جمعه , ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » حسن شایانفر، سردار بدنام عرصه جنگ نرم و مشاور فرهنگی !! روزنامه کیهان اززبان همپالکیهای خمینی ستیز او !!

حسن شایانفر، سردار بدنام عرصه جنگ نرم و مشاور فرهنگی !! روزنامه کیهان اززبان همپالکیهای خمینی ستیز او !!

اقرار ناگزیر مهدی نصیری- حسین شریعتمداری- محمدرضانقدی-  در باره توطئه پردازیهای دائمی حسن شایانفر در گفتگو با مشرق- بااستفاده از تکنیک وارونه بافی حقایق- : حسن شایانفر با رصد مستمر، مانع از جان گیری “عناصر ناسالم و معاند” میشد!!

 شایانفر به بسیاری از نویسندگان و روزنامه‌نگاران مشهور، اطلاعات و تحلیل می‌داد و آن‌ها از داده‌های او استفاده می‌کردند و به شهرت می‌رسیدند اما هیچ‌گاه اسمی از ایشان در میان نبود.
سرویس سیاست مشرق –  استاد حسن شایانفر گنجینه اسرار انقلاب، سردار گمنام عرصه جنگ نرم و مشاور فرهنگی روزنامه کیهان درگذشت.

 محمدحسن شایانفر – متولد 1335 – از ستون‌های اصلی روزنامه کیهان -به‌عنوان یک رسانه واقعی و اصیل!!- بود. مدیر فرهنگی در حوزه جنگ نرم که همیشه در سایه بود و با وجود نفوذ و اعتبار بسیار زیادش در میان مسئولان کشوری و لشکری، هیچ‌گاه کمترین استفاده شخصی از این موقعیت خود نکرد و همیشه تلاش داشت تا در کنار تربیت نیروهای کارآزموده و دلسوز، مانع پیشروی دشمن در جبهه جنگ نرم شود.

شایانفربه دلیل فقدان این چهره بزرگ در حوزه رسانه، سیاست، فرهنگ و اخلاق، بر آن شدیم با آقای “مهدی نصیری”، سردبیر و مدیرمسئول سابق روزنامه کیهان و همچنین مدیرمسئول نشریه صبح، درباره خصوصیات اخلاقی و سیاسی مرحوم شایانفر گفتگو کنیم.

نصیری معتقد است جوانان و فعالان عرصه رسانه برای ادامه راه شایانفر، در عین تدین و ولایی بودن!!! ، باید اهل تلاش و تحقیق و مطالعه فراوان باشند و این ویژگی‌ها می‌تواند چراغ راه ادامه دهندگان باشد.

*******

** مختصری از نحوه آشنایی با مرحوم شایان فر بفرمایید؟

برای اولین بار مرحوم شایانفر را در سال ۶۹ که سردبیر روزنامه کیهان بودم در جلسه هیئت هنرمندان و نویسندگان مسلمان که در محل ساختمان نشریات رشد در خیابان ایرانشهر برگزار می‌شد، دیدم و همان آغاز آشنایی و رفاقت من با ایشان شد. اساساً آن جلسه با این‌که صرفاً حالت گعده و تبادل خبر داشت منشأ برکات زیادی برای جبهه فرهنگی انقلاب بود. بنده با شهید آوینی هم در این جلسه آشنا شدم. دو بار این جلسه با مقام معظم رهبری دیدار داشت و هر بار ایشان از نفس چنین جلساتی -که علی‌الظاهر هیچ دستور کار مشخصی به معنای اجرایی و تشکیلاتی نداشت، اما بهانه‌ای برای تجمع و دیدار نیروهای ارزشی و انقلاب بود– ابراز رضایت و خشنودی فرمودند.

رهبر نظام درباره گعده های کادرهای کیهان یکبار گفت:  این جلسات سرریزهای بسیار خوبی برای جبهه فرهنگی انقلاب می‌تواند داشته باشد.

از سرریزهای این جلسه آشنایی بنده با سعید فقید مرحوم شایانفر بود که برکات عینی و کاری فراوانی داشت.

** با مرحوم شایان فر در چه حوزه‌هایی همکاری داشته‌اید؟

آن مرحوم محل رجوع بنده برای کسب اطلاعات پیرامون عناصر فرهنگی رژیم شاه و نیز جریان‌های چپ و راست بود که برای نگارش مقاله توسط خود من و یا دیگر نویسندگان کیهان مورداستفاده قرار می‌گرفت. آن مرحوم به نحو شگفت‌انگیزی سرشار از دانستنی‌های سودمند درباره عناصر فرهنگی و هنری و رسانه‌ای رژیم شاه بود که بعضاً بعد از انقلاب از غفلت و بی‌اطلاعی نیروهای انقلابی استفاده کرده و مجدداً به عرصه فرهنگی جامعه برگشته بودند و بعضاً ژست‌هایی بس مترقی و آزادیخواه و مردمی به خود می‌گرفتند.مرحوم شایان فر افشاگر این افراد بود و پروژه‌های آن‌ها را برای نفوذ و تخریب ارزش‌های دینی و انقلابی بر هم می‌زد.

