سه شنبه , ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » کرونا قدرت سرایت فوق‌العاده‌ای دارد!پیوستن ایران به تیم کارآزمایی بالینی ۴ داروی کرونا در WHO !

کرونا قدرت سرایت فوق‌العاده‌ای دارد!پیوستن ایران به تیم کارآزمایی بالینی ۴ داروی کرونا در WHO !

سازمان جهانی بهداشت (WHO) از کارآزمایی بزرگ بالینی روی چهار دارو برای درمان کرونا خبر داده است:

۱. ترکیب دارویی برای درمان HIV
۲. داروی مالاریا chloroquine و hydroxychloroquine)
۳. داروی ضد ویروس ابولا (remdesivir)
۴. داروی ترکیبی از ( Ritonavir/ lopinavir و اینترفرون بتا)

ویروس کرونا به‌صورت قطره ــ ذره انتقال پیدا می‌کند! وقتی شخص سرفه می‌کند ذرات بسیار ریزی از دهانش خارج می‌شود که همین عامل انتقال ویروس کرونا است . قطره ذره‌های ویروس کرونا تا ۹ ساعت یا حتی ۲ روز روی سطوح باقی می‌مانند  باید از تماس دست با چشم، دهان، بینی و گوش خودداری کنیم و پس از ورود به خانه بلافاصله دست‌های خود را با آب و صابون بشوییم و وسایل خود را ضدعفونی کنیم.

دکتر رضا ملک‌‌زاده

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از پیوستن ایران با ۱۲ تیم پژوهشی به مطالعه بزرگ کارآزمایی بالینی چهار داروی کرونا در سازمان جهانی بهداشت خبر داد.

به گزارش مشرق، دکتر رضا ملک‌زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی پیامی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: ایران با ۱۲ تیم پژوهشی به کارآزمایی بالینی بزرگ سازمان جهانی بهداشت روی چهار دارو برای درمان بیماری کرونا پیوست.

وی در این پیام اعلام کرد:

سازمان جهانی بهداشت (WHO) از کارآزمایی بزرگ بالینی روی چهار دارو برای درمان کرونا خبر داده است. این داروها شامل:۱. ترکیب دارویی برای درمان HIV
۲. داروی مالاریا chloroquine و hydroxychloroquine)
۳. داروی ضد ویروس ابولا (remdesivir)
۴. داروی ترکیبی از ( Ritonavir/ lopinavir و اینترفرون بتا)

به نوشته معاون وزیر بهداشت، ایران که از بزرگترین ظرفیت تحقیقات پزشکی در منطقه و در بین کشورهای اسلامی برخوردار است، با ۱۲ تیم پژوهشی به مطالعه بزرگ کارآزمایی بالینی سازمان بهداشت جهانی پیوسته است.

دکتر Henao Restrepo از بخش تحقیقات واکسن سازمان جهانی بهداشت امیدوار است به منظور دستیابی به نتایج قوی چندین هزار بیمار از سراسر دنیا در این مطالعه وارد شوند.

کشورهای ایران، آفریقای جنوبی، آرژانتین و کشورهای اروپایی فرانسه، اسپانیا، آلمان، هلند، بلژیک، لوکزامبورگ و انگلستان تاکنون به این مطالعه پیوسته‌اند. هیئت نظارت بر این کارآزمایی بالینی سازمان بهداشت جهانی که SOLIDARITY نام گرفته اعلام کرده است بر ایمنی داده‌های جهانی و نتایج موقت آن در فواصل منظم به طور دقیق نظارت خواهد کرد.

به گفته هیئت نظارت، برای به دست آوردن نتایج قوی از این مطالعه، به احتمال زیاد چندین هزار بیمار باید جذب شوند. این مطالعه که می‌تواند در ده‌ها کشور انجام شود، به ساده‌ترین شکل ممکن طراحی شده تا بیمارستان‌های تحت الشعاع ویروس COVID-۱۹ بتوانند در آن شرکت کنند.

سازمان بهداشت جهانی همچنین امیدوار است که یک آزمایش پیشگیری برای تاثیر داروهایی که ممکن است کارکنان مراقبت‌های بهداشتی را از عفونت محافظت کند، انجام دهد.

