X

خرمشهر آب می‌خواست نه خون!

آیت‌اللهِ این روزهای اصلاح‌طلبان مواضع تندی را علیه روحانی اتخاذ کرده است.

خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور

*** 

خرمشهر آب می‌خواست نه خون!

شنبه‌شب گذشته و در حین اعتراض خیابانی عده‌ای در خرمشهر، افرادی که مسلح بودند به روی پلیس حاضر در صحنه آتش گشودند و 10 مأمور نیروی انتظامی در این حادثه به شدت مجروح شدند.

حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی وزیر کشور در این باره گفته است: در اعتراضات –شنبه- شب گذشته هیچ کسی کشته نشده و فقط یک نفر از تجمع کنندگان مجروح شده است و 10 نفر نیز از پرسنل نیروی انتظامی مجروح شدند.

وی افزود: یک نفر نیز در بین تجمع کنندگان مسلح بوده و فعلا شناسایی نشده است. در این تجمعات تخریب زیادی هم ایجاد نشد.[1]

*اقدام این فرد یا افراد مسلح مورد اعتراض گسترده مردم و فعالان اجتماعی قرار گرفته است.

این در حالیست که این اقدام شریرانه، بخش عمده‌ای از فضای ایجاد شده بر سر مطالبه به حق مردم محترم خرمشهر درباره مشکل آب خوردن را نیز تحت‌الشعاع قرار داد و به آن وجهه امنیتی الصاق کرد.

اعتراض مردم خرمشهر به مشکل آب یک اعتراض به حق و انقلابی بود و هست اما خیابانی شدن این اعتراض، تضییع اموال عمومی و از همه مهمتر شلیک کردن به سمت مأموران پلیس که به سادگی هرچه تمامتر می‌توانست به شهادت آنها بیانجامد؛ به هیچ وجه قابل تحمل نیست.

مردم خرمشهر نیز به تعلل برای مرتفع ساختن مشکل اختلال در خطوط آبرسانی اعتراض داشتند و به سخن دیگر فقط آب می‌خواستند اما حالا 10 مجروح امنیتی روی دست این شهر مانده است و عملا اختلالی بزرگتر پیشامد کرده است.

جالب آنکه مشکل آب در خرمشهر، آنهم به دلیل یک حادثه، اگرچه شاید با تعلل دستگاه‌های دولتی مسئول این رخداد مواجه بوده باشد اما یک بحران نبود و با اندکی تحمل حل می‌شد… کما اینکه شد.

این بحران همچنین در سایر شهرهای کشور هم مسبوق به سابقه است و یک سابقه مهم آن، آب طعم‌دار شهر قم است که سال‌ها به همین منوال توزیع می‌شد و کسی هم در قبال آن کشته یا زخمی نشد.

مع‌الوصف حادثه خرمشهر اگرچه تلخ بود اما می‌توانست ابعاد بسیار بزرگتری هم داشته باشد که با صبر انقلابی و بصیرت مردم این شهر، چنین نشد.

و این عمق نیافتن، همان نیمه پر لیوان است که باید آن را در حادثه خرمشهر مد نظر قرار داد و به این واسطه به احترام مردم خرمشهر ایستاد.

***

حملات تند آیت‌اللهِ اصلاح‌طلبان به روحانی!

«حسین موسوی تبریزی»، فعال اصلاح‌طلب که روزنامه آرمان امروز از او با عنوان “آیت‌الله” یاد کرده است، طی یادداشتی در این روزنامه با اشاره به مشکلات این روزهای دولت رئیس‌جمهور روحانی نوشته است:

