شنبه , ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » گزارش لحظه به لحظه از نقاط سیل زده کشور!

گزارش لحظه به لحظه از نقاط سیل زده کشور!

در حوادث اخیر جمعا در ۱۳ استان کشور، ۷۰ نفر بر اثر سیل و حوادث مرتبط با آن، جان خود را از دست دادند. آماری که روز گذشته توسط پزشکی قانونی منتشر شد و چه بسا تنها آمار قابل اتکا در خصوص حوادث اخیر باشد چراکه در خصوص خسارات سیلاب ها جز تخمین گزارشی در دست نیست.
این خبر تکمیل می‌شود…
شهر اهواز در معرض خطر سیلاب نیست
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۱۳:۰۶

جمال عالمی نیسی با اشاره به انتخاب چهار استان به عنوان استان‌های معین برای کمک به خوزستان در خصوص مساله سیلاب، اظهار کرد: تاکنون در حوزه من یعنی شهرستان اهواز کمکی به ما نرسیده است و منتظر هیات‌های استان‌ها هستیم. قرار بود شب گذشته هیات‌های برخی استان‌ها به خوزستان بیایند اما هنوز اقدامات مناسبی در این زمینه انجام نشده است.

وی افزود: در اهواز شیب دبی ورودی آب رو به افزایش است. تا شب گذشته 3009 مترمکعب در ثانیه ورودی آب داشتیم و امروز حدود 3050 مترمکعب در ثانیه ورودی آب داریم که این افزایش ورودی یعنی سطح آب رودخانه باز هم بالاترمی‌رود.

عالمی نیسی اظهار کرد: در شهر اهواز مناطق خطرناک نداریم اما در حواشی اهواز مانند منطقه روبه‌روی نیروگاه زرگان، سیل‌بندها تا حدی ضعیف هستند که اکیپ‌هایی در محل مستقر شده و ماشین‌آلات نیز در آنجا مستقر هستند. در سمت کشتارگاه نیز تا حدی وضعیت نامناسب است که با تقسیم کاری که روز گذشته انجام شد، در حال رایزنی هستیم تا با فرستادن ماشین‌آلات، در این منطقه نیز استحکام‌بخشی لازم را انجام دهیم.

مشکل تأمین آب شهر معمولان
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۱۲:۴۸

خادمی، استاندار لرستان با تاکید بر اینکه تعداد زیادی از روستاها و نزدیک به ۶۶۰ روستا در جریان سیلاب دچار مشکل شده بود، افزود: ارتباطات بخشی از این روستاها را برقرار کرده‌ایم، در حال حاضر بیشتر از طریق زمینی امکانات و خدمات به آنها می‌رسانیم. بعضی از روستاها متأسفانه امکان برقراری راه نیست و نتوانسته‌ایم راه را اتصال بدهیم و در برخی موارد نیز بحث آب، برق و گاز آنها هم دچار مشکل است، البته تعداد این روستاها در حال کاهش است، مواردی که راه ندارند سعی کرده‌ایم از طریق پل‌های هوایی که وجود دارد امکانات را به آنها برسانیم.

وی با بیان اینکه در حوزه خدمات رسانی به روستاها، خدمات اولیه را به آنها رسانده‌ایم، بیان داشت: البته به شدت در حال بازگشایی راه‌ها هستیم، امیدواریم طبق برنامه‌ای که مجموعه وزارت راه و راهداری استان داده‌اند ظرف دو تا سه روز آینده تمامی راه‌هایی که امکان باز شدن دارند فراهم شود، چرا که برخی از راه‌ها، کار بلند مدت می‌خواهد، پل‌هایی که می‌خواهیم بر روی رودخانه «کشکان» ایجاد کنیم پل‌هایی بوده بوده به طول ۱۰۰ متر و قاعدتاً باید کار بلند مدت انجام دهیم.

