پنجشنبه , ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » بین المللی » روحانی در فرودگاه مهرآباد:سخنان هیئت ایرانی در نیویورک برای آمریکا تلخ است/

روحانی در فرودگاه مهرآباد:سخنان هیئت ایرانی در نیویورک برای آمریکا تلخ است/

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه سخنان ما در نیویورک برای آمریکایی‌ها تلخ است، گفت: آنها نمی‌خواهند حرف‌های ما در سازمان ملل در افکار عمومی آمریکا تاثیرگذار باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام حسن روحانی صبح امروز(دوشنبه) پیش از عزیمت به نیویورک در فرودگاه مهرآباد، اظهار داشت: همواره اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل به صورت سالانه برگزار می‌شود و امسال هم هفتاد و چهارمین اجلاس است و فرصت مناسبی است برای اینکه نظرات ملت ها و از جمله ملت بزرگ ایران در آنجا بیان و توضیح داده شود.

وی افزود: اقدامات غیرمنصفانه و ظالمانه‌ای که امروز نسبت به ملت ایران روا داشته می‌شود، برای مردم و کشورهای جهان در آنجا توضیح داده خواهد شد و همچنین مسائل پیچیده و سختی که امروز منطقه ما با آن مواجه است در آن اجلاس مطرح می‌شود.

روحانی با اشاره به اینکه امسال سفر ما به نیویورک اهمیت ویژه ای دارد چرا که احساس ما این بود که آمریکایی‌ها خیلی تمایل ندارند هیئت های ایرانی در سازمان ملل رفت و آمد و مصاحبه کنند و حضور داشته باشند، تصریح کرد: دلیل این مسئله را خود آمریکایی‌ها باید توضیح دهند؛ یا از بیان حرف می‌ترسند و یا آنکه حرف ما برای آنان بسیار تلخ است و یا آنکه دلایلی دارند و می‌خواهند در افکار عمومی مردم خودشان تأثیر گذاشته نشود.

رئیس‌جمهور ادامه داد: زمانی که آمریکایی‌ها خیلی تمایل به حضور هیئت های ایرانی در سازمان ملل متحد ندارند، پس ما باید اصرار داشته باشیم که حتماً این سفر را برویم اما اگر آنان خیلی مایل بودند، زیاد اهمیت نداشت و عدم تمایل آنان به سفر ما دلیل بر این است که این سفر کاملاً برای ما ضروری است.

وی بیان کرد: ضروری است که ما در سطوح مختلف به سازمان ملل برویم و حرف بزنیم چرا که ما دارای منطق و استدلال کافی هستیم اما دشمنان ما دلایل کافی را در اختیار ندارند.

روحانی متذکر شد: ما در شرایطی به سازمان ملل می‌رویم که آمریکایی ها تحریم ظالمانه خود را نسبت به ملت ایران به حدی رساندند که خودشان هم می‌گویند دیگر چیزی باقی نمانده است که تحریم کنیم و اخیراً هم مجبور شدند از نو شروع کنند. مانند یک نواری که تمام می‌شود و دومرتبه از ابتدا می گذارند و یک بار دیگر گوش می‌کنند و دوباره همان مواردی را که علیه ما تحریم کرده بودند، مجدداً تحریم کردند.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: این اقدام به معنای استیصال کامل آمریکاست و مشخص است که فشار و تحریم حداکثری نتوانست کاری را انجام دهد و ملت ما به خوبی در این یک سال و نیم ایستادگی و مقاومت کردند و روال حرکت اقتصادی در این چند ماه اخیر نسبت به ماه های پیش، مقداری بهتر شده است و نشان می‌دهد که ما توان مقابله کافی با آنها را داریم.

وی یادآور شد: در هفته های اخیر مسائل منطقه هم حاد شده است و برخوردها و نگرانی هایی وجود دارد که ریشه این نگرانی ها مشخص است، اما حادثه ای که در منطقه رخ می دهد و اتهاماتی که می زنند، پیداست که آمریکایی‌ها دنبال اهداف دیگری در منطقه هستند و وزیر امور خارجه آمریکا به طور مداوم حرف‌های بی منطقی می‌زند و متأسفانه بنده تاکنون ندیدم که این وزیر خارجه با منطق صحبت کند و این مسئله جز عجایب تاریخ است که یک وزیر خارجه مدام حرف‌های ناصحیح و نادرست می‌زند.

وی ادامه داد: در مسئله آرامکو، بیش از آنچه که خسارت وارد شد، آمریکایی‌ها تبلیغ می کنند و خسارت‌هایی که ممکن است در دو هفته جبران شود را می گویند در یک ماه هم نمی توان جبران کرد. دلیل این مسئله آن است که آمریکا به طور کامل می‌خواهد منطقه را تصاحب کند و می‌گوید که می‌خواهیم سیستم های پدافندی در منطقه بیاوریم.

