دوشنبه , ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » آخرین تحولات خاورمیانه؛

آخرین تحولات خاورمیانه؛

 

تحریم سیزده فرد و نهاد مرتبط با حزب الله/علت شکست سناریوی اقدام نظامی علیه قطر از زبان وزیر خارجه این کشور/رتبه اول ایران در رشد شاخص «توسعه انسانی» در جهان/تهدید وزیر دفاع آمریکا برای حمله به سوریه/ کشته شدن چهارده نیروی ترکیه در عفرین سوریه، علت شکست سناریوی اقدام نظامی علیه قطر از زبان وزیر خارجه این کشور، رتبه اول ایران در رشد شاخص «توسعه انسانی» در جهان و تهدید وزیر دفاع آمریکا برای حمله به سوریه، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

 

وزارت خزانه‌داری آمریکا 6 فرد و 7 نهاد را به اتهام ارتباط با بخش مالی حزب‌الله، تحریم کرد. در بیانیه این وزارتخانه آمده است، 6 فرد و 7 نهاد به خاطر ارتباط با بخش مالی حزب‌الله به لیست تحریم‌های آمریکا اضافه شده‌اند.

بر این اساس، تمامی اموال و دارایی‌های آنها در آمریکا توقیف شده و هیچ شخص یا شرکت آمریکایی اجازه معامله با آنها را ندارد.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا این افراد و اشخاص را به اتهام حمایت‌های مالی و تعاملات تجاری با گروه‌های تروریستی تحریم کرد.

اسامی افراد تحریم شده به شرح زیر است:

1- جهاد محمد قانصو

2- علی محمد قانصو

3- عصام احمد سعد

4- نبیل محمود عساف

5- عبداللطیف سعد

6- محمد بدرالدین

تحریم 13 فرد و نهاد مرتبط با حزب الله/علت شکست سناریوی اقدام نظامی علیه قطر از زبان وزیر خارجه این کشور/رتبه اول ایران در رشد شاخص «توسعه انسانی» در جهان/تهدید وزیر دفاع آمریکا برای حمله به سوریه

اسامی شرکت‌های تحریم شده که از ملیت‌های مختلف هستند، به شرح زیر است؛

1- گروه بُلو لاگون (واقع در سیرا لئون)

2- آژانس ماهیگیری قانصو (سیرا لئون)

3- شرکت تجاری استار (غنا)

4- کمپانی تجاری دلفین (لیبریا)

5- کمپانی تجاری اسکای (لیبریا)

6- شرکت گولدن فیش (لیبریا)

7- شرکت گولدن فیش (لبنان)

افراد مذکور متهم به همکاری یا فعالیت برای «ادهم طباجه» تأمین‌کننده مالی و سرمایه‌گذار حزب‌الله هستند.

شرکت‌های تحریمی نیز تحت کنترل یا مالکیت «علی محمد قانصو» هستند.

کشته شدن 14 نیروی ترکیه در عفرین سوریه

نهاد دیدبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد: 14نیروی ارتش ترکیه و تروریست های مورد حمایت آن در 24 ساعت گذشته در منطقه عفرین کشته شدند.

نهاد دیدبان حقوق بشر سوریه وابسته به مخالفان اعلام کرد که این نیروهای ارتش ترکیه و تروریست های وابسته در اطراف شهر عفرین کشته شدند.

بر اساس این گزارش، این تعداد در عملیات ارتش ترکیه موسوم به شاخه زیتون جان خود را از دست دادند.

ارتش ترکیه شنبه گذشته عملیات «شاخه زیتون» را با هدف اخراج یگان های کرد از عفرین آغاز کرد.
بر اساس اعلام رسانه های ترکیه در جریان این عملیات، بیش از 6 هزار نیروی نظامی مشارکت دارند.