راه ارتباطی ۲۴۳ روستا همچنان مسدود است
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۱۲:۳۸

عباس شرفی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای لرستان، گفت: در پی جاری شدن سیل اخیر لرستان، راه ارتباطی ۸۱۶ روستای استان مسدود شده بوده که تا کنون راه ارتباطی ۵۷۳ روستا باز گشایی شده است.

وی با اشاره به مسدود بودن راه ارتباطی ۲۴۳ روستا از شهرستان‌های خرم آباد، پلدختر، بروجرد، نورآباد، الیگودرز، کوهدشت، الشتر، ازنا و دوره چگنی، افزود: تا پایان هفته راه ارتباطی ۷۰ درصد از این روستاها باز می‌شود.

آب ۷۴ روستا قطع است
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۱۲:۱۷

علیرضا کاکاوند مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی در سخنانی اظهار داشت: آب ۷۴ روستا در شهرستان‌های پلدختر و چگنی بر اثر سیل همچنان قطع است. از ۷۹۶ روستایی که مشکل قطعی آب داشته‌اند ۷۴ روستا همچنان آب آشامیدنی ندارند.

وی افزود: تخریب راه دسترسی روستاهای پلدختر و قطع برق در شهرستان چگنی موجب شده تا نتوانیم این مشکل را مرتفع کنیم. در صورت مرتفع شدن مشکل به سرعت آب این روستاه ها را نیز وصل خواهیم کرد.

آنچه زنان و کودکان اردوگاه‌های سیل‌زدگان خوزستان نیاز دارند
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۱۱:۵۶

بیشتر سیل‌زدگان این اردوگاه زنان، کودکان و سالمندان هستند. کودکانی که در وضعیت بد بهداشتی و با دستان آلوده غذا می‌خورند و زنانی که از نبود مایع دستشویی، نوار بهداشتی، شیر خشک و پوشک بچه نگرانند. نبود حمام و کمبود سرویس بهداشتی نیز در این اردوگاه به چشم می‌خورد و این شرایط، سلامت ساکنان اردوگاه را به خطر می‌اندازد.

دکتر مهدی حسینی‌زاده رئیس مرکز بهدشت خوزستان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به کمبودهای این اردوگاه اظهار کرد: با وجود اینکه چند چشمه سرویس بهداشتی سیار در این اردوگاه ایجاد شده است اما تعداد سرویس بهداشتی در این اردوگاه ناکافی است و کمبود سرویس بهداشتی مخصوصا برای زنان وجود دارد. اکنون در پیک اول بیماری‌های روده‌ای هستیم و این تجمع انسانی نیازمند مداخله بهداشتی بسیار جدی است. باید برای تامین شوینده‌ها هر چه سریعتر اقدام شود و در تمام ساعات روز این موضوع مورد توجه قرار بگیرد.

وی ادامه داد: هر چند تلاش می‌شود آب شرب تامین شود اما مساله تامین آب شرب در تمام ساعات روز یکی از مسائلی است که همچنان نیاز به رسیدگی دارد. همچنین آب تانکرهایی که برای سایر مصارف غیر از شرب استفاده می‌شود نیازمند رسیدگی است که امیدواریم با توجه بیشتر به این جمعیت بسیار بالا این مسائل رفع شود. در دیگر اردوگاه‌ها که در مدارس هستند، از نظر وضعیت سرویس بهداشتی وضعیت بهتری دارند. عمده مشکل ما در اردوگاه “حاج حمید مجدمی” است.

فیلم هوایی از سد کرخه
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۱۱:۵۱
برگزاری جلسه کمیسیون عمران با دستگاه‌های اجرایی مرتبط با سیل
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۱۱:۵۰

رئیس کمیسیون عمران مجلس از جلسه امروز این کمیسیون با دستگاه‌های اجرایی مسئول در پیش‌بینی برای بحران سیل خبر داد و گفت: کمیسیون گزارشی را از سیل اخیر در استان‌های کشور تهیه و در صحن مجلس قرائت خواهد کرد.

