روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند .
*********
کیهان
آقای آشنا! جنابعالی که موافقید چرا لاپوشانی میکنید؟!
پیشنهاد مدیر مسئول کیهان در ستون «نکته» -کیهان دیروز- که در آن از آقای روحانی خواسته شده بود برای تحقیر آمریکا، شرکت در مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد را در اعتراض به ریاست ترامپ بر شورای امنیت این سازمان تحریم کند با واکنشهای مثبت و منفی فراوانی روبرو شد. مراجعه به استدلال کیهان و مقایسه آن با اعتراض مخالفان برای قضاوت درباره آن کافی و گویاست. در این میان اما واکنش آقای حسامالدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیسجمهور شامل نکته دیگری است که بینیاز از پاسخ نیست. ایشان ابتدا به مصداق «الناس علی دین ملوکهم» نوشته خود را با اهانت به کیهان آغاز کرده و این روزنامه را «قدیمیترین و ارشدترین سخنگوی جریان کوچک ولی قدرتمند نه به دیپلماسی»! معرفی کرده و توضیح نداده است که چگونه مخالفت کیهان با «دیپلماسی التماسی»! را میتوان مخالفت و به قول ایشان «نه به دیپلماسی» معرفی کرد؟ و باید گفت، صد البته که کیهان با دیپلماسی التماسی مورد نظر ایشان مخالف است و دیپلماسی را فرصتی برای نمایش اقتدار کشور میداند و نه مانند ایشان و همفکرانشان عرصهای برای التماس به حریف!
آقای آشنا در ادامه نوشته خود به کیهان کنایه زده و آورده است؛ «یادم نمیآید در جریان حماسه کلمبیای رئیسجمهوری قبلی، کیهانیان درباره اهانت به ایشان یا ایران نگرانی ابراز کرده باشند یا هیچگاه از دستاوردهای سفرهای همیشه موفق ایشان سؤال کرده باشند.»!
در این خصوص گفتنی است که صرفنظر از مواضع پلشت و سخیف آقای احمدینژاد که از سالهای میانه دور دوم ریاست جمهوری او بروز کرد و مراجعه به آرشیو کیهان نشان میدهد که کیهان تنها روزنامه و اولین رسانهای بود که به نقد مواضع غیر اصولی وی پرداخت و با اعتراض شدید ایشان و همفکرانش نیز روبرو شد، برخورد او با انبوه دشمنان جمهوری اسلامی که در دانشگاه کلمبیا ایشان را محاصره کرده بودند، در حد و اندازه یک حماسه بود. احمدینژاد در آن نشست مواضع و عملکرد آمریکا علیه ایران اسلامی را به چالش جدی کشید تا آنجا که حریف در پایان آن نشست نمیتوانست درماندگی خود را انکار کند. اکنون این سؤال از آقای آشنا در میان است که آیا دولت آقای روحانی نیز حاضر است در مجمع عمومی سازمان ملل از حق و حقوق قانونی ایران با همان حدت و شدت دفاع کند؟ کلاه خودتان را قاضی کنید! اگر پاسخ شما به این سؤال مثبت است، بسمالله! چه کسی میتواند و به خود حق میدهد که با حضور آقای روحانی در مجمع یاد شده و دفاع جانانه از مواضع بر حق جمهوری اسلامی ایران کمترین مخالفتی داشته باشد؟! و اگر پاسختان منفی است و قرار است باز هم در بر همان پاشنه چهار سال گذشته بچرخد که چه اصراری دارید آقای رئیسجمهور باز هم در مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کند؟!
ظاهرا آقای آشنا نیز با نظر کیهان درباره خودداری رئیسجمهور از شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل موافق است و میداند که حضور ایشان دستاوردی نخواهد داشت! این نکته را در آن بخش از نوشته ایشان میتوان یافت که مینویسد «من نمیگویم رئیسجمهور ایران در مجمع عمومی شرکت بکند یا نه. من نمیگویم در جلسه شورای امنیت شرکت کنند یا نه. بلکه میگویم استدلال برای عدم حضور در مجمع از ترس امکان حضور در جلسه شورای امنیت غلط است»!