روحانی تصریح کرد: کاملاً پیداست که آمریکا می‌خواهد کل نفت شرقی عربستان را به طور کامل در مشت خود قرار دهد، البته این دعوا مربوط به ما نیست و دعوای آمریکا با چین و دیگران است. آنها از این فرصت سوءاستفاده کرده‌اند و با عربستان قرارداد بسته‌اند که میلیاردها دلار سیستم های پدافندی در منطقه بیاورند. این نشان می‌دهد آمریکایی‌ها دنبال اهداف دیگری هستند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: همه این سر و صداها یک بهانه برای حضور بیشتر آمریکا در منطقه است.

وی با اشاره به محورهای حضور خود در سازمان ملل عنوان کرد: طرح پیشنهادی ما برای امنیت منطقه تنها امنیتی نیست و اقتصادی و سایر موارد هم هست. نام این طرح «ابتکار صلح هرمز» است و این نام به دلیل اینکه حروف اول آن HOPE به معنای امید است و لذا این ائتلاف، ائتلاف امید است. بنابراین همه کشورهای ساحلی خلیج فارس و منطقه هرمز دعوت می‌شوند تا امنیت منطقه را تضمین کنیم.

روحانی افزود: به دلیل اینکه هنوز این طرح باز نشده است عکس العمل‌ها نیز مشخص نیست. آمریکایی‌ها در عکس العمل اول گفتند ما خیلی دلمان می‌خواهد ببینیم این طرح چیست و ابعاد را مورد بررسی قرار دهیم. بنابراین طرح ما که ارائه خواهد شد تحت عنوان ابتکار صلح هرمز است که به معنای همان ائتلاف امید است. ان شاءالله بتوانیم این طرح را باز کرده و به دنیا اعلام کنیم ایران به دنبال یک صلح بلند مدت در منطقه است و آمادگی دارد در مجمع گفتگو با سازمان ملل حضور پیدا کند و فعال شود.

روحانی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم راهکار منطقه از درون منطقه خواهد بود. آنهایی که از بیرون منطقه می‌آیند هیچ وقت نمی‌توانند صلح و امنیت بیاورند. کما اینکه دیدیم آمریکایی‌ها در این مدت و از سال ۲۰۰۱ تاکنون در منطقه در حال لشکرکشی هستند و هیچ کجا نتوانستند امنیت ایجاد کنند.

وی تصریح کرد: مساله ۱+۴ و مسائل مربوط به هسته‌ای و موضوعی که تحت عنوان کاهش تعهدات ایران است و منطقی که برای این کار دارد را نیز تشریح خواهیم کرد. در سطح وزرا یک اجلاس ۱+۴ هم در نیویورک خواهد بود و موضوع مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی ضمن ابراز خوشحالی از وضعیت سیاسی آمریکا در جهان گفت: من بسیار خوشحالم که برای اولین بار در تاریخ تخاصم ایران و آمریکا در یک سال و نیم اخیر به نقطه ای رسیدیم که آمریکا به لحاظ سیاسی منزوی شده است و هیچ کشوری به جز دو سه کشور کوچک از اذناب آمریکا نیست که کار آمریکا را تایید کند بلکه همه کار او را محکوم می‌کنند.

رئیس‌جمهور افزود: در حادثه آرامکو همه افکار آزاد جهان تجاوز به یمن را محکوم می‌کنند. آمریکا محصول تجاوز عربستان، آمریکا و امارات و صهیونیسم به یمن است. خب تجاوز نکنند آنها هم جواب نمی‌دهند. وقتی آنها تجاوز می کنند و اینها جواب می دهند برایشان سنگین است و وقتی پاسخ می شنوند خیلی برایشان سنگین است. ظلم و ستمی که خودشان می کنند ظاهرا برای خودشان توجیه دارد. بنابراین در این طرح به دنبال تبیین کاهش تعهدات هستیم.

وی با تاکید بر اینکه در کاهش تعهدات خوشبختانه آمریکا از نظر سیاسی موفق نشده است بیان کرد: آمریکا نه در آژانس و نه در جای دیگر موفق شده است. آمریکا یک بار کاهش تعهدات را به آژانس برد و آنجا در شورای حکام گفتند اصلا به این شورا ارتباطی ندارد. «گفت سوراخ دعا را گم کرده» که به او گفتند آقا عوضی آمدی! این مساله اصلا جایش اینجا نیست و اگر می خواهی شکایتی انجام دهی ۱+۵ تشکیل بده و آنجا بیان کن.