«آقای روحانی باید این مساله را در دولت خود نهادینه کند و دولت را به سال‌های اول پیروزی انقلاب بازگرداند که دولت‌ها در مقابل مردم پاسخگو بودند و مردم نیز می‌پذیرفتند. زمانی که شهید رجایی می‌گفت خزانه گندم کشور خالی است مردم نیز ضمن همراهی دولت قناعت کرده و باور می‌کردند. در حال حاضر این باورها کم شده و از بین رفته و زمانی که گفته می‌شود با رانت مبارزه شود مشاهده می‌شود که این مساله هنوز در دولت وجود دارد. از طرف دیگر کیفیت برنامه‌ریزی در حوزه سکه و ارز نشان داد مدیریت صحیحی در این مورد صورت نگرفته و همین شد که امکانات از دست رفت و آشوب به‌پا شد و بدتر از همه امید مردم از دست رفت. ترسیدن مردم از آینده خودشان موجب بروز چنین مشکلاتی در جامعه است. از این‌رو امید می‌رود که رئیس‌جمهور به سخنان گفته شده عمل کند، چرا که دوره گفتار درمانی سر آمده و باید به مردم کمک کنیم.»[2]

*نکته آنجاست که آقای موسوی تبریزی و دوستان اصلاح‌طلب او، جملگی بیشتر از رئیس‌جمهور روحانی بعنوان مسبب‌الاسبابین وضع موجود شناخته می‌شوند و هم‌اکنون بایستی به جای دراز کردن انگشت اتهام به سمت رئیس‌جمهور، احساس شرم کرده و توبه کنند.

در واقع اصلاح‌طلبان روزی که می‌گفتند ما «فدائیان روحانی» هستیم، تمام کارهای روحانی قانونیست، ما تضمین روحانی هستیم[3] و اساساً روزی که برای روی کار آمدن دوباره روحانی «تَکرار کردند»! دچار هم‌سرنوشتی و هم‌کاسه‌گی با آقای روحانی شدند فلذا امروز دیگر نمی‌توانند ژست استقلال از دولت بگیرند.

اساساً اخذ چنین مواضع تندی علیه دولت و متهم کردن روحانی با عناوینی مثل «دولت رانتی» و… از آنرو صورت می‌گیرد که اصلاح‌طلبان مدتیست پروژه «عبور از روحانی» و طلاق سیاسی از رئیس‌جمهور را کلید زده‌اند و دیگر نیازی به روحانی احساس نمی‌کنند.

جالب آنکه در این راستا، حتی ماجرای «استعفای روحانی» هم نخستین بار از سوی اصلاح‌طلبان مطرح شده است.[4]

برخی معتقدند پروژه عبور اصلاح‌طلبان از روحانی اگرچه بسیار جدی و با حضور معتمدین اصلاح‌طلب پیش می‌رود اما ناتوانا خواهد بود زیرا درهم‌تنیدگی روحانی و چپ‌ها به حدیست که انفکاک آنها از یکدیگر در نزد افکار عمومی غیر قابل قبول است.

گفتنیست، اظهارات موسوی‌تبریزی درباره ضرورت امیدواری مردم در حالیست که تزریق کلیدواژه «ناامیدی» این روزها بعنوان یکی از دستورکارهای اصلی اصلاح‌طلبان مطرح است و در تمام قیام و قعود آنها تأکید بر این مسئله دیده می‌شود.[5]

حمایت از مذاکره موشکی، تأکید بر اینکه امام نگفته بود مردم با حجاب شوند و امام از ابتدا قصد انقلاب نداشت از جمله اظهارات این چهره پرحاشیه اصلاح‌طلبان است.

***

محمود صادقی درخواست «ویدئو چک» داد

«محمود صادقی»، از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس در یک توییت، تصویری از تذکر کتبی خود و چند نماینده مجلس را منتشر کرده است که درباره عملکرد نیروی انتظامی در جریان اغتشاش اخیر در بازار تهران، اعتراض کرده‌اند.

در بخشی از این نامه که خطاب به وزیر کشور نوشته شده، می‌خوانیم:

«چرا مأموران نیروی انتظامی که مأمور حفظ نظم و مراقبت از اموال عمومی هستند، در واکنش به اعتراضات اخیر در بازار تهران اقدام به تخریب اموال مردم کردند»؟!

