شنبه , ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » بین المللی » اسرائیل: اگر لازم باشد منافع نظامی رژیم ایران در عراق را هدف قرار می‌دهیم

اسرائیل: اگر لازم باشد منافع نظامی رژیم ایران در عراق را هدف قرار می‌دهیم

چهار روز پس از آن‌که خبرگزاری رویترز از انتقال ده‌ها موشک‌ بالستیک ایران به عراق خبر داد، وزیر دفاع اسرائیل می‌گوید این کشور تهدیدهای ایران را زیر نظر دارد و هر جا که بتواند با این تهدیدها مقابله خواهد کرد.

به‌گزارش رویترز، آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل، دوشنبه ۳ سپتامبر / ۱۲ شهریور اعلام کرد که اسرائیل می‌تواند همان‌طور که در سوریه به پایگاه‌های نیروهای ایرانی حمله کرده به نیروهای نظامی ایران که گفته می‌شود در عراق هستند نیز حمله کند.

لیبرمن در جریان کنفرانسی در اورشلیم (بیت‌المقدس) گفت: «این باید روشن باشد که ما قطعاً هر آن‌چه در سوریه اتفاق می‌افتد و تهدیدهای ایران را زیر نظر داریم و خود را محدود به قلمرو سوریه نمی‌کنیم.»

در پاسخ به این پرسش که آیا این موضوع شامل عراق نیز می‌شود، وزیر دفاع اسرائیل پاسخ داد: «همان‌طور که گفتم ما با هر تهدیدی از سوی ایران مقابله خواهیم کرد و مهم نیست که از کجا باشد… آزادی عمل اسرائیل مهم است و ما این آزادی عمل را حفظ می‌کنیم.»

آویگدور لیبرمن در حالی چنین سخنانی ایراد کرده که جمعه گذشته، ۲۴ اوت / ۲ شهریور خبرگزاری رویترز گزارش ویژه‌ای از فعالیت‌های موشکی جمهوری اسلامی در عراق منتشر کرد که بر اساس آن ایران هم موشک‌های بالستیک خود را در عراق مستقر کرده و هم فن‌آوری تولید موشک را در اختیار شیعیان مورد حمایتش در عراق قرار داده است. رویترز نوشت که موشک‌های زلزال، فاتح ۱۱۰ و ذوالفقار از جمله موشک‌های منتقل‌شده به عراق هستند و حدود ۲۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتر برد دارند که اگر در جنوب یا غرب عراق مستقر شوند می‌توانند ریاض، پایتخت عربستان سعودی و تل‌‌آویو در اسرائیل را مورد هدف قرار دهند.

برهمین اساس، کارخانه‌هایی که برای تولید موشک در عراق مورد استفاده قرار می‌گیرند، در الزعفرانیه در شرق بغداد و جرف النصر (نام پیشین: جرف الصخر) در شمال کربلا قرار دارند. همچنین کارخانه‌ای نیز در کردستان عراق برای تولید موشک وجود دارد.این مناطق تحت کنترل شبه‌نظامیان شیعه، از جمله کتائب حزب‌الله، یکی از نزدیکترین نیروها به ایران است.

فردای انتشار این گزارش، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی آن را تکذیب کرد و «واهی، بی‌معنی و مضحک» خواند. او گفت این گزارش «با هدف ایجاد هراس نزد کشورهای منطقه و در ادامه سیاست‌های ایران‌هراسی و ایران‌گریزی» منتشر شده است.

وزارت امور خارجه عراق نیز روز گذشته، یکشنبه ۲ سپتامبر / ۱۱ شهریور در بیانیه‌ای گزارش رویترز درباره انتقال موشک‌های ایرانی به عراق را تکذیب کرد و گفت این گزارش «هیچ سند و مدرکی ارائه نکرده و دروغ است». به‌گفته وزارت امور خارجه عراق «تمامی سازمان‌های دولتی عراق به بند هفتم قانون اساسی پایبند هستند، بندی که هرگونه استفاده از خاک عراق برای هدف قرار دادن سایر کشور‌ها را ممنوع کرده است.»

برنامه موشکی بالستیک ایران یکی از موارد محل اختلاف بین ایران و قدرت‌های جهانی است. هرچند ایالات متحده و شرکای اروپایی‌اش بر سر برجام اختلاف دارند، هر دو درباره توسعه مداوم برنامه موشک‌های بالستیک ایران دغدغه‌های یکسانی را مطرح کرده‌اند.

آویگدر لیبرمن جمعه گذشته اعلام کرده بود که فعالیت‌های موشکی سپاه پاسداران در سوریه محدود شده و بعد از حملات اخیر اسرائیل در سوریه، ایرانی‌ها «نه تأسیساتی در بنادر سوریه ساختند و نه فرودگاهی در این کشور ایجاد کردند، هر چند که هنوز این فکر را رها نکرده‌اند».

اسرائیل در شش سالی که از جنگ داخلی سوریه می‌گذرد ده‌ها بار پایگاه‌های نظامی ایران و کاروان‌های نظامی حزب‌الله لبنان، متحد ایران را در خاک سوریه بمباران کرده است. ده‌ها نفر از نیروهای نظامی ایران در این حملات کشته شده‌اند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، شامگاه یکشنبه ۱۱ شهریور در دیدار با جیمز جفری، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه یک بار دیگر مخالفت اسرائیل با حضور نظامی ایران و هم پیمانانش در سوریه را اعلام کرد. نتانیاهو تأکید کرد که هدف مشترک اسرائیل و آمریکا باید همچنان «تلاش مشترک برای پیشگیری از اقدامات تروریستی و خشونت‌آمیز رژیم ایران» باشد.