سه شنبه , ۲۲ آبان ۱۴۰۳
صفحه اول » بین المللی » آخرین تحولات خاورمیانه!تمرکز ویژه جان بولتون به ایران در کتاب جدید خود/ استقبال نتانیاهو از قطعنامه ضدایرانی شورای حکام علیه ایران

آخرین تحولات خاورمیانه!تمرکز ویژه جان بولتون به ایران در کتاب جدید خود/ استقبال نتانیاهو از قطعنامه ضدایرانی شورای حکام علیه ایران

استقبال نتانیاهو از قطعنامه ضدایرانی شورای حکام علیه ایران، تمرکز ویژه جان بولتون به ایران در کتاب جدید خود، حمایت عربستان و امارات از سخنان رئیس جمهور مصر درباره لیبی و اختلاف نظر روسیه و کشور‌های اروپایی در مورد برجام، از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به تعویق نشست ویژه وزرای خارجه اتحادیه عرب درباره لیبی نیز اشاره کرد.

به گزارش «تابناک»؛ اتحادیه عرب از به تاخیر افتادن نشست وزرای خارجه این اتحادیه که قرار بود، روزهای دوشنبه و سه شنبه درباره بحران لیبی در قاهره پایتخت مصر برگزار شود، خبر داده است.

بر اساس این گزارش، اتحادیه عرب علت این تعویق را مشکلات فنی اعلام کرده است؛ اما به نظر میرسد اعتراض دولت وفاق ملی به طرح پیشنهادی مصر برای این نشست، باعث بروز اختلافات درباره برگزاری این نشست شده است.

سخنگوی وزارت خارجه لیبی در این زمینه به شبکه الجزیره گفته که وقتی ما قطعنامه پیشنهادی مصر در این نشست را دیدیم از حضور در آن انصراف دادیم.

تمرکز ویژه جان بولتون به ایران در کتاب جدید خود/ اختلاف نظر روسیه و کشورهای اروپایی در مورد برجام/تعویق نشست ویژه وزرای خارجه اتحادیه عرب درباره لیبی/استقبال نتانیاهو از قطعنامه ضدایرانی شورای حکام علیه ایران

وی همچنین گفت: ما در زمینه زمانبندی چنین نشستی در این برهه خاص نگرانیهایی داریم.قاهره تلاش میکند طرح خود از طریق نشست اتحادیه عرب مشروعیت ببخشد که ما آن را رد کردیم و انتظار داریم اتحادیه عرب مداخله خارجی در لیبی را محکوم کند.

طی روزهای اخیر، اظهارات «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر درباره احتمال مداخله نظامی قاهره در لیبی واکنشهای زیادی را برانگیخته است.

شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی، اظهارات السیسی را مداخله مستقیم در امور داخلی لیبی، نقض حاکمیت این کشور و به مثابه «اعلام جنگ» خوانده است.

اخیراً با تغییر معادلات در میادین درگیری بین ارتش تحت امر خلیفه حفتر و ارتش دولت وفاق و پیشروی نیروهای تحت امر این دولت، حامیان عربی و اروپایی حفتر پیشنهاد آتش‌بس و بازگشت به مذاکرات داده‌اند که دولت وفاق ملی آن را رد کرده است.

استقبال نتانیاهو از قطعنامه ضدایرانی شورای حکام علیه ایران

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه مدعی شد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دروغ‌های ایران پی برده است.

به نوشته روزنامه «جروزالم پست»، نتانیاهو در جلسه کابینه دولتش گفت: «ایران به دروغ گفتن به جامعه جهانی درخصوص دستیابی به سلاح اتمی ادامه می‌دهد. امروزه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز این را فهمیده است.

وی افزود: «گزارش آن خود کاملاً گویاست. آنچه ما سال‌ها گفته‌ایم در این سازمان‌ها نیز فهمیده شده است».