روحانی افزود: تا امروز آنها نتوانستند کاری انجام دهند و ضرورت دارد این ها را در آنجا توضیح دهیم. مساله دیگر ملاقات با سران کشورهای دیگر است و با ۱۵ نفر از سران کشورها در این ۳ روز ملاقات داریم. علاوه بر آن چند مصاحبه مطبوعاتی و چند نشست با مدیران مسئول رسانه ها و همچنین فرهیختگان و صاحب نظران آمریکا و همینطور سخنرانی ما در سازمان ملل متحد و تبیین مواضع در دنیا از برنامه های ماست.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: ان شاءالله این سفر مایه خیر و برکت برای مردم کشور ما باشد، آن هم با توجه به هفته اول مهر، هفته دفاع مقدس و ماه سالار شهیدان که امیدواریم برای ما همراه با موفقیت باشد.

روحانی برای سفر به نیویورک تردید داشت

سخنگوی دولت گفت: روحانی برای سفر به نیویورک تردید داشت اما در نهایت تصمیم بر آن شد که در این سفر صدای بلند ملت ایران باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی ربیعی سخنگوی دولت ظهر امروز (دوشنبه) در نشست خبری، با تبریک دفاع مقدس گفت: دفاع مقدس نماد ایستادگی و مقاومت ملت ایران در یک جنگ تمام عیار بود که درس‌های فراوانی در عرصه‌های مختلف برای ما دارد.

وی ادامه داد: دفاع مقدس و ایستادگی ملت ایران موجب شد امروز دشمنان انقلاب اسلامی جرئت تجاوز به کشورمان را نداشته باشند.

ربیعی با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه ایران اظهارداشت: امروز ایران در یک دفاع مقدس به سر می‌برد، دفاع از تلاش آنهایی که می‌گویند ایران سرزمین بزرگی است و همچنین دفاع از معیشت مردم.

وی افزود: در تاریخ اخیر ایران جنگی رخ داد که ما یک وجب از خاک کشور را به بیگانگان ندادیم، دفاع مقدس درس های فراوانی داشت و ما امروز در کنار ملت ایران در برابر دشمنان ایستاده ایم.

سخنگوی دولت با اشاره به سفر ریاست جمهوری به آمریکا گفت: امروز رئیس‌جمهور به آمریکا سفر کرد، البته وی تردید داشت اما در نهایت تصمیم برآن شد که در این سفر  صدای بلند ملت ایران باشد. آقای روحانی ۱۳ دیدار با سران کشورهای مختلف خواهد داشت و در گفتگو با رسانه‌ها حقانیت ملت ایران را اثبات خواهد کرد.

وی ادامه داد: امروز آمریکا از هر زمان دیگری تنهاتر است ولی در مقابل، ایران تنها نیست. امروز مقاومت روبه گسترش است و افکار عمومی جهان با ملت ایران اسلامی همراه است.

سخنگوی دولت تاکید کرد:  جمهوری اسلامی ایران آغازگر هیچ جنگی نبوده‌ و از سلاح‌های غیرمتعارف نیز استفاده نکرده است اما دفاع‌ خوبی کردیم و نشان دادیم که از منافع خود با تمام توان دفاع می کنیم.

ربیعی با بیان اینکه کشورهای منطقه نیز از دوران دفاع مقدس درس بیاموزند و ببینند که امروز ایران و عراق کنار هم هستند، گفت: بدانند که نمی‌توانند ایران اسلامی را با دوشیده شدن منابع خود محدود کرد و از سوی دیگر  به بیگانگان نباید دلخوش کرد.

وی در خصوص اقدام آمریکا در تاخیر در صدور روادید برای هیئت ایرانی  گفت : رفتارهای آمریکا برخلاف هنجارهای بین‌المللی بود، این سفر را با مشکلاتی مواجه کرد ولی این سفر صدای ایران را دوباره به گوش جهان خواهد رساند و منافع اقتصادی و سیاسی تهران پیگیری خواهد شد. این سفر منطق جمهوری اسلامی در برابر بی‌منطقی واشنگتن را نشان می دهد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه روحانی در این سفر و در دیدارها و نشست با رسانه ها نشان خواهد داد که با تحریم ایران منزوی نخواهد شد، اظهار داشت: به اعتقاد ایران آمریکا تنهاتر از همیشه است و ایران چه در میان کشورهای اروپایی و چه در افکار عمومی آمریکا منزوی نشده است.

ربیعی درباره طرح ایران برای صلح در منطقه نیز گفت: طرح «ائتلاف امید» و ابتکار «صلح هرمز» ایده روحانی در برابر جنگ‌طلبی‌ها در این سفر است که جزئیاتش تشریح خواهد شد. ارائه راهکارهای دیپلماتیک در دستور کار ایران است  چرا که حل مشکلات منطقه و رسیدن به صلح و ثبات نشانگر اهمیت این موضوع برای ایران است و این طرح به سازمان ملل متحد در جریان این سفر تقدیم خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص آزادی کشتی انگلیسی، تاکید کرد: همان طور که سازمان بنادر اعلام کرد کارهای حقوقی انجام شده است تا نفتکش انگلیسی حرکت کند و روال اداری آن نیز طی شده است اما اطلاعی از زمان آزادی آن ندارم.

