پنجشنبه , ۹ فروردین ۱۴۰۳
صفحه اول » فرق و ادیان » سخنرانی حسن روحانی درآغاز برگزاری یک نشست بین المللی زیر نام به اصطلاح”کنفرانس وحدت” با حضور مدعوینی از ۱۰۰ کشور/

سخنرانی حسن روحانی درآغاز برگزاری یک نشست بین المللی زیر نام به اصطلاح”کنفرانس وحدت” با حضور مدعوینی از ۱۰۰ کشور/

محسن اراکی دبیرکل “مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی “در آیین گشایش سی و دومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی اذعان کرد: برنامه ریزی نظام ایران برای برگزاری این اجلاس بین المللی برای پشتیانی از -به گفته او -“جبهه مقاومت” و پشتیبانی از “نیروهای مقاومت اسلامی در منطقه “(یعنی بعثی های بشارالاسد در سوریه و حوثی های انصار الله در یمن)است!

به ادعای سایت مشرق، سی و دومین کنفرانس وحدت با شعار ” قدس، محور وحدت” با حضور مدعوینی از ۱۰۰ کشور  در سالن اجلاس سران آغاز شد.

بر اساس همین ادعا در مراسم افتتاحیه این اجلاس که بیش از 350 میهمان خارجی حضور دارد.در جلسه عصر نیز کمیسیون‌های تخصصی این اجلاس مهمترین مسائل جهان اسلام را مورد بررسی قرار خواهند داد.

آخوند اراکی: یکی از پیام‌های کنفرانس، شکست آمریکا برابر جبهه مقاومت است

آخوند محسن اراکی در ابتدای این نشست چنین گفت:

یکی از پیام های اصلی این نشست بزرگ، پیام استقامت و وحدت جهان اسلام است.یکی از پیام های برگزاری سی و دومین کنفرانس وحدت اسلامی آن است که آمریکا و متحدان منطقه اش برابر جبهه مقاومت شکست خورده اند و جبهه مقاومت پیروز است.

اراکی افزود: این گردهمایی بزرگ نشان می دهد که تکفیر و ایجاد تفرقه در جهان اسلام شکست خورده است، در این کنفرانس بزرگ اعلام می شود جهان اسلام با همه تنوع ها اعتقادی، قومی ، جغرافیایی و با همه رنگارنگی ها که جامعه اسلامی دارد ، یکپارچه و یکدل در مسیر رسول الله و قرآن کریم گام برمی دارد.پیام دیگر برگزاری این کنفرانس ، پیام پیروزی جمهوری اسلامی علیه متحدان آمریکایی در منطقه است ، و امروز جمهوری اسلامی ایران محور جهان اسلام است و در برابر توطئه های آمریکا به حمدالله سرفرازتر از همیشه ، پیروزمند این رویارویی است. پیام دیگر این کنفرانس اعلام شکست سلطه آمریکا بر جهان اسلام و بر همه جهان و آغاز افول حتمی و قطعی تمدن وحشی و ضد بشری و جنگ افروز آمریکایی و پایان تاریخ برتری و سلطه امپریالیزم آمریکا است.یکی دیگر از پیام های این کنفرانس بزرگ ، اعلام پشتیبانی از ملت های مقاوم و قهرمانی که در برابرتروریسم آمریکایی، صهیونیستی و سعودی مقاومت می کنند است و همچنین پیام پشتیبانی از ملت های فلسطین ،یمن و همه ملت های مظلوم جهان است.صدها شخصیت برجسته جهان اسلام از نقاط مختلف در این کنفرانس گردهم آمده اند تا یکپارچگی در مسیر رسول اکرم (ص) و قرآن کریم و همچنین حمایت از مقاومت اسلامی در برابر مستکبران اعلام دارد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ابتدای این مراسم پیام های آیات عظام مکارم شیرازی و نوری همدانی به کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی را قرائت کرد.

روحانی: مسلمانان راهی جز وحدت و یگانگی ندارند/ اتکا به بیگانه از بزرگترین اشتباهات است

حسن روحانی رئیس جمهور در سی و دومین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی که با شعار «قدس؛ محور وحدت امت» که در تهران برگزار شد، گفت: عزت و سربلندی مسلمانان در منطقه و جهان در این است که آزادی که پیامبر برای همه انسان‌ها آورده است به رسمیت شناخته شود.

وی با طرح این سوال که برخورد، جنگ و دعوای امروز ما با غرب و در رأس آن آمریکا بر سر چیست؟ آیا آزادی برای غرب بردگی برای غرب مد نظر است یا آزادی برای همه؟ افزود: منطق پیامبر و اسلام آزادی انسان‌ها، جوامع، ملت‌ها و امت اسلامی است.

