چهارشنبه , ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » بین المللی » چرا در موقعیت های حساس ایران متهم به اقدام تروریستی و خرابکارانه می شود؟

چرا در موقعیت های حساس ایران متهم به اقدام تروریستی و خرابکارانه می شود؟

 رئیس شرکت حمل و نقل دریایی ژاپن گفت که دو شیء پرنده در حمله روز گذشته دریای عمان به نفت‌کش ژاپنی آسیب رسانده‌اند.

در حاشیه اجلاس شانگهای روسای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.طرفین در این دیدار ضمن تاکید تداوم روابط مطلوب بین تهران و مسکو بر همکاری دو جانبه به منظور ایجاد امنیت در منطقه و مبارزه با تروریسم تاکید کردند.
در این دیدار «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه، «محمود واعظی» رئیس دفتر رئیس جمهوری، «رضا اردکانیان» وزیر نیرو، «حسام‌الدین آشنا» مشاور رئیس‌جمهوری و جمعی دیگر از مسئولان حضور داشتند.

به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، «یوکاتا کاتادا» رئیس شرکت حمل و نقل دریایی ژاپنی «کوکوکا سانگیو» در نشستی خبری گفت که دو شیء پرنده در حمله روز گذشته دریای عمان به نفت‌کش ژاپنی آسیب رسانده‌اند. پس از تخلیه خدمه، این نفت‌کش به سمت بندر «خورفکان» در امارات حرکت کرد و توسط نیروی دریایی آمریکا همراهی شد. خدمه به ما گفتند یک شی‌ء پرنده در نزدیکی نفت‌کش به پرواز در آمد و آن‌ها یک حفره را روی نفتکش مشاهده کردند. سپس برخی از خدمه شاهد دومین حمله بودند.
کاتادا تصریح کرد که هنوز هیچ احتمالی درباره این که این نفتکش به واسطه اژدر آسیب دیده، وجود ندارد.

در دو سال اخیر همواره شاهد جوسازی ها و اتهامات زیادی علیه کشورمان به ویژه در دوره ها و موقعیت های حساس بوده ایم. در مواقعی که یکی از مقامات عالی رتبه کشورمان سفر مهمی را آغاز می کند و یا یک مقام عالی رتبه خارجی به ایران سفر می کند، جوسازی ها و

به گزارش تابناک، در مواقعی که یکی از مقامات عالی رتبه کشورمان سفر مهمی را آغاز می کند و یا یک مقام عالی رتبه خارجی به ایران سفر می کند، جوسازی ها و اتهاماتی علیه ایران از سوی یک جریان رسانه ای خاص آغاز می شود.

در همین راستا، تیر ماه سال گذشته بود که همزمان با سفر حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان به اتریش و سوییس، رسانه های غربی مدعی شدند یك دیپلمات ایرانی به اتهام تلاش برای حمله به نشست سالیانه منافقین، در آلمان بازداشت شد.

همان موقع محمد جواد ظریف در توئیتر نوشته بود: چه همزمانی جالبی. همزمان با شروع سفر رئیس جمهوری به اروپا یك عملیات ایرانی افشا و عوامل آن دستگیر می شوند. ایران هرگونه خشونت و ترور را در هر مكانی محكوم می كند و آماده همكاری با همه مقام های ذیربط برای كشف آنچه تنها یك عملیات پلید برای دادن نشانی غلط است، می باشد.

از سوی دیگر، سال گذشته، زمانی که قرار بود مکانیزم مالی اروپا برای همکاری اقتصادی با ایران ارائه شود، رئیس دستگاه اطلاعاتی دانمارک مدعی شده بود یک نروژی ایرانی‌تبار به‌اتهام کمک به یک نهاد اطلاعاتی ایران به‌منظور تلاش برای ترور رهبر شاخه دانمارک گروه تروریستی الاحوازیه بازداشت شد.

جالب است که قبل از این بازداشت‌ها و اتهامات، مقامات آمریکایی در خصوص «اقدامات تروریستی ایران در اروپا» هشدار داده بودند.

اوج این فضاسازی ها را در روز پنج شنبه شاهد بودیم. جایی که همزمان با سفر شینزو آبه نخست وزیر ژاپن به ایران، به دو نفتکش در خلیج فارس و در مجاورت آب های ایران حملاتی صورت گرفت و بلافاصله آمریکایی ها بدون ارائه هیچ گونه شواهد و مدارکی ایران را به دست داشتن در ایران حادثه متهم کردند.

