شنبه , ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور

خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور

***

بانی اغتشاشات تهران «ائمه جمعه» بودند

«علی یونسی»،  مشاور رئیس‌جمهور روحانی به تازگی در گفت‌وگویی مطوّل با روزنامه آرمان امروز به اغتشاشات دیماه تهران پرداخته است.

او ضمن مفید دانستن این حرکت در پاسخ به این سؤال که «شما هم با این دیدگاه موافقید که منشأ این اعتراضات از تریبون‌های رسمی آغاز شد؟» گفته است: بله؛ بدون شک این اتفاق رخ داده است. متاسفانه برخی از ائمه جمعه، صداوسیما، برخی روزنامه‌ها و برخی ارگان‌ها و نهادها در این زمینه نقش داشتند که این نقش، انکارناپذیر است!

در ناآرامی‌های اخیر اتفاقاتی رخ داد که در نوع خود جدید بود و در گذشته هم رخ نداده بود. مهم‌ترین این اتفاقات «خشونت» موجود در این ناآرامی‌ها بود که به اعتقاد من اساسا ریشه در فرهنگ و تمدن ایرانی ندارد. حمله به اماکن عمومی و مقدس، تعرض به مامور نیروی انتظامی و آتش زدن پرچم مقدس ایران، اتفاقات جدیدی بود که قطعا ریشه در فرهنگ مردم و این سرزمین ندارد.[۱]

***

«شهردار نجفی» باز هم غافلگیر شد!

در ایام سی و نهمین سال دهه فجر و آستانه چهل سالگی انقلاب شکوهمند اسلامی هستیم… اما ظاهر شهر تهران هیچ شباهتی به پایتخت کشوری که بزرگترین پیروزی تاریخ خود را جشن گرفته، ندارد.

فی‌الواقع اگرچه تا سال گذشته همواره ظاهر شهر تهران در ایام‌الله دهه فجر تغییر می‌کرد و پایتخت ایران مملو از سمبل‌های شهری انقلاب، نورپردازی، المان‌های مرتبط با جشن ملی انقلاب و … می‌شد اما گویا در دوره جدیدی شهرداری و شورای شهر اصلاح‌طلبان در تهران خبر چندانی از این مقولات نیست.

خالی بودن شهر تهران از تبلیغات مربوط به دهه فجر حتی اعتراض فعالان مجازی را هم برانگیخته است.

«رضا پورحسین»، از فعالان رسانه‌ای کشور در همین زمینه در یک توییت نوشته است: «دریغ از یک تزئین ساده در تهران!»

*غافلگیر شدن نجفی در شهرداری تهران گویا یک سریال ناتمام است که  پس از ماجرای برف‌ تهران، هر روز باید شاهد اپیزودهای جدیدی از آن باشیم.

جدای از مسئله غافلگیری مجدد! مشخص نیست شهرداری با چه توجیهی؛ تهران بزرگ را در دهه فجر به حال خود رها کرده و به یکسری اقدامات معمولی و نصب چند بیلبورد بسنده کرده است.

بسنده‌کردنی که به چشم هیچکس نمی‌آید و عملا تغییری در چهره پایتخت ایران رخ نداده است.

فی‌الواقع حتی با فرض در نظر گرفتن عزادار بودن آقایان در «ایام فاطمیه» هم اما باز خبری از فراگیری المان‌های منطبق با بزرگداشت انقلاب اسلامی در سطح شهر تهران نیست که نیست.

***

شیوع یک اتفاق خاص در کابینه روحانی؛ اینجا همه با خودشان حرف می‌زنند

پس از روحانی، وزیر کشور هم با خودش حرف زد…

«عبدالرضا رحمانی‌فضلی»، وزیر کشور، به تازگی طی اظهاراتی در نشست هم‌اندیشی با زنان فعال اقتصادی، با اشاره به اغتشاشات دیماه در کشور گفته است:

نسل انقلاب وارد ۴۰ سالگی شده و این نسل سلایق، باورها، موضوعات اجتماعی و حتی موضوعات انتخاباتی را متفاوت از سلایق ما می بیند.

به گزارش جماران، او سپس با انتقاد از برخی که درک و فهمی از اینگونه تغییرات در کشور ندارند، اظهار داشت:

متاسفانه برخی درک و فهم این را در کشور ندارند و نمی دانند سلایق و باورهای آنها پاسخگوی مطالبات جوانان نیست. ممکن است نظرات آنها حتی خیرخواهانه باشد ولی نمی‌توانند پاسخگوی مطالبات جوانان باشند

*اگر نام آقای رحمانی‌فضلی در عبارات بالا نباشد؛ طبیعتا به ذهن هر خواننده‌ای اینطور خطور می‌کند که گوینده این حرف‌ها یک معارض جدی دولت رئیس‌جمهور روحانی است!

اما این گزاره ذهنی صحیحی نیست و حرف‌های بالا را کسی بیان می‌کند که عملا سومین مقام پرنفوذ دولت پس از رئیس‌جمهور و معاون اول است، منصوب کننده تمام استانداران کشور است، سیاستگذاری سیاسی دولت است و غیره.

مشخص نیست این «برخی» که درک و فهم لازم را ندارند و مطالبات جوانان را هم نمی‌فهمند چه کسانی هستند اما از سوی دیگر قابل تصور نیست که قدرت یا نفوذ این افراد به اندازه آقای رحمانی فضلی و دوستانشان در دولت باشد.

در عین حال باید پاسخ این سؤال داده شود که سیاست‌گذار کشور در امور اجرایی فرهنگ و سیاست و اقتصاد و غیر چه کسی غیر از دولت و مقامات کابینه هستند!؟

اینها ابهاماتی است که با خوانش اظهارات رحمانی‌فضلی در ذهن هر مخاطبی شکل می‌گیرد و البته به یک سؤال بزرگتر نیز رهنمون می‌شود و آن اینکه چرا مقامات دولت آقای روحانی و حتی شخص آقای روحانی به تازگی «دیالوگ با خود» را آغاز کرده‌اند!؟

گفتنیست، قبل از رحمانی‌فضلی، رئیس‌جمهور روحانی هم طی صحبت‌هایی در سفر به کرمان از ایجاد فضای یأس و ناامیدی انتقاد کرده بود.

این در حالیست که به قول آن بیت شعر ایرانی: گر حکم شود که مست گیرند؛ در شهر هرآنکه هست گیرند

جان کلام اینکه کدهای آشکاری وجود دارد مبنی بر اینکه ستاد مشترک دولت و اصلاح‌طلبان در زمینه سیاه‌نمایی از اوضاع کشور و ایجاد فضای ناامیدی، گوی سبقت را از همه ربوده‌اند. [۶]

***

1_http://www.armandaily.ir/fa/print/main/212344