شنبه , ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » اخبار ویژه روزنامه‌ها!

اخبار ویژه روزنامه‌ها!

روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند .

***********

کیهان

اروپا برجام را نقض کرد اما درباره ایران ابراز نگرانی شد!

در سایه سکوت و انفعال وزارت خارجه، نشست کمیسیون مشترک برجام در هتل کربورگ وین به محل زیاده‌خواهی سه کشور اروپایی تبدیل شد.

رجانیوز با اشاره به نشست روز چهارشنبه کمیسیون مشترک برجام می‌نویسد: این کمیسیون بیانیه‌ای صادر کرده که نقاط ضعف متعددی در آن دیده می‌شود.

اعتراض ایران نسبت به عدم اجرای تعهدات طرف اروپایی در هیچ بخش از بیانیه پایانی ذکر نشده است. در حالی که مسئولین وزارت امور خارجه همواره در مصاحبه‌های مطبوعاتی خود بر عدم اجرای تعهدات برجام توسط کشورهای اروپایی سخن گفته‌اند اما در بیانیه پایانی نشست کمیسیون برجام کوچک‌ترین اشاره‌ای نسبت به این مسئله نشده است. در واقع در این بیانیه باید اعلام نگرانی ایران نسبت به عدم اجرای تعهدات کشورهای اروپایی و نقض برجام توسط این کشورها ذکر می‌شد اما به نظر می‌رسد که تیم مذاکره‌کننده وزارت خارجه از پیگیری این مهم ناتوان بوده است.

قسمت مفتضح بیانیه جایی است که اعضای کمیسیون مشترک نسبت به گام‌های کاهش تعهدات ایران ابراز نگرانی می‌کنند! به زبان ساده‌تر آنکه در بیانیه پایانی نشست کمیسیون که نماینده ایران نیز در آن حاضر بوده، کشورهایی که تاکنون از اجرای تعهدات خود سر باز زده‌اند، نسبت به اقدام متقابل ایران احساس نگرانی کرده‌اند. اما تیم مذاکره‌کننده وزارت خارجه نسبت به این اقدام زیاده‌خواهانه حتی اعتراض نیز نمی‌کند! به این ترتیب تیم ایرانی عملا مهر تاییدی بر این بیانیه زده و نگرانی کشورهای اروپایی را مشروع به شمار آورده است چرا که در غیر این صورت باید یا در متن بیانیه پایانی و یا حداقل در مصاحبه‌های مسئولین وزارت خارجه اعتراض صریحی نسبت به این اقدام زیاده‌خواهانه کشورهای اروپایی می‌شد.

یک سال بازی بی‌مزه: اینستکس به زودی راه می‌افتد(!)

رسانه‌های همسو با دولت، رویکرد دوگانه‌ای نسبت به روند تعامل یکطرفه دولت با غرب پیدا کرده‌اند. برخی از این نشریات همچنان از روند یکطرفه برجام دفاع می‌کنند و به سیاق خود آقای روحانی که مشغول فرافکنی درباره همکاری با FATF است، منتقدان و مجمع تشخیص مصلحت را تخطئه می‌کنند. اما طیف دیگری اذعان دارند که این روند به بن‌بست خورده و سراب محض است.

روزنامه همشهری روز پنج‌شنبه، با اشاره به نشست کمیسیون مشترک برجام در وین، تیتر «تنفس به برجام با اینستکس» را انتخاب کرد و از قول عراقچی مدعی شد برجام زنده است. این روزنامه همچنین مدعی شده نخستین تراکنش از طریق اینستکس انجام شده است. این ادعایی است که ظرف یک سال اخیر، بارها مطرح شده و سپری شدن زمان، دروغ بودن آن را ثابت کرده است.

روزنامه‌های اطلاعات و شرق و ایران و سازندگی و اعتماد هم از قول بیانیه دولت، خواستار تصویب دو لایحه مربوط به FATF شدند و البته اغلب این روزنامه‌ها ترجیح می‌دهند نشست بی‌نتیجه وین و طلبکارتر شدن اروپا را به تیغ سانسور بسپارند.

روزنامه ایران در این میان از قول بهشتی پوراز حامیان برجام مدعی شد FATF فراموش شدنی است و لوایح مربوط به آن باید تصویب شود.

اما در این میان، روزنامه آرمان و آفتاب یزد نگاه متفاوت و واقع‌بینانه‌تری به ماجرا داشتند. آرمان در یادداشت «با نشست‌های وین کار برجام به جایی نمی‌رسد» به قلم دکتر علی بیگدلی استاد دانشگاه نوشت: پانزدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام در وین برگزار شد. کمیسیونی که براساس برجام مسئولیت نظارت بر اجرای این توافق را برعهده دارد اما به نظر نمی‌رسد راه فراری به وجود آید و برجام از تنگنایی که ایجاد شده، رهایی داشته باشد.