در این نوشته دقت کنید و این نوشته نشان میدهد که اولا؛ ایشان درباره ضرورت شرکت رئیسجمهور در مجمع عمومی سازمان ملل دچار تردید است. چرا؟ اگر آقای آشنا حضور آقای روحانی در مجمع را ضروری میداند و به همین علت پاسخگویی به مدیر مسئول کیهان را ضروری دانسته است دیگر ابراز تردید درباره حضور رئیسجمهور چه معنا و مفهومی دارد؟! ثانیا؛ جناب آشنا به خیال خود زرنگی کرده! و قیدی را به کیهان نسبت داده است که در یادداشت شریعتمداری وجود ندارد. آنجا که مینویسد«من نمیگویم در جلسه شورای امنیت شرکت کنند یا نه. بلکه میگویم استدلال برای عدم حضور در مجمع از ترس امکان حضور در جلسه شورای امنیت غلط است»! اشاره ایشان به این قید که استدلال برای عدم حضور رئیسجمهور را از ترس امکان حضور در جلسه شورای امنیت! غلط میداند، در حالی است که در یادداشت کیهان نه فقط به امکان حضور آقای روحانی در جلسه شورای امنیت سازمان ملل هیچ اشارهای نشده بود بلکه در صدر نوشته مدیر مسئول کیهان بر تفکیک شرح وظایف مجمع عمومی سازمان ملل با شورای امنیت این سازمان تاکید نیز شده بود. از این روی نسبت دادن قید مورد اشاره به کیهان را فقط میتوان بهانه پیشاپیش آقای آشنا برای پنهان کردن نظر واقعی خود دانست که مانند کیهان مخالف حضور رئیسجمهور در مجمع عمومی سازمان ملل است و درپی آن است که تردید خود را با این قید من درآوردی و نسبت دادن آن به کیهان توجیه کند!
اصلاحطلب فراری: حمایت رهبری دولت را از سقوط حفظ کرد
یک اصلاحطلب فراری میگوید حمایت رهبری، روحانی را از پایان زودهنگام دولتش حفظ کرد.
علی افشاری عضو فراری دفتر تحکیم ضمن تحلیلی در وبسایت رادیو فردا مینویسد: به موازات تشدید التهابات ارزی و بحران اقتصادی، تحولات در درون بلوک قدرت نیز سمت و سوی متفاوتی به خود گرفته است. درست برعکس فضای انتخاباتی 96 که شکاف ولایت- جمهوریت فعال شده بود، رهبری و رئیسجمهور در مسیر افزایش همگرایی حرکت میکنند.
رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با اعضای مجلس خبرگان تصریح کرد که «راهحل مشکلات کشور از خالی کردن پشت دولت و ابراز برائت از دستگاههای مسئول نیست». او نسبت به موازیسازی با کارهای دولت نیز هشدار داد و از همه خواست «دولتیها را به سمت استفاده از دیدگاههای کارشناسان و حل مشکلات و خوشبین کردن مردم نسبت به تلاشهای آنها هدایت کنند».
وی که از عناصر نفوذی نهضت آزادی و حزب مشارکت در دفتر تحکیم بود، میافزاید: تقریباً با اطمینان بالا میتوان گفت با توجه به اینکه روحانی و جریان اعتدالی زمینههای مساعد داخلی و خارجی را از دست داده و نارضایتی چشمگیری از عملکرد دولت دوازدهم در سطح جامعه و نیروهای سیاسی همسو وجود دارد، حمایت رهبر جمهوری اسلامی، او را از پایان زودهنگام ریاست جمهوری حفاظت کرده است.
افشاری خاطرنشان کرد: رهبر جمهوری اسلامی در حالی تقویت دولت را توصیه میکند، که به لحاظ برخی مواضع و بخصوص دیدگاههای کلان، قرابتی با آن ندارد.
