یکشنبه , ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » بسته ویژه خبری. استاندار قم: برای بازگشایی اماکن مذهبی، هنوز وضعیت قرمز است

بسته ویژه خبری. استاندار قم: برای بازگشایی اماکن مذهبی، هنوز وضعیت قرمز است

پشت پرده انصراف زاکانی
حسن لاسجردی فعال سیاسی اصول‌گرا در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه رقابت ریاست برای مجلس به چند دلیل مورد توجه سیاسیون و رسانه‌ها است، گفت: درست است که اصول‌گرایان در اکثریت مطلق هستند، اما به دلیل اینکه مجلس چندوجهی است و بسیاری از طیف‌های مختلف اصول‌گرا به همراه مستقلین و برخی اصلاح‌طلبان حضور دارند، می‌توان گفت، این امر اختلافات برای تعیین رئیس را افزایش داده است، در حال حاضر قالیباف، میرسلیم، آقا تهرانی، احمدی‌نژادی‌ها و حتی پزشکیان حضور دارند و باید دید در نهایت قرعه به نام چه کسی خواهد افتاد.

وی در مورد دلایل انصراف زاکانی از نامزدی برای ریاست مجلس، اظهار داشت: در این مورد به سه دلیل می‌توان اشاره کرد، اول اینکه رئیس مجلس باید چند وجهی باشد و مورد قبول همه طیف‌ها باشد که زاکانی از چنین چیزی برخوردار نبود، دوما رئیس پارلمان باید تجربه سیاسی لازم برای اداره مجلس را داشته باشد و دست آخر نیز زاکانی فاقد متانت سیاسی است و با اظهار نظر‌های افراطی که انجام می‌دهد، به هیچ عنوان نمی‌تواند برای ریاست نامزد شود.لاسجردی گفت: با توجه به اینکه وی فاقد این ۳ شرط است، بنابراین احساس کرد رای نمی‌آورد و کنار کشید، این در حالیست که با توجه به مذاکراتی که با نمایندگان صورت گرفته و به اصطلاح فهمیده‌اند مزه دهان نمایندگان چیست، مشخص شده که زاکانی نمی‌تواند، رای لازم را به دست آورد، از سوی دیگر برخی مواقع نیز افراد برای سهم‌خواهی و امتیازگیری، خود را نامزد اعلام می‌کنند و بعد از اینکه امتیازات لازم را گرفتند، از صحنه کنار می‌روند، در مورد زاکانی نیز ممکن است چنین موضوعی وجود داشته باشد.

این فعال سایسی اصول‌گرا با اشاره به اینکه با وجود انصراف زاکانی به هیچ عنوان نمی‌توان حدس زد چه کسی رئیس مجلس می‌شود، بیان داشت: با توجه به فضایی که وجود دارد، باید دید در صحن علنی چه اتفاقاتی رخ خواهد داد، از سویی برخی از افراد دارای امکانات رسانه‌ای زیادی هستند و این‌طور القاء می‌کنند که شانس اصلی هستند و به اصلاح شوآف اجرا می‌کنند، اما در روز رای گیری ممکن است چیز دیگری در ذهن نمایندگان باشد و در آن صورت احتمال دارد اتفاقات دیگر نیز رخ داد، که بسیار غیر قابل پیش‌بینی باشد، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که از هم اکنون نمی‌توان پیش‌بینی کرد که چه کسی رئیس خواهد شد.

قولی که قالیباف به مردم داد

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با اشاره به دیدار خود با جمعی از فعالان اجتماعی و جهادی اسلامشهر، از ارتباط منظم و دائمی با مردم در طول دوران نمایندگی خبر داد.وی در صفحه خود در توییتر نوشت: «امروز همراه با تعدادی از منتخبین، با جمعی از فعالان اجتماعی و جهادی اسلامشهر دربارۀ مشکلات شهر تبادل نظر کردیم. مجلس قوی، قطعاً ‎ضد تبعیض است؛ همانطور که ۸۰ روز پیش به مردم ‎اسلامشهر قول داده بودم، این ارتباط منظم، دائمی و نظام‌مند خواهد بود، إن‌شاء‌الله».