وی افزود: دستگاه‌ها اعم از «هلال احمر»، «سازمان هواشناسی»، «وزارت راه و شهر سازی» ، «وزارت نیرو» و «اورژانس» در این جلسه حاضر خواهند شد. می کوشیم در این جلسه ارزیابی از سیل‌های اخیر در کشور داشته باشیم. این کمیسیون فردا دوشنبه ساعت ۱۳ با وزیر نیرو جلسه‌ای پیرو سیل در استانهای کشور خواهد داشت.

خسارت بالغ بر 900 میلیاردی سیل به کشاورزی لرستان
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۱۱:۲۶

دکتر عبدالرضا رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بازدار در رابطه با سیل اخیر استان اظهار کرد: در اثر وقوع سیل کم‌سابقه در لرستان متأسفانه به بخش کشاورزی ما به‌شدت آسیب وارد آمده است. این خسارت‌ها به زیر بخش‌های دام، طیور، آبزیان، باغات، مزارع، جاده‌های بین مزارع، موتورپمپ‌ها، خطوط انتقال آب، زیرساخت‌های آب‌وخاک، موزه منابع طبیعی، عشایری و … وارد آمده است.

بازدار با بیان اینکه تأسیسات کشاورزی حاشیه رودخانه‌های استان بیشترین تخریب را داشته‌اند، افزود: طبق برآورد ما بالغ‌بر ۹۰۰ میلیارد تومان به زیربخش‌های مختلف کشاورزی استان خسارت وارد شده است.  قول و قرارهایی برای جبران خسارت‌ها از سوی مقامات کشوری داده شده و اقدامات اولیه توسط سازمان صورت گرفته است.

تصاویر: تلاش برای مهار سیلاب در شهر «الهایی»
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۱۱:۰۲

شهر الهایی در 25 کیلومتری شهر اهواز قرار دارد و با وجود اینکه سیل از دو طرف این شهر را محاصره کرده است و مسئولان دستور تخلیه داده‌اند اما همچنان اهالی این منطقه در حال ساخت سیل‌بند هستند.

آماده باش کارشناسان سلامت روان در سیل‌های اخیر
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۱۰:۵۳

علی اسدی معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: به دنبال حادثه ناگوار سیل اخیر در استان لرستان، گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی لرستان با هماهنگی و همکاری دفتر سلامت روان معاونت بهداشت، اقدامات لازم در حوزه سلامت روان را انجام دادند.

وی افزود: اعلام آماده باش به تمام کارشناسان سلامت روان شاغل در حوزه دانشگاه، تشکیل جلسه آموزشی و توجیهی برای تمام کارشناسان سلامت روان با هدف هماهنگی در راستای اقدامات مورد نیاز روانی اجتماعی برای آسیب دیدگان، بازدید مدیرگروه سلامت روانی، اجتماعی دانشگاه از مناطق سیل زده پلدختر، معمولان و روستا‌های آسیب دیده به منظور ارزیابی اولیه از سطح آسیب و واکنش‌های روانی مردم پس از حادثه، تشکیل ۹ تیم سلامت روان (۱۸ روانشناس) و استقرار آن‌ها در شهر‌های خرم آباد، پلدختر و معمولان، استقرار ۵ کارشناس سلامت روان در شهرستان الیگودرز، دو کارشناس در شهر ازنا و دو روانشناس در شهرستان کوهدشت از جمله اقدامات دیگر در این راستا هستند.

وی ادامه داد: هماهنگی با سازمان‌های همکار در حوزه سلامت روان جهت اقدام یکسان در راستای مداخلات روانی اجتماعی به استناد ابلاغیه برنامه جامع بازتوانی روانی در حوادث از طرف وزارت کشور، تهیه و توزیع پیام‌های سلامت روان با مضامین آشنایی مردم با علایم و نشانه‌های استرس، اضطراب، ترس و واکنش‌های روانی ناشی از حادثه در افراد به ویژه کودکان و زنان باردار، حضور کارشناسان سلامت روان در کنار مردم آسیب دیده و ارائه خدمات اولیه روانشناختی به افراد نیازمند، هماهنگی با حوزه غذا و دارو جهت توزیع و ارسال دارو‌های مورد نیاز روانپزشکی برای بیماران روانی و اعتیاد و هماهنگی با روانپزشک مشاور علمی برنامه سلامت روان دانشگاه برای ارائه خدمات سلامت روان در مناطق آسیب دیده نیز از دیگر اقدامات در این حوزه بوده است.