تمرکز ویژه جان بولتون به ایران در کتاب جدید خود/ اختلاف نظر روسیه و کشورهای اروپایی در مورد برجام/تعویق نشست ویژه وزرای خارجه اتحادیه عرب درباره لیبی/استقبال نتانیاهو از قطعنامه ضدایرانی شورای حکام علیه ایران

علاوه بر نتانیاهو، «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز در صفحه توییتر خود از تصمیم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره بازرسی برخی مکان‌ها در ایران استقبال کرده و در این خصوص نوشت که جامعه بین‌الملل با پافشاری بر سیاست نظارت موثر، اقدامی بسیار خوب انجام داده است.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه اولین قطعنامه ضد ایرانی پیشنهاد شده از سوی تروئیکای اروپایی از سال ۲۰۱۲ را به بهانه عدم همکاری تهران با تحقیقات آژانس را با ۲۵ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع تصویب کرد. روسیه و چین دو کشوری بودند که به این قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام رای منفی دادند.

دوشنبه گذشته بود که تروئیکای اروپایی طی نشست شورای حکام، با استناد به گزارش ادعایی آژانس اتمی مبنی بر اجازه ندادن ایران برای دسترسی به چهار مکان، پیش‌نویس قطعنامه‌ای را تنظیم کردند که از تهران می‌خواهد برای این تحقیقات و همچنین همکاری کامل با آژانس همراهی کند.

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، پیشتر در واکنش به پیش‌نویس این قطعنامه گفته بود: «شورای حکام آژانس نباید به دشمنان برجام اجازه دهد که منافع عالی ایران را به خطر بیندازند… ما چیزی برای پنهان کردن نداریم».

تمرکز ویژه جان بولتون به ایران در کتاب جدید خود

جان بولتون مشاور پیشین امنیت ملی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ۷۵۳ بار نام ایران را در کتاب خود آورده است. بعد از ایران، نام کره شمالی ۴۵۹ بار تکرار شده است.

بولتون همچنین در کتاب خود ۱۶۷ بار از اروپا، ۱۲۴ دفعه از عراق، ۱۰۲ بار از رژیم اسرائیل، ۶۷ بار از داعش و ۴۹ بار از عربستان سعودی نام برده است.

«جان بولتون» در این کتاب با نام «اتاقی که در آن اتفاق افتاد» به شرح خاطرات خود از دوران خدمتش در کاخ سفید می‌پردازد که قرار است طی روزهای آینده منتشر شود و جنجال‌های زیادی را ایجاد کرده است.

تمرکز ویژه جان بولتون به ایران در کتاب جدید خود/ اختلاف نظر روسیه و کشورهای اروپایی در مورد برجام/تعویق نشست ویژه وزرای خارجه اتحادیه عرب درباره لیبی/استقبال نتانیاهو از قطعنامه ضدایرانی شورای حکام علیه ایران

قاضی فدرال دادگاه واشنگتن با رد درخواست کاخ سفید برای جلوگیری از انتشار کتاب جنجالی مشاور سابق امنیت ملی آمریکا، اجازه انتشار این کتاب را صادر کرد.

دولت آمریکا روز جمعه با طرح شکایت در دادگاه ناحیه واشنگتن دی‌سی از قاضی فدرال آن خواسته است تا مانع از انتشار کتاب جان بولتون مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید شود.

کاخ سفید مدعی است، کتاب بولتون شامل اطلاعات طبقه بندی شده و محرمانه‌ای است که می‌تواند امنیت ملی آمریکا را به خطر بیندازد.

حمایت عربستان و امارات از سخنان رئیس جمهور مصر درباره لیبی

وزارت خارجه عربستان سعودی در واکنش به سخنان اخیر «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر در خصوص احتمال مداخله نظامی مستقیم قاهره در لیبی اعلام کرد که این کشور از مصر در دفاع از مرزها و ملت خود در برابر درگیری های منطقه حمایت می کند.

وزارت خارجه عربستان سعودی همچنین اعلام کرد که جامعه بین الملل باید به وظایف خود در خصوص دستیابی به یک راهکار فراگیر در لیبی عمل کند و طرح السیسی مبنی بر رسیدن به یک راهکار فراگیر در لیبی، تضمین کننده امنیت این کشور و متوقف کردن مداخلات خارجی نامشروع خواهد بود.

از سوی دیگر خبرگزاری رسمی امارات اعلام کرد که این کشور در کنار مصر برای حمایت از امنیت آن در برابر پیامدهای نگران کننده اوضاع لیبی ایستاده است.