رهبری بارها دولت اعتدال را به دلیل امید به حل مشکلات از طریق مذاکره با آمریکا و «چشم داشتن به دست دشمن» نکوهش کرده است. او توضیح نمیدهد دولتی که خطوط قرمز ادعایی در مذاکرات هستهای را نقض کرده و توافقی به نام برجام را امضا کرده که به زعم او اشتباه بوده و امروز نیز در مهار و حل مشکلات ناتوان است، چرا سزاوار حمایت است؟
افشاری با ابراز ناخرسندی از نزدیک شدن روحانی به حاکمیت مینویسد: مدیریت عوامل روانی در اقتصاد، نیازمند اعتمادسازی است که به نظر میرسد رسیدن به آن با تداوم ریاست جمهوری روحانی ناممکن باشد. گفتار درمانی، دادن وعدههای نسیه و غیرقابل اجرا و دوگانگی مزمن بین حرف و عمل اعتماد بخش مهمی از جامعه را از روحانی سلب کرده است.
ناراحتی این اصلاحطلب فراری، بازگویی ناخرسندی افراطیون مدعی اصلاحات در داخل است که دولت را رحم اجارهای خود خوانده و بر نگاه ساندیسی به آن تأکید کردهاند. آنها از اینکه دولت و رئیسجمهور به نظام نزدیکتر شده و از خوشبینی به غرب فاصله بگیرند، به شدت ناراحتند.
اما درباره اینکه چرا رهبری با وجود نارضایتی از برخی رویکردها، از دولت و رئیسجمهور حمایت میکنند، نشانگر تقوا و مصلحت سنجی و در نظر گرفتن اولویت اتحاد و انسجام ملی در برابر جنگ همه جانبه دشمن است و همین اخلاق والاست که رهبری را از سیاستمداران عرفی و متعارف قائل به تسویه حسابهای سیاسی سر بزنگاهها ممتاز و متمایز میکند.
ادعای بینیاز کردن مردم از یارانه و زمزمه بازگشت به کوپن!
یک روزنامه حامی دولت از احتمال بازگشت به کوپن با توجه به سیاستهای اقتصادی دولت روحانی خبر داد.
روزنامه آرمان نوشت: شرایط ویژهای که از نیمه دوم سال گذشته بر اقتصاد حاکم شد و پس از آن در فروردین سال جاری به اوج رسید، نگرانیهای زیادی را بابت تأمین کالاهای اساسی در میان مردم ایجاد کرد. در چنین شرایط اضطراری، مسئولان و صاحبنظران اقتصادی بارها از احیای اقتصاد کوپنی و بازگشت به سیاستهای دهه 60 صحبت کردهاند.
سرپرست وزارت کار هفته گذشته از تأمین کالاهای اساسی در قالب وجه نقد یا کوپن الکترونیکی خبر داد و گفت که بررسی اعطای کوپن الکترونیکی به آحاد جامعه با هدف تأمین کالاهای اساسی در دستور کار قرار دارد. البته پیش از این، احمد میدری، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده بود که «با توزیع کوپن الکترونیکی، توزیع یارانه ارزی (برای واردات کالاهای اساسی) بین مردم شفافتر خواهد بود و یارانه به دست مصرف کننده نهایی میرسد.» احیای ستاد بن نیز یکی دیگر از راهکارهای حمایتی است که اخیراً برای حمایت هر چه بیشتر از کارگران مورد تأکید قرار گرفته است.
بعد از اینکه مجلس با طرح تأمین کالاهای اساسی مخالفت کرد و نهایتاً این طرح از دستور کار خارج شد، رئیس سازمان برنامه و بودجه از تهیه پنج بسته و 12 برنامه معیشتی خبر داد. در واقع دولت برای حمایت از مردم و جبران آثار ناشی از نوسانات بازار ارز این برنامههای حمایتی را مد نظر قرار داده است. تأمین کالاهای اساسی و داروی مردم، پشتیبانی از اقشار کمدرآمد، حقوقبگیران، تولیدکنندگان و پیمانکاران پنج بستهای هستند که در دستور کار ستاد اقتصادی دولت قرار گرفته است. در همین زمینه نوبخت تأکید کرد که «همگی این بستههای حمایتی به عنوان بخشی از برنامه جامع مقابله با تحریم در حال بحث و بررسی است.»