به گفته وزیر امور خارجه آلمان شرط اجرای اینستکس، اجرای سه اقدام اساسی از طرف ایران است که یکی مسئله حقوق بشر و دیگری مسئله عدم دخالت اروپا در مسائل منطقه‌ای و همین‌طور مسئله موشکی است که هیچ‌کدام از این درخواست‌ها منطقی نیست. بنابراین آنچه الان نشست و برخاست می‌کنیم تنها یک مقدار تصمیمات ایران را به تاخیر می‌اندازند و درواقع یک جور زمان خریدن است. ایران را دلخوش کنند که از NPT خارج نشود و از همه مهمتر اینکه امانوئل مکرون در پاسخ به اینکه چقدر در حمایت از برجام اصرار دارند، عنوان کرد این تنها راه نظارت ما بر عملکرد ایران است و اگر برجام را رها کنیم، نمی‌دانیم ایران وارد چه مرحله‌ای از تصمیمات جدید خواهد شد و این حمایت را به دلیل نظارت بر تصمیمات هسته ای ایران انجام می‌دهیم. درحقیقت با این دیدگاه می‌خواهند مانع از خروج ایران از NPT شوند.

روزنامه آفتاب یزد نیز در گزارشی با عنوان «سراب اینستکس» تصریح کرد: بی‌تردید اظهارات عراقچی درباره عملیاتی شدن اینستکس تکراری‌ترین موضوعی است که طی یکی دوسال اخیر شنیده شده است. بسیاری می‌گویند اینستکس قرار است چه دستاوردی داشته باشد؟

وقتی موگرینی از اولین تراکنش اینستکس گفت زمانی که ایران در حال برداشتن گام‌های نخستین کاهش تعهدات برجامی‌اش بود در اوایل تیرماه خبری با آب و تاب در رسانه‌ها پیچید. اینکه سرانجام اولین تراکنش‌های اینستکس همان سازوکار مالی که اروپا بعد از ماه‌ها وعده و وعید قول و قرار که به ایران داده بود در حال انجام است. فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا خبر اولین تراکنش‌های مالی اینستکس را اوایل تیرماه اعلام کرد یعنی، هشت ماه پیش. آن موقع اگرچه گفته می‌شد نخستین تراکنش‌ها شکل گرفته است اما کسی فکر نمی‌کرد منظور از زمان‌بر بودن اولین تراکنش‌ها آن باشد که هشت ماه بعد از این خبر نه تنها اولین تراکنش انجام نشده باشد، بلکه عراقچی بازهم از این سخن بگوید که اینستکس به زودی عملیاتی می‌شود یعنی یک گام عقب‌تر از هشت ماه پیش.

آفتاب یزد، ادعای راه‌اندازی لینکی را وعده دوباره و تکراری توصیف کرد و نوشت: این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که یکسال پیش هم اروپا از اولین تراکنش‌های اینستکس سخن گفته بود و هیچ اتفاقی نیفتاد.

باتلاق برجام عبرت نشده که آدرس FATF را می‌دهید؟!

یک روزنامه حامی دولت در توافق خسارت‌بار برجام ادعا کرد مخالفان تصویب (ملحقات) FATF از سر شکم سیری تصمیم گرفته‌اند.

روزنامه «جمهوری اسلامی» نوشت: اینکه امام خمینی در سخنرانی‌ها و پیام‌های سال‌های دهه 60 تعبیراتی مانند «پابرهنه‌ها» و «مستضعفین» را برای قشر ضعیف و «مرفهین بی‌درد» را برای قشر ثروتمند بکار می‌برد و مسئولین را با تأکیدات فراوان به رسیدگی به قشر محروم و دوری از مرفهین بی‌درد توصیه می‌کرد به این دلیل بود که فاصله طبقاتی را قبول نداشت. یکی از اهداف مهم امام خمینی از تأسیس نظام جمهوری اسلامی این بود که فاصله طبقاتی را از میان بردارد، فقر را ریشه‌کن نماید و جامعه را از لوث وجود حرام‌خوارانی که با پول‌های کثیف و انباشته خود به عدالت اقتصادی و اجتماعی و اخلاقی و سیاسی ضربه‌های کاری می‌زنند پاک کند.

از سیاست‌های غلط اقتصادی کنونی و ناکارآمدی‌های بعضی مسئولین کنونی که بگذریم، بعضی رقابت‌های سیاسی میان جناح‌ها و باندهای قدرت نیز به گسترش فقر و محرومیت و زیادتر شدن فاصله طبقاتی در جامعه ما که قرار است اسلامی باشد، دامن می‌زنند. مهره‌های اصلی در میدان این رقابت زیانبار، شکم‌های سیر و جیب‌های پرپولی دارند و به همین دلیل نمی‌توانند درد محرومین را بفهمند. کسانی که با چند حقوق ده‌ها میلیون تومانی و درآمدهای جانبی نجومی زندگی می‌کنند، وسیله نقلیه و بنزین‌شان مجانی است، خانه‌های اشرافی دارند و در اطاق‌های دربسته مشغول طراحی برای افزایش قدرت و پول خود هستند،‌ طبیعی است که نفهمند مردم چه می‌کنند.

