جمعه , ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
صفحه اول » بین المللی » ظریف: گروه «ب» در صدد تغییر رژیم است؛ بولتون: ایرانیان شایسته حکومتی بهتر هستند/

ظریف: گروه «ب» در صدد تغییر رژیم است؛ بولتون: ایرانیان شایسته حکومتی بهتر هستند/

شبکه تلویزیونی فاکس‌نیوز روز یکشنبه، هشتم اردیبهشت، ضمن پخش کامل مصاحبه با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، واکنش‌ جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، را نیز پخش کرد.

رادیوفردا: محمدجواد ظریف در مصاحبه با فاکس‌نیوز گفت که «گروه ب» شامل بی‌بی نتانیاهو، بولتون، بن‌سلمان و بن‌زائد در تلاش‌اند که به تنش‌های ایران و آمریکا دامن بزنند و دونالد ترامپ را «برخلاف خواسته‌اش به سوی جنگ با ایران ببرند».

جان بولتون این بخش از صحبت‌های محمدجواد ظریف را «کاملا خنده‌دار» خواند و گفت: «این مصاحبه یک پروپاگاندای به‌دقت تهیه‌شده و نوشته‌شده توسط ایرانی‌ها بود».

مشاور امنیت ملی کاخ سفید با متهم کردن مقام‌های جمهوری اسلامی به «تلاش برای گمراه‌سازی بخش‌های مختلف دولت آمریکا» گفت: سیاست دونالد ترامپ در قبال ایران «پیش از پیوستن من به دولت هم کاملا مشخص و بر مبنای وارد آوردن فشار حداکثری بود».

آقای بولتون همچنین گفت که سیاست فشار حداکثری در حال جواب دادن است و «به این خاطر است که نگران‌اند».

تلویزیون فاکس‌نیوز توضیحات جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، را بلافاصله پس از مشروح مصاحبه با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، پخش کرد.

محمدجواد ظریف در مصاحبه‌اش با فاکس‌نیوز با اشاره به زمانی که جان بولتون در همایش‌های سازمان مجاهدین خلق سخنرانی می‌کرد و از آنها پول می‌گرفت و «می‌گفت چهل سالگی انقلاب در تهران خواهند بود» گفت: «او باز هم این سخنان را در مقام مشاور امنیت ملی تکرار کرد».

جان بولتون در پاسخ به این قسمت از سخنان ظریف ضمن اشاره به سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ گفت: «حکومت ایران همچنان به ستم بر مردم خود ادامه می‌دهد، همچنان بزرگ‌ترین حامی مالی تروریسم در جهان است، همچنان برنامه موشک‌های بالستیک را دنبال می‌کند که تنها هدف آن حمل کلاهک‌های هسته‌ای‌ست، هیچ شکی نیست که این رژیم تهدیدی برای منطقه و جهان است».

وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از مصاحبه‌اش با فاکس‌نیوز گفت که «تغییر رژیم ایران» حداقل کاری‌ست که «تیم ب در صدد آن است» و «همه کار کرده‌اند که پای آمریکا را به منازعه باز کنند، هر چند فکر نمی‌کنم که پرزیدنت ترامپ موافق جنگی دیگر [در منطقه] باشد».

آقای ظریف با این حال دونالد ترامپ را متهم کرد که با پیگیری سیاست فشار حداکثری «در پی به زانو در آوردن ایران است» اما به گفته او «این سیاست محکوم به شکست است و این افراد بیچاره [گروه ب] این موضوع را خوب می‌دانند».

کریس والاس، مجری شبکه فاکس‌نیوز، با اشاره به این بخش از سخنان ظریف از جان بولتون پرسید آیا او صادقانه بر این باور نیست که «تغییر رفتار» حکومت ایران شدنی نیست و راهی جز «تغییر رژیم» باقی نمانده است؟

جان بولتون در پاسخ گفت: «مطلقا تردیدی نیست که مردم ایران شایسته حکومتی بهتر هستند. این فقط یک دیکتاتوری مذهبی نیست بلکه دیکتاتوری نظامی هم هست».

مشاور امنیت ملی کاخ سفید همچنین گفت: «خواهیم دید که فشارهای اقتصادی به کجا منتهی خواهد شد».

