سه شنبه , ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » بین المللی » مهر بررسی کرد؛ تلاش آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق

مهر بررسی کرد؛ تلاش آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق

تلاش آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق

ایالات متحده آمریکا تمام تلاش خود را به کار بسته است تا ضمن تداوم حضور نظامیان اشغالگر خود در خاک عراق، نیروهای مقاومت این کشور را تضعیف کند.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل/رامین حسین آبادیان: به نظر می‌رسد که ایالات متحده آمریکا در حال انجام تلاش‌های خصمانه ای به منظور ابقای نیروهای اشغالگر خود در خاک عراق است. بسیاری از کارشناسان و ناظران سیاسی معتقدند که آمریکایی‌ها حداقل در برهه کنونی قصد خروج از عراق را نداشته و تلاش می‌کنند به هر نحوی در این کشور باقی بمانند.یکی از اقداماتی که آمریکایی‌ها برای تحقق هدف مذکور انجام داده اند، حمایت از سلسله عملیات‌های تروریستی در عراق است. در واقع ایالات متحده آمریکا با حمایت از هسته‌های پنهان داعش برای انجام عملیات‌های تروریستی در عراق تلاش می‌کند تا به نوعی هرج و مرج و نا امنی را در این کشور بسط دهد و پس از آن به بهانه لزوم تداوم مبارزه با تروریسم، روزنه‌ای برای بقای نظامیان اشغالگر خود در خاک عراق بیابد.در همین ارتباط، «سعد الکعبی» تحلیلگر عراقی بر نقش آفرینی ایالات متحده آمریکا در عملیات‌های تروریستی اخیر در عراق پرده برداشت. وی در این خصوص گفت: «عملیات‌های تروریستی اخیر در عراق طی هفته‌های اخیر با حمایت ایالات متحده آمریکا انجام شده است. این تحلیلگر عراقی اظهار داشت: آمریکایی‌ها با حمایت از عملیات‌های تروریستی در عراق تلاش می‌کنند تا پارلمان را وادار به لغو مصوبه اخراج نیروهای اشغالگر از خاک این کشور کنند. آمریکا به دنبال آن است تا دولت عراق از آن بخواهد تا به منظور مبارزه با تروریسم، به حضور خود در این کشور ادامه دهد. هدف اصلی مقامات واشنگتن احیای تروریست‌های داعش در عراق است. اگر آمریکایی‌ها در این عرصه موفقیتی را کسب نکنند، بدون تردید راهبرد خود را تغییر داده و تلاش خواهند کرد تا با انجام اقدامات سیاسی، سرنوشت عراق را تحت تأثیر قرار دهند».

از سوی دیگر، برخی تحلیلگران نیز معتقدند که آمریکایی‌ها با آرایش نظامی جدید خود در عراق به دنبال پیاده سازی طرح‌های جدیدی در این کشور هستند. در همین راستا، «کریم الخیکانی» تحلیلگر عراقی مسائل سیاسی اعلام کرد که تروریست‌های آمریکایی به دنبال اجرای طرح‌های جدیدی در عراق هستند. این تحلیلگر عراقی گفت: «آمریکایی‌ها علیرغم مصوبه رسمی پارلمان عراق تاکنون حاضر به خروج از این کشور نشدند و اکنون نیز برای اجرای نقشه‌های جدید خود برنامه‌ریزی می‌کنند».

واقعیت آن است که ایالات متحده آمریکا از رهگذر تلاش برای ابقای نیروهای تروریست خود در خاک عراق به دنبال تحقق سلسله اهدافی است که ازجمله مهمترین آن‌ها دور زدن مصوبه رسمی نمایندگان پارلمان عراق مبنی بر لزوم خروج نیروهای بیگانه از خاک این کشور است. دولتمردان واشنگتن تلاش می‌کنند با آرایش نظامی جدید در عراق از یک سوی و انجام تحرکات مشکوک و حمایت از هسته‌های پنهان داعش در عملیات‌های تروریستی، راهی برای دور زدن مصوبه پارلمان عراق بیابند.این درحالی است که یکی از مأموریت‌های اصلی و اساسی پیش رویِ دولت کنونی عراق به ریاست «مصطفی الکاظمی» اجرای مصوبه پارلمان مبنی بر اخراج نیروهای بیگانه و در رأس آنها آمریکایی‌ها است. احزاب، جریان‌ها و ائتلاف‌های شیعی نیز منتظر عملیاتی شدن این مأموریت دولت عراق هستند. کما اینکه نمایندگان پارلمان عراق نیز بر روی این مسأله تأکید دارند.پیشتر هم «حسن الکعبی» معاون رئیس پارلمان عراق اعلام کرده بود که آمریکایی‌ها در این کشور حضور اشغالگرایانه دارند و تمامیت ارضی آن را به صورت مداوم نقض می‌کنند. وی همچنین گفته بود که دولت الکاظمی قادر به اجرای مصوبه پارلمان و اخراج نظامیان بیگانه آمریکایی از خاک عراق است.افزون بر آنچه که گفته شد، هدف دیگر آمریکایی‌ها از تداوم حضور نظامی در عراق، تضعیف نیروهای مقاومت این کشور یعنی «حشد شعبی» است. آمریکایی‌ها به خوبی می‌دانند که این گروه مقاومتی تاکنون نقش استراتژیکی در نبرد با تروریست‌های تکفیری داعش ایفا کرده و اکنون به یک قدرت نظامی در سطح منطقه مبدل گشته است. لذا آن‌ها تضعیف این گروه مقاومتی را در دستور کار خود قرار داده اند.

در این میان اما عزم دولت عراق برای تقویت نیروهای حشد شعبی در چارچوب قانون جزم است، چراکه این نیروها امروز جزئی جدایی ناپذیر از ساختار نیروهای مسلح عراق هستند. بازدید اخیر «مصطفی الکاظمی» از مقر حشد شعبی و اظهارات وی در حمایت قاطعانه از این گروه نشان می‌دهد که علیرغم تلاش واشنگتن برای تضعیف حشد شعبی، دولت عراق قصد دارد در مسیر مخالف آن یعنی تقویت این گروه مقاومتی گام بردارد.

علاوه بر این، ناگفته پیداست که واشنگتن به دنبال بسط هیمنه خود بر تصمیم گیری های مقامات عراقی نیز هست؛ به گونه‌ای که آن‌ها نتوانند نقش خود در کاهش تنش‌های منطقه‌ای را ایفا کنند. عراق هیچگاه وارد کانون تنش‌ها در منطقه نشده و همواره تلاش کرده تا جزئی از راه حل باشد تا مشکل. این همان مسأله ای است که آمریکایی‌ها را آزرده‌خاطر کرده و موجب شده تا برای خدشه وارد ساختن به این نقش راهبردی تلاش کنند.

از سوی دیگر، واشنگتن از رهگذر تلاش برای بقای بیشتر نیروهای خود در عراق علیرغم مصوبه پارلمان این کشور، در صدد است تا روابط میان بغداد با همسایگان آن به ویژه جمهوری اسلامی ایران را تحت الشعاع قرار دهد. این درحالی است که تهران و بغداد همواره در سخت‌ترین شرایط در سایه فشارهای ایالات متحده آمریکا نیز روابط و مناسبات خود را کاهش نداده اند. برهمین اساس، باید گفت که هدف آمریکایی‌ها در این زمینه محقق نخواهد شد، چراکه طرف‌های ایرانی و عراقی صرف نظر از سلسله فشارهای خارجی همواره بر لزوم ارتقا سطح روابط و مناسبات دوجانبه در عرصه‌های گوناگون تأکید داشته و دارند.