این در حالی است که پیشتر هم زمزمه‌هایی در این باره منتشر شده بود.

جاویدنیا با اشاره به این که طبق مصوبات شورای عالی فضای مجازی، ترافیک اینستاگرام از یک سطح نباید بالاتر می‌رفت گفت: «براساس مصوبات این شورا باید دولت، برای فعالیت این شبکه در کشور مجوز صادر می‌کرد که این کار هم انجام نشده است».

دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه در ادامه افزود:‌ «اینستاگرام یک بار فیلتر شد و دولت گذشته وعده داد که با کمک فیلترینگ هوشمند می‌تواند این فضا را کنترل کند اما متاسفانه در این زمینه هم هزینه‌های بالایی صورت گرفت ولی به نتیجه‌ای نرسیدیم. هم اکنون دستور قضایی برای فیلتر این سرویس داریم و نظر اکثریت شورای عالی فضای مجازی نیز مبنی بر فیلتر شدن این سرویس است».

او در ادامه افزود:‌ «طبق مصوبات شورای عالی فضای مجازی ترافیک اینستاگرام از یک سطح بالاتر نباید میرفت که متاسفانه رفت و از طرفی براساس مصوبات این شورا باید دولت برای فعالیت این شبکه در کشور مجوز صادر می‌کرد که این کار هم انجام نشده است».

جاویدنیا گفت: «در حال حاضر به صورت یک طرفه دستگاه قضایی می‌تواند با توجه به انجام نشدن مصوبات شورا اقدام کند، اما فعلا منتظر اجماع نظر در این زمینه هستیم ولی اگر صبر کردن فایده نداشته باشد دادستان کشور تصمیم لازم را خواهد گرفت».

در سال گذشته چندین فعال اینستاگرام در ایران بازداشت شدند. از جمله آن‌ها فعالانی در زمینه مُد بودند. برخی افرادی که کلیپ‌های رقص از خود منتشر می‌کردند هم بازداشت شدند.

طی سال گذشته حکومت در ایران سعی کرد پیام‌رسان‌های داخلی را جایگزین پیام‌رسان‌‎های خارجی کند که بنا بر آمار رسمی، این تلاش موفقیت آمیز نبود.

ژانویه سال گذشته میلادی، ایران شاهد تظاهرات گسترده اعتراض آمیز بود. طی این اعتراض‌ها شبکه اجتماعی تلگرام فیلتر شد. دستوری هم برای خروج مسئولان از این پیام رسان صادر شد. با این وجود تلگرام همچنان پر کاربرترین شبکه اجتماعی در ایران است. تلاش‌ها برای جایگزینی پیام‌رسان ایرانی «سروش» ناکام ماند.

شبکه‌های اجتماعی فیس‌بوک و توییتر نیز در ایران فیلتر است با این وجود حتی مسئولان نظام ایران از کاربران این شبکه‌ها هستند.