فراخوان دعوت به همکاری پزشکان
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۱۰:۴۹

دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در اطلاعیه‌ای از نیاز فوری مناطق سیل‌زده به خدمات درمانی و لزوم همکاری متخصصان داوطلب در این مناطق خبر داد.

در اطلاعیه فوری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز آمده است:

با توجه به نیاز اردوگاه‌های اسکان سیل‌زدگان در مناطقی از استان به خدمات درمانی تخصصی، از کادر محترم پرستاری، پزشکان متخصص داخلی، اطفال و زنان داوطلب درخواست می‌گردد جهت شرکت در برنامه‌های درمانی سیل‌زدگان با شماره تلفن‌های ۳۳۱۱۴۵۰۰ و ۳۳۷۳۱۱۱۸ معاونت درمانی دانشگاه تماس حاصل نمایند و مشخصات و شماره تماس خود را اعلام تا برنامه‌ریزی لازم برای حضور آن‌ها صورت پذیرد.

امداد رسانی به مناطق سیل زده معمولان
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۱۰:۴۸

پس از چند روز از حادثه سیل فروردین ۹۸، با ایجاد راه‌های فرعی زمینی به مناطق سیل‌زده استان لرستان امدادرسانی انجام می‌شود. همچنین تعدادبیشتری جاده‌های فرعی به سمت شهرهای معمولان و پلدختر بازگشایی و امداد رسانی هم از طریق زمینی و هم هوایی به این مناطق درحال انجام است.

بازگشایی و ایمن سازی محور خوش ییلاق
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۱۰:۴۷

معاون اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان گلستان ازبازگشایی و ایمن سازی محور خوش ییلاق خبرداد.

سیل گلستان آسیب شناسی شود
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۱۰:۳۸

آیت الله سید ابراهیم رئیسی اظهار داشت: تشکل‌های مردمی ظرفیت خوبی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی دارند و باید از این ظرفیت‌ها بهره لازم را برد. امیدوارم شاهد حوادثی مثل سیل اخیر در گلستان نباشیم.

وی خواستار آسیب شناسی این حادثه شد و خاطرنشان کرد: این اولین حادثه نبود و آخرین هم نیست اما باید با برنامه برای مقابله با چنین حوادثی آماده بود.

پیدا شدن کیف طلای ۱۰۰ میلیونی در پلدختر
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۱۰:۳۴

از میان گل و لای به جا مانده در پلدختر کیف طلای ۱۰۰ میلیونی پیدا شد.

پلدختر پس از سیل
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۱۰:۲۵

پلدختر پس از سیل با گذشت چند روز از سیل ویرانگر پلدختر، هنوز شاهد آثار این حادثه کم سابقه هستیم. اما مردم با این حادثه کنار آمده و تلاش خود را برای بازگشت به شرایط عادی زندگی و پاکسازی منازل خود بکار گرفته اند.

برخی افراد در معرض سیل روستاها را تخلیه نمی‌کنند
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۱۰:۱۸

استاندار خوزستان گفت: مدیریت کاملی بر سدهای استان صورت می‌گیرد. اجازه سرریز سدی را نمی‌دهیم. سدهای کرخه و دز در وضعیت پایدارند و هیچ مشکل خاصی ندارند. ۱۱ نفر کارشناس خبره کشوری درباره ظرفیت آب سد‌های کرخه و دز بررسی و تصمیم گیری می‌کنند.