همچنین جمعه هفته گذشته، سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت که «بررسی اعطای کوپن الکترونیکی به آحاد جامعه با هدف تأمین کالاهای اساسی در دستور کار قرار دارد.»
سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه برنامه دوم «حمایت اجتماعی از پنج دهک اول» است که مورد حمایت مالی قرار میگیرند، اظهار کرد: «اقشار متوسط رو به پایین، بازنشستگان حداقلیبگیر، مستمریبگیران تحت پوشش نهادهای حمایتی از جمله این افراد هستند.»
یادآور میشود تا همین چند سال پیش، آقای روحانی در تبلیغات خود میگفت چنان رانتی به اقتصاد میدهیم که از پول ناچیز یارانه بینیاز شوند.
شعار اقتصاد آزاد و ارز تک نرخی دادند اما ارز را 3 نرخی و 14 هزار تومانی کردند!
استاد دانشگاه الزهرا گفت: این یک بازی سازمانیافته است که نرخ ارز را چند هزار تومان بالا میبرند بعد مثلا هزار یا دوهزار تومان کاهش میدهند سپس ادعا میکنند که نرخ ارز افت داشته است. در حالی که این افراد هیچ سخنی در مورد افزایش نرخ دلار از 3500 تومان به 14500 تومان نمیگویند و این یک شارلاتانبازی و مهندسی افکار عمومی است که به هیچ وجه قابل قبول نیست و نمیتوان این را کاهش قیمت محسوب کرد.
حسین راغفر در گفتوگو با ایلنا در مورد تاثیر بخشنامه جدید بانک مرکزی مبنی بر اجازه صرافیها برای خرید ارز از بازار ثانویه گفت: البته این بخشنامه در کاهش نرخ ارز بیتاثیر نبوده است و هرگونه سیاست کنترلی که عرضه و تقاضای ارز را در اختیار دولت بیاورد موثر است اما تاثیر عوامل سیاسی بسیار بیشتر بوده است.
وی ادامه داد: این یک بازی سازمانیافته آقایان است که نرخ ارز را چند هزار تومان بالا میبرند بعد مثلا هزار یا دوهزار تومان کاهش میدهند سپس ادعا میکنند که نرخ ارز افت داشته است. در حالی که این افراد هیچ سخنی در مورد افزایش نرخ دلار از 3500 تومان به 14500 تومان نمیگویند.
راغفر نرخ منطقی دلار را زیر 4 هزار تومان دانست و افزود: به نظر بنده نرخ دلار باید زیر 4 هزار تومان باشد و این هم با منطق آقایان و هم با منطقهای دیگر سازگار است. اگر منافع تولیدکننده محور سیاستها باشد نرخ ارز باید موجب رقابتی شدن تولید در داخل شود و این برحسب یک برنامه مشخص و اخذ انواعی از تعهدات در راستای ارتقای بهرهوری در بخشهای مختلف تولید است و نرخ ارز باید براساس نیاز تولیدکنندگان تعیین شود.
وی خاطرنشان کرد: کسانی که مدعی بازارگرایی و تک نرخی شدن ارز بودند امروز شاهد سه نرخ رسمی و چند نرخ منطقهای اعم از نرخ هرات و سلیمانیه هستند و خندهدارتر از این نمیشد. این نتیجه کار کسانی است که ادعای علمی بودن را دارند.
تعادل: مردم و کارشناسان از بیعملی دولت متحیر هستند
در حالی که کارشناسان بسیاری به سوء مدیریت اقتصادی دولت اعتراض دارند، دولت هنوز مسئله را باور نکرده است.
