جمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » بسته ویژه خبری-تحلیلی /

بسته ویژه خبری-تحلیلی /

 

خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم.

ادامه فحاشی اصلاح‌طلبان به انتخابات

میرلوحی: چرا برای چنین انتخاباتی، درختان را به کاغذ تبدیل کنیم!

محمود میرلوحی، فعال اصلاح‌طلب و عضو شورای شهر تهران که پیش از این با شکایت محمدباقر قالیباف و تشخیص قوه قضائیه به جرم نشر اکاذیب به زندان و شلاق محکوم شده بود؛ به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا در اشاره به انتخابات پیش رو و روند بررسی صلاحیت‌ها در شورای نگهبان گفته است: زمانی عنوان می‌شد رأی مردم حق الناس و میزان رأی آنان است که امروز متاسفانه در حال تبدیل شدن به میزان رأی یک سلیقه است که این اتفاق بسیار ناگواری برای سپهر سیاسی کشور است.

او همچنین اظهار می‌کند: به ۳ انتخابات گذشته نگاه کنید، جریان اصلاحات در کانون بحث‌ها قرار داشت اما امروز با کمال تأسف عرض می‌کنم در اقلیت هستیم. باید گفت رفتارهایی که در مورد این دوره از انتخابات صورت می‌گیرد انتخابات را بلا موضوع و نامفهوم می‌کند.

میرلوحی در بخش دیگری از اظهارات خود گفته است: انسان هنگامی که این رفتارها را مشاهده می‌کند با خود می‌گوید شاید هزینه کردن برای رأی و صندوق یک کار عبثی تلقی شود، برای چه درختان را تبدیل به کاغذ کنیم تا در چنین انتخاباتی مصرف کنیم، همان بهتر که نباشیم.

این عضو شورای شهر تهران همچنین در اشاره به حضور قالیباف در انتخابات؛ انتقاداتی را از وی مطرح می‌کند و مدعی می‌شود که آرای شورای نگهبان در تأیید صلاحیت قالیباف ناعادلانه و سوگیرانه بوده است! [۱]

*قبل از میرلوحی، غلامرضا انصاری از دیگر فعالان اصلاح‌طلب نیز در یک توهین انتخاباتی گفته بود: انتخابات پیش رو، انتخاب بین میوه‌های گندیده و ناسالم است! [۲]

این رفتار اصلاح‌طلبان از آنجا نشأت می‌گیرد که آنها با استشمام بوی «فتنه اقتصادی» تصمیم به کم‌رمق‌سازی انتخابات و تحریم خاموش انتخابات گرفته‌اند.

در بحث صلاحیت‌ها پر واضح است که یک جریان سیاسی فرض بر صحت ادعای چپ‌ها مبنی بر نداشتن کاندیدا؛ بایستی رفتار ائتلاف و یا حمایت از نامزدهای نزدیک را انتخاب کند.

دقیقا نظیر رفتاری که اصلاح‌طلبان در انتخابات‌های پیشین انجام دادند اما اکنون حاضر به تکرار آنها نیستند.

ما همچنین به آقای میرلوحی عرض می‌کنیم که غیر از قالیباف؛ کسان دیگری هم بعنوان اصولگرا برای انتخابات آتی نامزد شده‌اند و این خیلی خوب است اگر میرلوحی به مخاطبان خود توضیح بدهد که چرا فقط مشغول صحبت علیه قالیباف است!؟

***

سند آمارهای ننگ‌آور از شیوع “فقر مطلق” در جامعه چیست!؟

دروغ بزرگ آیت‌الله اصلاح‌طلبان علیه نظام اسلامی

فردی به نام محمد سروش‌محلاتی که برخی محافل اصلاح‌طلب از او با عنوان آیت‌الله یاد می‌کنند به تازگی در اظهاراتی که سایت جماران آنها را منتشر کرد، گفته است: ما باید بین تحمل فقر اختیاری که منشاء آن ایثار است با فقر و گرسنگی که بر مردم تحمیل می شود و فضیلت نیست بلکه رذیلت است فرق بگذاریم.

او می‌افزاید:

“وقتی خودمان کم می آوریم و نمی توانیم جامعه خودمان را به نحو احسن اداره کنیم و در جامعه اسلامی آمارهای عجیب و غریب و ننگ‌آور و شرم‌آور برای فقر نسبی و فقر مطلق وجود دارد باید سراغ حضرت زهرا (س) برویم و از او مایه بگذاریم؟ این چه ربطی به او دارد؟ شما مردم را با رفاه تامین کنید و اجازه دهید به دست خودشان زندگی ساده داشته باشند. “

سروش‌محلاتی گفته است: زهد و ایثار قابل تحمیل نیست. ارزش زهد و سادگی به انتخابی بودن آن است. اگر انتخاب نباشد همان فقر مذموم است. هر کسی نمی تواند فقر را تحمل کند.

