجاریان در لابه‌لای نوشتار خود و در اشاره به مصادیق تأخیرافکنی فوق‌الاشاره می‌نویسد: نمونه دیگر مسئله جنگ است. در جنگ ایران و عراق، در همان روزهای نخست ضعف‌های بعضی از فرماندهان جنگ مشهود بود اما علاج را به بعد موکول کردیم تا حدی که در خاتمه جنگ گفته شد، بنا بود عده‌ای از فرماندهان سپاه محاکمه و مجازات شوند. علاوه بر این شاهد هستیم در سالیان اخیر، شماری از این افراد عهده‌دار بازخوانی تاریخ‌ جنگ شده‌اند و به‌راحتی از خطاهای استراتژیک و تعداد شهدا سخن می‌گویند بی‌آنکه فرد یا نهادی از اهمال‌کاری آن‌ها پرسش کند.

حجاریان در بخش دیگری از همین یادداشت تأکید می‌کند: در دوران جنگ ایران و عراق نیز فرصت‌هایی برای تغییر معادلات جنگ پیش روی کشور بود اما جدال‌های بیهوده، اختلاف‌نظرها و پافشاری بر شعارهایی از جمله «جنگ جنگ تا یک پیروزی بزرگ»، «جنگ جنگ تا رفع فتنه از جهان» و… پایان جنگ را به تعویق انداخت و خسارت‌ها را تشدید کرد تا جایی که فرمانده جنگ در نامه‌ای‌ به امام خمینی گفت، مسئله جنگ با تمهید تجهیزات فراوان مرتفع می‌شود؛ از بالگرد و هواپیمای نظامی تا بمب اتم! و در اینجا نیز تسویف، نوشیدن جام زهر را به‌دنبال داشت. +

*حجاریان در این یادداشت تقلا می‌کند با یک تیر، دو نشان بزند و ضمن ایراد اتهام تسویف علیه نظام جمهوری اسلامی؛ کنایه‌ای هم به فرماندهان سپاه بزند.

در بحث تسویف و فساد اتهام او وارد نیست چون فساد از آنجا که یک عمل نفسانی است، حتی در حکومت امام معصوم(ع) نیز وجود دارد و نمی‌شود به بهانه وقوع چند پرونده فساد؛ نظام حکومتی را به تعلل متهم کرد.

جالب آنکه اتفاقا اکنون وقت تشویق و تمجید از حکومتی است که نشان داده طی 41 سال گذشته هرگز اهل سازش با فساد نبوده و با مفسدین در هر سطح و میزانی برخورد کرده است.

می‌توان در این زمینه به دولت ماکرون در فرانسه اشاره کرد که مصوبات مفسده‌انگیزی مثل کاهش مالیات ثروتمندان و افزایش مالیات ضعفا را عملی می‌کند و تمام هیئت حاکمه کشور نیز با چنین فساد سیستماتیکی موافقت دارند!

اما اظهر من الشّمس است که در نظام جمهوری اسلامی ایران با این مقولات مواجه نیستیم و رویه‌ای که وجود دارد؛ اتفاقا برخورد افتخارآمیز با فساد است.

در بحث ادعای اتهام علیه برخی فرماندهان سپاه نیز اولا حجاریان نگفته که چه کسی در پایان جنگ گفته فرماندهان سپاه باید محاکمه شوند! ثانیا او از کدام تخلف اثبات شده سخن می‌گوید؟! چون اشتباه جزئی از نبرد است اما تخلف مصداقی از جاسوسی است و غیره. و ثالثا این مقوله یکی از آرزوهای برخی رجال چپ و اجداد آنها بوده است که به هر نحوی از انحاء؛ از مفهوم برساخته تخلف فرماندهان جنگ سخن بگویند و حتی پای کسانی از آنها را به زندان باز کنند!

