نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره ایران، حمله پهپادی ترکیه به شمال سوریه، ورود دو کاروان نظامی آمریکا از عراق به سوریه و بسته پیشنهادی سازمان ملل برای پایان ناآرامیهای عراق، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اذعان نتانیاهو به رابطه نزدیک اسرائیل با شش کشور عربی نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد، این رژیم در نمایشگاه «اکسپو ۲۰۲۰ دبی» شرکت خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، وی اعلام کرد که تل آویو در نمایشگاهی که قرار است در سال آینده در امارات برگزار شود، شرکت می کند.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی افزود: در حال حاضر ما حداقل با شش کشور عربی ارتباط داریم و عادی سازی گام به گام ادامه دارد.
وی گفت: این روند در نهایت به برقراری روابط مسالمت آمیز منجر خواهد شد.
گفتنی است، اکسپو ۲۰۲۰ دبی در بیستم اکتبر ۲۰۲۰ برگزار خواهد شد و تا دهم آوریل ۲۰۲۱ که مصادف با پنجاهمین سالگرد تأسیس کشور امارات متحده عربی است ادامه خواهد داشت.
نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره ایران
اتحادیه اروپا اعلام کرد، وزیران خارجه این بلوک سیاسی در نشست روز دوشنبه خود که در شهر «بروکسل» بلژیک برگزار میشود، در مورد ایران و وضعیت منطقه غرب آسیا هم گفتوگو میکنند.
در بیانیه اتحادیه اروپا در مورد سرفصلهای مورد بحث در نشست شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا، عنوان شده است که وضعیت ایران، غرب آسیا، عملیات ترکیه در سوریه و همچنین اوضاع داخلی سه کشور افغانستان، سودان و ونزوئلا مورد بحث قرار میگیرد.
در این بیانیه در مورد ایران آمده است: «شورا وضعیت امنیت منطقهای در خلیج [فارس] و ایران را مورد بحث قرار میدهد. وزرا در مورد کمکهای اتحادیه اروپا به ثباتسازی در این منطقه، گفتوگو خواهند کرد.»
همزمان، وزارت خارجه فرانسه هم در بیانیهای در مورد نشست روز دوشنبه، از اوضاع ایران و منطقه خلیج فارس به عنوان یکی از موضوعات مورد بحث یاد کرده و نوشته است: «وزرا بار دیگر بر اتحاد خود در ارتباط با مسأله ایران و تعهدشان به برجام تأکید خواهند کرد. این نشست همچنین فرصتی خواهد بود تا در مورد کمکهای بالقوه اتحادیه اروپا به تلاشها برای کاهش تنش در منطقه خلیج [فارس] گفتوگو کنند.»
این، اولین نشست شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا پس از اعلام گام چهارم کاهش تعهد جمهوری اسلامی ایران به توافق هستهای و آغاز غنیسازی اورانیوم در تأسیسات «فردو» است. با وجود ابراز نگرانی اتحادیه اروپا از این گام، تهران تأکید کرده است، در صورتی که وعده اروپا برای جبران آثار تحریمهای یکجانبه آمریکا محقق نشود، به مسیر کنونی که با استناد به بند توافق هستهای آغاز شده، ادامه داده و بیش از پیش از اجرای تعهدات برجامی فاصله میگیرد.
حمله پهپادی ترکیه به شمال سوریه
رسانههای سوری میگویند، پهپادهای ارتش ترکیه روز یکشنبه به نقاطی در شمال این کشور حمله کردهاند.
به نوشته خبرگزاری دولتی سوریه (سانا)، این حمله به روستای «الدرداره» واقع در حومه منطقه «رأس العین» در استان «الحسکه» انجام شده است.
بنا بر این گزارش، این حمله تلفات جانی نداشته، اما خسارتهای مالی بر جای گذاشته است.
سانا همچنین خبر داد، روز یکشنبه دو تن از غیرنظامیان سوری بر اثر انفجار مین در اطراف روستای «الدسدیه» در حومه رأس العین زخمی و به بیمارستان منتقل شدند.