از سوی دیگر محمدجواد ظریف با متهم کردن مقام‌های آمریکایی به اینکه قصد دارند با «اِعمال فشار بر مردم ایران، مردم را به اقدام علیه حکومت بکشانند» گفت: «تحلیل و امیدواری آنها غلط و متوهمانه است» زیرا به گفته او «پیامد این فشار این خواهد بود که مردم ایران را برای مقاومت در برابر فشارها مصمم‌تر خواهد کرد».

جان بولتون در پاسخ به این بخش گفت «اختلاف نظر اندکی» که ظریف به آن اشاره می‌کند «فقط در نگاه او وجود دارد».

مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت سال گذشته در جریان سفر امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه به واشینگتن، «پرزیدنت ترامپ به او گفت که قصد دارد از برجام خارج شود و می‌خواهد درباره همه موضوعات شامل برنامه هسته‌ای، برنامه موشک‌های بالستیک، حمایت از تروریسم و دیگر رفتارهای شرورانه ایران، یک‌جا مذاکره کند».

جان بولتون پس از این اظهارات تصریح کرد: «وقتی آنها آماده گفت‌وگو بودند، پرزیدنت [ترامپ] هم آماده خواهد بود».

دولت دونالد ترامپ اردیبهشت سال گذشته از برجام خارج شد و در مرداد و آبان گذشته نیز تمامی تحریم‌ها علیه ایران را بازگرداند.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران که این روزها در نیویورک است، چندین بار به موضوع مبادله زندانی بین دو کشور اشاره کرده و از مکاتباتی محدود با دولت ترامپ خبر داده است.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، با تأکید بر این که دولت ترامپ «به دنبال تغییر رژیم ایران نیست» گفته است جمهوری اسلامی برای تبدیل شدن به «کشوری نرمال که بتوان با آن همکاری کرد» باید ۱۲ شرط را برآورده کند.

منابع: فاکس‌نیوز، رویترز، توئیتر و رادیو فردا /ج/ ک.ر
گفتگوی «محمد جواد ظریف» با ضد ایرانی ترین رسانه آمریکا:

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه پس از حضور در همایش دیپلماسی و چندجانبه گرایی سازمان ملل متحد و موسسه جامعه آسیایی با شبکه خبری فاکس نیوز متعلق به تندروهای آمریکایی مصاحبه کرد.

به گزارش تابناک، محمدجواد ظریف، وزیرخارجه کشورمان در گفتگوی اختصاصی با شبکه فاکس نیوز این کشور گفته از نظر او دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا می‌خواهد به قول انتخاباتی خودش که پرهیز از جنگ و لشکرکشی است وفادار بماند اما «گروه ب» متشکل از بی‌بی (نتانیاهو)، (جان) بولتون، (محمد) بن سلمان و (محمد) بن زاید به دنبال کشاندن آمریکا به رویارویی با ایرانند.

ترامپ به دنبال جنگ با ایران نیست اما «تیم ب» قصد دارد آمریکا را وارد جنگ کندوی ادامه داد: اساس این نظرم، اظهارات خودشان است. نتانیاهو گفته است که او رئیس جمهوری ترامپ را برای شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان گروه تروریستی تشویق کرده است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه درباره خروج از برجام همین اینگونه بوده است، اضافه کرد: او گفته است که مخالف سرسخت توافق هسته ای است و آمریکا را برای خروج از آن تشویق کرده است.

ظریف اظهار کرد: آقای بولتون پیش از اینکه مشاور امنیت ملی شود، در یک اجتماعی که از سوی مخالفان جمهوری اسلامی که در لیست گروه تروریستی وزارت خارجه آمریکا بوده اند، ترتیب داده شده بود، گفته است که او در جشن چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران با این گروه تروریستی در تهران خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: این ثبت شده بعد از اینکه او از این گروه 50 هزار دلار دریافت کرده است. پس از انتصاب به عنوان مشاور امنیت ملی هم این را مطرح کرده است.

ظریف گفت حداقل خواسته تیم بولتون، بنیامین نتانیاهو، بن سلمان و بن زاید تغییر نظام است و افزود: همه اینها نشان داده اند که علاقمند هستند آمریکا را به یک درگیری بکشانند. من باور ندارم که رئیس جمهوری ترامپ این را بخواهد. من معتقدم که رئیس جمهوری ترامپ، در مسیر وعده انتخاباتی خود در نکشاندن آمریکا به جنگی دیگر حرکت می کند.

