پنجشنبه , ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » بین المللی » ظریف: ‘اسرائیل به دنبال جنگ است و خطر جنگ جدی است’

ظریف: ‘اسرائیل به دنبال جنگ است و خطر جنگ جدی است’

محمد جواد ظریف در کنفرانس امنیتی مونیخ سخنرانی کرد و سپس در حضور مخاطبان به سئوالات گزارشگر بی‌بی‌سی که میزبانی جلسات روز یکشنبه را بر عهده داشت، پاسخ داد

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز یکشنبه در کنفرانس امنیتی مونیخ، اسرائیل را متهم کرد که به دنبال جنگ است و هشدار داد که رفتارهای آمریکا در منطقه، خطر درگیری نظامی را افزایش می‌دهد.

بی بی سی/ آقای ظریف که در یک نشست علنی در کنفرانس امنیتی مونیخ به پرسش‌های لیز دوست، گزارشگر بی‌بی‌سی پاسخ می‌داد، در پاسخ به این سئوال که آیا خطر جنگ جدی است؟ گفت: “قطعا. برخی کشورها به دنبال جنگ هستند.”او سپس در پاسخ به این سئوال که چه کشوری به دنبال جنگ است؟ از کشور اسرائیل نام برد.

وزیر خارجه ایران، اسرائیل را متهم کرد که در سوریه به شکل مرتب قوانین بین‌المللی را زیر پا می‌گذارد و از قدرت‌های اروپایی انتقاد کرد که رفتارهای اسرائیل را به گفته او نادیده می‌گیرند.

آقای ظریف گفت: “خطر جنگ جدی است. این خطر بیشتر هم خواهد شد، اگر شما (خطاب به اروپایی‌ها)، نقض قوانین بین‌المللی را نادیده بگیرید.”

وی همچنین گفت که رفتارهای اسرائیل و آمریکا قوانین بین‌المللی را بلاموضوع کرده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل اخیرا تایید کرد که کشورش به شکل مرتب، حملاتی علیه مواضع ایرانیان در سوریه انجام می‌دهد.

ایران می‌گوید که به دعوت بشار اسد که آن را حکومت قانونی سوریه توصیف می‌کند در این کشور حضور دارد و حملات اسرائیل را نقض حاکمیت ملی سوریه می‌خواند.

ایران همچنین خروج آمریکا از توافق برجام را نقض قوانین بین‌المللی می‌داند، چرا که این توافق در چارچوب یک قطعنامه الزام‌آور، به تصویب شورای امنیت سازمان ملل نیز رسیده است.

وزیر خارجه ایران نیز روز یکشنبه به مساله برجام اشاره کرد و تاکید کرد که ایران همچنان به این توافق پایبند است و آن را اجرا می‌کند.

آقای ظریف در عین حال از فرانسه، آلمان و بریتانیا انتقاد کرد و گفت که این کشورها به اندازه کافی برای حل مشکل تحریم تلاش نمی‌کنند.

او گفت که ایران به اندازه کافی، مزیتی از امضای برجام به دست نیاورده است.

در پی بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران، نه تنها تمامی قراردادهای ایران با شرکت‌های آمریکایی مانند بوئینگ لغو شدند، بلکه بسیاری از شرکت‌های اروپایی نیز برای پیشگیری از جریمه‌های احتمالی آمریکا از بازار ایران خارج شدند.

با این حال اتحادیه اروپا که همچنان حامی توافق برجام است اعلام کرد که با ایجاد کردن یک ساز و کار مالی ویژه، ارتباط تجاری شرکت‌های اروپایی با ایران را تسهیل کند.

این ساز و کار ویژه با نام “اینستکس” (Instrument in Support of Trade Exchange – ابزار حمایت از مبادلات تجاری) راه‌اندازی شده است.

وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از سخنانش گفت آمریکا به این امید که بازگشت تحریم‌ها به سرنگونی جمهوری اسلامی منجر شود، از برجام خارج شده است.

او گفت: “آمریکا جز (تلاش برای) تغییر رژیم کار دیگری انجام نمی‌دهد. اگر توهم سقوط جمهوری اسلامی ظرف یک‌ماه بعد از خروج از برجام نبود، اصلا از برجام خارج نمی‌شدند.”

آقای ظریف در برابر این پرسش که برنامه موشکی ایران به محل اختلاف میان تهران و جامعه جهانی تبدیل شده نیز تاکید کرد که این برنامه، برخلاف قطعنامه‌های سازمان ملل یا غیرقانونی نیست.

وی ضمن تاکید بر “حق ایران برای دفاع از خود” گفت: “اگر این حق را قبول داریم، با این وصف ایران چگونه باید از خود دفاع کند؟ با شمشیر؟ ایران برای دفاع از خود به تسلیحات پیشرفته نیاز دارد تا بتواند در برابر صدام حسین بعدی از خود دفاع کند.”