روزنامه اقتصادی اصلاحطلب تعادل در تحلیلی نوشت: آیا دولت در برابر بحرانهای اخیر اقتصادی منفعل است؟ البته این سؤال را مردم به گونهای دیگر میپرسند. آنها میپرسند چرا دولت برای این گرانیها کاری نمیکند؟ این سؤالی است که در همه سطوح و طبقات مردمی کشور مطرح است. کارشناسانی میگویند که دولت روحانی «دنده را خلاص کرده» و برخی دیگر میگویند که «اگر این اختیارات به چوب خشک هم داده شده بود میتوانست کاری بکند». طبقه آسیبپذیر منتظر راهحل دولت برای جلوگیری از فشار بیشتر و شاید منتظر بازگشت کوپن، طبقه متوسط حیران در برابر این گرانیها و نگران که هر روز ارزش پول آنها کاسته میشود.
این روزنامه میافزاید: هنوز برای دولت باورکردنی نیست که دستاوردهای برجامش که آرامش،تورم تک رقمی، جهش رشد اقتصادی و جذب سرمایه خارجی به کشور و به سمت کشور سرازیر کرده بود اینگونه برباد میرود. هنوز برای دولت باور کردنی نیست که بحران اخیر اقتصادی دو وزیر مهم کابینهاش را بیرون کرده است. هنوز برای دولت باورکردنی نیست که بنا بر گزارشها صدور نفت روز به روز دارد کاهش مییابد و مهمترین منبع درآمدیاش هر روز کم میشود؛ هنوز برای دولت باور کردنی نیست که کاهش ارزش پول ملی در این دولت و ظرف شش ماه حدود 4 برابر کاهش داشته است، سریعترین کاهش ارزش پول در یک قرن اخیر. عدم برخورد دولت با اتفاقات اخیر این گمانهها را به ذهن متبادر میسازد که «دولت هنوز بحران را باور ندارد» هر چند که در سخنرانیهای خود آن را بر زبان میآورد. این باور در فکر و اندیشه او ننشسته است زیرا اگر باور میکرد حتما برای آن چارهای میاندیشید. مگر میشود آتشی که بر خانه افتاده است را فقط نگاه کرد و منفعل ایستاد و چارهای برای آن نیندیشید؟ فقط یک فرد متحیر میایستد و نگاه میکند، فردی که باور ندارد. چشمان سرش میبیند اما چشمان عقلش خیر. دولت باید باور کند. او از مدتها قبل باید حرف کارشناسان را میشنید و برای آن چارهای میاندیشید.
روزنامه تعادل وابسته به الیاس حضرتی است.
خراسان
کمک 5 میلیارد تومانی دولت به یک سفارتخانه خارجی
بر اساس ابلاغیه شماره ۵۶۲۶۰ یک مسئول ارشد اجرایی به محمدجواد ظریف طی هفته های اخیر، اعلام شده با موافقت هیئت وزیران و به استناد ماده ۵۵ قانون محاسبات عمومی کشور، مبلغ 50 میلیارد ریال به صورت تملک دارایی سرمایه ای از محل اعتبارات ردیف ۵۱۰۰۰۰ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور تحت عنوان “هزینه های پیش بینی نشده” به منظور احداث ساختمان سفارت یکی از کشورهای همسایه ایران به شرط عمل متقابل در اختیار وزارت امور خارجه قرار می گیرد.
الزام مهم دولت به بانک ها فقط 2 ماه اعتبار داشت
اگرچه هیئت دولت در دستور اواسط تیرماه خود به بانک مرکزی، تاکید کرده بود بانک های عامل مربوط به بخشودگی سود، کارمزد و جریمه وام های دریافتی توسط برخی بخش های زیربنایی، موظف شده بودند در صورت عدم تاییدهریک از بهره بردارانی که توسط کارگروه دولتی مستقر در استان ها معرفی شده اند، مراتب را به صورت مکتوب و با ذکر دلایل به دستگاه مربوط اعلام کنند، طبق ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به عبدالناصر همتی، این الزام برای بانک لغو شده است.
