پنجشنبه , ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب

از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب

روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه “ویژه‌های مشرق” نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛  همراه شوید.

*******

** ای کاش ظریف و اوباما، روسای جمهور ایران و آمریکا در ۱۴۰۰ شوند!

روزنامه سازندگی در یادداشتی به قلم «محمد قوچانی» با عنوان «سال سرنوشت» نوشت: «تا اینجای کار بعید است ترامپ سقوط کند اما یک ترامپ ضعیف برای ایران بهتر از حریف قدرتمند اوست. مگر اینکه یک لیبرال دموکرات جوان مانند باراک اوباما در سال ۲۰۲۰ به قدرت برسد که در این صورت یک میانه روی ایرانی مانند محمد جواد ظریف در سال ۱۴۰۰ حریف او خواهد بود. ظریف برای این کار باید تا ۲۰۲۰ ایران را سرپا نگه دارد و در برابر مذاکره بر اثر فشار تن ندهد. هر چند که سرمایه گذاری برای سقوط ترامپ ریسک بالایی دارد اما ایران احتمالاً باید مترصد موقعیت مناسب برای برابری با آمریکا پای میز مذاکره باشد».

طیف اصلاح طلب قائل به دوگانه «دموکرات های خوب- جمهوری خواهان بد» است. دوگانه ای دروغین و بی اساس که مستندات بسیاری در رد آن وجود دارد.

کارنامه اوباما در مواجهه با ایران، روشن ترین مصداق در دروغ بودن این دوگانه است. تروریست نامیدن و عدم صدور ویزا برای نماینده ویژه ایران در سازمان ملل (ابوطالبی)، تمدید تحریم آیسا، تمدید وضعیت اضطراری علیه ایران، غارت ۲ میلیارد دلاری اموال مردم ایران، قانون محدودیت ویزا، تهدید بانک های خارجی با هدف سنگ اندازی در روابط تجاری ایران علیرغم امضای برجام، یاغی نامیدن مردم ایران از سوی اوباما، تجهیز و پشتیبانی تمام عیار از داعش با هدف ضربه زدن به ایران و…تنها بخش کوچکی از اقدامات ضد ایرانی در دولت اوباما است.

برای اصلاح طلبان که دچار «خودتحقیری حاد» هستند، صرفاً مذاکره با آمریکا و دست دادن و قدم زدن با مقامات آمریکایی مهم است. برای این طیف اصلاً مهم نیست که نتیجه و دستاورد مذاکره چیست. به عبارت دیگر «داده ها و ستانده ها» برای اصلاح طلبان اصلاً اهمیتی ندارد، بلکه مهم، کوتاه کردن دیوار استکبارستیزی و بزک چهره کریه آمریکا است.

دلار ۱۳ هزارتومانی و مرغ ۱۶ هزارتومانی و پراید ۵۰ میلیون تومانی و گوشت ۱۲۰ هزارتومانی و…نتیجه حضور ظریف در این سوی میدان و اوباما در آن سوی میدان است.

** محمود صادقی: رفع حصر از مطالبات جدی مردم است!

«محمود صادقی» نماینده عضو فراکسیون امید مجلس در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفت: «به یاد دارم در زمان انتخابات هر شهر و شهرستانی که می رفتیم بحث حصر و ایجاد گشایش در آن از جمله مطالبات اولیه و اساسی مردم بود. در حال حاضر هم وقتی در مراسم و جمع های دانشجویی حاضر می شوم، می بینم که بحث حصر همچنان از جمله مطالبات اساسی دانشجویان است. اما در عین حال وقتی بحث معیشت و مشکلات اقتصادی مردم مطرح شده و تا این حد جدی می شود، طبیعی است که دیگر مسائل زیر سایه آن قرار گرفته و اولویت ها به نحوی جابجا شوند و تغییر کنند. در مجموع اما همچنان فکر می کنم بحث رفع حصر هم از جمله مطالبات جدی مردم است».

جریان اصلاح طلب با مطالبات اصلی مردم فرسنگ ها فاصله دارد. اکنون و در شرایطی که مردم با مشکلاتی از جمله افزایش سرسام آور اجاره بهای مسکن، حقوق معوقه بخشی از کارگران، رکود در واحدهای تولیدی، گرانی، اشتغال، مهیاکردن مقدمات ازدواج، افزایش سرسام آور قیمت خودرو و…مواجه هستند، نمایندگان فراکسیون امید، رفع حصر سران فتنه را به عنوان مطالبه جدی مردم جا می زنند!

** اگر برجام نبود، ۳ سال قبل تحریم و فشار بر کشور حاکم می‌شد!

«غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی» نماینده حامی دولت در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت: «بدون برجام، ۳ سال قبل تحریم‌ها و فشارها بر کشور حاکم می‌شد. بنابراین برجام حداقل ۳ سال برای کشور و نظام فرصت خرید».

قریب به ۶ سال ظرفیت های عظیم کشور به پای مذاکره با آمریکا و برجام قربانی شد. دولتمردان و حامیان دولت طوری درباره برجام فضاسازی کردند که عده ای از مردم با اسکناس های ۱۰۰۰ و ۵۰۰ تومانی در کنار اسکناس یک دلاری به خیابان ها آمده و جشن گرفتند.

اما در نهایت به اذعان دولتمردان، هم تحریم ها در پسابرجام تشدید شد و هم فروش نفت کاهش یافت و هم ارزش پول ملی به شدت کاهش یافت.

حامیان برجام باید به جای بزک این توافق خسارت بار، از مردم عذرخواهی کرده و برای جبران خسارت های پیش آمده تلاش کنند.