بعد از موافقت مجلس و دولت با پیوستن جمهوری اسلامی ایران به «اف.ای.تی.اف» این مصوبه در پیچ‌وخم‌های رقابت‌های سیاسی سرگردان شد و به دلیل عدم تصویب در کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم (سی.اف.تی) و مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی (پالرمو) در مجمع تشخیص مصلحت نظام، کارگروه ویژه اقدام مالی، نام ایران را در فهرست سیاه این نهاد بین‌المللی قرار داد.

این حضرات، (مخالف FATF) یا از مشکلات اقتصادی مردم خبر ندارند و یا سختی‌های معیشتی مردم را می‌دانند و به روی مبارک نمی‌آورند. اینان خوب می‌دانند که پیوستن به «اف.ای.تی.‌اف» ما را مسلوب‌الاختیار نمی‌کند و ما می‌توانیم تمام فعالیت‌های قانونی خود را در زمینه‌های مختلف در داخل و خارج ادامه دهیم و در موارد لازم نیز براساس منافع ملی خود عمل نمائیم. متأسفانه علیرغم این واقعیت آشکار، بعضی نهادهای تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیرنده کشور با اسیر شدن در چنبره رقابت‌های سیاسی، کاری می‌کنند که دست و پای مسئولین اجرائی بسته شود و نتوانند گره‌های اقتصادی کشور را باز کنند.

نویسنده این روزنامه توضیح نمی‌دهد که قبل از بزرگ‌نمایی موضوع FATF طی یک سال اخیر، کدام مسئله موجب برعکس از آب درآمدن وعده‌های دولت شد؟! آیا ادعا نمی‌شد نبود برجام -ولو با واگذاری امتیازات گسترده به دشمن- موجب رونق اقتصادی شود اما به رکود و تورم (52 درصدی) و کاهش ارزش پول ملی منتهی شد؟ آیا این طیف خبر ندارند که برخی دولتمردان با تصور و تقصیر، اقتصاد کشور را در تعلیق و انتظار نسبت به وعده‌های غرب نگاه داشتند و وقتی قدرت اقتصاد ملی در اثر این رکودزدگی و بی‌عملی، تضعیف شد، برخی نابسامانی‌های فصلی را به بار آورد؟

آیا درست این نبود که امثال نویسنده یادداشت مورد اشاره به جای تشویق به فرو رفتن بیشتر در باتلاق اعتماد به غرب، از مردم و نخبگان و نظام به خاطر سهل‌اندیشی و اعتماد به دشمن اعتماد می‌کردند و از گزیده شدن چند باره از این سوراخ (این بار به بهانه FATF) برحذر می‌داشتند.

براستی برباد دادن 18 میلیارد دلار از ذخایر ارزی ظرف 2 ماه و ایجاد رانت 150 هزار میلیارد تومانی در کنار تحلیل تورم سنگین ناشی از رها شدگی نقدینگی سرگردان، به FATF ربط دارد یا بی‌تدبیری دولت؟ مرفهین بی‌درد در اثر بی‌تدبیری‌های دولت پدید آمدند یا به خاطر FATF؟ اصلاً آورده اجرای 39 بند از 41 مطالبه FATF برای کشور، غیر از تشدید چالش‌های اقتصادی بود که بخواهیم که دو مورد باقی مانده زیاده‌خواهی آنها را هم عملی کنیم؟!

آیا لو رفتن اطلاعات 400 صرافی که به دور زدن تحریم‌ها کاهش فشار اقتصادی کمک می‌کردند، کمک به معیشت مردم بود یا کمک به نقطه‌زنی اقتصادی دشمن؟ نقش FATF در این خودزنی چه بود؟

تلفات جهانی کرونا یک بیستم تلفات آمریکایی آنفلوآنزا

فضاسازی دولت آمریکا علیه کشورهایی مانند چین و ایران به‌خاطر تلفات ویروس کرونا در حالی است که به اذعان ترامپ، سالانه 25 تا 65 هزار آمریکایی به‌خاطر آنفلوآنزا کشته شده‌اند.

