جمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » بین المللی » ادعای طالبان مبنی بر سرنگونی یک هواپیمای امریکایی در غزنی/ضربه دوم طالبان به آمریکایی‌ها/

ادعای طالبان مبنی بر سرنگونی یک هواپیمای امریکایی در غزنی/ضربه دوم طالبان به آمریکایی‌ها/

به گزارش مشرق، محمد ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی طی پیامی در صفحه توییتر خود درباره سرنگونی هواپیمای نیروی هوایی ارتش آمریکا در افغانستان، نوشت:

سخنگوی طالبان گزارش‌ها در مورد سقوط یک بالگرد ارتش آمریکا در منطقه «پکتیکا» افغانستان را تأیید کرده و گفته است که تمام سرنشینان این بالگرد هم کشته شده‌اند.

هواپیمای ویژه آمریکا

هواپیمایی که در منطقه غزنی افغانستان سقوط کرده یک فروند Bombardier E-11A متعلق به ارتش امریکا بوده و طالبان ادعا می کند که این هواپیما را ساقط کرده است.

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، ظهر امروز یک فروند هواپیمای ارتش آمریکا از مدل Bombardier E-11A در ولایت غزنی افغانستان سقوط کرده که تصاویر منتشر شده از محل سقوط، نشان دهنده وجود آرم ارتش آمریکا بر روی بدنه این پرنده منهدم شده است. از طرف دیگر طالبان نیز ادعا کرده که این هواپیمای آمریکایی را هدف قرار داده و ساقط کرده است. نکته مهم درباره این پرنده در خدمت ارتش آمریکا این است که هواپیمای مورد نظر از جمله تجهیزات خاص ارتش آمریکا به حساب می آید.

بررسی ها نشان می دهد تنها کاربر این مدل از هواپیما در نیروهای مسلح آمریکا، اسکادران 430 جنگ الکترونیک نیروی هوایی آمریکا است و این هواپیما در این یگان در نقش ماموریت Battlefield Airborne Communications Node به کار می رود که وظیفه آن رله ارتباطی و ایجاد درگاه های ارتباطی بین واحد های عمل کننده بین یگان در میدان نبرد است. یکی از مشکلات بزرگ نیروهای آمریکایی خصوصا در بخش هوایی این است که بسیاری از هواپیماهای جنگی آمریکا توان ارتباط مستقیم با یکدیگر را ندارد.

برای نمونه یک فروند اف 15 نیروی هوایی آمریکا می تواند با اف 18 نیروی دریایی ارتباط برقرار کند اما اف 18 نیروی دریایی نمی تواند با بمب افکن های بی 52 یا بی 1 ارتباط داشته باشد. در عین حال جنگنده های اف 22 نیز برای ارتباط با دیگر پرنده های آمریکایی دچار مشکل هستند. در اینجاست که پرنده هایی مثل E-11A وارد شده و ارتباط را بین این پلتفرم ها امکان پذیر می کنند.

این هواپیما بر پایه جت تجاری  Bombardier Global Express ساخت کانادا توسعه پیدا کرده و تعداد محدودی از آن به نیروی هوایی ارتش آمریکا تا به امروز تحویل شده است. این هواپیمای ویژه در داخل و البته به صورت یک سری پاد در خارج از بدنه، به ابزار ویژه برای ایجاد ارتباطات بین واحد های رزمی مجهز شده و هواپیمای سقوط کرده در افغانستان دارای شماره سریال 9358_11  بوده و کد آن نیز AF 11 358 است. این مدل از هواپیماهای آمریکایی از سال 2009 میلادی در افغانستان فعال شده اند.

تطبیق تصویر لاشه پرنده سقوط کرده با تصویری از هواپیمای مدل E-11A

فیلم از لاشه پرنده سقوط کرده در افغانستان – به آرم ارتش آمریکا دقت کنید

تصویر واضح از هواپیمایی که امروز در افغانستان سقوط کرده است

این هواپیما در حالت عادی و غیر نظامی می تواند بین 13 تا 17 نفر را حمل کرده و در مدل های نظامی تغییر یافته معمولا این تعداد که در نقش کاربران سامانه های نصب شده فعال می شوند کمتر می شود. این هواپیما از دو موتور جت بهره برده و می تواند به سرعت بیش از 900 کیلومتر در ساعت نیز دست پیدا کند و طبیعتا تعدادی از نیروهای ارتش امریکا نیز در این حمله احتمالی، جان خود را از دست داده اند.

منبع: دبی_العربیه.نت فارسی

گروه طالبان با نشر خبرنامه‌ای دوشنبه 27 ژانویه اعلام کردند که یک هواپیمای امریکایی را در غزنی سرنگون کرده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان در صفحه رسمی توییترش نوشت: «یک طیاره اشغالگران امریکایی در غزنی سقوط داده شد، تعداد زیاد افسران در آن کشته شدند بعد از چاشت امروز در منطقه سدوخیل ولسوالی دهیک ولایت غزنی یک پروند طیاره مخصوص اشغالگران امریکایی که بخاطر اجرا ماموریت استخباراتی در منطقه پرواز داشت سقود داده شد. در این دست آورد طیاره با همه عمله و سرنشینان آن که شامل افسران مهم استخبارات امریکا (CIA) بود از بین برده شدند».

منابع خبری افغانستان قبل از ظهر امروز دوشنبه 27 ژانویه از سقوط یک هواپیمای شرکت هوایی آریانان خبر دادند، وزارت امور داخله این کشور نیز تایید کرد که یک هواپیمای مسافربری آریانا در ولایت غزنی در جنوب این کشور سقوط کرده است. اما اکنون شرکت هوایی آریانا این خبر را تکذیب کرد. شرکت هوایی آریانا (شرکت هواپیمایی دولتی افغانستان) اعلام کرد، هواپیمای سقوط کرده در ولایت غزنی مال این شرکت نیست.

از سوی دیگر، اداره هوانوردی ملکی افغانستان با رد این خبر در در صفحه رسمی فیسبوک‌اش نوشت: «قابل توجه رسانه های محترم! امروز، خبری در رابطه به سقوط یک فروند طیاره شرکت هوایی آریانا در رسانه‌های اجتماعی نشر گردید و‌موجب نگرانی تمام مردم کشور گردید. تا همین دقیقه بر اساس معلومات کنترول تاور و ریاست تنظیم ترافیک هوایی کشور هیچ موردی از سانحه هوایی ملکی تایید نگردیده و تمام طیارات شرکت هوایی آریانا در تماس با مرکز اطمینان داده اند».

این اداره در ادمه نوشت: «کلیه طیارات شرکت هوایی کام ایر نیز از فعالیت شان اطمینان داده اند. تاکنون بر اساس معلومات KACC کابل هیچ پرواز عبوری از فضای کشور نیز دچار سانحه نگردیده است و مخابره نشده است. اداره هوانوردی موضوع سانحه هوایی در ولایت غزنی را جدا تعقیب می نماید و به محض دریافت معلومات با مردم و رسانه‌ها شریک ساخته خواهد شد. تا دریافت معلومات دقیق، از رسانه های محترم خواسته می شود تا از نشر اخبار تایید نشده خود داری نمایند».