وی تصریح کرد اما ترامپ قصد دارد که سیاست فشار حداکثری را علیه ایران به کار گیرد تا ایران را به آنچیزی که می خواهد بکشاند. اما این فشارها به شکست خواهد انجامید و من فکر می کنیم این افراد هم آن را می دانند.

معافیت های نفتی

مجری برنامه پرسید:آمریکا اعلام کرده است که به تمدید معافیت ها برای پنچ کشور خریدار نفت ایران پایان داده شده است. می دانید که چین و ترکیه برای خرید نفت شمال آمریکا در حال رایزنی هستند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پاسخ داد: قصد آمریکا این است که به هر اندازه بیشتر که بتوانند بر مردم ایران فشار وارد کنند. می دانید که ما سیل عظیمی در بخش های زیادی از ایران را داشتیم و آمریکا از طریق مقررات بانکی خود، حتی از کمک اتباع ایرانی در خارج به کشورشان هم جلوگیری کرد.

ظریف تصریح کرد: پس سیاست آنها این است که مردم ایران را در فشار قرار دهند. این موضوع را بولتون و پمپئو مطرح کرده اند که می خواهند بر مردم ایران فشار وارد کنند تا به دولت خود اعتراض کنند. آنها در تحلیل و امیدشان در اشتباه هستند.

وی ادامه داد: نتیجه و پیامد این فشار آن خواهد شد که ایرانی ها به مقاومت در برابر این فشار معطوف خواهند شد.

رئیس دستگاه سیاست خارجی ایران با بیان اینکه می دانید هیچ کسی به خاطر اعمال مقررات داخلی آمریکا بر بقیه جهان خشنود نیست، اضافه کرد: این یک اجبار است. چین، ترکیه، روسیه، فرانسه و حتی تحلیلگران آمریکایی هم از این موضوع خوشحال نیستند که این مساله اتفاق بیفتد.

ظریف تاکید کرد: آنها به دنبال راهی برای مقاومت در برابر آن هستند. اینکه چگونه این کار را انجام دهند به خودشان مربوط است. همچنین به آنها مربوط است که آیا می خواهند آینده حیات آنها با قوانین آمریکایی باشد یا خیر.

 موشک های بالستیک و قطعنامه 2231

مجری پرسید: شما می گویید که ایران مورد ستم واقع شده است اما رئیس جمهوری ترامپ می گوید ایران در چندین دهه یک بازیگر بد بوده است.

او بقیه سوال خود را با پخش سخنرانی ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل که ایران را یک کشور آشوب طلب، مرگ آفرین و غیر سازنده خواند و گفت آن به مرزها و حق حاکمیت کشورهای همسایه خود احترام نمی گذارد.

والاس در حالی که بخش هایی از عملیات نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که ضد تروریست ها انجام شده بود و همچنین اجتماع حزب الله لبنان پخش می شد، افزود: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیش از 600 سرباز آمریکایی را در عراق کشته است. ایران در سال حدود یک میلیارد دلار به (آنچه که او) سازمان های تروریستی همچون حزب الله و حماس (نامید)، پرداخته است.

وی افزود: آمریکا می گوید که شما قطعنامه 2231 را با ادامه آزمایش موشک های بالستیک نقض کرده است. چگونه شما قربانی خشونت بوده اید؟

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: آمریکا آن کشوری است که از توافق هسته ای خارج شد، قطعنامه 2231 دو پیوست دارد که پیوست نخست آن درباره برجام است که رئیس جمهوری ترامپ از آن خارج شد.

ظریف اضافه کرد: زبان قطعنامه 2231 درباره موشک های بالستیک بسیار روشن است که ایران توسعه نخواهد داد موشک هایی که برای توانایی حمل کلاهک های هسته ای طراحی شده باشد. ما هیچ موشک نظامی را برای این کار طراحی نکرده ایم.

مجری برنامه پرسید: شما اخیرا تلاش کردید که موشکی را برای قراردادن ماهواره در فضا شلیک کرده اید. آنها می گویند این موشکی است که ..یک موشک بالستیک است.

ظریف گفت: بله این موشکی است که برای قراردادن ماهواره را در فضا طراحی شده است. آن موشک بالستیکی نیست که برای حمل کلاهک هسته ای نیست. قطعنامه 2231 بسیار روشن است. ما درباره آن مذاکره کردیم و من می دانم که چیست. رئیس جمهوری ترامپ حتی آن را ندیده است.