نشریه پزشکی آمریکایی هلتلاین در گزارشی درباره ‎ویروس کرونا نوشت: چون در ‎آمریکا ۳۲ میلیون کارمند و کارگر امکان استفاده از مرخصی با حقوق را ندارند و اگر سر کار حاضر نشوند آن روز حقوق نمی‌گیرند، بسیاری حتی هنگام بیماری سر کار می‌روند و این موجب شیوع بیشتر ‎کرونا خواهد شد. در سال ۲۰۰۹ هشت میلیون نفر با داشتن آنفلوآنزا خوکی سر کار هم می‌رفتند. به این ترتیب ۷ میلیون نفر بیشتر در آمریکا مبتلا به آنفلوآنزا خوکی شدند.

۷۹ درصد از کارکنان صنایع غذایی در آمریکا مرخصی با حقوق ندارند و این مسئله‌ برای مشتریان این صنایع مشکل ایجاد می‌کند.

یادآور می‌شود ترامپ اخیرا اذعان کرد: می‌خواهم مطلبی را به شما بگویم که از شنیدن آن من شوکه شدم. من دیروز با دکتر فاچی (Fauci) صحبت می‌کردم و از شنیدن حرف‌های او بسیار شگفت‌زده شدم. فکر می‌کنم که بیشتر مردم از شنیدن آن متعجب شوند. بیماری آنفلوآنزا سالانه بین 25/000 تا 69/000 نفر را در کشور ما به کشتن می‌دهد.

طبق تخمین‌های رسمی سازمان دولتی «مرکز کنترل و پیش‌گیری از بیماری‌ها» آمریکا، فصل شیوع آنفلوآنزا در این کشور (که آخرین دوره آن همین روزها یعنی اواخر فوریه ۲۰۲۰ پایان می‌یابد، اما آمار آن هنوز منتشر نشده است) هر سال ده‌ها هزار قربانی فقط در خود آمریکا (نه در تمام جهان) می‌گیرد. آمارهای اولیه این مرکز درباره فصل آنفلوآنزای سال گذشته نشان می‌دهد که در فصل شیوع این ویروس در اواخر سال ۲۰۱۸ و اوایل سال ۲۰۱۹ حدود 35/520/883 نفر (حداقل 31/323/881 نفر و حداکثر 44/995/961 نفر) به انواع آنفلوآنزا مبتلا شده‌اند. از این تعداد بیش از 5/16 میلیون نفر به پزشک مراجعه کرده و بیش از 490/000 نفر در بیمارستان بستری شده‌اند. از میان افرادی که فصل شیوع آنفلوآنزای سال قبل به یکی از انواع این ویروس مبتلا شدند، حدود 34/157 نفر جان خود را از دست دادند. با این وجود، اگر به‌دنبال وخیم‌ترین فصل شیوع آنفلوآنزا در آمریکا بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ (سال‌هایی که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها آمارهای خود درباره آنها را منتشر کرده) هستید، باید یک سال عقب‌تر بروید.

بین اواخر سال ۲۰۱۷ تا اوایل سال ۲۰۱۸، حدود ۴۵ میلیون آمریکایی به آنفلوآنزای فصلی مبتلا شدند. کمتر از نیمی از این تعداد یعنی حدود ۲۱ میلیون نفر به پزشک مراجعه کردند و تخمین زده می‌شود 810/000 نفر از این افراد در بیمارستان بستری شده باشند. آمار عجیب‌تر این‌که در میان افراد مبتلا به آنفلوآنزا در حد فاصل سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ در آمریکا، حدود 61/000 نفر جان خود را از دست دادند. بنابراین شمار افرادی که طبق تخمین‌های کنونی فقط در فصل آنفلوآنزای ۲۰۱۷-۲۰۱۸ تنها در آمریکا بر اثر ابتلا به ویروس‌های خانواده آنفلوآنزا جان باختند، بیش از ۲۲ برابر تعداد افرادی است که تاکنون بر اثر ابتلا به ویروس کرونای جدید در تمام دنیا فوت کرده‌اند.

به گزارش مشرق یکی از واقعیت‌های غم‌انگیز درباره آمارهای فوت بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا در آمریکا، فوت ده‌ها کودک است. به‌عنوان مثال، تخمین‌های رسمی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها درباره فوت کودکان بر اثر آنفلوآنزا برای فصل آنفلوآنزای ۲۰۱۸-۲۰۱۹ حدود ۴۷۷ نفر.  برخی آمارهای دیگر نشان می‌دهد ده‌ها میلیون آمریکایی توان مراجعه به مطب پزشک، خرید داروهای تجویزشده و عمل به توصیه‌های پزشکی را ندارند. یک نفر از هر چهار آمریکایی (۲۵ درصد) حتی در صورت برخورداری از بیمه هم توان دریافت خدمات پزشکی را ندارد. چه‌بسا آمار بالای مرگ‌ومیر بر اثر آنفلوآنزا در آمریکا هم نتیجه وادار شدن آمریکایی‌ها به کنار آمدن با علائم بیماری‌شان به‌جای مراجعه به پزشک یا استفاده از خدمات درمانی باشد.