غلامرضا شریعتی با اشاره به آخرین اقدامات در رابطه با جلوگیری از خطرات سیلاب در استان خوزستان بیان داشت: فضا در وضعیت پایداری است و مدیریت کاملی بر سد‌های استان صورت می‌گیرد. اجازه سرریز سدی را نمی‌دهیم. سدهای کرخه و دز در وضعیت پایداراند و هیچ مشکل خاصی ندارند.

وی ادامه داد: ۱۱ نفر کارشناس خبره کشوری درباره ظرفیت آب سد‌های کرخه و دز بررسی و تصمیم گیری می‌کنند. خروجی آب در کرخه، دو هزار و ۵۰۰ میلی متر مکعب بر ثانیه است، در سد دز هم دو هزار مترمکعب است که تا سه هزار و ۳۰۰ متر مکعب هم بالا رفته بود.

آب ۶۹۷ روستای لرستان وصل شد
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۰۹:۳۷

مدیر کل دفتر مدیریت بحران وزارت نیرو گفت: در پی سلیلاب اخیر بالغ بر ۸۰۰ روستای استان لرستان با قطعی آب روبرو بود که درحال حاضر ۶۹۷ روستا مشکلشان برطرف شد و در این بین عدم دسترسی به راه‌ها کار خدمات رسانی را با کندی روبرو کرده بود.

میثم جعفرزاده مدیر کل دفتر مدیریت بحران وزارت نیرو در خصوص آخرین وضعیت آب و برق استان لرستان خاطر نشان کرد: با توجه به سیل رخ داده در استان لرستان ۸۰۰ روستا با قطعی آب موجه شدند که تا به امروز تقریبا ۶۹۷ روستا مشکل قطعی آب آن‌ها برطرف شده است.

وی افزود: در حوزه برق حدود ۶۷۰ روستا با قطعی مواجه شدند که در حال حاضر ۹۵ روستا باقی مانده که با تلاش همکاران در منطقه معمولان ۱۷ روستای دیگر نیز به وضعیت برق رسانی نرمال خواهد رسید و روستا‌های بی برق در لرستان به حدود ۷۸ روستا می‌رسد.

مدیر کل دفتر مدیریت بحران وزارت نیرو بیان کرد: در زمینه آبرسانی چند پروسه وجود دارد که در درجه اول هر منطقه‌ای که از لحاظ شبکه آب با مشکل روبرو شود با تانکر و دستگاه‌های بسته بندی آب، آبرسانی می‌شود.

تخلیه روستاهای حمیدیه در پی هشدار سیل
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۰۹:۲۹

در پی افزایش دبی ورودی و خروجی سد کرخه و هشدار سیل در چند شهر خوزستان از جمله سوسنگرد و حمیدیه، اهالی روستاهای منطقه از جمله “علاونه فای” و “خسرج” منازل خود را تخلیه و در تپه های مجاور روستا اسکان داده شدند.

تخلیه ۱۷۴ شهر و روستا از بیم سیل در خوزستان
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۰۹:۲۸

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: بیشترین خسارات را در سیل‌های اخیر استان‌های لرستان، خوزستان و گلستان دیدند و در این میان حدود ۷۰ نفر از هم وطنانمان جان خود را در سیل از دست داده اند.

بهنام سعیدی در گفتگو با میزان با اشاره به برقراری ارتباط با شهر‌های معمولان و پلدختر در استان لرستان افزود: بجز پنج روستا گاز همه روستا‌های سیل زده در این دو منطقه وصل شده است.

وی گفت: علت اصلی وصل نشدن برق در پلدختر تامین امنیت مردم است، زیرا در این شرایط تعدادی از مردم به علت برق گرفتگی جان خود را از دست داده اند.

سعیدی گفت: تاکنون ۱۷۴ شهر و روستا در استان خوزستان از بیم وقوع سیل تخلیه شده اندو احتمال افزایش روستا‌هایی که باید تخلیه شوند وجود دارد.