کما اینکه سردار فضلی، نیز زمانی در یک مصاحبه پیرامون مفهومی با عنوان “سناریویی برای شکستن رزمنده‌ها” نیز صحبت کرده است.[1]

این تقلا را می‌توان با طرح انجام شده در دهه هفتاد برای شکست وزارت اطلاعات و ماجرای قتل‌های زنجیره‌ای همسان دانست.

برخی محافل تحلیلی معتقدند سعید حجاریان و اذناب او در تدارک “فتنه اقتصادی” و خیابانی کردن سیاست در کشور هستند که یکی از اضلاع این تدارک؛ به ضعف کشاندن نیروها و نهادهای امین کشور و نیز ملکوک کردن کارنامه‌های مطلوب در نظام اسلامی است.

***

هشدار “عباس آخوندی” برای یک اتفاق خون‌بار

گرانی مسکن یا قتل رومینا؛ کدامیک تهدید تمدنی است؟

عباس آخوندی، وزیر سابق راه و شهرسازی در دولت رئیس‌جمهور روحانی؛ طی یادداشتی که با عنوان “رومینا؛ تلنگری به دوستداران ایران” در شماره شنبه گذشته روزنامه همشهری منتشر کرد، نوشت: فرزندکشی، آن هم دخترکشی را خرد و سبک نگیریم. این نشان از جامعه‌ای دارد که در آن تعصب و جهل جای عشق و اخلاق  و خرد نشسته است؛ جامعه‌ای که گفت‌وگویی در آن صورت نمی‌گیرد و به‌جای آن ستیز ستوده می‌شود، دوست داشتن در آن جایی ندارد و به‌جای آن خشونت، ارزش تلقی می‌شود و جوان‌های آن یا رؤیایی ندارند یا اگر دارند رؤیای گریز و نه تغییر است. بسیار باید تأسف خورد که چنین اتفاق‌هایی درون یک حوزه تمدنی چندهزار ساله صورت می‌گیرد.

او می‌افزاید: باید از خود بپرسیم که آیا ما در حال تجربه زوال یک تمدن هستیم؟ به‌گفته جبران خلیل جبران برای انهدام یک تمدن ۳چیز کافی است: اول خانواده، دوم نظام آموزشی و سوم الگوها. برای اولی منزلت زن را باید شکست، برای دومی منزلت معلم و برای سومی منزلت دانشمندان و اسطوره‌ها و… و شوربختانه هر سه با هم در حوزه تمدنی ما چه اسلامی و چه ایرانی در حال وقوع هستند!

آخوندی در بخش دیگری از این یادداشت تصریح می‌کند: این وضعیت کشنده است. باشد که اندیشمندان و سیاست ورزان حوزه تمدنی ایران تکانی بخورند، به‌خود بیایند و بدانند که فروپاشی تمدن‌ها بسیار خون‌ریز خواهد بود.[2]

*باید تأکید کرد که عباس آخوندی در دوران مدیریت خود در وزارت مسکن با عدم نظارت بر بازار مسکن که منجر به گرانی چند صد درصدی مسکن شد؛ عملا هر سه مولفه مورد اشاره خلیل جبران یعنی خانواده، نظام آموزشی و الگوها را مورد هجوم قرار داد.

چه اگر سرپناهی نباشد؛ خانواده هم نیست، نظام آموزشی با خلل مواجه است و الگوها نیز دستخوش ریشخند قرار می‌گیرند.

مویه‌های این فرد برای پرونده رومینا هم در حالی است که این پرونده یک اتفاق است نه یک رویه و طبیعتا هیچ عاقلی در هیچ کشوری حاضر نیست به یک اتفاق، قید رویه الصاق کند و تا آنجا پیش برود که حتی هشدار فروپاشی تمدنی بدهد!

مع‌الوصف باید دانست که دوستان آخوندی؛ مدت‌هاست درباره یک رخداد خون‌بار و اغتشاش میلیونی صحبت می‌کنند که ارتباط آن صحبت‌ها با این واگویه آخوندی مبنی بر خون‌ریز بودن فروپاشی تمدنی ظاهرا مشخص نیست…

***

در خانه ملت کار کنید؛ در خانه خودتان قرآن بخوانید!