بر اساس این گزارش، این مین را نیروهای ارتش ترکیه و شبهنظامیان وابسته به آن در حومه روستای الدسدیه نصب کرده بودند.
با وجود برقراری آتشبس طبق توافق «سوچی»، حملات ترکیه به شمال سوریه کامل متوقف نشده است و ارتش ترکیه هرازگاهی دست به حملاتی در مناطق شمالی سوریه میزند.
ورود دو کاروان نظامی آمریکا از عراق به سوریه
دو کاروان نظامی وابسته به ارتش آمریکا روز یکشنبه با گذر از شهرک تل تمر در حومه غربی حسکه به سمت رقه و حومه شمال شرقی حلب حرکت کردند.
به گزارش ایسنا، به نقل از اسپوتنیک، این دو کاروان نظامی وابسته به ارتش آمریکا امروز از طریق مرزهای عراق وارد خاک سوریه شدند و با عبور از شهرک تل تمر در غرب حسکه به سمت منطقهای واقع در مسیر بینالمللی (حسکه-رقه-حلب) در حرکت هستند.
اولین کاروان نظامی آمریکا شامل هفت خودروی زرهی و دو تانک میشود و دومین کاروان آن بیش از ۱۶۵ کامیون و نیز ده خودروی زرهی و تعدادی تجهیزات دیگر را در بر میگیرد.
بنا بر این گزارش، پیشبینی میشود، مقصد این دو کاروان نظامی پایگاههای آمریکایی واقع در حومه حلب و رقه به منظور تخلیه محمولههای آن و یا پایگاههای آمریکایی نزدیک به میادین نفتی سوریه باشد.
بسته پیشنهادی سازمان ملل برای پایان ناآرامیهای عراق
هیأت کمک رسانی سازمان ملل به عراق (یونامی) یکشنبه شب در هفدهمین روز دور دوم اعتراضات عراق در بیانیهای، پیشنهادهایی برای کاهش تنشها مطرح و عنوان کرده که در حال رایزنی با طرفهای سیاسی در عراق است.
این بیانیه اعتراضات کنونی را نتیجه «عدم پیشرفت» در شانزده سال گذشته در عراق عنوان کرده و هشدار داده است، «ریسک فزایندهای وجود دارد که “خرابکاران” اعتراضات مسالمتآمیز را ربوده و هرگونه تلاش برای تغییرات واقعی را از خط خارج کنند. زمان از اهمیت حیاتی برخوردار است، همینطور رسیدن به نتایج ملموس.»
پیشنهادهای یونامی به بغداد، به سه دسته «یک هفتهای»، «کوتاهمدت» و «میانمدت» تقسیم شده است. آزادی شرکتکنندگان در اعتراضات مسالمتآمیز و محاکمه عاملان خرابکاری و خشونت و درخواست از طرفهای خارجی برای توقف دخالت در امور عراق، از جمله پیشنهادهای «یک هفتهای» این هیأت سازمان ملل به عراق است.
«اصلاحات انتخاباتی»، «اصلاحات بخش امنیتی» و «مقابله با فساد» از طریق اعلام داراییهای مقامات، سه پیشنهاد «کوتاهمدت» این هیأت است که به عقیده این گروه باید ظرف یک تا دو هفته اجرایی شود.
این هیأت سازمان ملل نهایتا در بخش پیشنهادهای «میانمدت»، رسما از طرح تغییر مفاد قانون اساسی عراق و برگزاری همهپرسی عمومی حمایت کرده است. اصلاحات قوانین کلان عراق با هدف مشخص شدن منشأ داراییها و همچنین مبارزه با عاملان فساد، از دیگر پیشنهادهای مطرح در این بیانیه است.
اعتراضات در عراق از ابتدای ماه اکتبر آغاز شد و به دلیل ایام زیارت اربعین حسینی ـ علیه السلام ـ برای چند روز متوقف شد و از بیست و پنجم اکتبر (سوم آبان) از سر گرفته شد.