شنبه , ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » تجمع دانشجویان علوم و تحقیقات در اعتراض به‌ «بی‌لیاقتی مسئولان»

تجمع دانشجویان علوم و تحقیقات در اعتراض به‌ «بی‌لیاقتی مسئولان»

شماری از دانشجویان دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات روز شنبه، ۸ دی‌ماه، در واکنش به واژگونی اتوبوس حامل جمعی از دانشجویان این دانشگاه که منجر به کشته و زخمی‌شدن شماری شد، تجمع کردند.

خبرگزاری ایرنا، تعداد دانشجویان معترض را «صدها نفر» اعلام کرده که به نوشته این خبرگزاری همچنان به شمار معترضان اضافه می‌شود. دلیل این تجمع در این گزارش به نقل از حاضران، «بی‌لیاقتی مسئولان دانشگاه در حفظ جان دانشجویان» اعلام شده است.

در این گزارش تصریح شده است که تعدادی از خانواده دانشجویان سانحه واژگونی اتوبوس دانشگاه نیز حاضر هستند.

خبرگزاری ایسنا، این تجمع اعتراضی را «خودجوش» توصیف کرده و تأکید کرده است که معترضان در محل پارکینگ اتوبوس‌های این دانشگاه مستقر شده و با در دست داشتن بنرها، نسبت به وضعیت نابه‌سامان حمل و نقل و برخی مسائل دیگر در این دانشگاه اعتراض دارند.

بر اساس گزارش ایرنا تعدادی از معترضان، عزل برخی مدیران این دانشگاه را «صرفا فرار به جلو مسئولان دانشگاه و سلب مسئولیت است، درحالی که سالهاست همه از خطرناک بودن این جاده مطلع بودند اما هیچ اقدامی نکردند .»

یکی از دانشجویان معترض در گفت‌و گو با ایرنا، «استعفای بالاترین دست اندرکار و مقام دانشگاه و سرپرست علوم و تحقیقات» را «حداقل هزینه ای» دانسته که به کفته این دانشجو، «این افراد باید پرداخت کنند آنها حتی حاضر به عذر خواهی نیز نشدند »

بر اساس این گزارش در تجمع دانشجویان، شعارهایی همچون «مسئول بی‌کفایت، استعفا، استعفا» و «دانشجو می میرد، ذلت نمی پذیرد» و «روز عزاست امروز، دانشجوی ایرانی صاحب عزاست امروز» سر داده شده است.

همچنین این گزارش می‌افزاید که دانشجویان حضور فوری مسئولان در محل تجمع را خواستار شده اند و اعلام کرده‌اند تا زمان حضور یکی مسئولان رده بالای دانشگاه آزاد به تجمع خود ادامه خواهند داد.

در حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانشجویان در محوطه دانشگاه علوم و تحقیقات در روز سه شنبه چهارم دی ماه، ۱۰ تن کشته و ۲۸ نفر زخمی شدند.

در ابتدا مسئولان دانشگاه آزاد دلیل واژگونی اتوبوس را سکته راننده اعلام کردند که بلافاصله از سوی مسئولان اورژانس تهران رد شد و تایید چنین ادعایی به نظر تخصصی پزشکی قانونی موکول شد.

پس از آن، مسعود قادی پاشا، مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران، اعلام کرد که «در بررسی های اولیه پزشکی قانونی موردی از سکته کردن راننده به دست نیامده است»، و این موضوع را تایید نکرد.

محمدرضا مهماندار، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران نیز، روز جمعه، دلیل حادثه مرگبار واژگونی اتوبوس حامل دانشجویان را «بریدن ترمز اتوبوس» اعلام کرد.

به گفته رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی، این اتوبوس از سال ۱۳۹۱ جزو خودروهای فرسوده قرار داشته و در زمان حادثه، راننده پس از با خبر شدن از کار نکردن ترمز، حدود ۷۰۰ متر کنترل وسیله نقلیه را در دست داشته اما شیب تند مسیر سبب شده تا از اتوبوس با تأسیسات بتونی برخورد کند.

در پی این حادثه در روزهای گذشته، انتقاد از علی اکبر ولایتی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و دیگر مسئولان این دانشگاه بالا گرفت، تا آنجا که منجر به برکناری پنج نفر از معاونین و مدیران دانشگاه علوم و تحقیقات شد.

کاربران شبکه های اجتماعی نیز با طراحی هشتگ «ولایتی استعفا» و «پیرمرد پرحاشیه» به تندی از علی اکبر ولایتی انتقاد کرده‌اند.