خبرگزاری آناتولی اعلام کرد، ارتش ترکیه به حملات خود در روزهای گذشته شدت بخشیده و تاکنون کنترل مناطق حساسی از جمله کوه استراتژیک «برصایا» در حومه عفرین و یک روستا به نام «عمر اوشاقی» را به دست گرفته است.

تحریم 13 فرد و نهاد مرتبط با حزب الله/علت شکست سناریوی اقدام نظامی علیه قطر از زبان وزیر خارجه این کشور/رتبه اول ایران در رشد شاخص «توسعه انسانی» در جهان/تهدید وزیر دفاع آمریکا برای حمله به سوریه

دولت ترکیه هدف از این عملیات را نابودی گروه های تروریستی همچون پ.ک.ک و داعش در منطقه عفرین در شمال غرب سوریه و نجات مردم این مناطق از ظلم و فشار تروریست‌ها اعلام کرده است.

دولت آنکارا همچنین این عملیات را با استناد به حق دفاع مشروع بین المللی و قطعنامه‌های مبارزه با تروریسم شورای امنیت حق خود می داند.

مقام های آنکارا اعلام کرده اند، خواهان حفظ تمامیت ارضی سوریه هستند و نیروهای نظامی این کشور، پس از سرکوب تروریست ها، منطقه را ترک خواهند کرد.

علت شکست سناریوی اقدام نظامی علیه قطر از زبان وزیر خارجه این کشور

خالد بن محمد العطیه، وزیر دفاع قطر گفت: امارات و عربستان در ابتدای محاصره به دلیل توییت های دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و روابط دو کشور با جرارد کوشنر، داماد ترامپ تصور می کردند، در الحاق آمریکا به صفوف خود موفق شده اند.

«خالد بن محمد العطیه» روز جمعه در گفت وگو با مجله آمریکایی پولیتیکو افزود: اما امارات و عربستان هنگامی که فهمیدند داستان با توییت های ترامپ تمام نشده، ضربه خوردند، زیرا دریافتند که تمام بخش های دولت آمریکا، رئیس جهموری، وزیران امورخارجه و دفاع و دیگر نهادهای دولتی به رغم برخی اختلاف سلیقه ها، در تصمیم گیری ها هماهنگ بوده و دولت به عنوان یک مؤسسه متحد مدیریت می شود.

العطیه تأکید کرد، کشورهای محاصره کننده قطر نزدیک بود عملیات نظامی علیه قطر انجام دهند؛ اما طرح آنها به دلایلی از جمله عکس العمل مردم قطر و رابطه عمیق آنها با دولت و حکومت وآمادگی مردم برای فداکاری عملی نشد.

العطیه درباره انگیزه های ‘محمد بن سلمان’ ولی عهد عربستان از تحریم قطر گفت: وی به تنهایی مسئول محاصره قطر نیست بلکه سه کشور دیگر نیز شبانه علیه قطر نیرنگ کرده برای محاصره آن نقشه کشیدند.

العطیه بحران قطر را درگیری خانوادگی در یکی از مهمترین مناطق جهان دانست، از ترامپ رئیس جمهوری آمریکا خواست به سرعت این بحران را پایان دهد و با ذکر مثالی گفت: پذیرفتنی نیست که میان مادر و پسر به دلیل اینکه مادر قطری است و پسرش اماراتی، در فرودگاه ابوظبی 6 ماه جدایی بیفتد.

وی درباره خرید سامانه موشکی اس 400 از روسیه گفت: بیشتر سلاح های قطر آمریکایی است؛ اما دوحه حق انتخاب برای امنیتت مناسب کشور دارد و این به معنای دور شدن از آمریکا به عنوان یک شریک راهبردی و همپیمان نیست.

تحریم 13 فرد و نهاد مرتبط با حزب الله/علت شکست سناریوی اقدام نظامی علیه قطر از زبان وزیر خارجه این کشور/رتبه اول ایران در رشد شاخص «توسعه انسانی» در جهان/تهدید وزیر دفاع آمریکا برای حمله به سوریه

العطیه تأکید کرد؛ ما ناوگان C-17، وC-130، وبالگردهای آپاچی، رادارهای آژیر خطر وسامانه های آمریکایی دیگری در اختیار داریم.

