جمعه , ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » علی خامنه‌ای، دریادار پاسدار علی فدوی را به عنوان جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران و محمدرضا نقدی را به سمت معاون هماهنگ کننده این سازمان منصوب کرد.

علی خامنه‌ای، دریادار پاسدار علی فدوی را به عنوان جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران و محمدرضا نقدی را به سمت معاون هماهنگ کننده این سازمان منصوب کرد.

در حکم صادر مورخه پنجشنبه ۲۶ اردیبهشت صادر شد، علی خامنه‌ای به پاسدار علی فدوی ماموریت داد تا به اصطلاح  با “ایفای نقش جهادی و انقلابی سطح آمادگی‌های عملیاتی و پیشرفت مقتدارانه مأموریت‌های سپاه” را ارتقا دهد.دریادار علی فدوی متولد ۱۳۴۰ اردستان است و از سال ۱۳۸۹ تا شهریور ۱۳۹۷که به عنوان معاون هماهنگ کننده سپاه منصوب شد، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران بود.سه سال پیش آیت الله خامنه ای به خاطر بازداشت ۱۵ ساعته ۱۰ نظامی آمریکایی به علی فدوی فرمانده وقت نیروی دریایی سپاه، نشان “فتح ۱”، که از بالاترین نشان‌های نظامی ایران است را اعطا کرد.او مواضع تندی علیه حضور کشتی های آمریکایی در خلیج فارس داشته و هشت سال پیش از موضوع بستن تنگه هرمز صحبت کرده بود.آقای فدوی بارها گفته است که سپاه پاسداران توان بازدارندگی مقابل آمریکا را دارد و حتی با کنایه به حسن روحانی گفته بود: “کسانیکه گفتند فلان کار را کردیم که جنگ نشود، توبه کنند.”آیت الله خامنه‌ای در حکم دیگری سرتیپ محمدرضا نقدی، رئیس پیشین سازمان بسیج مستضعفین را به سمت “معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران ایران” منصوب کرد.محمد رضا نقدی متولد ۱۳۴۰، از ابتدای انقلاب عضو سپاه پاسداران بوده است و در آذر ماه ۱۳۹۵ به عنوان معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد.پیش از آن و از سال ۱۳۸۸ با حکم آیت الله خامنه‌ای ریاست بسیج مستضعفین سپاه پاسداران را بر عهده داشت.

به گزارش پوریا ماهرویان- از خبرگزاری بی‌بی‌سی فارسی برخلاف انتصاب علی فدوی به جانشینی فرمانده سپاه که پیش‌بینی دشواری نبود، انتصاب محمدرضا نقدی به معاونت هماهنگ کننده تعجب بسیاری را برانگیخت. آقای نقدی برخلاف بیشتر کسانی که سمت‌های عالی نظامی سپاه را در اختیار داشتند، بیشتر سابقه امنیتی و اطلاعاتی داشته است و بیشتر به عنوان چهره‌ای سیاسی شناخته می‌شود تا نظامی.به همین دلیل زمانی که ساختار بسیج در سال ۱۳۸۸ تغییر کرد و بخش نظامی آن به نیروی زمینی سپاه منتقل شد و وظیفه اصلی “سازمان بسیج مستضعفین” مبارزه با جنگ نرم و غیرنظامی اعلام شد، آیت‌الله خامنه‌ای او را به عنوان رئیس این سازمان منصوب کرد. او هفت سال این سمت را در اختیار داشت و سمت بعدی‌اش، یعنی معاونت فرهنگی و اجتماعی سپاه باز غیرنظامی بود.او اکنون به مقامی رسیده که مسئولیتش هماهنگی بین نیروهای چهارگانه و ارکان اصلی دیگر سپاه است. معاونت هماهنگ‌کننده که زمانی ستاد مشترک سپاه نام داشت پیش از این همواره در اختیار فرماندهان ارشد سپاهی جنگ ایران و عراق بوده است. حال آنکه بیشتر سابقه نظامی آقای نقدی در تشکیل گروه‌های چریکی و جنگ‌های نامنظم فرامرزی بوده است.

او زمانی نیز فرمانده تیپ بدر، متشکل از شبه‌نظامیان عراقی مخالف صدام بوده است و به همین دلیل رابطه خوبی با بسیاری از آنان دارد که اکنون از دولتمردان عراقی و از فرماندهان حشد شعبی هستند.

با سپردن یکی از مناصب اصلی نظامی سپاه به فردی که شهرت سیاسی‌اش از وجهه نظامی‌اش بیشتر است، به نظر می‌رسد سپاه در دوره فرماندهی سرلشکر حسین سلامی، چهره‌ای سیاسی‌تر از پیش به خود می‌گیرد.


سازمان بسیج که پیش از اعتراضات سال ۱۳۸۸ عنوان رسمی آن نیروی مقاومت بسیج بود زیر نظر سپاه پاسداران است.

آقای نقدی سمت های مختلف نظامی و سیاسی و انتظامی داشته است اما مشهور ترین دوره مسئولیت او سازمان حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی در دهه ۷۰ خورشیدی و همزمان با ماجرای بازداشت غلامحسین کرباسچی، شهردار وقت تهران و برخورد با چند تن از مدیران شهرداری تهران بود.

آقای نقدی از سوی جناح اصلاح طلب در ایران به دست داشتن در شکنجه تعدادی از شهرداران مناطق مختلف تهران متهم شد. او چندی بعد در دادگاه نظامی به اتهام شکنجه متهمان به ۸ ماه حبس قطعی محکوم شد اما حکم او به اجرا درنیامد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه مارس ۲۰۰۸ میلادی محمدرضا نقدی را در فهرست تحریم قطعنامه ۱۸۰۳ این شورا قرار داد و او را متهم کرد که برای نقض تحریم های بین المللی علیه ایران تلاش می کند.

بیست روز پیش، آیت‌الله علی خامنه‌ای، سرتیپ حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را با ارتقا درجه به سمت فرماندهی کل سپاه منصوب کرد.

تغییر فرمانده سپاه در آستانه چهلمین سالروز تاسیس سپاه پاسداران (دوم اردیبهشت) صورت گرفت.