پنجشنبه , ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » آمریکا خواستار اقدام بین‌المللی در قبال سیاست ایران در یمن شد

آمریکا خواستار اقدام بین‌المللی در قبال سیاست ایران در یمن شد

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه ۱۶ آبان، خواستار «اقدام بین‌المللی» به منظور پاسخگویی تهران به سیاست‌هایش در یمن شده است.

نیکی هیلی گفت که ایران پیشتر موشکی را در اختیار هوثی‌ها قرار داده بود که در تابستان به سوی عربستان سعودی پرتاب کردند.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، او همچنین به ادعای عربستان سعودی اشاره کرد که موشک پرتاب شده از سوی حوثی‌ها به سوی ریاض، ‌پایتخت آن کشور، ‌در روز شنبه ۱۳ آبان «احتمالا منشاء ایرانی داشته است».

نیروهای عربستان سعودی روز شنبه موفق به دفع حمله یک موشک بالیستیک شدند که حوثی‌ها به سوی فرودگاه بین‌المللی ریاض پرتاب کرده بودند.

چند مقام ارشد عربستان سعودی، ایران را به دست داشتن در این حمله موشکی متهم کرده‌اند و یک روز پس ازتکذیب این امر از سوی تهران، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، نیز با پافشاری بر موضع کشورش، ایران را به «تهاجم نظامی مستقیم» به واسطه شورشی‌های حوثی یمن متهم کرد.

خانم هیلی در ادامه سپاه پاسداران را متهم کرد که با تجهیز حوثی ها به چنین سلاح‌هایی دو قطعنامه سازمان ملل متحد را نقض کرده است.

او در عین حال از «سازمان ملل متحد و شرکای بین المللی» خواست تا اقدامات ضروری را برای پاسخگو کردن ایران به سیاست‌هایش در یمن و در ارتباط با نقض قطعنامه‌ها انجام دهند.

وزارت دفاع ایالات متحده نیز روز ۱۵ آبان از عربستان سعودی برای آنچه «فاش ساختن» نقش ایران در انتقال سامانه‌های موشکی برای شبه‌نظامیان حوثی در یمن توصیف می‌کند، تمجید کرده است.

در این میان، پس از پرتاب موشک به سوی ریاض،‌ بندرها و فرودگاه‌های یمن از سوی عربستان سعودی و امارات متحده عربی مسدود شدند. این اقدام نیز واکنش حوثی ها را به دنبال داشت و دفتر سیاسی این گروه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «تمامی فرودگاه‌ها، بندرها، گذرگاه‌های مرزی و مناطق حائز اهمیت عربستان سعودی و امارات متحده عربی هدف مستقیم سلاح‌های ما خواهند بود، امری که حق قانونی است.»

این تهدید یک روز پس از آن صورت ‌گرفت که روزنامه کیهان که مسئولیت آن را حسین شریعتمداری، نماینده رهبر جمهوری اسلامی برعهده دارد در تیتر یک خود نوشت: «شلیک موشک انصارالله به ریاض، هدف بعدی دوبی».

عربستان و امارات متحده عضو ائتلاف منطقه‌ای هستند که از سال ۲۰۱۵ تاکنون سعی می‌کند با تضعیف شورشیان حوثی، دولت یمن را به قدرت بازگرداند. در حال حاضر دولت یمن که از سوی سازمان ملل متحد، ‌دولت قانونی این کشور به شمار می رود، در بندر عدن مستقر است.

به گزارش سازمان ملل متحد، نزدیک به ۵۳۰۰ تن در جنگ داخلی یمن کشته و بیش از ۸۸۰۰ تن نیز زخمی شده‌اند.