سه شنبه , ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
صفحه اول » فرهنگ » شواهد ۱۴ هزار ساله پخت نان در اردن پیدا شد!

شواهد ۱۴ هزار ساله پخت نان در اردن پیدا شد!

این اجاق در محوطه ای موسوم به شبیقه یک پیدا شد

دانشمندان قدیمی ترین شواهد شناخته شده از پخت نان را از یک محوطه باستانی به قدمت ۱۴ هزار سال خارج کرده اند.

پروفسور دوریان فولر از دانشگاه کالج لندن به وبسایت بی بی سی نیوز گفت: “این قدیمی ترین شواهد از یک غذای کامل است. نان پهن داشتند، گوشت کباب شده غزال و چیزهای دیگر داشتند و با کمک آنها غذای خوبی آماده می کردند.”

هلن بریگز خبرنگار علمی، بی بی سی نیوز

آنها می گویند که این یک قرص نان کوچک و پهن بوده و طعم آن هم شبیه به نان های چندغله ای امروزی بوده است.

اجداد ما احتمالا گوشت کباب شده را لای این نان می پیچیده اند. برای همین محققان می گویند این همچنین ممکن است قدیمی ترین ساندویچ جهان باشد.

این شواهد در “صحرای سیاه” در اردن پیدا شده و پنج هزار سال بر سن قدیمی ترین قرص نان کشف شده می افزاید.

مردمان عصر حجر آرد گندم و جوی وحشی را با ریشه پودر شده درختان مخلوط می کردند، به آن آب اضافه می کردند، و آن را می پختند.

نان همواره بخشی از خوراکی های عمده بشر بوده است. اما در مورد ریشه های پخت نان چیز زیادی نمی دانیم.

قدیمی ترین شواهدی که تا پیش از این از پخت نان وجود داشت مربوط به ۹ هزار سال قبل می شد که در ترکیه پیدا شده بود.

در مطالعه تازه دانشمندان دو ساختمان را کشف کردند که هر کدام حاوی یک اجاق مدور سنگی بود که در داخل آن خرده های سوخته نان پیدا شد.

محققان با گذاشتن این نمونه ها زیر میکروسکوپ به این نتیجه رسیده اند که در آنها نشانه های جسته گریخته آسیاب شدن، الک شدن و ورز دیدن وجود دارد.

دکتر آمایا آرانتز-اوتاگوی از دانشگاه کپنهاگ که این بقایا را کشف کرده گفت این آخرین چیزی است که انتظار کشفش را در این محل داشتند.

به گفته او مردمی که در آن زمان در این ناحیه زندگی می کردند شکارچی/گردآور بودند. آنها غزال شکار می کردند و حیوانات کوچکتر مثل خرگوش و پرندگان را به دام می انداختند.آنها همچنین غذاهای گیاهی مثل مغزدانه ها، میوه و غلات وحشی را جمع آوری می کردند.محققان بر این تصورند که این نان زمانی پخت می شد که مردم برای جشن یا ضیافت دور هم جمع می شدند.این به پیش از شروع عصر کشاورزی مربوط می شود، زمانی که مردم شروع به کاشتن غلات و نگهداری حیوانات کردند.کشف تازه به این گمان دامن می زند که شاید نیاز به دسترسی به غلات برای پختن نان نیروی محرکه پیدایش کشاورزی بوده باشد.