چهارشنبه , ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » بین المللی » «شناسایی ده‌ها جاسوس» آمریکا در خارج از ایران به دست وزارت اطلاعات!

«شناسایی ده‌ها جاسوس» آمریکا در خارج از ایران به دست وزارت اطلاعات!

به گزارش رادیوفردا وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی روز جمعه ادعا کرد که وزارتخانه زیر نظرش ده‌ها جاسوس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا را «در خارج از ایران» شناسایی کرده است.

محمود علوی،‌ وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی

به گفته محمود علوی در نماز جمعه ۳۰ فروردین‌ماه، وزارت اطلاعات ایران «۲۹۰ جاسوس سازمان اطلاعاتی آمریکا، سیا، را در کشورهای مختلف» شناسایی کرده است.

به گزارش خبرگزاری رسمی ایرنا، او گفت: «نیروهای سیا در کشورهای مختلف شناسایی و دستگیر شدند و ارتباط این سازمان اطلاعاتی با منابع [خود] به هم ریخت، به گونه‌ای که در آمریکا کمیته شکست تشکیل شد.»

وزیر اطلاعات به این کشورهای خارجی و نام و هویت این افراد که او جاسوس می‌خواند اشاره نکرد، اما گفت که این وزارتخانه روش خود را از دفاعی به «آفندی و تهاجمی» تغییر داده است.

او گفت: «وزارت اطلاعات در عرصه ضد جاسوسی راهبرد خود را از ضد جاسوسی پدافندی به ضدجاسوسی آفندی و تهاجمی تغییر داده و در مصاف با سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه و دشمن ضربه‌های کاری را بر آنها وارد کرده است.»

این اظهار نظر وزیر اطلاعات در دولت حسن روحانی یک روز پس از آن بیان می‌شود که مدیر سی‌آی‌ای در آمریکا خبر داد که «پس از سال‌ها تاخیر به دلیل معقول تاکید بر مبارزه با تروریسم پس از یازدهم سپتامبر، سرمایه‌گذاری ما (بر امور) روسیه و ایران تقویت شده است».

جینا هاسپل: سرمایه‌گذاری سی‌آی‌ای بر امور روسیه و ایران تقویت شده است

جینا هاسپل می‌گوید،‌ «زمان، پول و خلاقیت بیشتری» صرف مقابله با «سرسخت ترین دشمنان» آمریکا شده است.
جینا هاسپل می‌گوید،‌ «زمان، پول و خلاقیت بیشتری» صرف مقابله با «سرسخت ترین دشمنان» آمریکا شده است.

مدیر سی‌آی‌ای در سخنرانی خود در دانشگاه آبرن در ایالت آلاباما گفته است، طی سال گذشته، تیم رهبری ماگام‌هایی در راستای بهبود توانایی سی‌آی‌ای برای مقابله با چالش‌های بسیار پیش رو، برداشت و تلاش‌های ما در حال نتیجه دادن است.

جینا هاسپل تصریح کرد که « زمان، پول و خلاقیت بیشتری» صرف مقابله با «سرسخت ترین دشمنان» آمریکا شده است.

مدیر سی‌آی‌ای گفته است:پس از سال‌ها تاخیر به دلیل معقول تاکید بر مبارزه با تروریسم پس از یازدهم سپتامبر، سرمایه گذاری ما (بر امور) روسیه و ایران تقویت شده است.

جینا هاسپل همچنین گفته است: گروه‌هایی مانند داعش (حکومت اسلامی) و القاعده را به دقت زیر نظر خواهیم داشت، اما ما توجه و منابع خود را بر دولت-ملت های رقیب متمرکز خواهیم کرد.

دن کوتس مدیر اطلاعات ملی آمریکا در گزارش به کمیته امنیتی مجلس سنا در بهمن ماه گذشته گفته بود در سال جاری میلادی تهدیدهای امنیتی علیه آمریکا و متحدانش دامنه و تنوع بیشتری خواهند داشت و چین و روسیه در این تهدیدها نقش مهمی دارند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نیز در یازده بهمن ماه گذشته گفته بود:«فکر می‌کنم ایران یک تهدید است، ایران یک تهدید بسیار بزرگ است

رویکرد ترامپ در قبال کره شمالی

مدیر سی‌آی‌ای در بخش دیگری از سخنرانی خود برای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه آبرن از رویکرد دولت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در قبال کره شمالی تقدیر کرده است.

جینا هاسپل گفته است، رویکرد دونالد ترامپ در مذاکرات رو در رو با کیم جونگ اون، رهبرکره شمالی « بسیار خردمندانه» است.

مدیر سی‌آی‌ای اظهار داشت: برای ما مایه افتخار است که توانسته ایم از تلاش‌های این دولت برای تعامل با کره شمالی حمایت کنیم، البته نمی خواهم موانع و چالش‌های پیش رو در این خصوص را نادیده بگیرم.

دونالد ترامپ و کیم جونگ اون تاکنون دو بار دیدار و مذاکره کرده اند. دومین دیدار رهبران آمریکا و کره شمالی نهم اسفند پارسال در هانوی، پایتخت ویتنام، برگزار شد، اما نتیجه‌ای در بر نداشت.

در حالی جینا هاسپل از رویکرد دونالد ترامپ در قبال کره شمالی حمایت کرده است که کره شمالی روز پنجشنبه اعلام کرد که یک سلاح تاکتیکی هدایت شونده جدید را آزمایش کرده است.

در همین زمینه وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، روز پنجشنبه اعلام کرد، آزمایشی کره شمالی نظامی انجام داد با موشک بالستیک مرتبط نیست.

منابع اطلاعاتی آمریکا نیز گفته‌اند، کره شمالی یک سیستم ضد تانک آزمایش کرده است.

با استفاده از وب سایت سی آی ای و رادیو فردا؛ خ