جمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » یک تجارت هولناک‌!

یک تجارت هولناک‌!

قانون گزارشی درباره تجارت کروکودیل و سودآوری بالای این صنعت در حال توسعه در ایران، آورده است: «… تمساح، خزنده ای دوزیست است با رژیم غذایی که اغلب مهره‌داران مثل ماهی، خزنده، پستاندار و حتی صدف‌ها و سخت‌پوستان را شامل می‌شود. پس اگر می‌خواهید به جرگه پرورش‌دهندگان کروکودیل بپيوندید، باید فکری به حال غذای آن‌ها بکنید. البته گفته می‌شود که مواد غذایی که در ایران برای تغذیه این هیولاهای زره‌پوش استفاده می‌شود، ضایعات طیور و گوشت قرمز و ماهیان غیرحلالی است که در دریا صید می‌شود و دفع آن‌ها برای محیط زیست، آلودگی ایجاد می‌کند؛ البته برخلاف جثه بزرگ کروکودیل، این موجود غذای زیادی نمی‌خورد و بسیار کم‌غذاست و زمان غذادهی به آن نیز هفته‌ای 6 مرتبه است.
کروکودیل می‌تواند مدت‌ها بدون غذا زندگی کند و به ندرت به فعالیت برای شکار نیاز دارد اما گول ظاهر این تنبل را نخورید چون برخلاف ظاهر آرامش، جزو فعال‌ترین جانوران نیمه آبزی در محیط است. شاهد این مدعا نیز حادثه‌ای است که برای خانم روستا در اوایل فعالیت مزرعه پروش تمساح رخ داد و همسرش این‌گونه آن را شرح می‌دهد؛ همه چیز در کمتر از 10 ثانیه اتفاق افتاد. تازه کروکودیل‌ها را به مزرعه آورده بودیم و هنوز این حیوانات به محیط جدید عادت نکرده بودند و هنوز ناآرام بودند. یک بار همسرم برای غذا دادن به سراغ آن‌ها رفته بود ولی هنگامی که داشت برمی‌گشت، چند کروکودیل تمام راه برگشت را بسته بودند و می‌توان گفت که همسرم را محاصره کرده بودند که خوشبختانه با آرامی و پرت کردن حواس کروکودیل‌ها، توانستیم همسرم را به سلامت از میان آن‌ها خارج کنیم…
…کمترین فضایی که برای پرورش هر قطعه تمساح نیاز است، چیزی حدود یک متر مربع است. این خزنده اغلب سالی یک بار و برخی مواقع دو بار و در هر نوبت بین 20 تا 60 تخم می‌گذارد. کروکودیل دارای سرعت رشد و درصد تبدیل غذایی بالایی است؛ به‌گونه‌اي که به ازای مصرف هر یک کیلوگرم ماده غذایی، 1/1 کیلوگرم افزایش وزن دارد.
دمای 28 تا 34 درجه، مناسب‌ترین دما برای پرورش تمساح است و رطوبت ایده‌آل برای آن 75 تا 90 درصد است و این به‌آن معنا است که این جانور تقریبا همیشه باید در آب باشد. نوزادان‌کروکودیل تا یک سالگی نیاز به نگهداری در فضای سرپوشیده دارند. تمساح بالغ پس از بازشدن تخم‌ها عملا کمکی به تغذیه بچه‌هایش نمی‌کندو نوزادان در تغذیه کاملا مستقل هستند. رژیم غذایی تمساح باید شامل پروتئین، قند، ویتامین و املاح باشد. پس از یک سالگی نیز می‌توان کروکودیل‌ها را در صورتی که دمای هوا بیش از 30 درجه باشد، در فضای باز نگه‌داری کرد و در غیر این صورت باید آن‌ها را در گلخانه‌های بزرگ که دارای آبگیرهای جداگانه است، پرورش داد.
یکی از جنبه‌های جالب توجه و البته پرطرفدار در زمینه پرورش تمساح، جذب گردشگر است؛ به صورتی که افراد می‌توانند با تهیه بلیت در مزرعه پرورش کروکودیل، گشتی بزنند و تمساح را از نزدیک مشاهده کنند. یکی از فعالان تجارت کروکودیل می‌گوید می‌توان با ایجاد و تقویت زیرساخت‌های گردشگری، تمهیداتی را اندیشید تا در مناطق پرورش این خزنده، پارک‌هایی به همین منظور با شرایط ایمن ایجاد کرد که نمونه‌های آن در آسیای جنوب شرقی به فراوانی دیده می‌شود که درآمد زیادی از راه گردشگری نصیب این کشورها کرده است. تمساح اگرچه جزو جانوران خطرناک محسوب می‌شود ولی خشونت در این خزنده مشاهده نمی‌شود و گردشگران می‌توانند با احتیاط از نزدیک این بازمانده دوران ماقبل تاریخ را مشاهده کنند.»