** نقش ایشان در عرصه رسانه‌ای کشور به چه صورت بوده است؟

نقش مرحوم شایان فر بعد از آمدن جناب آقای شریعتمداری به کیهان و تشکیل دفتر پژوهش‌های فرهنگی کیهان بسیار گسترده‌تر شد.

در این دفتر تولیدات مستند فراوانی درباره عناصر فرهنگی رژیم پهلوی و جریان‌های چپ و راست و عناصر غرب‌زده داشت که منبعی خوب برای تحقیقات و مطالعات در این زمینه محسوب می‌شود.

** ویژگی‌های اخلاقی ایشان برای ما بگویید؟

ویژگی ایشان در تمایل به گمنامی و پرهیز از شهرت همیشه برای من جالب و آموزنده بود. او به بسیاری از نویسندگان و روزنامه‌نگاران مشهور سرویس و اطلاعات و تحلیل می‌داد و آن‌ها از داده‌های او استفاده می‌کردند و به شهرت می‌رسیدند اما هیچ‌گاه اسمی از ایشان در میان نبود؛ و اساساً او دنبال چنین نام و شهرتی نبود.تواضع و افتادگی ایشان هم برای همه مشهود بود.او گاف خیلی از نشریات خودی را در پرداختن و ستایش از نیروهای بدسابقه می‌دید و می‌گرفت اما بسیار خیرخواهانه و صمیمانه به آن‌ها اطلاع می‌داد و اشتباهشان را گوشزد می‌کرد.

** برای آشنایی نسل جوان با مواضع سیاسی و یا به‌طورکلی سیره سیاسی ایشان، بیشتر توضیح دهید؟

مرحوم شایان فر نیرویی متدین و ولایی و درعین‌حال اهل تلاش و تحقیق و مطالعه فراوان بود و جمع بین این دو ویژگی همراه با اخلاص فوق‌العاده که برای هرکسی که ایشان را از نزدیک می‌شناخت، هویدا بود، از ایشان شخصیتی بسیار مؤثر برای انقلاب و نظام در عرصه فرهنگی و رسانه‌ای ساخته بود.درسی که جوانان انقلابی از ایشان باید بگیرند همین جمع بین سه خصلت فوق‌الذکر ‌است تا از خودشان عناصری تأثیرگذار و جریان ساز بسازند.

** می‌توانیم این ادعا را داشته باشیم و بگوییم کیهان و جریان انقلابی، یکی از ستون‌های رسانه‌ای خود را از دست داد؟

بدون شک همین‌طور است و فقدان ایشان ضایعه‌ای جبران ناشدنی برای جبهه فرهنگی و رسانه‌ای انقلاب است.

اگر شایانفر با آن وسعت اطلاعات و دانایی‌اش از جریان‌های ناسالم فرهنگی و هنری و رسانه‌ای کشور در قبل و بعد از انقلاب نبود، امروز جریان نفوذ فرهنگی بسیار قوی‌تر و فراگیرتر بود؛ اما این حسن شایانفر بود که با رصد مستمر عرصه‌های فرهنگی و هنری و رسانه‌ای کشور و ارائه اطلاعات خود مانع از جان‌گیری مجدد بسیاری از عناصر ناسالم و وابسته و معاند می‌شد.

ممنونم از وقتی‌که در اختیار مشرق قراردادید.

حسین شریعتمداری: حاج حسن شایانفر ما !!! نام آوری گمنام بود!!

مدیر مسئول روزنامه کیهان با بیان اینکه حاج حسن شایانفر ما، نام‌آوری گمنام بود، در یک ادعای پوچ و بی پایه گفت: او مصداق مردانی بود که خدای مهربان آنان را با صفت «رجال لا تلهیهم تجاره و لا بیع عن ذکرالله» ستوده است!!

به گزارش مشرق، حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان با اشاره به درگذشت حاج حسن شایان‌فر مدیر پژوهش‌های کیهان اظهار داشت: حاج حسن شایانفر ما، نام‌آوری گمنام بود، او مصداق مردانی بود که خدای مهربان آنان را با صفت «رجال لا تلهیهم تجاره و لا بیع عن ذکرالله» ستوده است.

قبل از آمدنم به کیهان در سپاه با هم بودیم و در همان حال همکاری‌های مشترک دیگری داشتیم (مقصودش حضور در شکنجه گاه اوین و بازجویی از زندانیان مظلوم و بی پناه که جنایتکاران دسته دسته به چوبه های اعدام سپرده شدند و نشانی از گور و مزارشان نیز در دست نیست!!).