سازمان بهداشت جهانی تاکید کرده است تحقیقات بالینی دقیق در طول شیوع یک بیماری همیشه یک چالش بوده است، با این وجود این کارآزمایی ها، دریافت سریع پاسخ‌ها، تلاش برای فهمیدن اینکه چه چیزی مؤثر است و چه چیزی مهم نیست بهترین روش برای پیشگیری از پیشروی ویروس است.

برای کارآزمایی این داروها آنچه بیش از تعداد کشورها مهم است، تعداد نمونه‌ها و بیماران شرکت کننده است. بر همین اساس کشورهایی وارد مطالعه شده‌اند که از تعداد مناسبی از بیماران برای انجام مطالعه برخوردارند.

با توجه به نمونه‌های در اختیار کشورها انتظار می‌رود تا ۲.۵ ماه آینده نتایج اولیه این کارآزمایی مشخص شود؛ ملاحظات اخلاقی این کارآزمایی بالینی در کمیته‌های اخلاق پژوهش وزارت بهداشت تصویب شده است.

منبع: تسنیم

 

پروفسور علی کرمی

 شیوع بالای ویروس کرونا

 

استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله(عج) پروفسور علی کرمی   با ابراز اینکه قرنطینه نکردن قم و گیلان اشتباه بسیار بزرگی بود عنوان کرد: قدرت سرایت فوق‌العاده بالای ویروس کرونا آن را از سایر ویروس‌ها مانند آنفلوآنزا متفاوت کرده است و همین موضوع در شیوع بالای آن نقش بسیار مهمی دارد.علائم کرونا بسیار شبیه به علائم سرماخوردگی، آنفلوآنزا و ذات‌الریه است به‌همین دلیل افراد در تشخیص دچار اشتباه می‌شوند اما ۸۵ درصد افراد دارای علائم با ماندن در خانه خوب بهبود پیدا می‌کنند. این ویروس ابتدا در قم و سپس در گیلان شیوع پیدا کرد و علت آن مسافرپذیر بودن این ۲ استان است علاوه بر این دمای مناسب گیلان برای تکثیر و زنده ماندن ویروس کرونا بسیار مناسب است.طبق بررسی‌ها بیشتر افرادی که در گیلان به ویروس کرونا مبتلا شدند رفت‌وآمد بالایی به بازارهای محلی، رستوران‌ها و اماکن شلوغ مانند پمپ بنزین داشتند که این اماکن مهم‌ترین عامل انتقال کرونا هستند.

به گزارش مشرق، پروفسور علی کرمی استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله(عج) با بیان اینکه “پاندمی مشابه ویروس کرونا پس از آنفلوآنزای ۱۹۱۸ در جهان نداشتیم” اظهار داشت: این ویروس تقریباً تمام کره زمین را احاطه کرده و به‌سبب شیوع گسترده آن زندگی و فعالیت‌های تولیدی انسان‌ها مختل شده است.اگر راه‌های ورودی به گیلان بسته شود و مردم نیز رعایت کنند و از خانه بیرون نیایند و مدیران اجرایی استان نیز امکانات در خانه ماندن مردم را فراهم کنند کرونا ۲۵روزه مهار می‌شود.

ویروس کرونا به‌صورت قطره ــ ذره انتقال پیدا می‌کند اظهار داشت: وقتی شخص سرفه می‌کند ذرات بسیار ریزی از دهانش خارج می‌شود که همین عامل انتقال ویروس کرونا بوده لذا نیاز است اشخاص دارای علائم حتماً از ماسک استفاده کنند تا زنجیره انتقال ویروس قطع شود. قطره ذره‌های ویروس کرونا تا ۹ ساعت یا حتی ۲ روز روی سطوح باقی می‌مانند  باید از تماس دست با چشم، دهان، بینی و گوش خودداری کنیم و پس از ورود به خانه بلافاصله دست‌های خود را با آب و صابون بشوییم و وسایل خود را ضدعفونی کنیم.استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله(عج) بر قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا به‌عنوان مهم‌ترین عامل رفع بحران فعلی تأکید کرد و بیان داشت: تنها راه مهار ویروس کرونا ماندن در خانه است زیرا رفتار این ویروس قابل پیش‌بینی نیست و کشور چین نیز با همین روش توانست ویروس را به‌طور کامل مهار کند.