این فرد همچنین در ادامه کنایه‌های خود اظهار می‌کند: پیامبر (ص)  کشور اسلامی را به صورت شعب ابی طالب در نیاورده بود و برای مردم هم دستور گرسنگی صادر نمی کرد، بلکه آحاد مسلمانان خود این راه را انتخاب می‌کردند. مردم آزاد بودند که هر مدلی که می خواهند زندگی کنند.

سروش‌محلاتی در ادامه به مسئله فساد نیز اشاره کرده و گفته است: در زمان پیغمبر (ص) فقر و تنگدستی که در خانه فاطمه (س) یا دیگر مسلمانان وجود داشت به خاطر سوءاستفاده دیگران یا فساد بود؟ یا آنکه مساله فساد مطرح نبود و اگر فاطمه زهرا (س) آن را انتخاب می کند برای برابری با مسلمانان دیگر و محرومین است؟ آیا این همه ایثار و فداکاری که در زمان پیامبر (ص)  وجود داشت به طوری که مسلمانان حتی در جنگ حتی یک خرما را دهان به دهان می گردانند به خاطر این بود که عده ای صاحب آلاف و الوف شده بودند و شکم ها و گردن های خود را بزرگ کرده بودند و بیت المال مسلمین را بلعیده بودند؟…در آن جامعه با آن اخلاص و ایثار فقر لذتبخش است و توجیه دارد. آنجا هر کس می تواند به خانواده خود بگوید اگر ما گرسنه ایم پیامبر (ص)، دخترش و اصحاب پیامبر هم گرسنه اند. اما ما باید به بچه هایمان چه بگوییم؟ [۳]

*سروش محلاتی اظهارات دیگری مثل “بزرگترین مشکل جمهوری اسلامی عقل است”، “ما ایرانی‌ها شاد نیستیم چون فقط امام حسین(ع) را محور قرار داده‌ایم”، “اعضای مجلس خبرگان خبره نیستند” و “عده زیادی در حوزه علمیه به حکومت بدون ولی فقیه فکر می‌کنند” را نیز در پرونده سوابق خود دارد. [۴][۵]

غیر از این سابقه؛ محلاتی در اظهارات فوق‌الاشاره خود نگفته است که سند او برای آمارهای شرم‌آور “فقر مطلق” و گرسنگی چیست و ایضا کدامیک از مسئولان ارشد کشور از مردم خواسته گرسنگی را تحمل کنند و در تحمل گرسنگی هم به حضرت زهرا(س) اقتدا کنند!؟

این در حالی است که اسناد موجود به روایت نهادهای جهانی نشان می‌دهد که اتفاقا جمهوری اسلامی ایران به برکت اسلام و انقلاب اسلامی؛ هم‌اکنون و علیرغم تمام مشکلات اما توانسته در جایگاه سیرترین کشورهای جهان قرار داشته باشد [۶] و در آمار مربوط به “فقر مطلق” نیز شاهد کاهش چشمگیر باشد. کما اینکه هم‌اکنون بنا به آمارهای داخلی [۷] و بنا به گزارش اخیر بانک جهانی، ایران در زمره کشورهای با کمترین میزان فقر مطلق است. [۸]

از این هم بگذریم که سروش محلاتی در مقابل ادعای عجیب خود اما درباره علت افزایش چشمگیر میزان پرداخت وجوهات و صدقات از سوی مردم به نهادهای امین نظام هم پاسخی نخواهد داشت.

فلذاست که آقای سروش‌محلاتی که بر خلاف این آمار و حقایق صحبت کرده؛ یا باید اسناد خود را به مردم اعلام و آمار ارائه شده را به هر نحو ممکن باطل کند و یا اینکه از بابت چنین اجحاف و دروغ بزرگی که بر انقلاب اسلامی و مدل حکومتی موفق اسلام عزیز رواداری کرده؛ عذرخواهی کند.

در بحث فساد نیز مشخص نیست این فرد با مدعای اطلاع از تاریخ اسلام اما چرا به مردم نمی‌گوید که فساد در حکومت امیرالمؤمنین، در حکومت امام مجتبی و در میان اطرافیان امام کاظم (علیهم‌السلام) نیز وجود داشت و اساساً یک حکومت اسلامی هنگامی در امر فساد مقصّر است که آنرا رواداری کند.

گفتنیست، مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم خود تأکید کردند که فساد در حکومت معصومین(ع) نیز وجود داشته است.