گزارش‌ها درباره فاجعه سوءمدیریت در آمریکا، تلفات 69 هزار نفری در این کشور در حالی است که برایان هوک نماینده آمریکا در امور ایران مدعی شده «ایران در ستاد کرونا، سوءمدیریت داشته و آنها به اندازه کافی با سازمان بهداشت جهانی همکاری نکرده‌اند»!!

هاآرتص: نشت اطلاعات اسرائیل می‌تواند جان مأموران موساد را به خطر اندازد

یک روزنامه صهیونیستی اذعان کرد نشت گسترده اطلاعات اسرائیل می‌تواند موساد و نیروهای ویژه رژیم صهیونیستی را به خطر اندازد.

هاآرتص نوشت: «اسرائیل همواره از قدرت سایبری و امنیتی خودش تعریف می‌کند، اما اتفاقی که اخیراً رخ داده باید برای همه هشداری باشد.»

نشت اطلاعات شخصی 6/5 میلیون تبعه اسرائیل یکی از بدترین رسوایی‌های امنیتی در چند سال اخیر اسرائیل است.

نشت اطلاعاتی از طریق اپلیکیشنی که برای انتخابات طراحی شده رخ داده و لیکود و سایر احزاب از آن استفاده می‌کنند. در این اپلیکیشن اطلاعات شخصی افراد ثبت شده است.

خسارت وارده بسیار عظیم است. این برای دشمنان اسرائیل مثل حزب‌الله و سازمان اطلاعاتی ایران مثل معدن طلاست، همین طور برای آن دسته از سازمان‌های اطلاعاتی که چندان با اسرائیل دوست نیستند.

با استفاده از اطلاعاتی که به سرقت رفتند نه تنها می‌توان حالا افراد زنده را شناسایی کرد، بلکه می‌توان افراد فوت شده و هویت‌های جعلی که در مأموریت‌های مخفی و گزارش‌های دروغین به کار برده شدند را هم مشخص کرد.

ایران

تکذیب ابتلای هیأت اتریشی سفر کرده به ایران به کرونا

خبر اول اینکه، وزارت امورخارجه اتریش روز جمعه با صدور بیانیه‌ای ضمن تکذیب برخی ادعاها تأکید کرد که هیچ‌یک از اعضای هیأت دیپلماتیک این کشور که هفته گذشته به ریاست وزیر خارجه اتریش به تهران سفر کرده بودند به ویروس کرونا مبتلا نشده‌اند. به‌گزارش ایرنا، در این بیانیه‌ آمده است؛ نتیجه آزمایش از خبرنگاری که همراه هیأت وزارت امورخارجه اتریش به ایران سفر کرده و مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا بود، منفی است.

این خبرنگار روز دوشنبه پس از بازگشت از ایران علائم این بیماری را از خود بروز داده بود، اما روز پنجشنبه در بیمارستان «کایزر فرانز ژوزف» مورد آزمایش قرار گرفت و نتیجه آنکه روز جمعه منتشر شد، منفی بود.این بیانیه می‌افزاید که وزیر و سایر اعضای وزارت امور خارجه اتریش نیز روز سه‌شنبه مورد آزمایش قرار گرفتند که نتیجه آن هم منفی گزارش شده است.«الکساندر شالنبرگ» وزیر امور خارجه اتریش شنبه گذشته در رأس یک هیأت برای دیدار با مقام‌های کشورمان وارد تهران شد. برخی رسانه‌ها پس از بازگشت وی از این سفر گزارش دادند که او به‌دلیل ابتلا به ویروس کرونا قرنطینه شده است.

دولت‌های عربی به ایران کمک کنند

خبر دیگر اینکه، سعدیه مفرح در روزنامه عرب زبان العربی الجدید چاپ لندن نوشت: این بار، کروناست که به ما نزدیک شده است و ما به‌عنوان انسان، بار دیگر محکوم به همکاری با یکدیگر هستیم تا بتوانیم به زندگی روی زمین ادامه دهیم. به‌گزارش «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: امروز، کرونا به ما نزدیک شده است و در حالی که تقریباً تمام جهان صرفنظر از مواضع سیاسی، ندای کمک به چین را سر می‌دهد، اوضاع ما در کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز اقتضا می‌کند که به کمک ایران بشتابیم؛ بویژه آنکه این ویروس توانسته است از طریق عرب‌هایی که از ایران به کشورهای خود بازگشتند، به خلیج فارس نیز راه یابد. به‌نوشته این روزنامه، با توجه به اینکه شرایط در ایران بحرانی است، تمام جهان و دولت‌های عربی خلیج فارس باید اختلافات سیاسی با این کشور را کنار گذاشته و کمک‌های پزشکی و انسانی خود را از آن دریغ نکنند؛ بویژه آنکه در سایه تحریم‌های امریکا، اوضاع زیرساخت‌های بهداشتی در ایران رو به تضعیف رفته است. بحرانی‌تر شدن شرایط در ایران، بر اثر کرونا، می‌تواند یک وبای حقیقی را به جان دولت‌های عربی خلیج فارس نیز بیندازد، که در این صورت دیگر راه چاره‌ای نخواهد ماند.