ایران
پشت پرده رسوایی شورای شهر بابل
خبر اول اینکه، با دستگیری و استعفای چند نفر از اعضای شورای شهر بابل به اتهام رسوایی اخلاقی، پایگاه خبری رکنا ابعاد این ماجرا را شرح داده است: شورای شهر بابل ۹عضو دارد که ۴ نفر از آنها در یک گروه و ۵ نفر در گروهی دیگر قرار دارند. از مدتی قبل که قرار بود انتخابات هیأت رئیسه شورا برگزار شود، اعضای یکی از گروهها تصمیم به تغییر هیأت رئیسه داشتند. بههمین دلیل یکی از اعضای گروه دیگر که نمیخواست هیأت رئیسه شورا تغییر کند، برای رسیدن به خواستهاش نقشه پلیدی کشید و با تطمیع خانمی در خارج از شورا، برای گروه مقابل دام پهن کرد. بنابر گفتههای امام جمعه بابل، ۲ نفر از اعضای گروه رقیب در دام خانمی بهنام رقیه گرفتار شدند و پس از آن عامل اصلی با سیدیهای غیراخلاقی که از آنها تهیه شده بود، این افراد را تهدید کرد که اگر رأی به تغییر هیأت رئیسه شورا بدهند، فیلمها را پخش خواهد کرد. با این حال آن ۲ نفر به تهدیدهای او گوش نکردند و در نهایت هیأت رئیسه شورا تغییر کرد و پس از آن بود که عامل اصلی این اتفاق تصمیم به پخشکردن سیدیهای غیراخلاقی تهیه شده گرفت. عامل اصلی این اتفاق حتی به اعضای گروه خودشان هم رحم نکرده بود. ۲ نفر از آنها در دام آن خانم گرفتار شدند و فیلمهایی از آنها تهیه شد و آنها حاضر شدند برای اینکه فیلمها منتشر نشود، ۳۷۰ میلیون و ۴۵۰ میلیون تومان به عامل اصلی پرداخت کنند.
حکم دادگاه امریکا علیه ایران
شنیدیم که، قاضی دادگاهی فدرال در شهر واشنگتن، پایتخت امریکا، به ایران دستور پرداخت ۱۰۴.۷ میلیون دلار غرامت به قربانیان بمبگذاری ۱۹۹۶ ظهران در عربستان که به مرگ ۱۹ خدمه نظامی امریکا منجر شد را داده است. به گزارش بیبیسی بهنقل از رویترز قاضی بریل هاول حکمی از پیش تعریف شده را علیه ایران صادر کرده که 19 خدمه نظامی که در زمان بمبگذاری در برجهای الخبر بودند میتوانند غرامت بگیرند. قاضی همچنین مدعی شده که ۲۴ نفر از بستگان که در اثر آن حادثه لطمه روحی دیدهاند میتوانند درخواست غرامت کنند.
هشدار امریکا درباره پرواز در آسمان ایران
دست آخر اینکه، ایالات متحده امریکا در راهنماییهای جدیدی که برای شرکتهای هواپیمایی صادر کرد، از آنها خواست هنگام پرواز در حریم هوایی ایران، نهایت احتیاط را به خرج دهند. به گزارش العربیه به نقل از رویترز، امریکا دلیل این هشدار را، فعالیتهای نظامی احتمالی عنوان کرد که در دسامبر 2017، باعث ایجاد مزاحمت برای هواپیمای یک شرکت مسافربری امریکایی از سوی جنگندههای ایرانی شد. البته جزئیات بیشتری از این حادثه ذکر نشده است. دفتر خدمات هواپیمایی میگوید در صورت مجبور شدن هواپیمایی به فرود از پیش برنامهریزی نشده در ایران به دلایل پزشکی یا فنی، ممکن است مشکلاتی به وجود آید.