جمعیت امام علی زیر توپخانه کیهان
کیهان پس از مطلب پیشینش درباره جمعیت خیریه امام علی که این مجموعه را به شدت نقد کرده بود، این بار تعابیر سنگین تری به کار برده است. در گزارش کیهان آمده است: «پس از گذشت چهار روز از انتشار خبر کیهان درباره جمعیت امام علی(ع) که در آن به صورت مستند به موارد انحراف فکری و عملی گردانندگان این تشکیلات اشاره شده بود؛ علیرغم سکوت رسانه‌های منتسب به این جمعیت، از روز گذشته در حرکتی هماهنگ موج حمله به کیهان در شبکه‌های اجتماعی از جانب گروه خاصی از کاربران فضای مجازی آغاز شد. طیفی از خبرنگاران رسانه‌های زنجیره‌ای (با سابقه بازداشت و زندان) و برخی هواداران فریب‌خورده این جمعیت شامل این افراد می‌شدند که در میان آنها حضور یکی از اعضای شورای شهر آتی نیز جالب توجه به نظر می‌رسید. اتفاقی که نشان می‌دهد با توجه به عضویت ایشان در تشکیلات شارمین احتمالاً در آینده جمعیت امام علی(ع) از حمایت مادی و معنوی بیشتری از طرف شهرداری و شورای شهر برخوردار خواهد بود.
اما فارغ از این ارتش پوشالی مجازی، دفاع یک نهاد مستقر در آمریکا از این جمعیت و حمله به کیهان بیشتر قابل تأمل بود. مرکز حقوق‌بشر در ایران (با نام سابق کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران) نوشت «روزنامه تندروی کیهان با حمله به جمعیت امام علی که انجمنی خیریه و با هدف کاهش معضلات و آسیب‌های اجتماعی است، این جمعیت را «انحرافی» خواند.» دلسوزی این نهاد آمریکایی – که سابقه دفاع از بهائیان و جاسوسان دوتابعیتی را دارد- برای جمعیت امام علی و معضلات اجتماعی کشورمان زمانی جالب می‌شود که بدانیم این کمپین که در هلند تأسیس و در ایالات متحده به کار خود ادامه می‌دهد توسط هادی قائمی و برخی دوستان ایرانی و آمریکایی‌اش اداره می‌شود.
مرکز حقوق بشر ایران ضمن برخورداری از حمایت دولتی آمریکا از ارتباطات نزدیکی با شورای روابط خارجی آمریکا و گروه بین‌المللی بحران (گروهی که در تهیه پیش‌نویس برجام نقش مؤثری داشت) برخوردار است. قائمی همکاری نزدیکی با احمد شهید برای تهیه گزارش‌های حقوق بشری علیه ایران داشت، گزارش‌هایی که تبدیل به مستندات حقوقی برای تحریم‌های حقوق بشری علیه ایران می‌شد. او و مجموعه تحت نظارتش در حالی به دفاع از تشکیلات شارمین میمندی‌نژاد پرداخته‌اند که پیشتر توماس اردبرینک مستندی کوتاه از فعالیت‌های شارمین میمندی‌نژاد برای نیویورک تایمز تهیه کرده بود و به تعریف و تمجید از او پرداخته بود. ذکر این نکته لازم است  که اردبرینک پیشتر خبرنگار واشنگتن پست در ایران بود که در سال 2012 جای خود را به جیسون رضاییان (جاسوس مبادله شده دو تابعیتی) داد و به نیویورک تایمز رفت.
دنیس حسن‌زاده آژیری خبرنگار رادیو فردا وابسته به دولت آمریکا نیز گزارش مفصلی از تشکیلات میمندی‌نژاد برای نشریه گاردین تهیه کرده بود. گزارش‌هایی که معمولا در آنها به اعدام افراد زیر 18 سال، نزاع‌های خیابانی، وضعیت کودکان کار، اعتیاد زنان بی‌سرپرست و… از زبان گردانندگان جمعیت اشاره می‌شد و چهره‌ای سیاه از ایران تصویر می‌کرد. هادی قائمی پیشتر در کنار تریتا پارسی و سیامک نمازی از بنیانگذاران نایاک نیز به حساب می‌آمد که بودجه قابل توجهی از وزارت خارجه آمریکا برای این مؤسسه دریافت می‌کردند.  اتفاقا به نظر می‌رسد باید واکاوی ماهیت تشکیلات شارمین میمندی‌نژاد را از همین نقطه آغاز کرد چرا که این جریان به سرپرستی باقر و سیامک نمازی پیشتر در اقدامی مشابه باجمعیت امام علی(ع) با راه‌اندازی مؤسسه به اصطلاح مردم‌نهاد «همیاران غدا» به فعالیت‌های به ظاهر خیریه و عام‌المنفعه در فضای اجتماعی ایران می‌پرداختند.
«همیاران غدا» در یک نمونه با تأمین مالی شرکت نفتی شل(!) اقدام به انجام پروژه‌ای تحت عنوان فریبنده «توانمندسازی جمعیت روستایی» در مناطق محروم استان کرمان نمود. بر این اساس و با توجه به عملکردهای مشابه به نظر می‌رسد «جمعیت امام علی(ع)» نیز پروژه‌ای هم ارز با «همیاران غدا» باشد. پروژه‌ای اجتماعی در ایران که هدفش دستیابی به تغییرات سیاسی از رهگذر تاثیرگذاری بر طبقه‌های مستضعف و کسب مرجعیت نظری در میان جوانان و دانشجویان است. اتفاقی که تا حدودی همسو با خط مشی مرکز حقوق بشر در ایران (مستقر در آمریکا) است، این نهاد آمریکایی یکی از اهداف خود را حمایت از جنبش‌های اجتماعی و حقوق ‌بشری در ایران عنوان می‌کند. با این اوصاف ظاهرا دم خروس تشکیلات منحرف شارمین میمندی‌نژاد به شکل آشکاری بیرون زده است!»