نویسندگان نامه مذکور که با استناد به «فیلم»، این نامه را نوشته‌اند همچنین تصریح کرده‌اند که این اتفاق در سال 88 نیز رخ داده و نیروی انتظامی اعلام کرده است که با خاطیان برخورد می‌کند.

نمایندگان اصلاح‌طلب امضاکننده این نامه همچنین خواستار اقدام عاجل در رسیدگی به این موضوع شده‌اند.

صادقی در توضیح تصویری که از تذکر کتبی اشاره شده منتشر کرده، نوشته است:

«تذکر کتبی اینجانب و سه نفر دیگر از نمایندگان تهران به وزیر کشور درباره رفتار مأموران نیروی انتظامی با اموال مردم»

گفتنیست، الیاس حضرتی، دیگر نماینده اصلاح‌طلب تهران نیز این توییت را بازنشر داده است.

*صد البته نیروی انتظامی حافظ جان و مال مردم است و هیچ خطایی در هیچ رتبه‌ای از پلیس کشور پذیرفته نیست و اگر در گوشه و کناری هم تخلفی از چند مامور سر بزند، در صورت اثبات باید حتما برخورد لازم صورت گیرد.

اما از سیاسی بودن تذکر اشاره شده و ناآشنایی نویسندگان آن با مقوله امنیت و بایسته‌های آن همین بس که این نامه در اشاره به یک اغتشاش شهری چند صد نفره که تعدادی نیز در آن دستگیر شده‌اند نوشته شده است.

این در حالیستکه اساساً نرخ تعیین کردن در یک بلوای شهری و ادعای اینکه بر اساس فیلم‌های موجود –طبق استناد تذکر صادقی- نیروی انتظامی در فلان بخش از حادثه مرتکب خطا شده‌اند، کار بخردانه‌ای به نظر نمی‌رسد.

آقای صادقی باید بداند که در عرصه بلوای شهری و اغتشاش خیابانی، اولا هدف اصلی پلیس جمع کردن حادثه و حفظ امنیت جان مردم است نه لزوما مال مردم و ثانیا اغتشاش شهری که از حمله مسلحانه به مرز هم خطرناک‌تر است مثل فوتبال نیست که اشخاصی با سیستم وی‌اِی‌آر و درخواست ویدئو چک! به دنبال این باشند که یک حق یا ناحق کوچک (به نسبت حق اصلی که حفظ جان مردم و امنیت عمومی است) را ثابت کنند و یا در حین‌وبِینی که هنوز خون شهدای ناجا در خیابان پاسداران خشک نشده و 10 مأمور پلیس نیز در خرمشهر به رگبار بسته شده‌اند؛ بر اساس چند فیلم تقطیع‌شده اینطور ادعا کنند که مأموران ناجا گاهی دست به وحشیگری هم می‌زنند!

رفتارهای عجیب علیه نیروی انتظامی در مجلس فعلی مسبوق به سابقه است.

پیش از این، یکی از نمایندگان اصلاح‌طلب نیز در جریان کلیپ موسوم به گشت ارشاد، طی نطقی در مجلس خواستار عذرخواهی ناجا از شخصی شده بود که در فیلم خطاب به پلیس از لفظ بیشرف استفاده می‌کند!

محمدرضا عارف، علیرضا رحیمی و مازنی هم دیگر نمایندگان اصلاح‌طلبی بودند که طی ماه‌های اخیر بابت حرکات قانونی ناجا، نسبت به این نهاد امنیتی اعتراض رسمی کرده‌اند.[6]

***

1_ mshrgh.ir/870381

2_ http://www.armandaily.ir/fa/print/main/225452

3_ https://www.isna.ir/news/96021206977/

4_ mshrgh.ir/856806

5_mshrgh.ir/869750

6_mshrgh.ir/848428