
علی خامنهای، با اشاره به قتل یک روحانی که روز شنبه هفت اردیبهشت در همدان رخ داد، خواهان جلوگیری از خرید و فروش سلاح در ایران شده است.
خامنهای فرمود: نیروی انتظامی باید با عوامل ناامنکننده فضای مجازی مقابله کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر م رهبری، ه خامنهای فرمانده کل قوا ظهر امروز (یکشنبه) در دیدار فرماندهان و مدیران نیروی انتظامی، با تأکید بر لزوم استمرار حرکت این نیرو به سمت نیروی انتظامیِ مطلوب جمهوری اسلامی، نقش آن را در تحقق شعار سال یعنی «رونق تولید» و همچنین تأمین امنیت فضای مجازی مهم بر شمرد و خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی باید به صورت جدی با قاچاق مبارزه، و با عوامل ناامنکننده فضای مجازی مقابله کند.
«تأمین امنیت فضای مجازی» نکته دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند و گفتند: فضای مجازی امروز در زندگی مردم گسترش زیادی پیدا کرده است و در عین منافع و امکانات، خطرات بزرگی نیز دارد.
ایشان ناامن شدن فضای مجازی را موجب ضرر و زیان به مردم دانستند و بر وظیفه نیروی انتظامی در تأمین امنیت فضای مجازی تأکید کردند.
حضرت آیت الله خامنهای، «جلوگیری از خرید و فروش سلاح» را یکی دیگر از وظایف مهم نیروی انتظامی برشمردند و افزودند: در برخی کشورها مانند آمریکا، خرید و فروش سلاح به علت منافع مافیای کمپانیهای اسلحهسازی آزاد است و برای مردم آن مشکلساز است، اما در کشور ما که چنین مشکلی وجود ندارد و خرید و فروش سلاح ممنوع است، باید جلوی آن گرفته شود.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر جلوگیری از خرید و فروش سلاح در فضای مجازی، گفتند: قاتل دیروز روحانیِ همدانی در صفحه اینستاگرام با چهار نوع اسلحه تصاویری از خود منتشر کرده است که مقابله با اینگونه موارد وظیفه نیروی انتظامی است.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ اشتری فرمانده نیروی انتظامی، حضور فعالانه و برقراری امنیت در موقعیتهای مختلف همچون راهپیمایی اربعین، شناسایی و برخورد با مفسدین اقتصادی، اجرای طرح نوروزی و کاهش سوانح و تلفات رانندگی، بسیج امکانات و نیروها برای کمک به سیلزدگان و تأمین امنیت آن مناطق را جزو خدمات نیروی انتظامی خواند و افزود: در گام دوم انقلاب با عزم و اراده راسخ، سلامت اداری، قاطعیت و خدمت بدون منت به مردم، به دنبال دستیابی به پلیسِ تراز انقلاب و تمدن اسلامی خواهیم بود.
بی بی سی: خامنهای در جمع فرماندهان پلیس از آنها خواست از خرید و فروش سلاح در فضای مجازی جلوگیری کنند و “ناامن شدن” فضای مجازی را موجب ضرر و زیان به مردم دانست.
او گفت: “قاتل دیروز روحانی همدانی در صفحه اینستاگرام با چهار نوع اسلحه تصاویری از خود منتشر کرده است که مقابله با این گونه موارد وظیفه نیروی انتظامی است.”
به نظر میآید این اولین بار است که خامنهای در سخنرانیهای عمومی خود از اینستاگرام (اپلیکیشن همرسانی عکس) که در ایران طرفدار بسیاری دارد، نام میبرد و صراحتا درباره آن هشدار میدهد.
این اپلیکیشن در ایران فیلتر نشده اما بارها گزارشهایی درباره فشار به مقامهای دولتی برای مسدود کردن آن مانند دیگر شبکههای اجتماعی و پیامرسان منتشر شده است.
روحانی همدانی که خامنهای در سخنانش به او اشاره کرده مصطفی قاسمی نام داشت. او روز شنبه هفت اردیبهشت در اطراف یکی از حوزههای علمیه شهر همدان به ضرب گلوله کشته شد.
پلیس روز یکشنبه اعلام کرد که “قاتل” این روحانی، صبح یکشنبه در جریان درگیری با نیروهای پلیس در حاشیه شهر همدان کشته شده است. پلیس نام این فرد را اعلام نکرد.
بعد از انتشار خبر قتل مصطفی قاسمی شخصی به نام بهروز حاجیلو در اینستاگرام مسئولیت قتل این روحانی را پذیرفت.
در حساب اینستاگرام این فرد تصاویر و ویدیوهایی منتشر شده بود که او را در حال تیراندازی با سلاحهای مختلف نشان میداد.
خامنهای در سخنان امروز خود گفت “در برخی کشورها مانند آمریکا، خرید و فروش سلاح به علت منافع مافیای کمپانیهای اسلحهسازی آزاد است و برای مردم آن مشکلساز است، اما در کشور ما که چنین مشکلی وجود ندارد و خرید و فروش سلاح ممنوع است، باید جلو آن گرفته شود.”
در ایران قوانین سختگیرانهای برای حمل و مالکیت سلاح گرم وجود دارد. این نوع سلاح فقط در اختیار نیروهای نظامی، انتظامی و نیروهای مسلح امنیتی و افرادی است که در شرایط خاص مجوز حمل سلاح دریافت میکنند.
ماده چهار قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز:
وارد کردن هر نوع سلاح، مهمات، اقلام و مواد تحت کنترل به کشور، خارج کردن آنها از کشور، ساخت، مونتاژ، نگهداری، حمل، توزیع، تعمیر و هرگونه معامله آنها بدون مجوز مراجع ذیصلاح و بیتوجهی به قانون حمل اسلحه جرم است و مرتکب به مجازاتهای مندرج در این قانون محکوم میشود.
با وجود این رسانههای ایران گزارشهای زیادی درباره شیوههای غیرقانون دسترسی به سلاح به ویژه از طریق شبکههای اجتماعی و سایتهای اینترنتی منتشر کردهاند.
سال گذشته خبرگزاری فارس در گزارشی با عنوان “اسلحه با تحویل رایگان درب منزل” از “سهولت” خرید و فروش سلاح گرم در شبکههای مجازی خبر داد.
در این گزارش آمده بود: “شاید باورش سخت باشد اما اگر مقدار متعارفی پول در حساب بانکیتان داشته باشید، می توانید با برقراری ارتباط با ادمین یک کانال تلگرامی یا اینستاگرامیِ فروش اسلحه، یک کلت کمری را با پیک درب منزلتان تحویل بگیرید.”
روزنامه قانون هم پارسال در گزارش مشابهی نوشت: “اینجا هر کسی می تواند به راحتی برای خود یک اسلحه تهیه کند؛ از سلاح های مخصوص ترور گرفته تا قناسه و تفنگ های آلمانی، در بازارهای زیر زمینی خرید و فروش سلاح پیدا میشوند.”