چهارشنبه , ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » آنتونیو گوترش: بقایای ۵ موشک شلیک‌شده حوثی‌های یمن به عربستان در جولای ۲۰۱۷ تایید می‌کند که بعضی اجزای موشک‌ها در ایران ساخته شده‌اند

آنتونیو گوترش: بقایای ۵ موشک شلیک‌شده حوثی‌های یمن به عربستان در جولای ۲۰۱۷ تایید می‌کند که بعضی اجزای موشک‌ها در ایران ساخته شده‌اند

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در نامه‌ای محرمانه به شورای امنیت، گفته است،که بررسی بقایای موشک‌هایی که شبه نظامیان حوثی یمن از تابستان سال ۲۰۱۷ تاکنون به عربستان شلیک کرده‌اند، نشان می‌دهد که قطعات آنها در داخل ایران ساخته شده است.

به گزارش رویترز، آنتونیو گوترش اضافه کرده است، شکل و طراحی این موشک ها همچنین به «یکی از موشک‌های معروف» ایران شبیه است.

وی در گزارش دو سالانه خود درباره تحریم های تسلیحاتی ایران تاکید کرده است، سازمان ملل با این حال قادر نیست که مشخص کند چه زمانی این موشک‌ها، قطعات و تکنولوژی مرتبط با آنها از ایران به یمن منتقل شده است و به همین دلیل نمی‌تواند تعیین کند که آیا قطعنامه شورای امنیت در این زمینه نقض شده است یا نه.

رویترز می‌گوید، نسخه ای از گزارش دبیرکل سازمان ملل به شورای امنیت به تاریخ ۲۲ خرداد (۱۲ ژوئن) را دیده است.

این خبرگزاری می افزاید، گزارش تازه دبیرکل سازمان ملل به تلاش‌های آمریکا برای پاسخگو کردن ایران به دلیل حمایت موشکی از شبه نظامیان شیعه حوثی لطمه می زند.

روسیه در اسفندماه سال گذشته قطعنامه‌ای را که در آن نسبت به نقض تحريم‌های تسلیحاتی یمن توسط ايران ابراز نگرانی شده بود، وتو کرد.

رویترز می‌گوید، یمن صحنه جنگ نیابتی بین ایران و عربستان سعودی است. ائتلاف کشورهای عرب به رهبری عربستان در سال ۲۰۱۵ عملیات نظامی خود را برای مقابله با گسترش قدرت شبه نظامیان حوثی مورد حمایت ایران اغاز کرد.

این در حالی است که ایران همواره کمک تسلیحاتی به شبه نظامیان شیعه حوثی را تکذیب کرده است.

در همین زمینه، ایران در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که درپی ارسال سلاح به یمن نبوده و چنین سیاستی را دنبال نمی کند.

آنتونیو گوترش همچنین گفته است: کارشناسان سازمان ملل تسلیحات توقیف شده در بحرین و امارات متحده عربی را مورد بررسی قرار دادند.

دبیرکل سازمان ملل تصریح کرده است: در هردو مورد، دبیرخانه سازمان ملل اطمینان دارد که برخی از این تسلیحات و مواد مرتبط، ساخت ایران هستند. اما شواهدی در دست نیست که نشان دهد این تجهیزات پس از ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶ از ایران ارسال شده باشند.