آرمان
تعرض به سفارت ایران در فنلاند
چهار آشوبگری که درهلسینکی به سفارت ایران تعرض کرده و با پلیس درگیر شده بودند، دستگیر شدند. تارنمای خبری دیلی فنلاند به نقل از رسانه های محلی و پلیس خبر داد که «گروهی آشوبگر بعدازظهر دوشنبه در برابر سفارت ایران در هلسینکی تجمع کرده و پرچم ایران را پایین کشیده و آتش زدند.» ایرنا نوشت؛ این افراد به نوشته دیلی فنلاند اقدام به پرتاب سنگ به سمت پلیس کردند که توسط ماموران چهار تن از آنان دستگیر شدند. از هویت متعرضان خبری منتشر نشده و در جریان این درگیری کسی آسیب ندید. این تارنمای انگلیسی زبان به نقل از پلیس فنلاند خبر داد که پلیس از پیش مطلع شده بود که قرار است از ساعت 1 تا 3 بعدازظهر این اعتراضات انجام شود ولی در جریان آشوبگری ها معترضان به خشونت متوسل شدند.
ارتقای حقوق مالکیت فکری
وزیر دادگستری در جلسه شورای سیاستگذاری مالکیت فکری که با حضور نمایندگانی از دستگاه های اجرایی عضو این شورا در وزارت دادگستری برگزار شد، اظهار داشت: ما از تمامی ظرفیتهای موجود در وزارت دادگستری برای ارتقای حقوق مالکیت فکری در کشور و رفع مشکلات مرتبط با این حوزه استفاده می کنیم. سید علیرضا آوائی با تاکید بر لزوم همزبانی مردم و مسئولان در پیشبرد اهداف کلان کشور از جمله تحقق حقوق مالکیت فکری بیان داشت: اولویت اول همه ما در ابتدا می بایست عزت و سربلندی کشور شده و با اعتماد به نفس و شناخت دقیق از جایگاهمان، قدمهای بلندتری برای پیشرفت در همه زمینهها برداریم. وی همچنین پیشنهاد کرد کمیته های فرعی اختراعات، علائم و مالکیت ادبی و هنری در ذیل شورای سیاستگذاری تشکیل گردیده و جلسات منظم و برنامه ریزی شده در این رابطه برگزار شود.
هشدار درباره پرواز در حریم هوایی ایران
مدیریت حمل و نقل هوایی فدرال آمریکا در هشداری تازه به شرکتهای هواپیمایی این کشور، خواستار احتیاط بیشتر در پرواز بر فراز حریم هوایی ایران شد. این هشدار که از سوی مدیریت حمل و نقل هوایی فدرال آمریکا برای هواپیماهای آمریکایی صادر شده، بیان می کند که اقدامات نظامی مرتبط با درگیری سوریه نیز در حریم هوایی ایران صورت میگیرند. اداره خدمات پروازی که اطلاعات امنیت پرواز را در اختیار شرکت های هواپیمایی قرار می دهد، اظهار کرد: در برنامهریزی پروازها در آسمان ایران، باید روابط پرتنش ایران و آمریکا را در نظر داشت. این اداره در ایمیلی که برای شرکتهای هواپیمایی فرستاد، نوشت: با اینکه بازگشایی حریم هوایی عراق در نوامبر سال گذشته به گزینه های مسیرهای پروازی افزود، اما مسیری که هیچ خطری آن را تهدید نکند، در این منطقه وجود ندارد و مسیر پروازها باید با در نظر گرفتن اولویت مسیر میان آسمان ایران و عراق تعیین شوند.
افتتاح محل جدید کنسولگری ایران در بصره
با حضور ایرج مسجدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد و مقامات محلی و خبرنگاران داخلی و خارجی، محل جدید سرکنسولگری ایران در بصره افتتاح شد. سفیر جمهوری اسلامی که روز سه شنبه در بصره بهسر می برد، طی مراسمی با برافراشته کردن پرچم جمهوری اسلامی ایران بر فراز محل جدید استقرار سرکنسولگری ایران در این شهر، رسما آن را افتتاح کرد. وی در این مراسم که مقامات محلی و خبرنگاران داخلی و خارجی حضور داشتند طی سخنانی، تعرض جمعه گذشته عدهای فریب خورده به سرکنسولگری ایران در بصره را اقدامی از سوی دشمنان دو کشور برای تخریب روابط فیما بین دانست.