صدای شنیده شده درانرژی اتمی عادی است

دست آخر اینکه، سخنگوی سازمان انرژی اتمی اعلام کرد: روز جمعه در این سازمان تست آژیر طبق پروتکل‌ها انجام شد که امری عادی است.به‌گزارش ایسنا، در پی برخی اخبار و گزارش‌های مردمی درباره شنیده شدن صدای آژیر طولانی مدت در سازمان انرژی اتمی، بهروز کمالوندی توضیح داد: صبح روز جمعه طبق پروتکل‌های معمول تست آژیر سازمان انرژی اتمی انجام شد و با توجه به سیستم اتوماتیک به طور کلی 13 دقیقه آژیر به صدا درآمد.سخنگوی سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: هر سه چهار ماه یک بار این تست انجام می‌شود و امری عادی است.

آرمان

روحیه کارمندان را در مقابل کرونا بالا ببرید

در ادامه تمهیدات قوه مجریه برای مقابله با شیوع و کمک به کنترل ویروس کرونا در مراکز اداری، یک مقام مسئول در ابلاغیه ای به تعدادی از سازمان ها و بخش های دولتی از آن ها خواسته ضمن پیش بینی تمهیدات لازم برای ممانعت از شیوع این بیماری که در مصوبات دولت مورد توجه قرار گرفته، اهمیت توجه به نیروی انسانی موجود در دستگاه های زیرمجموعه خود را نیز مد نظر قرار دهند و ضمن آرامش بخشی به همکاران برای تقویت اطمینان به سیستم بهداشتی آن مجموعه، موضوعاتی چون تقویت حس نشاط، امید و انرژی بخشی به کارکنان را فراموش نکنند.

تذکر جدی به برخی مدیران ارشد استانی درباره تکرار سیل

با توجه به وقوع چندین سیل مخرب در غرب و جنوب غرب کشور طی ماه های گذشته، یک مسئول مهم دولتی در نامه جدید خود به مدیران ارشد استان های درگیر با این حوادث طبیعی، با انتقاد از کامل نبودن نقشه های مربوط به حریم مسیل ها و رودخانه ها در برخی شهرهای مهم آن مناطق، متذکر شده آزادسازی حریم و بستر مسیل و برخورد با ساخت و سازهای موجود در آن محدوده و رعایت دستورالعمل های پدافند غیرعامل از جمله اولویت هایی است که گزارش عملکرد مربوط به آن باید در اسرع وقت ارسال شود.

آرمان

الهام شیخی5 ماه تحت درمان بوده است

رئیس هیات فوتبال قم درخصوص خبر منتشر شده درباره فوت فوتسالیست قمی با نام الهام شیخی اظهار داشت: خانم الهام شیخی که در رسانه‌ها با عنوان فوتسالیست این استان از او اسم برده شده هیچ‌گاه در تیم ملی حضور نداشته است و هنوز نیز مشخص نیست بر اثر کرونا فوت کرده است یا خیر. همچنین این بازیکن پنج، شش ماه به خاطر بیماری بازی نمی‌کرده است و این موضوع را مربی این بازیکن نیز تایید می‌کند که آخرین بار که خانم شیخی به سالن فوتسال رفته مربوط به پنج ماه پیش است. کریم بهرامی به برنا گفت: همچنین قبل از این اتفاق در چند ماه گذشته این بازیکن تحت درمان بوده هرچند مریضی او اعلام نشده است. چیزی که در اینجا مشخص است الهام شیخی اهل استان قم با آن بازیکن اهل اصفهان فرق می‌کند.

کلاهبرداری از زن موتورسوار!

این روزها یکی از بازیکنان پیشین استقلال درگیر پرونده‌ای مالی در دادگاه شده است. گفتنی است گویا این فوتبالیست سرشناس چند سال پیش قطعه زمین ۳۶۰ متری در یکی از شهرهای شمالی را به یک بانوی ورزشکار موتورسوار به قیمت ۱۶۵ میلیون تومان فروخته است و این ورزشکار بعد از آنکه زمین خریداری شده را دیوار کرده با شکایت یک اداره در شهرستان شمالی مواجه شده و تازه فهمیده زمینی که خریداری کرده است متعلق به آن اداره است. این در حالی است که این بانوی ورزشکار از فوتبالیست سرشناس شکایت کرده و مدعی شده است بازیکن پیشین تیم ملی به او گفته است در حال راه‌اندازی شهرک ورزشکاران هستم و یک قطعه از زمین این شهرک را هم شما خریداری کنید! گویا فوتبالیست سرشناس در دادگاه مدعی شده است او فقط واسطه این خرید و فروش بوده است و بابت آن پورسانت ۷۰ میلیون تومانی گرفته و وکیل شاکی مدعی است همین که ۷۰ میلیون از ۱۶۵ میلیون تومان مبلغ معامله، پورسانت بوده نشان‌دهنده کلاهبرداری است.