وی افزود: در منحرف کردن آب از مناطق مسکونی به زمین‌های کشاورزی خساراتی به این زمین‌ها وارد شد که قابل جبران است، زیرا اولویت اصلی حفظ جان مردم است.

فیلم: جاده اهواز – اندیمشک به زیر آب رفت
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۰۹:۱۹

پس از بارش‌های فراوان علی رغم تلاش‌های نیرو‌های امدادی و جهادی جاده اهواز – اندیمشک امروز به زیر آب رفت، که در ادامه مشاهده می‌کنید.

خبر سرریز شدن سد کرخه صحت ندارد
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۰۸:۳۴

محمد یزدانی، مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه اندیمشک به تسنیم گفت: در طول روزهای اخیر میزان رهاسازی آب در سد کرخه شهرستان اندیمشک به 2400 مترمکعب بر ثانیه افزایش یافت.

وی با بیان اینکه میزان ارتفاع آب در سد کرخه اندیمشک تا 226 متر امکان افزایش دارد بیان کرد: در طول روزهای گذشته و پس از سیلاب ارتفاع آب در مخزن سد به 225 متر افزایش یافته است.

مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه اندیمشک با بیان این که خبر سرریز شدن سد کرخه در استان خوزستان صحت ندارد، عنوان کرد: سرریز شدن سد کرخه و خبری که در برخی شبکه‌های مجازی مطرح می‌شود قابل وقوع نیست. شهروندان بیش از مطالعه و انتشار اخبار به صحت آن توجه و به اخبار نادرست در این زمینه توجه نکنند.

مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه اندیمشک ادامه داد: سد کرخه هم اکنون بیش از 6 میلیارد متر مکعب آب در خود ذخیره کرده است و پایداری سد مطلوب است و در این زمینه جای نگرانی نیست.

۳ توصیه‌ بهداشتی ضروری برای مردم مناطق سیل‌زده‌
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ – ۰۸:۰۰

پس از وقوع سیل در نقاط مختلف کشور از جمله در استان گلستان، لرستان و خوزستان و بروز مشکلات برای ساکنان این مناطق حالا نگرانی‌هایی درباره وقوع بیماری‌های عفونی و واگیردار مطرح است. در همین باره کارشناسان بهداشت برای استفاده از آب و موادغذایی توصیه‌های ضروری دارند که در ادامه به برخی از این توصیه‌ها اشاره شده است:

1. به دلیل احتمال آلودگی مواد غذایی از غذا‌های کنسرو شده و آب معدنی یا از آب جوشیده سرد شده استفاده شود.

2. با توجه به اینکه احتمال بروز بیماری‌های عفونی چون وبا و هپاتیت آ پس از وقوع سیل وجود دارد بنابراین مواد خوراکی و غذایی که به آب سیل آلوده شده‌اند، استفاده نشود.

3. احتمال شیوع بیماری‌های عفونی مانند عفونت‌های دستگاه گوارش از انواع میکروب و ویروس‌ها نیز وجود دارد که باید مراقبت‌های بهداشتی فردی و عمومی رعایت شود و دستها مرتب با آب و صابون شسته شود.

لازم به یادآوری است که مهمترین عامل بیماری در مناطق سیل‌زده، آب‌های آلوده است که می‌تواند عامل بیماری‌هایی مانند وبا، تب حصبه و هپاتیت آ شود؛ راه‌های انتقال این بیماری‌ها نوشیدن آب آلوده، خوردن غذای آلوده و دست آلوده است.

از علائم بیماری وبا می‌توان به استفراغ، اسهال، تب و دفع زیاد آب اشاره کرد همچنین علائم تب حصبه، تب، خستگی، سرگیجه، درد بدن و اسهال است و هپاتیت آ با تب، خستگی، اسهال، استفراغ و زردی پوست خود را نشان می‌دهد؛ در این میان استفراغ، تب و بدن درد و اسهال از نشانه‌های مشترک در این سه بیماری هستند.