عربستان، امارات، بحرین و مصر از 15 خرداد تاکنون به اتهام حمایت قطر از تروریسم با این کشور قطع رابطه کردند.

رتبه نخست ایران در رشد شاخص «توسعه انسانی» در جهان

گزارش دفتر توسعه سازمان ملل متحد نشان می‌دهد، ایران با افزایش ۰.۳۳۷درجه‌ای شاخص توسعه انسانی بالاترین رشد را از لحاظ توسعه‌یافتگی در چهار دهه اخیر بین کشورهای دنیا کسب کرده است.

گزارش توسعه انسانی یکی از مهمترین و معتبرترین گزارش‌های اقتصادی و اجتماعی در جهان است که هر ساله توسط دفتر توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) منتشر و در این گزارش شاخص توسعه انسانی (HDI) کشورها بر اساس معیارهایی چون امید به زندگی، کیفیت نظام آموزشی، درآمد واقعی و سرانه درآمد ملی از عدد صفر تا یک محاسبه می‌شود که هرچه این شاخص به عدد یک نزدیک‌تر باشد، نشان از توسعه‌یافتگی بیشتر است.

تمامی شاخص های توسعه اقتصادی و اجتماعی در برآورد این شاخص دخیل است و به‌عبارتی یکی از جامع‌ترین معیارها برای مقایسه توسعه‌یافتگی کشورها به‌شمار می‌‌رود که البته تمامی دولت ها و سازمان های علمی و تحقیقاتی از این شاخص به‌ عنوان معیار اصلی مقایسه کشورها استفاده می‌کنند.

بر اساس جدیدترین گزارش توسعه انسانی 2016 که اوایل سال جاری منتشر شد، شاخص توسعه انسانی ایران به 0.774 از یک رسید که در مقایسه با نمره 0.437 ایران در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از 0.337 درجه افزایش نشان می‌دهد.

این در حالی است که بین 105 کشور دنیا که از سال 1980 میلادی شاخص توسعه انسانی برای آنها محاسبه می‌شد، ایران در این چهار دهه بالاترین رشد را در شاخص توسعه انسانی داشته است. پس از ایران، چین با رشد 0.334درجه‌ای در رتبه دوم جهان جای گرفته است. نپال با رشد 0.316‌درجه‌ای و ترکیه با رشد 0.304درجه‌ای در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

بر اساس گزارش سازمان ملل، رتبه جهانی جمهوری اسلامی ایران هم در این چهار دهه بیش از 41 رده صعود داشته و از جایگاه 110 در سال 1979 به جایگاه 69 در سال گذشته ارتقا یافته است.

تهدید وزیر دفاع آمریکا برای حمله به سوریه

«جیمز متیس»، وزیر دفاع آمریکا روز جمعه با تکرار ادعاهای بی‌اساس درباره استفاده دولت سوریه از گازهای شیمیایی، هشدار داد، در صورت تداوم این مسأله، واشنگتن گزینه نظامی علیه دولت بشار اسد را اجرا می‌کند.

به نوشته نشریه «هیل» متیس با ابراز نگرانی از اینکه شاید دولت سوریه از گاز سارین در حملات به غوطه شرقی استفاده می‌کند، درباره احتمال حمله به دمشق تهدید کرد.

وی طی نشست خبری در وزارت دفاع توضیح داد: «ما هنوز مدرکی درباره آن نداریم، ولی پنتاگون این گزارش‌ها را رد نمی‌کند.»

وزیر دفاع آمریکا همچنین گفت، واشنگتن با ترکیه درباره عملیات آتی این کشور علیه شهر منبج در ارتباط است اما اکنون زمان خوبی برای رسانه‌ای کردن آن نیست.