یکشنبه , ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » نامه سرگشاده علی مطهری به آخوند مصطفی پورمحمدی: چرا از پاسخ دادن صریح به ماجرای اعدامهای 67 طفره میروید

نامه سرگشاده علی مطهری به آخوند مصطفی پورمحمدی: چرا از پاسخ دادن صریح به ماجرای اعدامهای 67 طفره میروید

علی مطهری، نایب‌رییس مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای خطاب به مصطفی پورمحمدی‌، وزیر دادگستری در واکنش به اظهاراتش درباره اعدام‌های سال ۶۷، او را به «پاسخ ندادن و توضیح واضحات» متهم کرد.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای خطاب به وزیر دادگستری درباره اظهارات اخیر وی در خصوص فایل صوتی آیت الله منتظری بر لزوم ارائه توضیحاتی در زمینه شایعات مربوط به سال ۶۷ تاکید کرد.

به گزارش ایلنا، متن نامه علی مطهری به حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی به شرح زیر است:

جناب حجت‌الاسلام آقای پورمحمدی دامت برکاته

وزیر محترم دادگستری

با اهدا سلام، به عرض می‌رساند در صحبت خود در ارتباط با انتشار فایل صوتی مرحوم آیت‌الله منتظری، فرموده‌اید: «برخی دنبال تطهیر دشمنان خون‌آشام این ملت هستند که در قساوت و خونریزی به صغیر و کبیر رحم نکردند به طوری که همه افراد در ترس قساوت آنها بودند.»

متأسفانه این، مشکل کشور ماست که مسئولان به جای توضیح یک مسئله و پاسخ به سؤالی که برای برخی اذهان ایجاد شده است، به مغالطه می‌پردازند و از عواطف انسانی و دینی و انقلابی مردم بهره‌برداری می‌کنند و هیچگاه به سؤال مورد نظر پاسخ نمی‌دهند.

در موضوع فایل صوتی مذکور همه مسئولانی که پاسخ دادند صرفا به جنایتکاری منافقین از یک سو و عظمت شخصیت امام خمینی(ره) از سوی دیگر پرداختند و هیچ پاسخی به سؤال ندادند و در واقع توضیح واضحات دادند.

انحراف‌های فکری و جنایت‌های بزرگ منافقین بر همه روشن است و گروه فرقان هم که شخصیتی به عظمت آیت‌الله مطهری را به شهادت رساند شاخه‌ای از منافقین بود. این امر محل بحث نیست. محل بحث این است که با توجه به اینکه از نظر اسلام و در حکومت اسلامی حتی به چنین جانیانی و طرفداران آنها نیز نباید ظلم شود آیا شایعاتی که درباره اتفاق سال ۶۷ درباره نحوه اجرای حکم امام(ره) گفته می‌شود صحت دارد یا خیر؟

جنابعالی که همراه آقایان رییسی، نیّری و رازینی در متن این قضیه بودید باید ضمن توضیح ماجرا،  یا می‌فرمودید این شایعه‌ها به هیچ وجه صحت ندارد یا می‌فرمودید ممکن است قصورهایی هم صورت گرفته باشد که در صورت اثبات از خانواده‌های آنها عذرخواهی و جبران خسارت خواهد شد.

این روش برخلاف تفکر رایج که کتمان خطاهای احتمالی را موجب تقویت نظام می‌داند و بلکه نوعی عصمت برای جمهوری اسلامی قائل است، موجب جلب اعتماد بیشتر مردم و استحکام افزون‌تر نظام اسلامی است.

از خدای متعال توفیق الهی روزافزون جناب‌عالی را مسئلت می‌کنم.

با تقدیم احترام – علی مطهری

به گزارش خبرگزاریهاآقای مطهری پیشتر از وزیر دادگستری خواسته بود بعنوان نماینده وزارت اطلاعات توضیح دهد که نحوه اجرای حکم آیت‌الله خمینی درباره اعدام‌های سال ۶۷ چگونه بوده است. مصطفی پورمحمدی همچنین در سال ۶۷ از اعضای هیاتی بود که به دستور آیت‌الله خمینی، رهبر وقت جمهوری اسلامی درباره اعدام زندانیان سیاسی و عقیدتی در تابستان ۶۷ تصمیم گرفتند.

او روز چهارم شهریور ماه در سحنانی در شورای اداری استان همدان از گروه مجاهدین خلق بعنوان دشمنان خون‌آشام ایران نام برد و گفت که بعضی به‌دنبال تطهیر این گروه هستند. آقای پورمحمدی این سخنان را در واکنش به انتشار فایل صوتی آیت‌الله منتظری درباره اعدام زندانیان سیاسی در سال ۶۷ بیان کرد.

شماری از اعضای خانواده‌های زندانیان سیاسی اعدام‌شده در سال ۱۳۶۷ می‌گویند که توانسته‌اند مراسم یادبود اعدام‌شدگان را در گورستان خاوران، در جنوب تهران، برگزار کنند. گفته شده است که ده‌ها نفر از اعضای خانواده‌های اعدام‌شدگان در این مراسم حضور داشته‌اند و شعر و سرودهای سیاسی خوانده‌اند.

این اولین بار در چند سال اخیر است که ماموران امنیتی به خانواده‌های زندانیان اعدام‌شده اجازه برگزاری این مراسم را می‌دهند.

گفته شده است که ماموران امنیتی در محل حضور داشته‌اند و مانع از عکاسی و فیلمبرداری از مراسم شده‌اند، اما برخلاف رویه چند سال اخیر جلوی ورود افراد به گورستان را نگرفته‌اند.

در مرداد و شهریور سال ١٣۶۷ چند هزار نفر از زندانیان سیاسی عضو یا هوادار سازمان مجاهدین خلق و گروه‌های چپگرا، در حالی که دوران محکومیت حبسشان را می‌گذراندند با دستور آیت‌الله خمینی اعدام شدند.

به تازگی فایلی صوتی از جلسه آیت‌الله حسینعلی منتظری، قائم مقام وقت رهبر جمهوری اسلامی، با هیئت قضایی مسئول اعدام‌ها منتشر شده است.

آقای منتظری در این جلسه اعدام‌های سریع و دسته‌جمعی زندانیان را “بزرگترین جنایت” می‌خواند و می‌گوید وزارت اطلاعات چند سال به دنبال اجرای چنین اعدام‌هایی بوده و از حمله سازمان مجاهدین خلق به کرمانشاه به عنوان فرصتی برای عملی کردن اعدام‌ها استفاده می‌کند.

تصور می‌شود که تعداد زیادی از اعدام‌شدگان در گورهای جمعی در خاوران دفن شده‌اند.

گروهی از خانواده‌های اعدام‌شدگان در اولین جمعه شهریور مراسم یادبودی در گورستان خاوران برگزار می‌کنند که البته در چند سال اخیر ماموران امنیتی مانع از برگزاری این مراسم می‌شدند