چهارشنبه , ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » سخنرانی محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس در دانشگاه اراک

سخنرانی محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس در دانشگاه اراک

 

سخنرانی محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس در روز دانشجو در سالن چمران دانشکده علوم پایه دانشگاه اراک:

«جمهوری اسلامی دارای سه قوه مستقل از یکدیگر است که در راس آن‌ها ولایت فقیه قرار دارد که به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشروعیت خود را از رای مردم می‌گیرد»، وی افزود: در جمهوری اسلامی کلیه انتخاب‌ها و انتصاب‌ها با رای مردم انجام می‌شود. ولی فقیه در برابر قوانین با دیگر مردم تفاوتی ندارد و این امر در اصل ۱۰۷ قانون اساسی تاکید شده است. آن‌جا که می‌گوید “پس از مرجع عالی قدر تقلید و رهبر کبیر انقلاب امام خمینی(ره) که از طرف اکثریت قاطع مردم به مرجعیت و رهبری شناخته و پذیرفته شدند، تعیین رهبر به عهده منتخب مردم است.  در بخش دیگری از قانون آمده است که رهبر در برابر قوانین با سایر افراد کشور مساویست است که مستند به سیره پیامبر(ص) و ادله مختلف است.در اسلام رهبری شخص مادام العمر نیست. رهبری در اسلام شامل صلاحیت علمی، عدالت، تقوا و … است و اگر شخص با زور و قهر رهبری را به دست گیرد مشروعیت نخواهد داشت. عدالت در امام جماعت با قاضی و رهبری متفاوت است و رهبری باید در امر عدالت عالی ترین حد را داشته باشد و علاوه بر آن نیز بینش صحیح اجتماعی، تدبیر، شجاعت، مدیریت و قدرت کافی نیز داشته باشد. طبق اصل ۱۱۱ قانون اساسی که صراحتا اعلام شده است هرگاه رهبری از انجام وظایف خود ناتوان یا فاقد یکی از شرایط و صفات مذکور در اصل ۱۱۰ باشد باید از مقام خود برکنار شود.  رهبری علاوه بر مشروعیت باید مقبولیت داشته و با اتکا به رای مردم مسئولیت پذیر و نظارت پذیر باشد.
آرمان استقلال متلازم با آزادی پیش‌بینی شده است و طبق اصل ۹ قانون اساسی این دو از هم تفکیک‌ناپذیرند و نمی‌توان به بهانه آزادی استقلال را دچار خدشه کرد یا به بهانه حفظ امنیت و استقلال کوچکترین خدشه را به آزادی وارد کرد، البته نمی‌توان به بهانه آزادی به بیگانه وابسته شد. جامعه‌ای که همه هنجارها در آن تحمیل شود از درون مرده است. هنجارها باید پذیرفته شوند. نمی‌توان قانون را به انسان‌ها تحمیل کرد باید خود بپذیرند و اگر قانون تحمیلی باشد جز وادادگی و تنیدگی در اجتماع چیزی وجود نخواهد داشت.همه نمایندگان مجلس در برابر تمام ملت مسئولند. نماینده تهران صرفا نماینده مردم تهران نیست بلکه نماینده همه مردم است و حق دارد در همه مسائل داخلی و خارجی اظهار نظر داشته باشند. همه قوا محترم هستند و نباید روسای آن‌ها نسبت به یکدیگر برخی صحبت ها را مطرح کنند؛ چراکه این امر یکپارچگی نظام را زیر سوال می برد و تصویری چند پارچه از حاکمیت را منعکس می کند.