دستگیری انتشار شایعه کرونا در سبزوار

فرمانده انتظامی سبزوار از دستگیری عامل انتشار شایعه کرونا در سبزوار خبر داده است. سرهنگ حسین بیات‌مختاری، فرمانده انتظامی سبزوار با بیان این مطلبدر ادامه سخنانش گفته است: این در حالی است که انتشار چنین شایعه‌هایی طبق قانون جرم است و مرتکبان آن باید مجازات شوند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار نیز در این باره گفته است: گفتنی است منبع اخبار رسمی درباره بیماری کرونا روابط عمومی وزارت بهداشت و در دانشگاه‌های منطقه ۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد است. علیرضا مسلم، رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در ادامه افزوده است: شهروندان به اخبار نادرستی که با مقاصد اقتصادی و سیاسی در فضاهای مجازی و غیررسمی منتشر می‌شود توجه نکنند. سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

تخریب عمارت رئیس‌التجار در نیشابور

رئیس اداره میراث فرهنگی نیشابور درباره تخریب عمارت رئیس‌التجار در نیشابور گفته است: به‌رغم اینکه بارها تلاش کرده‌ایم و جلوی تخریب بنای ارزشمند و تاریخی عمارت رئیس‌التجار در این شهر را گرفته‌ایم اما صاحبان این ملک در روز انتخابات که همه مشغول فرآیند رای‌گیری بوده‌اند، اقدام به تخریب این ملک کرده‌اند. محمداسماعیل اعتمادی، رئیس اداره میراث فرهنگی نیشابور در ادامه سخنانش اظهار کرده است:  گفتنی است این افراد به دنبال آن هستند که با تخریب ملک به جای آن مرتفع‌سازی کنند. در این راستا از شهرداری درخواست داشته‌ایم در صدور پروانه سختگیری داشته باشد تا در آینده شاهد تخریب این بناهای ارزشمند تاریخی نباشیم. محمداسماعیل اعتمادی، رئیس اداره میراث فرهنگی نیشابور در این باره افزوده است: با صدور مجوز از سوی شهرداری نخاله‎های این عمارت تاریخی که در روز انتخابات تخریب شده بود به مکان دیگری منتقل شده است.

کشف ۱۴تن محلول ژل ضدعفونی کننده

رئیس پلیس آگاهی البرز از کشف ۱۴تن محلول ژل ضدعفونی کننده دراین استان خبر داده است. گفتنی است در این رابطه سرهنگ محمد نادربیگی، رئیس پلیس آگاهی البرز اظهار داشته است که این محموله در اجرای طرح مبارزه با فروش و عرضه خارج از شبکه کالا و مواد بهداشتی و پزشکی با توجه به شیوع ویروس کرونا کشف شده است. سرهنگ محمد نادربیگی، رئیس پلیس آگاهی البرز در این باره در ادامه سخنانش خاطرنشان کرده است که تیم‌های پلیس مبارزه با قاچاق کالا پلیس آگاهی البرز پنج دستگاه وانت نیسان و یک دستگاه کامیون خاور را که حامل حدود ۱۴ تن محلول ژل ضدعفونی‌کننده بوده‌اند، شناسایی و متوقف کرده‌اند. نادربیگی در ادامه افزوده است: پس از بررسی‌ها مشخص شده است که این افراد قصد عرضه خارج از شبکه را داشته‌اند که در این زمینه پنج نفر دستگیر شده‌اند.

روزهای سختی پیش‌رو داریم

معاون اول رئیس جمهوری عصر جمعه در رشته توییتی نوشته است: ستاد ملی مقابله با کرونا تشکیل و تصمیمات مهم و جدیدی اتخاذ شده است.  این در حالی است که وزیر بهداشت این تصمیمات را که برای همه دستگاه‌های رسمی و غیررسمی لازم الاجرا است، اعلام می‌کند. گفتنی است روزهای سخت اما قابل‌مدیریتی پیش‌رو داریم؛ همه باید پیشگیری، مهار و درمان را جدی تر بگیریم. اسحاق جهانگیری در ادامه سخنانش تاکید کرده است: دولت با تمام توان و به سرعت در حال تهیه و توزیع امکانات پزشکی و بهداشتی است و ستاد محدویت‌های لازم را اعمال و اعلام خواهد کرد. وی تاکید کرد: همه باید قدردان تلاش‌های فداکارانه پزشکان، پرستاران و کادر درمانی کشور باشیم. همدلی، اعتماد، همکاری و مشارکت آحاد مردم رمز موفقیت و غلبه بر بحران است.