وی با بیان اینکه مسئولان کشور چین تمام تجهیزات و شرایط در خانه ماندن مردم را فراهم کردند گفت: باید لوازم قرنطینه کردن مردم در خانه را فراهم کرد و اگر بسیجیان، فرمانداران و دهیاران در محلات همکاری کنند و نیاز خانوارها را تأمین کنند دیگر کسی از خانه خارج نمی‌شود.

کرمی با اشاره به اینکه جوانان گیلانی به‌صورت خودجوش و بی مزد و منت اماکن را ضدعفونی و تجهیزاتی مانند ماسک را تولید و تأمین می‌کنند افزود: ما مردم بسیار مهربانی داریم و در این روزها نیز شاهد ازخودگذشتگی و ایثار پزشکان و پرستارانی هستیم که شبانه‌روز به بیماران خدمات می‌دهند.

مدرس و محقق پدافند غیرعامل در زمینه تهدیدات نوین زیستی و محیطی با اشاره به شرایط جوی گیلان و روحیه مهمان‌نوازی مردم آن ابراز داشت: شرط مهار ۲۰ تا ۲۵ روزه کرونا در استان گیلان این است که مردم از ترددها خودداری کنند و در خانه بمانند زیرا رفت‌ آمدها باعث می‌شود زنجیره انتقال ویروس کرونا قطع نشود.

وی با بیان اینکه تنها تب‌سنجی نمی‌تواند عامل تشخیص افراد مبتلا باشد و ممکن است برخی افراد بدون هیچ علائمی ناقل باشند تصریح کرد: اگر لازم نیست از خانه بیرون نیاییم زیرا هیچ جایی مثل خانه امن نیست و کارهای خود را به‌صورت آن‌لاین انجام دهیم و نیازهای خود را تلفنی سفارش دهیم.

کرمی با تذکر اینکه مسئولان باید با قاطعیت بیشتری از تردد مردم جلوگیری کنند عنوان داشت: از مدیران خواهش دارم قاطعیت خود را بیشتر کنند و افرادی را که به استان‌ها سفر می‌کنند برگردانند و دهیاران در روستاها نیز تلفنی از نیازهای مردم منطقه خود جویا شوند تا مردم نیازی به خروج از خانه نداشته باشند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله(عج) شرط مهار ۲۵روزه ویروس کرونا در گیلان را قرنطینه کامل مردم در خانه‌ها دانست و افزود: هر عاملی که باعث می‌شود چرخه ویروس قطع نشود مانند بیرون رفتن مردم از خانه باید از بین برود و تحقق این موضوع نیازمند همکاری متقابل میان مردم و مسئولان است.

وی از رسانه‌ها خواست که مردم گیلان و مسئولان را بسیج کنند تا یک برنامه ۲۵روزه برای مهار ویروس کرونا تشکیل دهند و بیان کرد: اگر راه‌های ورودی به گیلان بسته شود و مردم نیز رعایت کنند و از خانه بیرون نیایند و مدیران اجرایی استان نیز امکانات در خانه ماندن مردم را فراهم کنند ویروس کرونا ۲۵روزه مهار می‌شود.

کرمی با اشاره به در پیش بودن شروع فصل زراعی در گیلان توصیه‌هایی نیز به کشاورزان کرد و گفت: حداقل افراد لازم و ترجیحاً جوان که دارای بیماری‌های زمینه‌ای دیگر نیستند به‌کار گرفته شوند، افراد حتماً با فاصله ۲ متر از یکدیگر کار کنند، از دست دادن و روبوسی خودداری شود و در محل کار ماسک صورت، دستمال کاغذی، و سطل‌های آشغال دردار برای دستمال کاغذی‌ها داشته باشید.

استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله(عج) از کشاورزان خواست تا ماسک و چکمه‌های ایمن بپوشند و تأکید کرد: شست‌وشوی مرتب و کامل دست‌ها با آب و صابون انجام شود، حداقل زمان لازم را در مزرعه بگذرانند، از ظروف مشترک برای نوشیدن آب و صرف غذا استفاده نکنند، کشیدن قلیان ممنوع، کسانی که بیمار یا علائم تب و سرفه دارند در منزل بمانند و امکانات اطلاع‌رسانی به مراکز بهداشتی و اورژانس همراه داشته باشند.

منبع: تسنیم