دوشنبه , ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » بین المللی » گزارش اختصاصی مشرق /در مثلث مرزی «دیاله – کرکوک – صلاح الدین» بازی کاخ سفید با هسته‌های خاموش داعش برای ادامه حضور در عراق /

گزارش اختصاصی مشرق /در مثلث مرزی «دیاله – کرکوک – صلاح الدین» بازی کاخ سفید با هسته‌های خاموش داعش برای ادامه حضور در عراق /

وراونه گوییهای اختصاصی سایت ضداطلاعاتی مشرق: در مثلث مرزی «دیاله – کرکوک – صلاح الدین» چه می‌گذرد؟ /

نیروهای عراقی (2).jpg

آمریکایی‌ها با حمایت از هسته‌های خاموش داعش در تلاش هستند استان‌های دیاله، کرکوک و صلاح الدین را ناامن و به افکار عمومی عراق این گونه القا کنند که بدون حضور ما نمی‌توانند در مقابل تروریست‌ها بایستند.

سرویس جهان مشرق – در روزهای گذشته، هسته های مخفی گروهک تروریستی داعش در مناطق مختلف عراق فعال‌تر و تحرکات خود را افزایش و حملاتی را در چند محور ترتیب دادند تا نشان دهند همچنان حضور میدانی دارند و می‌توانند مشکلاتی را به وجود آورند.

حدفاصل شمال شرق و جنوب شرق استان صلاح الدین، جنوب و جنوب غرب استان کرکوک و شمال و غرب استان دیاله، مناطقی محسوب می شوند که عناصر مخفی داعش فعالیت بیشتری دارند و حملات را علیه نیروهای عراقی انجام می دهند.

مثلثی که تروریست های داعش در مناطق مرزی استان های «دیاله – کرکوک – صلاح الدین» تشکیل داده اند این امکان را به آنان داده است که در منطقه اختلال ایجاد کنند و همچنین ساختارهای دفاعی خود را حفظ و از چشمان نیروهای عراقی دور بمانند.

این راهبرد به هسته های مخفی داعش کمک می کند تا در آینده هم بتوانند حملات را علیه نیروهای عراقی در مثلث مرزی «دیاله – کرکوک – صلاح الدین» ادامه دهند و مواضع را در این محور تقویت کنند که یک خطر جدی به شمار می آید.

مناطقی همچون «داقوق، یثرب، مطیبیجه، وادی الشای، جلولاء و…» نقاط اتصال در مثلث مرزی استان های صلاح الدین، کرکوک و دیاله محسوب می شوند و همین مسئله باعث خواهد شد حملات تروریست ها منجر به ناامن شدن این سه استان شود.

این راهبرد عناصر مخفی داعش در مثلث مرزی را به خوبی می توان در حملات روز یکشنبه (بیست و چهارم فروردین ماه) در مناطق شمال استان دیاله و جنوب استان کرکوک دید که تروریست ها در کمتر از ۶ ساعت ۳ مرتبه به مواضع نیروهای عراقی حمله کردند.

براساس اطلاعات به دست آمده، این حملات در محدوده روستای «تل البصل» از توابع شهرستان «داقوق» و حومه شمالی منطقه «جلولاء»  صورت گرفت؛ بیست و دوم فروردین ماه نیز هسته های خاموش داعش حملاتی را نزدیکی فرودگاه «حلیوه» در مناطق مرزی مشترک جنوب استان کرکوک و شمال شرق استان صلاح الدین انجام دادند که منجر به شهادت ۳ تن از رزمندگان بسیج مردمی عراق شد.

روز دوشنبه (بیست و پنجم فروردین ماه) درگیری هایی با تروریست های داعش فعال شده در محور «وادی الشای» در حومه شهرستان داقوق در جنوب استان کرکوک به وقوع پیوست که یک تن از نیروهای امنیتی شهید و دو تن دیگر زخمی شدند.

البته باید توجه داشت شیوع بیماری کرونا نیز باعث شده برخی از نیروهای عراقی به منظور ایجاد قرنطینه، شهرها بازگردند و این فرصت برای عناصر مخفی داعش مهیا شده از خالی شدن مناطق استفاده کنند و حملاتی را انجام دهند که نمونه آن را می توان در مناطق مرزی مشترک استان کرکوک و صلاح الدین مشاهده کرد که تروریست ها به راحتی از رشته کوه های حمرین به سمت منطقه «وادی الشای» جا به جا می شوند.

به گزارش مشرق، افزایش تحرکات و حملات عناصر مخفی داعش در مثلث مرزی استان های دیاله، کرکوک و صلاح الدین با خروج نیروهای ارتش تروریستی آمریکا از برخی پایگاه های نظامی از جمله پایگاه « K۱» همزمان شده است.

یک منبع میدانی در گفت وگو با مشرق با تاکید بر این مسئله که آمریکایی ها در پشت پرده از هسته های خاموش داعش به شدت پشتیبانی می کنند، افزود: افزایش حملات تروریست ها بخشی از سناریوی آمریکایی ها برای رسیدن به منافع در عراق است.

این منبع میدانی تصریح کرد: آمریکایی ها قصد دارند تشدید حملات هسته های خاموش داعش را به خارج شدن نیروهای خود از پایگاه های نظامی ارتباط دهند و به افکار عمومی عراقی این پیام را بدهند که بدون حضور ما نمی توان در مقابل تروریست ها ایستاد.

به گفته این منبع میدانی، آمریکایی ها با این راهبرد تلاش می کنند به مردم عراق بقبولانند که خروج نیروهای آنان برابر با قدرت گیری دوباره تروریست های داعش و افزایش حملات و ناامنی ها خواهد بود.

این منبع میدانی با بیان این که نیروهای عراقی قدرت ایستادگی و حذف بقایای عناصر تروریستی داعش دارند، افزود: اگر با خروج آمریکایی ها از پایگاه نظامی، حملات تروریست ها افزایش یافت نباید تعجب کرد چرا که این سناریوی از پیش تدوین شده و برای تحت تاثیر قرار دادن مردم و سیاسیون عراق است.

به گزارش مشرق، روند تحولات میدانی نشان می دهد آمریکایی ها به هر شیوه ممکن تلاش می کنند از اجرای قانون مصوب پارلمان عراق جلوگیری کنند و مانع از اخراج نیروهای خود از خاک عراق شوند و در این میان برخی گروه ها در منطقه اقلیم کردستان نیز با واشنگتن همکاری می کنند و در این سناریو نقش پر رنگی دارند چرا که می خواهند از دولت مرکزی امتیازات بیشتری بگیرند و به آرزوهای خود در استان کرکوک دست یابند.