X

نود ونهمین شماره فصلنامه خردنامه صدرا منتشر شد /سرمقاله شماره ۹۹ فصلنامه خردنامه صدرا/فلسفه و کرونا/

به همت بنیاد حکمت اسلامی صدرا، نود و نهمین شماره فصلنامه علمی پژوهشی خردنامه صدرا منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، به همت بنیاد حکمت اسلامی صدرا به مدیرمسئولی و سردبیری آیت الله سید محمد خامنه ای، شماره ۹۹ فصلنامه علمی پژوهشی خردنامه صدرا (بهار ۱۳۹۹) منتشر شد.

آنچه در این شماره می‌خوانیم:

سرمقاله / به قلم آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای

نقش تفکر فلسفی ملاصدرا در فهم متون دینی / سیدحسین عظیمی‌دخت

بررسی ادراک حسی از دیدگاه ارسطو و ملاصدرا / محمدحسین مختاری

بررسی تطبیقی ادله تجرد نفس در اثبات تجرد خیالی از دیدگاه محقق طوسی و ملاصدرا / احمد عابدی‌آرانی، محمدرضا کریمی‌والا، محسن پیرهادی

هبوط، نردبانی تا بیکرانه عروج (تبیین هبوط از دیدگاه حکمت متعالیه) / راضیه نیکی، سعید رحیمیان، عبدالعلی شکر

مسئلة جنسیت در رویکرد معرفت‌شناسانه ملاصدرا / مهناز مظفری‌فرد، علیرضا حسن‌پور، مجید ضیائی‌قهنویه

بررسی نقش قوای ادراکی و نحوه تعامل آنها در تحقق روِیا، وحی و سِحر (مقایسه دیدگاه ابن‌سینا و ملاصدرا) / عبدالرضا کوشکی، فروغ‌السادات رحیم‌پور

معناشناسی بهجت از نگاه ملاصدرا / مریم فخرالدینی، جعفر شانظری، سیدمهدی امامی جمعه

علاقه مندان برای اطلاعات بیشتر و مطالعه مقالات، می‌توانند به پایگاه kherad.mullasadra.org مراجعه کنند.

سرمقاله شماره ۹۹ فصلنامه خردنامه صدرا؛درماندگی و بیچارگی کدخدایان فرضی و خیالی دهکده جهان/فلسفه و کرونا/

امروز نمایش دیگری از قدرت لایزال حق‌تعالی در صفحه روزگار به روی پرده در آمده و مدعیان حکومت بر جهان را مغلوب و درمانده موجودی ناچیز نموده تا عجز و درماندگی و بیچارگی آنان را آشکار نماید.

به گزارش خبرگزاری مهر، به همت بنیاد حکمت اسلامی صدرا به مدیرمسئولی و سردبیری آیت الله سید محمد خامنه ای، شماره ۹۹ فصلنامه علمی پژوهشی خردنامه صدرا (بهار ۱۳۹۹) منتشر شد.

سرمقاله این شماره با عنوان فلسفه و کرونا؛ به قلم آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای نوشته شده است که در ادامه از نظر شما می‌گذرد:

فلسفه ظهور انبیا و نیز پدید آمدن آئین حکمت در میان بشر، آن بود که جهان پرشکوه هستی و قوانین آفرینش را به انسان‌ها معرفی نمایند و جمال آفریدگار و جمال عرصه هستی را به او نشان دهند؛ و از سوی دیگر، جلال و هیبت و خطر بی قانونی و بی‌اعتنایی به قوانین طبیعت و سنت‌های الهی را یادآور گردند و با دو دست «بشارت» و «انذار»، راه درست زندگی و حیات همراه با آسودگی و کامیاری را که قرآن آن را صراط مستقیم نامیده بیاموزند و به یمین و یسار جاده نیفتند.

حق تعالی عقل و عشق را نیز همچون دو بال معرفت به بشر سپرد تا به بلوغ انسانی خود برسد و از باده تلخ روزگاران زندگی و عمر بلاخیز بشری خود، مستی و سرمستی و شیدایی برای خود بسازد؛ از آیات الهی پند گیرد، به گفتار دلسوزانه پیامبران و نمایندگان آنها عاقلانه و هوشمندانه عمل کند و به قوانین نوشته و نانوشته این جهان آفرینش احترام بگذارد و از خشم هولناک زمانه و راهبر ناپیدای این جهان بپرهیزد و با قانون شکنی و بی توجهی به سنن الهی، تازیانه خشم الهی را بر خود نخرد؛ آنگونه که قرآن از نمونه‌های تاریخی چون عاد و ثمود … بیان کرده است، که با وجود قدرت و شکوه ظاهری که داشتند، به نکبت و انحطاط و نابودی دچار گشتند و از عرصه جهان بیرون افتادند.

امروز نمایش دیگری از قدرت لایزال حق‌تعالی و قوت ناموس خلقت و قانون آفرینش، در صفحه روزگار به روی پرده در آمده و مدعیان حکومت بر جهان را مغلوب و درمانده موجودی ناچیز از موجودات و مخلوقات خود ویروس یا هر نام دیگر نموده است تا عجز و درماندگی و بیچارگی آنان را آشکار نماید و کدخدایان فرضی و خیالی دهکده جهانی را در برابر این حقیرترین مخلوق جهان به زانو درآورد و خاک ذلت و افتادگی و فرودستی در برابر خدای متعال را بر سر آنان بریزد، که «این هنوز از نتایج سحر است»! بدبخت کسانی که دل به این قدرت‌های کاذب بسته‌اند و هنوز رو به کعبه آنان نماز می‌خوانند و از قهر و انتقام الهی غافلند. اگر از خرد چیزی در آنها هست، تا وقت است باید که عبرت بگیرند و خود و ملت خود را به این محکومان محکمه تاریخ، که صدای خُرد شدن استخوان‌های آنان به گوش می‌رسد، نفروشند.