رئیس جمهور تصریح کرد: آنچه آمریکا از منطقه و جهان می‌خواهد بردگی است و همین موضوع اختلاف ما با آنهاست چرا که آنها می‌گویند همه جهان باید آمریکایی فکر کرده و به ارزش‌های آنها احترام بگذارد این در حالیست که ما می‌گوییم همه انسان‌ها آزادند و همانگونه که فکر کرده و درک می‌کنند باید بیاندیشند و ارزش‌های دیگران را مورد احترام قرار دهند که این ارزش‌ها راه سعادت انسان‌ها را تضمین می‌کند.

روحانی تصریح کرد: اختلاف ما با غرب اختلافی بلند مدت و در طول قرن‌هاست ضمن اینکه احترام مد نظر ما بر مبنای عدل، انصاف و رعایت حقوق همگان بوده است.

وی گفت: غربی‌ها می‌گویند هر کسی که قدرت نظامی برتری دارد باید حرفش اجرایی شود ضمن اینکه آنها حق وتو دارند در حالیکه کشورهای جهان به حق وتوی شماها رأی نداده‌اند. به نظر می‌رسد که هر کس که به سلاح برتر و کشنده‌تر و ویران‌تر دسترسی دارد به دنبال حاکمیت بر دیگران با حق وتو است.

رئیس جمهور گفت: بعد از جنگ جهانی دوم غده سرطانی در منطقه به نام رژیم صهیونیستی تشکیل شد و تلاش کرده‌اند تا با این رژیم جعلی منافعشان را در منطقه تأمین کنند ضمن اینکه با این کار ملت فلسطین را از خانه‌های خود آواره کرده و سالیان درازی آنها را مورد قتل و غارت و ستم قرار دادند.

روحانی افزود: اگر آمریکا به ملت‌ها و دولت‌های منطقه اعتماد دارد چرا می‌گوید که حفظ فلان و حکومت در یک کشور برای حفظ رژیم صهیونیستی بسیار مهم است؟!

وی گفت: ۴۰ سال پیش یک نهضت اسلامی در برابر تمام قدرت‌های جهان به پیروزی رسیده و در جنگ ۸ ساله هم در برابر قدرت‌های جهان پیروز شدیم در حالیکه کسی به یاری ما نیامد و برایمان دلسوزی نکردند.آن زمانی که بمب‌های شیمیایی بر سر مردم ایران فرود می‌آمد و در سردشت آن فجایع را به وجود آورد هیچکسی در دنیا صدایش در نیامد.

رئیس جمهور گفت: امروز دنیای اسلام تنهاست و مسلمانان باید دست یکدیگر را بگیرند.

وی تاکید کرد: بیگانه اتکایی از بزرگترین اشتباهات تاریخی است.

روحانی با اشاره به قرارداد ۴۵۰ میلیارد دلاری عربستان با آمریکا و ۱۱۰ میلیارد دلاری خرید سلاح، گفت: آنها فکر می‌کنند با این قرارداد امنیت‌شان تضمین می‌شود؟ در حالیکه امریکایی‌ها در جواب این کار گفته است که ما شیر این گاو شیرده را می‌دوشیم و می‌بریم و حتی گفته است که اگر ما نباشیم دو هفته بیشتر امنیت ندارید.

روحانی خاطرنشان کرد: بهتر است لااقل احترام ظاهری را از اربابشان بخواهند یا اینکه لااقل توهین‌های مستمر را از ارباب نپذیرند.

وی گفت: ما حاضریم با همه توان از منافع مردم عربستان در برابر تروریسم و تجاوزگران و ابرقدرت‌ها دفاع کنیم و همانطور که به کمک مردم عراق، سوریه، افغانستان و یمن رفتیم حاضریم بدون چشم‌داشتی از آنها حمایت کنیم.

روحانی گفت: ما حتی از شما قرارداد ۴۵۰ میلیارد دلاری نخواهیم خواست و به شما توهین هم نخواهیم کرد چرا که شماها را برادر خود می‌دانیم و ملت‌های منطقه و مردم مکه و مدینه را برادران خود می‌دانیم. همچنین نباید از سخن ناروایی درباره ایران که در گوش شما کرده‌اند بترسید چرا که ایران و اسلام هراسی ندارد و شماها باید تنها از جانیان و خائنان و آنهایی که به شما توهین می‌کنند بترسید.