چرا در موقعیت های حساس ایران متهم به اقدام تروریستی و خرابکارانه می شود؟

وزیر خارجه آمریکا بدون اشاره به جزئیاتی در مورد این حملات مدعی شد که «با توجه به اطلاعات به دست آمده در مورد نوع سلاح بکار رفته در حمله و پیچیدگی عملیات» این نتیجه به دست آمده که این اقدام کار ایران بوده است.

مایک پمپئو همچنین با اشاره به این که این حملات بخشی از سلسله اقدامات ایران برای «بی‌ثبات ساختن» منطقه بوده است، تأکید کرد که از نماینده کشورش در سازمان ملل متحد می‌خواهد تا این مورد را در شورای امنیت مطرح کند.

به طور کلی، آمریکا و متحدان منطقه‌ای‌اش از جمله اسرائیل و عربستان پس از خروج واشنگتن از برجام از هیچ تلاشی برای فشار بر ایران فروگذار نبوده‌اند و این هم تقریباً در راستای همان «فشار حداکثری» آمریکا بر ایران بوده است. سیاست فشار حداکثری آمریکا سه پایه اساسی داشته است:

تحریم: علاوه بر بازگرداندن تحریم هایی که به موجب برجام لغو شده بود، آمریکایی ها در راستای سیاست فشار حداکثری تحریم های بیشتری علیه ایران اعمال کرده اند. تحریم فلزات و صنعت پتروشیمی کشور از آخرین تحریم هایی بوده است که علیه ایران اجرایی شد.

تهدید: تهدید واشنگتن و متحدانش در چند ماه اخیر به صورت بی سابقه ای گسترش یافته است؛ به طوری که با تهدیدات آمریکا، تنش ها به سطحی رسیده است که چندین کشور تلاش های جدی را برای کاهش تنش میان دو کشور آغاز کرده اند. اعزام ناوهای جنگی به منطقه، استقرار سامانه های پاتریوت و بمب افکن های بی-52 و همچنین اظهارات تهاجمی علیه کشورمان بخشی از رویکرد تهدیدمحور آمریکا در برابر ایران در ماه های اخیر بوده است.

اتهام: همزمان با تحریم و تهدید ایران، ضلع سوم یعنی اتهام نیز فعال بوده است. اتهام به ایران در فرانسه، اتهام به ایران در دانمارک، اتهام به ایران در حمله به کنسولگری آمریکا در عراق، اتهام به دست داشتن ایران در ماجرای حمله به کشتی ها در بندر فجیره و اکنون انگشت اتهام به سمت ایران در حملات روز پنج شنبه به دو نفتکش در خلیج فارس از جمله مهم ترین اتهامات ماه های اخیر علیه ایران بوده اند. بر پایه همین اتهامات، آمریکا در اقدامی بی سابقه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست گروه های تروریستی خارجی قرار داد.

با توجه به اینکه واشنگتن در زمینه سیاسی و حقوقی و حتی اقتصادی، به اهداف خود علیه ایران نرسیده است، در پی استفاده از راهکاری جایگزین برای فشار بر ایران است و این آتشی است که متحدان دیگر آمریکا هم به آن می‌دمند، به همین دلیل ابتدا از پروژه اول در موضوع فرانسه استفاده شد. اما با طرح موضوع خاشقجی، این پرونده به حاشیه رفت.  با کاسته شدن از حجم اخبار مربوط به خاشقجی، با طرح پروژه دوم در دانمارک تلاش بر این بودکه جان تازه‌ای به فضای ضدایرانی در زمینه اتهامات تروریستی در اروپا بخشیده شود.

اکنون نیز ماجرا را وارد سطح گسترده تری کرده اند و اتهام به ایران در حمله به نفتکش ها را پیش کشیده اند. چه کسانی پشت این اتهامات و فضاسازی ها علیه ایران هستند؟ چه اهدافی را دنبال می کنند؟ اتهاماتی که هیچگاه مدرکی دال بر تایید آن ها پیدا نشده و فراتر از جوسازی رسانه ای نرفته است.