پرسش و پاسخ درباره بورسیه ها

از نظر قانونی به نظر من فرایند بورسیه‌ها رعایت نشده است و چهار نفر از من شکایت کرده‌اند. البته من هنوز لیست‌های اصلی را منتشر نکرده‌ام و اگر به دادگاه بروم قطعا مرتبطین به این پرونده شامل پسر فلان امام جمعه، پسر فلان وزیر و معاون رئیس جمهوری سابق، پسر فلان فرمانده و نماینده فعلی مجلس را افشا خواهم کرد.بحث بررسی حقوق‌های نامتعارف نیز مجلس و کمیسیون اصل ۹۰ این موضوع را دنبال کرده‌اند.  نکته حائز اهمیت این است که فیش‌ها به قانون مصوبه سال ۱۳۸۶ برمی‌گردد که اعضای هیات مدیره ادارات دولتی می‌توانند پاداش برای خود در نظر بگیرند ولی پیگیری های لازم در این مورد انجام خواهد شد.

انتخابات مجلس دهم

در بحث رد صلاحیت‌های فله‌ای شورای نگهبان بیش از ۶۰ درصد اصلاح‌طلبان رد شدند که مجبور شدیم باقی اصلاح‌طلبان را ثبت‌ نام کنیم. به همین دلیل ۲۰۰ نفر ثبت نام و براساس شاخص‌های تعیین شده حدود ۳۰ نفر تعیین شدند و حتی از اصولگرایان معتدل نیز در لیست استفاده شد در این اتفاق ژنرال های اصلاح طلب حذف و تنها سربازانی چون من باقی ماندند. امروز نتیجه عقلانیت را در وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور شاهد هستیم و از تمام قطعنامه های علیه کشور نیز خارج شده‌ایم. برجام یک توافق چند ملیتی است و حتی نقض آن توسط آمریکا نقص از جانب یک طرف توافق است. تیم مذاکره کننده برجام را طوری طراحی کرده‌اند که با نقض عهد در کمیته ضمانت اجرایی بررسی خواهد شد و سازوکار حقوقی در خصوص آن تعریف شده است. بر همین اساس در هر شرایط حق خود را از حلقوم آمریکا بیرون خواهیم کشید و آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.کشور ما بیش از هر چیزی نیازمند شفافیت است و نیاز به اتاق های شیشه‌ای داریم. این‌که بد گمان باشیم و سوال بپرسیم جرم نیست. وقتی مردم بدگمان شدند باید با شفافیت به آن‌ها پاسخ داده شود، پرسشگری حق مردم است و راه حل نیز در شفافیت است نه در جلب شبانه و برخورد قضایی؛ باید شفاف‌سازی در کشور تمرین و حاکم شود

 

جعفری دولت آبادی: اعلام جرم علیه محمود صادقی


عباس جعفری دولت آبادی،

به گزارش خبرگزاری ایسنا، روز سه شنبه،۲۳ آذرعباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران از هفت شکایت «عمومی» و هشت شکایت خصوصی علیه محمود صادقی خبر داد و اعلام کرد که دادستانی به دلیل سخنان این نماینده مجلس در دانشگاه امیر کبیر و دانشگاه شیراز تهران مبنی بر اینکه «در سال ۶۰ قانون اساسی با شهید بهشتی به گور رفت » و «فساد الان از زمان شاه بیشتر است» نیز علیه او اعلام جرم کرده است.

،گفت که سخنان آقای صادقی در دانشگاه امیر کبیر  قابل قبول نیست.

آقای جعفری دولت آبادی تاکید کرد که عذرخواهی آقای صادقی به دلیل سخنانش درباره رئیس قوه قضائیه در دانشگاه شیراز، مانع از تعقیب او نیست. پرونده‌های اتهام آقای صادقی برای رئیس مجلس نیز ارسال شده و او همچنین « با درج اشعاری در توئیتر خود نسبت به قضات کشور توهین» کرده است.
محمود صادقی در آبان‌ماه از رئیس قوه قضاییه خواسته بود تا درباره «شایعه» واریز میلیاردها تومان از وجوه قوه قضاییه به حساب‌های «شخصی» وی توضیح دهد.رئیس قوه قضائیه ایران این درخواست آقای صادقی را «صددرصد دروغ» و نشان دهنده «کمال وقاحت» او دانسته بود.