وی با بیان اینکه برای ایران رنج آور است که در منطقه جنایت‌های مختلفی رخ می‌دهد، گفت: متأسفانه به نام دین افراد زیادی در منطقه توسط آنهایی که داعیه تشکیل دولت عراق و شام دارند کشته شده‌اند.

وی تصریح کرد: ای کاش حادثه استانبول رخ نمی‌داد چرا که این واقعه باعث شرم برای مسلمانان شده است و ای کاش مردم فقیر یمن هر روز از سوی آنها بمباران نمی‌شدند.

رئیس جمهور گفت: امروز برای مسلمانان راهی جز وحدت و یگانگی وجود ندارد و اگر ما متحد شویم می‌توانیم در برابر صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها بدون تردید به پیروزی برسیم.

وی خاطرنشان کرد: به نام شیعه به دنبال تصرف منطقه هستند در حالیکه شیعیان برادران شما هستند.

پیام آیت الله نوری همدانی به کنفرانس وحدت اسلامی

آیت الله نوری همدانی در پیامی به کنفرانس وحدت اسلامی بر لزوم تقویت وحدت امت اسلامی در شرایط حساس کنونی تأکید کرد و افزود: کنفرانس وحدت برای روشنگری افکار جهان علیه جنایات در فلسطین و یمن تلاش کند.

متن پیام آیت الله نوری همدانی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن عرض تبریک به مناسبت میلاد با سعادت نبی مکرم اسلام (ص) و امام صادق (ع) به همه برادران و خواهران و تقدیر و تشکر از دست به عنوان یک ضرورت اجتناب ناپذیر درآمده و با سرنوشت مسلمانان در عرصه اجتماعی-سیاسی گره خورده است.

تأکید بسیار قرآن بر مسائل بینشی است؛ زیرا بینش و نگرش صحیح برای تقویت انسجام اسلامی، نقش بسیار حساسی در آینده استراتژتیک جوامع اسلامی دارد. بنابر این توحید، محور بینشی آیات قرآن قرار می‌گیرد، تا همگان بر مبنای این اصل بنیادین، بتوانند در راستای تشکیل امت واحده اسلامی حرکت نمایند.
در قرآن برای اتحاد امت اسلامی، آیین برادری به عنوان گزاره مهم وحدت آفرین، مطرح گردیده است. مراد از وحدت و اخوت اسلامی که در منابع و متون دینی بیان شده، آن وحدتی است که بشریت را به سوی خدای واحد و هدف واحد سوق دهد. قران با جمله کوتاه «انما المؤمنون اخوه»، پیروان خود را به لطیف‌ترین مهر و دوستی و زیباترین مساوات راهنمایی کرده است.

خداوند برای جلوگیری از تشتت در جامعه ایمانی و حفظ اصول وحدت، بر لزوم تمسک دسته جمعی مردم و مؤمنان، به حبل الله تأکید می‌کند و آن را به عنوان عامل تقوا مورد شناسایی قرار می‌دهد؛ زیرا اطاعت از فرمان الهی و نیز تمسک به حبل الله، مصداقی از تقوای الهی است و انسان با آن می‌تواند خود و جامعه را از شر بسیاری از امور بازدارد. «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ۱۰۲ وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ۚ. وَاذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَکُنْتُمْ عَلَیٰ شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَکُمْ مِنْهَا ۗ. ۱۰۳»
خداوند در این آیه، عوامل اصلی ایجاد وحدت جامعه را ضمن گزارشی، تحلیل و تبیین می‌کندو بیان می‌دارد که این عوامل همانطور که در ساخت و تشکیل جامعه مدینه نقش داشته، در تداوم و بقای آن نیز نقش خواهد داشت. در این آیات، بر محوریت خداوند و توحید، در همه امور تأکید می‌شود، تا شان داده شود که اصل کلیدی در وحدت و اتحاد امت اسلامی، توحید و پذیرش وحدانیت الهی است. قرآن کریم در این آیه واجب بودن وحدت را با حرام بودن تفرقه در کنار هم، به صراحت بیان می‌کند. شاید این تأکید، برای جلوگیری از بهانه جویی‌های مختلف و تمسک به انواع حیله‌ها و عذرها برای فرار از وحدت است.
توجه به واقعیت موجود میا مسلمانان و تفرقه شدیدی که بیش از چهارده قرن است خسارتی چندین برابر خسارت‌های ناشی از درگیری با مخالفان اسلام، پدید آورده است، می‌تواند آن همه تأکید خداوند متعال را تفسیر کند. ضرورت وجود همدلی و وحدت باطنی میان مسلمانان، از شاخصه‌های مهم در جوامع اسلامی می‌باشد. تلاش برای ترویج وحدت قلبی در تقریب مذاهب اسلامی، از مهمترین مؤلفه‌های نشر و گسترش وحدت در میان جوامع اسلامی می‌باشد.