ایشان با درخواست اینجانب از نخستین روز حضورم در کیهان مسئولیت مشاور فرهنگی و مدیریت دفتر پژوهش‌های موسسه را برعهده گرفت ضمن آنکه عضو شورای سردبیری روزنامه هم بود.

شریعتمداری با اشاره به اینکه مجموعه مستند و 60 جلدی کتاب‌های «نیمه پنهان» فقط بخشی از تلاش بی‌وقفه و خستگی ناپذیر ایشان است، گفت: آثار وی بارها تجدید چاپ شده و یکی از معتبرترین منابع مورد مراجه پژوهشگران است. سینه مرحوم حاج حسن ما گنجینه اسرار بود و گفتنی‌های ناشنیده‌ای داشت که در هنگامه تهاجم فرهنگی و جنگ نرم، سره را از ناسره جدا می‌کرد، با جرات می‌گویم که در اِشراف و احاطه به عرصه فرهنگی کشور و شناخت عناصر فعال در این عرصه نه فقط کم‌نظیر که بی‌نظیر بود و همتائی نداشت. حاج حسن دانسته‌هایش را فقط هنگامی بیرون می‌ریخت که یکی از ارزش‌های انقلاب را مورد هجوم می‌دید و یا تاریخ فرهنگی و سیاسی را در خطر تحریف احساس می‌کرد. به عنوان مثال وقتی سلطنت‌طلب‌ها به بهانه تاریخ‌نگاری در پی تطهیر رژیم خون‌ریز و غارتگر پهلوی بر آمده بودند چند جلد از کتاب‌های نیمه پنهان را به افشای مستند جنایات پهلوی اختصاص داد و یا افشای چهره منحوس فراماسون‌ها، حزب صیهونیستی بهائیت و هویت واقعیت مستند و پشت پرده دیگر جریاناتی که در مقابل اسلام و انقلاب ایستاده بودند.  مرحوم شایان فر به شدت مبادی آداب شرع مقدس بود ( وضو گرفتن با خون قربانیان بی گناه در زندانها و شکنجه گاه و سیاهچالها!!!)  و تقوایش (!!) مثال زدنی بود،  زندگی به غایت ساده‌ای داشت و از مال و منال دنیا اندوخته‌ای نداشت.
مدیر مسئول روزنامه کیهان درگذشت حاج حسن شایانفر را ضایعه‌ای سنگین عنوان و تصریح کرد: ایشان در اواخر سال 89 به بیماری سختی مبتلا شده بود که درمانشان چند ماهی به درازا کشید و پس از آن بازهم به فعالیت خود ادامه داد و خانه‌نشینی را برنتافت و چند هفته قبل با عود بیماری سخت کبدی بستری شد و یک هفته‌ای بود که با بهبودی نسبی به خانه بازگشته و دوران نقاهت را سپری می‌کرد که شامگاه روز جمعه 28 مرداد دار فانی را وداع کرد.   شاید این نکته نیز گفتنی باشد حاج حسن ما در حالی که شرایط جسمانی‌اش نشان از بهبودی ایشان داشت، از رفتن خود خبر داد و در مقابل حیرت ما به اربعین حسینی علیه‌السلام نیز اشاره کرد!

منبع: فارس
پیام تسلیت سرپرست بسیج پاسدار محمدرضا نقدى در پى مرگِ  حسن شایانفر: آن”انقلابی بی ادعا”!! سردار جنگِ نرم  بود!!
پاسدار  نقدی رئیس سازمان چپاولگر موسوم به” بسیج مستضعفین”!! در پی درگذشت حاج حسن شایان‌فر، پیامی صادر کرد.

به گزارش مشرق، متن پیام پاسدار محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین در پی مرگِ حسن شایان‌فر به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

درگذشت جانسوز سردار جنگ نرم، دوست و برادر عزیزم حاج «حسن شایانفر» را به همه بسیجیان بویژه برادر بزرگوار «حاج حسین شریعتمداری» و خانواده محترم آن عزیز سفر کرده تسلیت عرض می کنم. این انقلابی بی ادعا مخلصانه و در گمنامی برای کشف حقایق تاریخ انقلاب، فرهنگ کشور و شناساندن آن به مردم، شب و روز نداشت و زندگی نورانی خود را وقف روشنگری و بیداری ملت نمود و دغدغه اول و آخر او پیشرفت انقلاب اسلامی و دور ماندن دست نامحرمان از این ودیعه الهی بود که سرانجام در ایام بزرگذاشت اسطوره روشنگر تاریخ حضرت زینب کبرى(س) به دیدار حق نائل شد.

از خدای متعال برای او علو درجات و برای بازماندگان محترم صبر و اجر و برای کشور؛ جانشینی شایسته برای پیگیری این رسالت خطیر را خواهانم.

منبع: فارس