حجت‌الاسلام حسین جلالی، نماینده منتخب مردم رفسنجان در مجلس یازدهم که پیش از این عکس مفروش کردن میز کار مجلسی خود با چفیه و عکس سردار سلیمانی را منتشر کرده بود؛ درباره جزئیات پیشنهاد خود مبنی بر ختم روزانه قرآن کریم از سوی نمایندگان دوره یازدهم اظهار کرد: در روز ورود به مجلس و اولین جلسه علنی، قرآن‌های زیبایی را بر روی میز هر یک از نمایندگان گذاشته بودند که کار خوب و مناسبی بود، اما فکر کردم که چطور می‌توان حق این کتاب بزرگ الهی را تا جایی که امکان دارد به جا آورد.

وی افزود: بر همین اساس به ذهنم آمد که اگر مجموع نمایندگان دوره یازدهم هر روز دو صفحه قرآن کریم را بخوانند، می‌توانیم تقریباً روزانه یک ختم کامل داشته باشیم. لذا در حال تقسیم صفحات قرآن بین نمایندگان براساس حروف الفبا هستم و به ترتیب صفحات ابتدایی هر نماینده را برای وی ارسال می‌کنم تا از یکشنبه، ۱۱ خردادماه، این برنامه آغاز شود.

به گزارش خبرآنلاین، جلالی تصریح کرده است: در شروع، صفحه اول و دوم برای آقای قالیباف، رئیس مجلس، در نظر گرفته‌ شده است.[3]

*آقای جلالی و سایر نمایندگان اصولگرای محترمی که طی روزهای جاری به رفتارهای فردی (ولو پسندیده) مثل پس دادن کارت هدیه، یادگاهری با عکس حاج قاسم، متروسواری و حضور در گلزار شهدا مشغول شده‌اند باید در جریان باشند که انتظار مردم صرفاً کار و رفع مشکلات است نه این رفتارهای شخصی!

حتما ختم قرآن، توجه به ساده‌زیستی و اهمیت دادن به شعائر سیاسی و مذهبی یک امر مؤکد و مطلوب است اما جامعه ایران ما هم‌اکنون مثل سال 58 در چالش دیالکتیک و یا دعوای کمونیست‌ها و مذهبی‌ها نیست بلکه در چالش رفع مشکلات و انتظارات مردم قرار دارد.

این مقوله نیز می‌طلبد که نمایندگان به رسالت اصلی خود یعنی “نمایندگی” یا همان قانون‌گذاری، نظارت و سیاست‌ورزی منتج به کاهش مشکلات بپردازند نه اینکه مردم فکر کنند نمایندگان محترم بصورت روزانه مشغول نوشتن توییت‌های داغ، گل‌آرایی میز کار با عکس شهدا و برنامه‌ریزی برای کلاس اخلاق و ختم قرآن هستند.

چه اینکه نمایندگان محترم از مجلس پول می‌گیرند که وظایف نمایندگی را به انجام برسانند نه اینکه قرآن بخوانند! فلذا مشغول شدن به مستحبّات در وقت اداری؛ شبهاتی را پیرامون حلیّت حقوق دریافتی نیز بوجود می‌آورد!

یقینا اگر آقای جلالی به جای خبر برنامه‌ریزی برای ختم قرآن؛ خبری مطلوب را پیرامون حوزه انتخابیه خود مثل پیگیری مشکلات احتمالی بازنشستگان صنعت مس، شهرسازی بهتر در رفسنجان، تسهیلات بیشتر در صادرات پسته و مقولاتی از این دست را بیان می‌کردند؛ هم به رسالت نمایندگی خود عمل کرده بودند و هم در راستای رضای پروردگار، مشمول دعای خیر مردمان حوزه انتخابیه نیز می‌شدند.

***

1_ https://www.parsine.com/fa/news/215987

2_ http://newspaper.hamshahrionline.ir/id/101553

3_ khabaronline.ir/news/1393764