تلاش هیئت رئیسه مجلس برای تشکیل وزارت بازرگانی

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر اینکه اخیرا هیچ جلسه‌ای در این کمیسیون برای بررسی طرح تشکیل وزارت بازرگانی تشکیل نشده است، گفت: درسالی که جهش تولید نامگذاری شده، واقعا جای تعجب و تامل است که چرا دولت و هیئت رئیسه مجلس به دنبال تشکیل وزارت واردات هستند.علیرضا محجوب، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره این موضوع به خبرنگار فارس گفت: اواخر سال گذشته بود که شورای محترم نگهبان ایراداتی بر طرح تشکیل وزارت تجارت و خدمات بازرگانی گرفت که به اعتقاد بنده قابل رفع از سوی مجلس نبود و طرح مذکور باید مختومه و از دستور خارج می‌شد. طرح مذکور بیش از این بار‌ها در مجلس بررسی و رد شده بود.وی ادامه داد: متعجب شدیم از اینکه چرا هیئت رئیسه مجلس، مجددا طرح تشکیل وزارت بازرگانی را در دستور صحن علنی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت قرار داده است. حتی اگر قرار بر بررسی دوباره طرح مذکور و تعیین تکلیف آن بود، ابتدا باید در کمیسیون اجتماعی مجلس به عنوان کمیسیون اصلی جلسه‌ای تشکیل می‌شد.

پیشنهادی برای اصلاح طلبان و مستقلان مجلس یازدهم

منتخب مردم قصر شیرین در مجلس یازدهم با بیان اینکه فراکسیون مستقلین مجلس یازدهم در حال شکل‌گیری است، گفت: ۱۶ اصلاح طلب و ۶۰ مستقل راه یافته به مجلس می‌توانند فراکسیون قوی و تاثیرگذاری در مجلس تشکیل دهند.«شهریار حیدری» روز جمعه در گفتگو با ایرنا، با اشاره به فعالیت طیف‌های مختلف برای انتخاب ریاست مجلس یازدهم و جایگاه اصلاح‌طلبان و مستقلین در این دوره اظهار کرد: هر چند در مجلس یک نفر هم موثر است، اما تعداد اصلاح طلبان منتخب در حدی نیست که فراکسیون جداگانه‌ای تشکیل دهند.وی افزود: اصلاح‌طلبان و مستقلین مجلس حدود ۶۰ نماینده هستند که می‌توانند در قالب فراکسیونی قوی عمل کنند و شاید هم به قویترین فراکسیون مجلس تبدیل شوند.

مدیرکل پیشین وزارت کشور همچنین گفت: به صورت مستقل در انتخابات شرکت کرده‌ام و برند حزب و ائتلافی پشتم نبوده، خود را از این حیث مستقل می‌دانم.وی در پاسخ به این پرسش که اصلاح‌طلبان و مستقلین چقدر می‌توانند در ایجاد تعادل و توازن در مجلس یازدهم تاثیرگذار باشند، اظهار کرد: با توجه به تلاش‌هایی که برای ریاست مجلس و نواب اول و دوم و روسای کمیسیون‌ها در جریان است، رای نمایندگان مستقل مجلس با حدود ۶۰ رای سرنوشت‌ساز و قابل توجه است و در این روند موثر خواهند بود.

حیدری افزود: فراکسیون مستقلین مجلس یازدهم در حال شکل گیری است و اصلاح‌طلبان که ۱۶ نفرند می‌توانند به اتفاق مستقلین یک فراکسیون قوی تشکیل دهند، چون فراکسیون ۱۶ نفره از اصلاح طلبان به تنهایی سهمی از نواب رییس هم به دست نمی‌آورند.وی خاطرنشان کرد: اگر فراکسیون مستقلین با همان کیفیت تشکیل شود در معادلات و تصمیم‌گیری‌ها تعیین کننده خواهد بود و قطعا همه ارکان مجلس مانند هیات رییسه و کمیسیون‌ها متاثر از نظر مستقلین خواهند بود.منتخب مردم قصرشیرین در مجلس یازدهم در این باره که آیا تاکنون با شما هم درباره هیات رئیسه و روسای کمیسیون‌ها رایزنی شده است، گفت: بله کسانی که کاندیدای ریاست مجلس هستند با من به صورت فردی و دیگر نمایندگان به صورت استانی صحبت کردند، ولی چون نهاد مستقلین و اصلاح‌طلبان شکل نگرفته است طبعا مذاکرات به صورت فراکسیونی نبوده است.