تمرکز ویژه جان بولتون به ایران در کتاب جدید خود/ اختلاف نظر روسیه و کشورهای اروپایی در مورد برجام/تعویق نشست ویژه وزرای خارجه اتحادیه عرب درباره لیبی/استقبال نتانیاهو از قطعنامه ضدایرانی شورای حکام علیه ایران

این خبرگزاری گزارش داد، امارات تمام سخنان السیسی در خصوص لیبی را که روز گذشته مطرح شد تأیید می کند.

خبرگزاری رسمی امارات به نقل از وزارت خارجه این کشور، بر حمایت ابوظبی از قاهره در حمایت از امنیت خود تاکید کرد.

لازم به ذکر است که السیسی روز گذشته غیر مستقیم به احتمال مداخله نظامی مصر در تحولات لیبی اشاره کرد.

اختلاف نظر روسیه و کشورهای اروپایی در مورد برجام

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین المللی در وین، در پیامی در توئیتر می‌نویسد: جزئیاتی در بیانیه سه کشور اروپایی وجود دارد که روسیه درباره آنها با این کشور (فرانسه، انگلیس و آلمان) اختلاف نظر دارد اما اعتمادی که در این بیانیه وجود دارد مثبت‌تر است و آن تعهد کامل به برجام و تلاش‌های دیپلماتیکی است که برای حفظ این توافق انجام می‌شود. دیدگاه‌های سه کشور اروپایی درباره «اسنپ بک» (بازگشت به عقب) است که اهمیتی ویژه دارد.

تمرکز ویژه جان بولتون به ایران در کتاب جدید خود/ اختلاف نظر روسیه و کشورهای اروپایی در مورد برجام/تعویق نشست ویژه وزرای خارجه اتحادیه عرب درباره لیبی/استقبال نتانیاهو از قطعنامه ضدایرانی شورای حکام علیه ایران

روز جمعه سی ام خرداد ماه وزرای خارجه سه کشور اروپایی طرف برجام (فرانسه، انگلیس و آلمان) در بیانیه‌ای مشترک، مدعی تعهد به یافتن راه حلی دیپلماتیک برای واداشتن ایران به اجرای کامل تعهدات خود ذیل برجام شدند.

آنها در بخشی از این بیانیه، به رغم این ادعا که همچنان به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت پایبند هستند، اعلام کردند که لغو تحریم تسلیحاتی ایران که طبق قطعنامه در اکتبر سال میلادی جاری محقق می‌شود، تبعات سنگینی برای ثبات و امنیت منطقه دارد و اینکه تحریم‌های تسلیحاتی اتحادیه اروپا تا ۲۰۲۳ به قوت خود باقی خواهد ماند.

کشورهای اروپایی طرف برجام همچنین از طرح این موضوع و هماهنگی نزدیک با روسیه، چین و دیگر اعضای شورای امنیت خبر دادند.

این در حالی است که در بخش دیگری از این بیانیه، کشورهای اروپایی طرف برجام به تهدید آمریکا مبنی بر توسل به مکانیسم ماشه برای بازگرداندن همه تحریم‌های ضد ایرانی واکنش نشان داده و اعلام کردند: هر گونه اقدام یک جانبه برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل تبعات منفی جدی در شورای امنیت سازمان ملل خواهد داشت.

آنها همچنین اعلام کردند: ما از چنین تصمیمی که با تلاش‌های فعلی برای حفظ برجام ناسازگار است، حمایت نخواهیم کرد.

در بخش دیگری از بیانیه سه کشور اروپایی طرف برجام می‌خوانیم: بر این باوریم که باید به دغدغه‌های مشترک در باب برنامه هسته‌ای ایران، موشک‌های بالستیک و فعالیت‌های ثبات‌زدای منطقه‌ای در درازمدت رسیدگی کنیم. برای رسیدن به چنین نتیجه‌ای، همچنان به این باور اصرار داریم که راهبرد فشار حداکثری (آمریکا) آنگونه که باید راه به جایی نمی‌برد. بنابراین، به اینکه همزمان با توسل به دیپلماسی و گفتگوی موثر، ایران را به مسئولیت پذیری وادار کنیم، ادامه می‌دهیم.