معظم‌له همچنین در دیدار اخیر خود با خبرگان نیز پیرامون کارنامه نظام اسلامی فرمودند: ” با وجود انبوه مشکلات، جمهوری اسلامی در قله‌ی عزت قرار دارد و مایه‌ی افتخار و مباهات برای اسلام است. “[۹]

این نکته بدیهیست که روشنگری خواص کشور در قبال این بیانات مهم رهبر معظم انقلاب و تبیین آمارهایی که سبب مایه‌ی افتخار بودن نظام اسلامی است؛ می‌تواند در رسوایی دروغ‌ها علیه انقلاب اسلامی نقش اصلی را ایفا کند.

از مواردی که توانسته نظام اسلامی را به مایه مباهات تبدیل کند؛ کاهش آمار فقر مطلق است که در بالا به آن اشاره کردیم.

***

نایب رئیس فراکسیون امید:

یأس و ناامیدی بر جامعه مستولی شده است!

محمدرضا تابش، از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس و نایب رئیس فراکسیون امید در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایسنا پیرامون انتخابات آینده اظهار کرده است: با توجه به شرایط پیش آمده و اوضاع و احوالی که کشور در آن قرار گرفته و یأس و ناامیدی که بر طبقات و گروه‌های مختلف مستولی شده خیلی نمی‌توان تنوع کاندیداها را حتی بین گروه‌ها، اقشار و اصناف مختلف داشت و این مشارکت را با چالش مواجه می‌کند.

او همچنین تصریح می‌کند: مجلس یازدهم قطعا مجلس یک دستی نخواهد بود ولی می‌شود گفت که اکثریت خیلی کثیری از اصولگرایان و اقلیت خیلی محدودی از اصلاح‌طلبان در آن حضور خواهند داشت.[۱۰]

*اظهارات تابش مبنی بر مستولی شدن یأس و نامیدی در جامعه در ادامه پروژه ۲ ساله اصلاح‌طلبان مبنی بر القای یأس و ناامیدی است.

مقوله‌ای که نه تنها هیچ سند و مدرکی برای آن وجود ندارد بلکه ده‌ها دلیل و واقعیت از جمله “حضور میلیونی مردم ایران در تشییع سردار سلیمانی” هست که نشان می‌دهد مردم ایران نه تنها دچار یأس نیستند بلکه پر نشاط و امیدوارانه در مسیر آرمان‌های اسلام و انقلاب در حرکت‌اند.

ضمن اینکه آمارهای جهانی هم حاکی از افزایش سن امید به زندگی در ایران است.

مع‌الوصف باید دانست که تابش مأمور است و معذور… تا منویات ستاد اصلاحات برای کم‌رمق‌سازی انتخابات و کاهش دادن مشارکت مردم را تعقیب کند و از همین‌روست که او مجبور است صحبت‌هایی بدون سند و مدرک را در ذهن جامعه پمپاژ کند.

در زمینه القای ناامیدی بیان این حقیقت جالب ضروریست که ارکانی از دولت هم نشان داده‌اند که به القای این مسئله بی‌علاقه نیستند و این مسئله حتما بایستی برای چشمان ناظر کشور محل تأمل باشد که چرا دولت برآمده از اصلاح‌طلبان نیز نسبت به القای ناامیدی به مردم اهتمام دارد و حتی مثلا پس از اغتشاشات آبان نیز که خود نقش صریحی در آن داشت؛ اصرار دارد که “حکایت اغتشاشات همچنان باقیست…”!

گفتنیست، مقام معظم رهبری چندی قبل طی سخنانی پیرامون تلاش دشمن برای القای ناامیدی فرمودند: “دشمن تلاش زیادی را برای سست کردن عزم و اراده‌ی مردم و ناامید کردن آنان به کار بسته است که باید در مقابل، عزم و اراده‌ی ملی تقویت شود و این مهم نیز، با دستور امکان‌پذیر نیست بلکه با استدلالهای صحیح و با حضور به‌موقع صاحبان فکر در میان مردم محقق میشود. “[۱۱]

***

۱_ https://www.ilna.news/fa/tiny/news-۸۶۴۱۰۴

۲_ mshrgh.ir/۱۰۳۵۱۵۸

۳_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-۱۳۴۱۱۲۱

۴_ mshrgh.ir/۹۶۲۱۳۷

۵_ mshrgh.ir/۷۸۶۹۸۶

۶_ mshrgh.ir/۹۴۴۹۸۰

۷_ http://www.jmsp.ir/article_۳۲۶۸.html

۸_ https://tn.ai/۱۹۴۳۱۳۳

۹_ http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=۴۳۵۵۱

۱۰_ https://www.isna.ir/news/۹۸۱۱۱۳۰۸۵۶۶/

۱۱_ http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=۴۳۵۵۱