مبارزه سپاه با تروریست ها

وزیر امورخارجه در پاسخ به بخش مربوط به ادعای کشته شدن نزدیک به 600 سرباز آمریکایی در عراق هم ، گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران هرگز آمریکایی ها را نکشته است.

ظریف خاطرنشان کرد: موجودیت سپاه برای مبارزه با تروریست ها است. دیروز در عراق، مراسم یادبودی برای 300 تن از کارکنان سپاه برگزار شد که در کنار عراقی ها با داعش مبارزه کردند و کشته شدند.

وی یادآور شد: ترامپ نیز در مناظره (انتخاباتی خود) که گمان کنم مجری این مناظره خود شما (کریس والاس) بودید، در پاسخ به هیلاری کلینتون گفت ایران، داعش را می کشد.

والاس پرسید: آیا انکار می کنید که شما تسلیحات در اختیار شبه نظامیان هوادار ایران قرار داده اید که این به مرگ ۶۰۸ آمریکایی منجر شده است؟

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پاسخ داد: این اتهام جدیدی است که آمریکا مطرح می کند و اتهام بسیار خطرناکی است؛ زیرا باور دارم که «تیم ب» می خواهد ترامپ را اغوا کند و آمریکا را به سوی تقابلی بکشاند که ترامپ نمی خواهد.

ظریف یادآور شد: اکنون بگذارید به مساله دیگری بپردازیم: شما از پول صحبت کردید. شخص ترامپ گفته است که شما هفت تریلیون دلار در منطقه ما هزینه کردید. ما در منطقه خودمان هستیم. آمریکا به منطقه ما آمد و هفت تریلیون دلار هزینه کرد و تنها نتیجه اش این بود که ما تروریسم، ناامنی و بی ثباتی بیشتری داریم.

وی اظهار کرد: مردم در منطقه ما واقعیت حضور آمریکا در منطقه را توصیف خواهند کرد.

آمریکا به امضای خود احترام بگذارد

مجری برنامه پرسید که شما و رئیس جمهوری روحانی به عنوان میانه رو شناخته می شوید. با خروج آمریکا از برجام منافع اقتصادی آن متوقف شد و به نظر می رسد شرایط به سمتی می رود که احتمال بازگشت تندروها در عرصه سیاست داخلی ایران زیاد است. اثرات بازگشت آنها به قدرت به خصوص درباره ارتباط با آمریکا چه خواهد بود؟

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: زمانی که رئیس‌جمهوری ترامپ به قدرت رسید، پاکسازی‌ای در ساختار امنیت ملی ایالات متحده صورت گرفت که بزرگتر از هر پاکسازی‌ای بود که تابحال در این صورت گرفته است.

ظریف با بیان اینکه در ایران، افراد دیدگاه‌های مختلفی دارند و مردم به این دیدگاه‌های عرضه شده رای می دهند، گفت: آن‌ها به میانه‌روها یا به افرادی با دیدگاه‌های متفاوت رای می‌دهند. این روندی سیاسی است که شما هم انجام می‌دهید.

وی تصریح کرد: مساله این است که تعامل با آمریکا ، در ایران نتیجه به همراه نداشته است. رئیس‌جمهوری ترامپ اطمینان حاصل کرده است که مردم ایران دیگر به تعامل باور ندارند. ما با حسن نیت با جامعه بین‌الملل روبرو شدیم و با جامعه بین‌الملل شامل ایالات متحده و ۶ قدرت دیگر، به توافقی رسیدیم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی تاکید کرد: رئیس‌جمهوری ترامپ بدون خواندن آن توافق، صرفا به این خاطر که رئیس‌جمهوری اوباما را دوست نداشت، از آن خارج شد.

ظریف با بیان این که این کار یک پیام بد نه فقط برای مردم ما بلکه برای جهان بود که آن ها نباید واقعا به امضای رئیس جمهوری آمریکا اعتماد داشته باشند، اضافه کرد: آن این پیام را ارسال کرد که آمریکا قابل اعتماد نیست.

وی به شعار «آمریکا اول» ترامپ هم اشاره کرد و گفت: شاید آنها به این شعار باور داشته باشند اما آن اول نخواهد بود مگر در یک محیط امن جهانی. شما تنها زمانی می‌توانید در یک محیط امن جهانی زندگی کنید که با احترام به امضای خود، به خود احترام بگذارید.