پشت‌پرده لو رفتن تصویر قریشی و طارمی

سحر قریشی که عکس‌هایش با مهدی طارمی لو رفته و برایش حاشیه‌های فراوانی درست شده است، در شبکه‌های اجتماعی متنی را به اشتراک گذاشته است که می‌تواند از ماجرای لو رفتن عکس‌ها رمزگشایی کند. این بازیگر در این باره نوشته است: «زخم‌های امروزمان جواب لطف‌هایی است که چشم بسته به دیگران کردیم… مراقب آدم‌های کوچک اطراف‌تان باشید. آنها با شما دنیای‌شان را می‌سازند و چیزی برای از دست دادن ندارند، چون به خدا ایمان ندارند.» گفتنی است این در حالی است که بعضی‌ها تصور کرده‌اند این متن متلک به طارمی است، اما به‌نظر می‌رسد قریشی به دوستی طعنه زده که تصاویر را لو داده است.

فیلتر شدن شبکه‌های مجازی در ترکیه

شبکه‌های مجازی نظیر توئیتر، فیس‌بوک، اینستاگرام و یوتیوب در ترکیه فیلتر شده و واتس‌آپ نیز به سختی فعال است. این در حالی است که از ساعت 11  پنجشنبه شب و به‌دنبال حمله به کاروان نظامیان ترکیه در ادلب که از سوی ارتش سوریه انجام گرفته است، شبکه‌های مجازی در ترکیه فیلتر شده و سرعت اینترنت پایین آمده است. گفتنی است در این رابطه با عملیات علیه کاروان ترکیه در سوریه شرایط در ادلب پیچیده‌تر شده است به صورتی‌ که ترکیه خواستار ورود ناتو به ماجرا شده و همچنین راه آوارگان برای خروج از این کشور و رفتن به اروپا از طریق بلغارستان و یونان را باز کرده است.

مدت زمان تبدیل یک واقعه به جوک

براساس تحقیقات روانشناسان اجتماعی، ۳۶ روز طول می‌کشد تا یک واقعه تلخ تراژیک بتواند راهی به درون جوک‌های طنازان بیابد یا آن واقعه تراژیک قدرت خنداندن مردم را پیدا کند.  در این راستا روانشناسان در دانشگاه کلورادو، این موضوع را بر سر میز کار خود قرار داده‌اند و پس از بررسی‌ها و تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که در یک ماه اول، دستمایه قرار دادن یک واقعه تلخ برای طنزهای روزانه علاوه‌بر اینکه اصلا نمی‌تواند موجب خنده افراد شود بلکه حتی حس همدردی با خسارت‌دیدگان را زنده‌تر می‌کند و موجب واکنش منفی شنونده نسبت به فرد طناز هم می‌شود.

ملاقات در بیمارستان اهواز لغو شد

رئیس بیمارستان امام خمینی اهواز، با تایید لغو ملاقات در بیمارستان امام خمینی اهواز گفته است: این تصمیم تا اطلاع ثانوی و زمانی که مطمئن شویم این ویروس در حال افول است ادامه دارد. این در حالی است که در این باره ساسان موگهی  اظهار کرده است: با توجه به شیوع بیماری کرونا و شناسایی چند بیمار در استان ضرورت دارد که هر گونه تجمع در اماکن عمومی به ویژه در بیمارستان‌ها اجتناب شود. ساسان موگهی، رئیس بیمارستان امام خمینی اهواز در ادامه افزوده است: شاید افرادی که برای ملاقات بیماران خود به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند خود ناقل بیماری باشند که در این صورت ممکن است هم بیمار بستری و هم ملاقات‌کننده ویروس را به خارج از بیمارستان منتقل کنند.

مجلس تا اطلاع ثانوی تعطیل شد

سخنگوی هیات رئیسه مجلس در مورد تعطیلی مجلس گفته است: مجلس به دلیل شیوع ویروس کرونا تا اطلاع ثانوی تعطیل شده است. اسدا… عباسی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس در این باره افزوده است: دکتر نمکی وزیر بهداشت در نامه‌ای به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی توصیه‌هایی برای تعطیلی مجلس به دلیل شیوه ویروس کرونا داشته است. سخنگوی هیات رئیسه مجلس ادامه داده است: تصمیم بر آن شده است که مجلس شورای اسلامی تا اطلاع ثانوی تعطیل باشد. گفتنی است آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور تا ظهر جمعه (نهم اسفند) به ۳۸۸ نفر و فوت ناشی از آن در مجموع به ۳۴ نفر رسیده است و ۷۳نفر از مبتلایان بهبود یافته‌اند.