توافق نهایی ایران و عراق در مورد ریال
سخنگوی وزارت امورخارجه اعلام کرد: زوار ایرانی شرکت کننده در مراسم اربعین حسینی در عراق برای دریافت روادید ریال پرداخت خواهند کرد. قاسمی در پاسخ به سوالی در ارتباط با سرانجام مذاکرات ایران و عراق در ارتباط با نحوه پرداخت هزینه روادید اربعین حسینی از سوی زائران ایرانی شرکت کننده در این مراسم در عراق، اظهار کرد: با تلاش و پیگیریهای دیپلماتیک وزارت امور خارجه و دیگر ارگانهای ذیربط از جمله سازمان حج و زیارت در نهایت دو کشور ایران و عراق تفاهم کردند که زوار ایرانی، این هزینه را به صورت ریال پرداخت کنند. وی ادامه داد: در چارچوب توافق صورت گرفته در نهایت سازمان حج و زیارت هزینه روادید زوار ایرانی را از طریق مکانیزمهای خاص بانکی با طرف عراقی تسویه خواهد کرد. وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد آخرین وضعیت کنسولگری ایران در بصره و فعالیت مجدد آن، گفت: بعد از حادثه تلخ حمله به کنسولگری ایران در بصره که با محکومیت تعداد بسیاری از شخصیتهای سیاسی و غیرسیاسی عراق همراه شد، دیپلماتهای ایرانی بلافاصه در ساختمان مناسب جدیدی مستقر شدند و فعالیت خود را در این مکان آغاز کردهاند.
ستاد کل نیروهای مسلح: برخی از مفسدان اقتصادی به جوخه اعدام سپرده خواهند شد
مشاور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: مدیریت کشور باید جهادی باشد و در شرایط کنونی همه ما مسئول هستیم تا بتوانیم از این گردنه تاریخی عبور کنیم. سردار مرتضی قربانی در رزمایش گردانهای بیت المقدس و کوثر در نیشابور افزود: اگر در بخش مدیریتی کشور مراقبت بیشتری داشته و روحیه جهادی دوران دفاع مقدس حاکم شود نباید هیچ ترسی از تهدیدها داشته باشیم. وی اظهار داشت: در جبهه اقتصادی باید مقاومت و پایداری کنیم و در این راه گوش به فرمان رهبر باشیم و با هر کس که بخواهد در مقابل انقلاب ایستادگی کند مقابله کنیم زیرا نظام جمهوری اسلامی به سادگی به دست نیامده است. وی گفت: تعدادی از مفسدان اقتصادی دستگیر شده اند که برخی از آنها به جوخه اعدام سپرده خواهند شد و مردم نیز باید هوشیار باشند که در محلهها و انبارها احتکاری صورت نگیرد. رئیس موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس افزود: ترامپ می خواهد با جنگ اقتصادی ما را از پای درآورد ولی رهبر ما 20 سال قبل در باره هجوم فرهنگی و اقتصادی دشمن هشدار داد و تشکیل لشکرهای اقتصادی را در اطراف ایران پیش بینی کرد. وی اظهار داشت: ایام اربعین در پیش است و بعثیها و داعشیها سعی میکنند در این ایام غائلههایی ایجاد کنند ولی با مقاومت و توکل به خدا پیروز خواهیم شد. وی گفت: همه دنیا هشت سال شاهد جانفشانی های ما بود و امروز دریای سرخ، مدیترانه و چند تنگه استراتژیک را در اختیار داریم که همه اینها را مدیون شهدا، جوانان حزبا…یمن، لبنان و مدافعان حرم هستیم.