سخنگوی دولت درباره محدودیت های ایجاد شده برای سفر هیئت ایرانی به آمریکا نیز گفت: آمریکا امپراتوری رسانه‌ای عظیمی دارد و تلاش کرده ایرانیان کمتر در خاک آمریکا صحبت کنند. تاخیر ایجاد شده برای صدور ویزا غیرقانونی بود اما فشار سازمان ملل متحد باعث شد آمریکا مشکل ویزاها را حل کند.

ربیعی در خصوص توییت یک خبرنگار در خصوص امکان دیدار  روحانی با ترامپ در آمریکا در صورت لغو تحریم ها و دادن امکان بازرسی دائم از تاسیسات هسته ای ایران، گفت: ایران پیش از این اعلام موضع کرده بود. اگر آمریکا آماده متوقف کردن تحریم‌ها و بازگشت به شرایط هسته‌ای باشد، راه برای اقداماتی نظیر گفتگو باز خواهد شد ولی اول باید این اقدامات را انجام دهد.

وی بیان کرد: هیچ تعارضی در دیدگاه‌های مختلف داخل کشور در این زمینه وجود ندارد و اظهارات ظریف در چارچوب،  مشخص است.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: ما در چهارچوب توافق های صورت گرفته اجازه بازرسی از تاسیسات هسته ای را داده بودیم و حتی به صورت داوطلبانه اجازه بازرسی از دانشگاه را هم به آژانس داده بودیم.

ربیعی درباره اخبار منتشر شده در خصوص خرید و فروش کرسی‌های دانشگاه های علوم پزشکی نیز گفت: اولا به هیچ شکلی از طریق سازمان سنجش والبته به صورت غیر متعارف و غیر قانونی کسی وارد دانشگاه نشده و اتفاقات رخ داده از طریق این سازمان و کنکور نبوده است.

وی ادامه داد: یک مورد در ۵ سال گذشته اقدام خلاف صورت گرفته که حراست در همان ابتدا جلوی آن را گرفت و با اطمینان می‌گویم سازمان سنجش ما سازمانی امین است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه بعد از تحریم‌ها مشکل ارسال ارز برای دانشجویان ایرانی ایجاد شد، گفت: حدود ۱۰ هزار پرونده در همین زمینه به وزرات بهداشت ارسال شد که حدود ۳ هزار پرونده در همان ابتدا رد شد چون مدارک آنها ناقص بود. در ادامه بحثی مطرح شد مبنی براینکه کسانی که حداقل ۳۶ واحد در خارج از کشور گذرانده‌اند بتوانند به کشور برگردند ولی بخشی از آن‌ها سندسازی کردند و در نهایت تعداد دیگری از رده خارج شدند.

ربیعی اضافه کرد: شرکت‌هایی در این زمینه تا حدود ۱ میلیارد تومان پول می‌گرفتند تا فردی را به دانشگاه بیاورند ولی موفق نشدند و وزارت اطلاعات امروز پیگیر آنهاست.

وی با اشاره به مواردی که اخیرا در شبکه‌های اجتماعی مطرح شد، گفت: این دختر خانم که موضوعش اخیرا مطرح شد، نه لیست نمره داشته و نه امتحان داده و نه هیچ چیز دیگری. موضوع در حقیقت سوءاستفاده شرکت کنکوری برای تبلیغات خودش است.

سخنگوی دولت در بخش دیگر از سخنان خود درباره سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری چین در اقتصاد ایران و چگونگی بازگردندان سود حاصل از آن به چین، گفت: در ابتدا بگویم که نمی‌شود ۵۰۰۰ هزار نیروی امنیتی از کشور دیگری وارد کشور شود.

ربیعی با بیان اینکه ایران و چین روابط صمیمی دارند و هرکشوری که در شرایط تحریم در کنار ایران است، ایران خواهان گسترش رابطه با آنهاست، تاکید کرد: ولی ایران به دنبال توافقات استراتژیک بلند مدت ۲۵ ساله با کشورهای مهم جهان است و از هر سرمایه گذاری خارجی در کشور حمایت می‌کند اما امتیاز خاصی برای برخی افراد قائل نیستیم.

وی گفت: عدد قطعی و رسمی در این توافقات هنوز وجود ندارد و موضوع در سطح کارشناسی است و آنچه بیان شد، پیش‌بینی از آینده روابط ایران و چین بود.

سخنگوی دولت تصریح کرد: ایران تسلیم جوسازی‌ها نخواهد شد و از تمام کشورهایی که در دوران تحریم کنار ایران است تشکر می کنیم.

ادامه دارد…