مرکز مبارزه با تامین مالی تروریسم روز چهارشنبه 30 اکتبر 2019 شبکهای از شرکتها، بانکها و افرادی که از اقدامات تروریستی سپاه پاسداران ایران و حزبالله لبنان حمایت میکنند را به فهرست تروریسم افزود.
هفت کشور عضو « مرکز مبارزه با تامین مالی تروریسم» که شامل کشورهای عربی شورای همکاری خلیج وبه همراه آمریکا هستند، نام 25 شرکت، بانک و فرد را به به دلیل ارتباط با شبکههای ایرانی حامی تروریسم در منطقه به فهرست تروریسم اضافه کردند.
این گستردهترین اقدام این مرکز از زمان تاسیس تا کنون است و تمرکز روی نهادهای حامی سپاه پاسداران و بازوهای ایران در منطقه، از جمله حزبالله لبنان قرار داده شد. بسیاری از شرکتهای تحریمشده برای سازمان بسیج سپاه پاسداران امکانات مالی تامین میکرد. بسیج یک گروه شبهنظامی است که ایران نیروهایش را در سرکوب اعتراضات مردمی و همچنین مشارکت در جنگهایی که سپاه در داخل و خارج ایران ایجاد میکند و انجام اقدامات تروریستی، به کار میگیرد.
اقدام مرکز مبارزه با تامین مالی تروریسم در هدف قرار دادن شبکه مالی که رژیم ایران در برای تامین مالی اقدامات تروریستی در منطقه استفاده میکرد، نشان از موضع متحد کشورهای عربی شورای همکاری خلیج و ایالات متحده آمریکا برای جلوگیری از اقدامات خرابکارانه خبیث ایران در منطقه است.
این اقدام مرکز مبارزه با تامین مالی تروریسم، یک اقدام چند جانبه است که از سوی اعضای این مرکز برای شناسایی و از کار انداختن شبکه تامین مالی و نقض آشکار قوانین بینالمللی از سوی رژیم ایران، به شمار میرود. #حملات_آرامکو، که تاسیسات نفتی پادشاعی عربی سعود و قلب تپنده اقتصاد جهان را هدف قرار داد، از جمله این اقدامات تخریبی ایران است. فتنهافکنی و انجام اقدامات خرابکارانه در کشورهای مجاور و از طریق بازوهای منطقهای مانند حزبالله لبنان نیز بخش دیگری از اقدامات ایران است.
این اقدام هماهنگ کشورهای منطقه گام مهمی در جلوگیری از اقدامات ایران برای تضعیف ثبات در منطقه است و بیانیه مشترک کشورهای پادشاهی عربی سعودی، ایالات متحده آمریکا، امارات متحده عربی، پادشاهی بحرین، عمان، کویت و قطر تلاشی هدفمند برای مبارزه با تامین مالی تروریسم است.
مرکز مبارزه با تامین مالی تروریسم در راستای هماهنگی اقداماتی که با هدف تامین مالی تروریسم انجام میشود، فعالیت میکند. کشورهای عضو اطلاعات به روز را با یکدیگر همرسانی کرده و توان مشترکی برای هدف قرار دادن فعالیتهای حامی تروریست که ثبات و امنیت ملی کشورهای عضو را هدف قرار میدهد، ایجاد میکند.
در همین راستا سعودی علاوه بر 25 نامی که در بیانیه مشترک اعضای مرکز مبارزه با تامین مالی تروریسم آمده، سه نام دیگر را نیز به فهرست تروریسم اضافه کرد.
همه داراییهای این افراد، نهادها، بانکها و شرکتها در سعودی بلوکه شده و همه افراد و موسسات و نهادهای مالی از معامله مستقیم و یا غیرمستقیم با آنها منع میشوند.
وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد که شش کشور عربی خلیج فارس برخی از تحریمهای ایالات متحده علیه شبکه مالی سپاه پاسداران و حزب الله لبنان را اجرا خواهند کرد.
در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا آمده است که کشورهای بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات همراه با آمریکا ائتلافی با نام “مرکز مقابله مالی با تروریسم یا “تیافتیسی” ایجاد کردهاند.
براساس اعلام این وزارتخانه تمامی ۲۵ شرکت و نهاد و افرادی که پیشتر توسط آمریکا تحریم شده بودند از این پس از سوی این شش کشور عربی نیز تحریم خواهند بود.
استیو منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا که به منطقه خاورمیانه سفر کرده، گفته است که “فعالیتهای مرکز تیافتیسی با توجه به سفر من و دیدار با همتایانام در منطقه صورت خواهد گرفت تا جنگ علیه حمایت مالی از تروریسم را تقویت کند”.
آقای منوچین روز دوشنبه در بیتالمقدس گفته بود که آمریکا فشارهای اقتصادی علیه ایران در خصوص فعالیتهای هستهای را افزایش خواهد داد و تاکید کرده بود که هدف تحریم های آمریکا نه “ضربه زدن به مردم ایران” بلکه مقابله با تهدیدهایی است که ایران متوجه منطقه می کند.
او گفت “کمپین فشار حداکثری” دولت ترامپ در جلوگیری از “پرخاشگری ایران” در خاورمیانه موثر بوده و اضافه کرد دولت ترامپ “به افزایش بیشتر، بیشتر و بیشتر تحریم ها” ادامه خواهد داد، با این حال اطلاعاتی از نوع یا زمان تحریم ها ارائه نکرد.
کمتر از دو سال پیش ایالات متحده از توافق هستهای با ایران که به برجام موسوم شد خارج شد و تحریمهای گستردهای را علیه ایران به اجرا گذاشت و از ۴ نوامبر سال گذشته نیز تحریمهای نفتی شدیدی را با هدف به صفر رساندن صادرات نفتی ایران اجرایی کرد.