جمعه , ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
صفحه اول » سیاسی » برایان هوک: فشار بر اقتصاد جمهوری اسلامی را دو برابر می‌کنیم

برایان هوک: فشار بر اقتصاد جمهوری اسلامی را دو برابر می‌کنیم

برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، می‌گوید: «آمریکا به اعمال کامل تحریم‌ها علیه ایران ادامه می‌دهد و ما فشارها بر اقتصاد ایران را دو برابر می‌کنیم.»‌

آقای هوک در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی مصری الغد همچنین گفته است که با نزدیک شدن به پایان زمان معافیت از مجازات معامله با ایران، که یک ماه دیگر تمام می‌شود، آمریکا بنا ندارد معافیت‌ از مجازات را تمدید کند.

برایان هوک پیشتر گفته بود کشورهایی که به طور موقت از اعمال مجازات به دلیل خرید نفت ایران معاف شده‌اند «باید بدانند این مدت دیگر تمدید نمی‌شود و باید معاملات نفتی خود با ایران را متوقف کنند.»

اظهارات آقای هوک در حالی است که خبرگزاری رویترز به نقل از مقام های دولت آمریکا می گوید که ایالات متحده در حال بررسی تحریم بخش‌های جدید از اقتصاد ایران است که تاکنون مورد تحریم قرار نگرفته‌اند.

رویترز روز دوشنبه ۱۲ فروردین، بدون نام بردن از یک مقام ارشد دولت پرزیدنت ترامپ نوشت:‌ آمریکا قصد دارد این تحریم‌های جدید را در سالگرد خروج ایالات متحده از توافق هسته ای با ایران موسوم به برجام اعلام کند.

آمریکا در سال ۱۳۹۴ و در زمان دولت باراک اوباما به همراه روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا، و آلمان با ایران درباره توقف برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی در ازای تعلیق تحریم‌ها توافق کرد اما دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران را اعلام کرد.

نگرانی های ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی

ایالات متحده می‌گوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است.

پرزیدنت ترامپ در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته دستور بازگشت تحریم های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

ایالات متحده می‌گوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشک بالستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بی‌ثباتی در خاورمیانه است.

در ماههای گذشته چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف شد و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه،‌ آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.

آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آن‌ها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آن‌ها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحدهبرای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.