جمعه , ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » بهم ریختگی اوضاع در اهواز نشانه نابسامانی در مدیریت آتش بیاری آتش به اختیارها است که چتر امن بالای سر دارند!

بهم ریختگی اوضاع در اهواز نشانه نابسامانی در مدیریت آتش بیاری آتش به اختیارها است که چتر امن بالای سر دارند!

روزنامه شرق به وضعیت دانشجویان اهواز پرداخته که در گرمای شدید و بدون سیستم تهویه مناسب در شرایط سختی به سر می‌برند و همین موضوع اعتراضاتی در پی داشته است. شهرزاد همتی در گزارشی در این زمینه نوشته است: «از حدود یک ماه پیش صدای اعتراض دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز بلند بود. دانشجویان دختر مجتمع خوابگاهی حضرت معصومه(س) دانشگاه شهید چمران اهواز با مراجعه به مسئولان، خواستار رسیدگی به وضع سیستم‌های تهویه سرمایشی بلوک‌های این مجتمع خوابگاهی با توجه به روند افزایش دمای هوا شدند.
مراجعات و درخواست‌های دانشجویان در ابتدا به‌صورت فردی بود اما با توجه به روند افزایش دما در اهواز ناشی از تغییر اقلیم و اینکه سیستم‌های سرمایشی خوابگاه دیگر پاسخ‌گوی گرمای هوا نبود، دانشجویان دختر این خوابگاه برای اعتراض به این وضعیت در محل درِ ورودی خوابگاه تجمع کردند و مانع از بستن درِ ورودی در موقع مقرر از سوی نگهبان شدند. دانشجویان با شعار«سیستم سرمایشی حق مسلم ماست»، خواستار رسیدگی به وضعیت تهویه اتاق‌های خوابگاه شدند؛ تداوم این اقدام دانشجویان موجب شد برخی از اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه برای رسیدگی به اعتراض آنها در محل حاضر شوند و توضیحاتی را در خصوص تعمیر و رسیدگی به وضع سیستم‌های خنک‌کننده خوابگاه ارائه دهند. در میان این اعتراضات که پای پلیس را هم به میان کشید، بالاخره رئیس دانشگاه با حضور در مقابل دوربین دانشگاه ادعای دانشجویان را درباره مشکلات تهویه دانشگاه شهیدچمران اهواز کذب خواند. مسئله‌ای که باعث شد دانشجویان برای اثبات حرف و رسیدن به حقشان کوتاه نیایند.
رضا کریمی، دبیر سابق شورای صنفی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز در‌این‌باره به «شرق» می‌گوید: «مسئولان دانشگاه، مدعی شده‌اند اطلاعی از مشکلات سیستم تهویه نداشته‌اند، در حالي كه از اردیبهشت ماه به دلیل اینکه دانشجویان نماینده شورای صنفی نداشتند، به صورت پراکنده اعتراض می‌کردند. آنها بهمن سال گذشته، برای اعتراض به هزینه‌های خوابگاه اعتراض کرده بودند و در همان زمان، درباره وضعیت سیستم تهویه نیز با مسئولان خوابگاه صحبت کرده بودند.» این فعال دانشجویی در ادامه تصریح کرد: اینکه رئیس دانشگاه اعلام می‌کند که همه این ادعاها از اساس کذب است، واکنش ترس دانشجویان را در پی داشت.
این دانشجو در پایان خاطرنشان کرد: «حالا یک خوابگاهی برای دانشجویان در نظر گرفته‌اند که آن هم مشکلاتی دارد. از قبیل امنیت و در ٩ ماه گذشته تعطیل بوده و اصلا مشخص نیست وضعیت تهویه و لوله‌کشی‌های آن چگونه است البته خیلی از دانشجویان هم حاضر نیستند در دوره امتحانات جابه‌جا شوند. این در حالی است که مسئولان سه ساختمان دانشگاه را برای تخریب فروخته‌اند و در آن ساختمان‌ها حداقل ١٠٠ کولر وجود داشته و مشخص نیست که با این کولرها چه کرده‌اند. رئیس دانشگاه اعلام کرده سیستم دانشگاه فرسوده است و سؤال دانشجویان از ایشان این است: ‌بعد از دو سال تازه فهمیده‌اید سیستم‌های دانشگاه فرسوده است؟»
دکتر غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران درباره این اعتراضات گفته است: «قطعا به محض پایان ترم سیستم تهویه این خوابگاه اصلاح خواهد شد که اعتبارات آن نیز تأمین شده است. ما منتظر بودیم تا با پایان ترم کار اصلاح سیستم تهویه خوابگاه دختران را آغاز کنیم که متأسفانه با افزایش بیش از حد دما، سیستم تهویه پاسخ‌گو نبود و مشکلاتی را برای دانشجویان به‌وجود آورد. سیستم تهویه خوابگاه دختران حضرت معصومه (س) دانشگاه، چیلر است و چیلر زمانی که درجه حرارت افزایش پیدا می‌کند پاسخ‌گوی تهویه نیست و نمی‌تواند به‌خوبی عمل کند. در چند روز اخیر دمای هوا در اهواز بسیار بالا رفته است و این سیستم‌ها نیز متأسفانه پاسخ‌گوی تهویه و خنک‌کردن محیط خوابگاه برای دانشجویان نیستند.»
100 کشته در پلاسکوی لندن
و در آخر اینکه برخی روزنامه ها همچنان به مقایسه پلاسکو و گرنفل پرداخته اند و در همین زمینه وطن امروز در گزارشی با تیتر «100 کشته در پلاسکوی لندن» آورده است: «مسؤولان تیم امداد و نجات لندن از بالگردهای آبپاش یا مجهز به نردبان‌های طنابی برای نجات آنها استفاده نکردند. در چنین شرایطی خشم عمومی از ناکامی‌ها و قصورهایی که به این فاجعه منجر شد نیز در حال تشدید است. در حالی که کاربران شبکه‌های اجتماعی در یک موج انتقادی وسیع ناکارآمدی مسؤولان شهری لندن را در مهار حریق و نجات ساکنان برج گرنفل بشدت زیر سوال برده‌اند.
یک سازمان خیریه نیز اعلام کرد نخستین قربانی این  آتش‌سوزی یک پناهجوی سوری بوده که در سال ۲۰۱۴ به بریتانیا آمده بود. محمد الحاج علی ۲۳ ساله در رشته مهندسی عمران درس می‌خواند و در این برج در محله اعیانی کنزینگتون که ساده‌ترین اصول ایمنی در آن به‌رغم هشدار قبلی ساکنان به شرکت مالک رعایت نشده بود زندگی می‌کرد. پس از دیدار ترزا می، ‌نخست‌وزیر انگلیس و جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر از این برج در روز پنجشنبه، دیروز نیز ملکه الیزابت که کاخ مشهور خاندان سلطنتی‌اش با ماشین تنها 3 دقیقه از محل فاجعه فاصله دارد از آن بازدید کرد اما هنوز موضوع گزارش هشدار گروه اقدام ساکنان گرنفل در پاییز سال گذشته را که خواهان نظارت بر نحوه اداره آن توسط شرکت «کی‌سی‌ام‌تی‌او» شده بودند به‌طور رسمی در دولت و مجلس انگلیس باز نشده است… .»