گزاره وحدت درونی و باطنی، دارای منشأ قرآنی و برگرفته از کلام وحی است، پس باید با اعمال راهکارهای قرآن، در راستای تقویت این رفتار مهم اقدام نمود. از این رو باید گفت: وحدت پایدار و منطبق با رویکرد همدلی، منجر به شکل گیری وحدت باطنی و درونی خواهد گردید. در غیر این صورت، اتحاد زود گذر و بی اثر پدید خواهد آمد. قرآن کریم در نکوهش چنین اتحادی می‌فرماید: «تَحْسَبُهُمْ جَمِیعاً و قُلُوبُهُمْ شَتَّی ذلِکَ بَأَنَّهُمْ قَوْمٌ لاَ یَعْقِلُونَ» تو آن‌ها را با هم می‌پنداری، در حالی که دلهایشان پراکنده است، این به خاطر این است که گروه نابخردند.

راه رسیدن به همدلی این است که دل‌ها از آلودگی‌ها پاک باشد: «وَنَزَعْنَا مَا فِی صُدُورِهِمْ مِنْ غِلٍّ إِخْوَانًا» ما غل‌ها را از سینه هایشان بر می‌کنیم، در حالی که با هم برادرند، پس اگر این زنجیرها از دست و پای افراد و جوامع اسلامی بازگردد، اخوت و برادری حاصل می‌شود. از این رو، حیات امت اسلامی با رویکرد اتحاد، همدلی، صمیمت و احترام متقابل، نیازمند اتحاد قلبی و باطنی میان مذاهب اسلامی است و همدلی و اتحاد درونی، یک ارمغان الهی است: «وَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِهِمْ ۚ. لَوْ أَنْفَقْتَ مَا فِی الْأَرْضِ جَمِیعًا مَا أَلَّفْتَ بَیْنَ قُلُوبِهِمْ وَلَٰکِنَّ اللَّهَ أَلَّفَ بَیْنَهُمْ»
اهمیت گفت و گو در روابط انسانی، اجتماعی و فرهنگی غیرقابل انکار است، گفت و گوی زیر بنای وحدت اسلامی و مقدمه‌ای برای رسیدن به اصول مشترک و حقیقت است، بدون شک، یکی از شرایط اتقان و حکمتی که قرآن به آن اشاره می‌کند، استناد به قرآن و دلیل عقلی و زبانی است که دیگران آن را می‌فهمند.
چشم اندازی که گفت و گوی میان فرهنگی، آن را دنبال می‌نماید، دستیابی به یک مبنای مشترک تقریبی بر اساس اشتراکات فکری و نظری مذاهب اسلامی و مسلمانان است که این نوع نگاه، به نزدیکی افکار و اندیشه‌های تقریبی جوامع اسلامی کمک خواهد کرد.

امسال که کنفرانس اسلامی با محوریت قدس کارش را آغاز کرده است، در حقیقت به یک مسئله حیاتی در جهان اسلام پرداخته است. بدیهی است، رژیم بی ریشه و نامشروع اسرائیل ددمنشانه بر تجاوز و کشتار مردم مظلوم فلسطین، به ویژه کودکان، بی وقفه ادامه می‌دهد.
این رویداد تلخ و ضد بشری در مقابل دید سازمان‌های مدعی حقوق بشر رخ می‌دهد و حتی برخی از حکام بلاد اسلامی در شرایط حساس کنونی به برقراری ارتباط با رژیم اشغالگر صهیونیست به صورت علنی مبادرت می‌ورزند. مسلماً مقابله با جنایات استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی و جنایات هولناکی در کشور یمن، نسبت به برادران و خواهران مسلمان ما اعمال می‌گردد، در گروه وحدت و انسجام و همدلی همه مسلمانان است و کنفراس وحدت اسلامی می‌تواند در آگاهی بخشی به آحاد جامعه اسلامی به ویژه نسل جوان و تنویر افکار آزادیخواهان جهان سبت به حوادث دحشتناک فلسطین اشغالی و یمن و مسائل مهم سایر بلاد اسلامی، تأثیرگذار باشد.

امید است دست آورد این هم اندیشی و نشست مبارک، ارتباط و همزیستی مسالمت آمیز و نیز پدیداری رابطه هم دلانه به میان یکایک مسلمانان جهان در راستای شکل گیری امت واحده اسلامی باشد.
از خداوند متعال توفیقات همه شما مهمانان گرامی را مسئلت دارم.