راز این عکس معروف سردار سلیمانی

یکی از عکس‌های پربازدید از سپهبد سلیمانی عکسی است که حاج قاسم در مقابل حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ایستاده و علاوه بر احترام نظامی، دست خود را روی سینه گذاشته است.به گزارش خبرآنلاین در فیلمی که باشگاه خبرنگاران منتشر کرده است، پاسخ را یکی از دوستان شهید سپهبد سلیمانی شرح داده است که می‌گوید:دانشگاه امام حسین (ع) بود، فرماندهان نظامی ایستاده بودند، تا آقا تشریف آورند همه فرماندهان احترام نظامی گذاشتند، اما احترام حاج قاسم با بقیه فرق داشت. یک دست به احترام معمول نظامی کنار سر یک دست هم روی سینه.میدانستم هیچ کار حاجی بی حکمت نیست، بعدا پرسیدم حاجی عرف نظامی این است که برای احترام دست را کنار سر می‌گذارند این دست که روی سینه گذاشتید قضیه اش چه بود، گفت: حس کردم آقا نگران است، دست گذاشتم روی سینه ام تا بگوم حاج قاسم فدات بشه آقاجان.

قولی که قالیباف به مردم داد / تلاش هیئت رئیسه مجلس برای تشکیل وزارت بازرگانی / راز این عکس معروف سردار سلیمانی / دو وظیفه مهم مجلس یازدهم از نگاه ضرغامی
دو وظیفه مهم مجلس یازدهم از نگاه ضرغامی

در آستانه آغاز فعالیت مجلس یازدهم، رییس پیشین صداوسیما دو وظیفه مهم مجلس از نگاه خودش را مطرح کرد.عزت الله ضرغامی در حساب توییتری خود نوشت: «‎مجلس جدید دو وظیفه مهم دارد. اول نظارت هوشمندانه بر تصمیمات قابل تأمل دولت در مسائل اقتصادی، با هدف جلوگیری از تحویل ‎زمین سوخته دوم، تهیه فهرستی از اولویت‌های معیشتی مردم و ارائه راه حل‌های پیشنهادی برای ‎دولت ۱۴۰۰».

توئیت تهدیدآمیز نماینده قم درباره افطاری‌های هدف‌دار

نماینده قم در یک توئیت معناداری به برخی ضیافت‌های افطاری منتخبان مجلس یازدهم انتقاد کرد.به گزارش خبرآنلاین، احمد امیرآبادی نماینده قم در توئیتی با هشتگ شفافیت نوشت: «‏مجلس یازدهم مجلس شفافیت است، همکارانی که باعناوین مختلف فراکسیونی منتخبین را برای افطار که بعضا در مکان‌های مجلل برگزار می‌شود دعوت می‌کنند بدانند با حضور تعداد زیادی عناصر انقلابی در مجلس یازدهم ره به جایی نخواهند برد و اسامی این افراد نیزاعلام می‌شود فقط بعدا گلایه نکنید.»

پورمحمدی: نظام سرمایه‌داری بر برنامه‌های تلویزیون حاکم شده
علی اصغر پورمحمدی قائم مقام معاون رئیس سازمان صداوسیما در امور سیما در میزگردی تحت عنوان شفافیت مالی صدا و سیما که به میزبانی خبرگزاری تسنیم برگزار شد، گفت: نظام سرمایه‌داری بی‌رحم بر برنامه‌های تلویزیون حاکم شده است. رقابت‌های ناسالم، منفی و مخربی میان شبکه‌ها به‌وجود آمده که برای تلویزیون، سمّ مهلکی است. به همدیگر نگاه می‌کنند، من واقعاً الان از نرخ‌ها خبر ندارم، اما آنچه شنیده‌ام نرخ‌ها خیلی بالا رفته است. هرکس هم الان بخواهد این نرخ‌ها را تعدیل کند یا جلوی پیشروی‌اش را بگیرد، نمی‌تواند. وی در مورد علت ایجاد چنین رویه‌هایی در صدا و سیما اظهار داشت: وقتی کار به بیرون از سازمان صداوسیما می‌رود، پولش را بازرگانی و حامی مالی، فلان شرکت، توسکا یا اپلیکیشنی خاص می‌دهد، نرخ‌ها به هم می‌ریزد. جالب است که به این نکته اشاره کنم چندی پیش با مدیر شبکه ۳ (علی فروغی) جلسه داشتم، هنوز کرونا جدی نشده بود، ایشان گلایه کردند که نرخ‌های شبکه نسیم ناعادلانه است و بالا رفته و باعث شده نرخ‌ها به هم بخورد. هفته بعد با مدیر شبکه نسیم (محمد احسانی) صحبت کردم از شبکه ۳ گلایه می‌کرد که نرخ‌ها را به هم زدند.

کاخ صاحبقرانیه در زلزله آسیب دید

معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تنها گزارش ارائه شده از آسیب موزه‌ها، را مربوط به ایجادِ آسیب‌های جزیی به کاخ صاحبقرانیه در مجموعه‌ی فرهنگی تاریخی نیاوران مربوط می‌داند و می‌گوید: با توجه به ترک‌هایی که این کاخ تاریخی در گذشته با آن مواجه شده بود، لرزشِ زلزله‌ی گذشته، باعث وارد شدن آسیب‌های جزیی به این بنا شد و قدری ترک‌های عمیق‌تر شدند، اما گزارش دقیق‌تر در این زمینه بعد از بررسی‌های تکمیلی در روزه‌های آینده اعلام می‌شود. محمدحسن طالبیان در گفت: وگو با ایسنا، با تاکید بر این‌که متولیان میراث فرهنگی در استان تهران بررسی‌های لازم را بعد از وقوع زلزله انجام داده‌اند، ادامه می‌دهد: بر اساس بررسی‌ها خوشبختانه هیچ کدام ازآثار آسیبی ندیده‌اند، اما نیاز است تا در یکی دو روز آینده، سازه‌ی موزه‌ها و آثار تاریخی به صورت کامل بررسی شوند تا در صورت وجود ترک یا هر آسیب حتی جزیی دیگری، اقدامات مورد نیاز برای حفاظت و مرمت انجام شود. او تنها گزارش ارائه شده از آسیب موزه‌ها، را مربوط به ایجادِ آسیب‌های جزیی به کاخ صاحبقرانیه در مجموعه‌ی فرهنگی تاریخی نیاوران مربوط می‌داند و می‌گوید: با توجه به ترک‌هایی که این کاخ تاریخی در گذشته با آن مواجه شده بود، لرزشِ زلزله‌ی گذشته، باعث وارد شدن آسیب‌های جزیی به این بنا شد و قدری ترک‌های عمیق‌تر شدند، اما گزارش دقیق‌تر در این زمینه بعد از بررسی‌های تکمیلی در روزه‌های آینده اعلام می‌شود.

استاندار قم: برای بازگشایی اماکن مذهبی، هنوز وضعیت قرمز است

بهرام سرمست، استاندار قم در گفتگویی بیان کرد: گاهی شهروندان می‌پرسند چرا باوجوداینکه مردم در قرنطینه‌های خانگی به سر برده و موازین بهداشتی را مراعات کرده‌اند همچنان وضعیت کرونایی استان قرمز است. وی اضافه کرد: مردم باید بدانند که وضعیت قم در مقایسه با شهر‌های دیگر کشور در میزان ابتلا به ویروس کرونا همچنان قرمز است و سفید نشده است. استاندار قم با هشدار نسبت به خطر کرونا تاکید کرد: وضعیت استان قم در رابطه با شیوع کووید ۱۹ عادی نشده و نمی‌توانیم عادی‌سازی شرایط را دنبال کنیم. وی یادآور شد: مردم دغدغه بازگشایی اماکن مذهبی رادارند و همه ما دل‌تنگ این اماکن به‌ویژه حرم مطهر حضرت معصومه (س)، مسجد مقدس جمکران و بقاع متبرکه هستیم، ولی در حال حاضر همچنان باید تلاش برای مهار کامل بیماری کرونا در قم در اولویت باشد.

روح‌الله حسینیان: بعید است رئیسی نامزد ریاست‌جمهوری شود

روح‌الله حسینیان در پاسخ به این پرسش که آیا اصولگرایان با نامزد‌های متعددی در انتخابات ۱۴۰۰ وارد می‌شود، اظهار کرد: «تصور نمی‌کنم اصولگرایان با نامزد‌های زیادی به انتخابات ریاست‌جمهوری وارد شوند و اگر هم چند نامزد از سوی اصولگرایان وجود داشته باشد، رقابت در دور دوم میان خود اصولگرایان خواهد بود و در آخر یک اصولگرا رئیس‌جمهور خواهد شد». حسینیان در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه آیا این احتمال وجود دارد که آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی برای بار دیگر نامزد ریاست‌جمهوری شود، گفت: «تحلیل خاصی درباره این موضوع ندارم، اما باتوجه به اینکه ایشان ریاست قوه قضائیه که یکی از ارکان اصلی نظام محسوب شود را بر عهده دارند؛ علی‌القاعده نباید نامزد ریاست جمهوری شوند و من بعید می‌دانم خود ایشان بخواهد در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کنند».