
وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه موسوم به «آزادیهای مذهبی» که روز سهشنبه منتشر شد بار دیگر ایران را به نقض آزادیهای مذهبی متهم کرد.
به گزارش مشرق، وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه «آزادیهای مذهبی» برای سال۲۰۱۷ که روز سهشنبه منتشر شد بار دیگر با تکرار اتهامات بیپایه ایران را به نقض آزادیهای مذهبی متهم کرد.
این گزارش به موجب «قانون آزادیهای مذهبی کشورها» که در سال ۱۹۹۸ به تصویب کنگره آمریکا رسیده تنظیم و هر ساله تقدیم نهاد قانونگذار آمریکا میشود. وزارت خارجه آمریکا در گزارش روز سهشنبه یادآوری کرده نام ایران از سال ۱۹۹۹ در فهرست «کشورهای موجد نگرانیهای خاص»، ذیل این قانون قرار گرفته است.
گزارش موسوم به «آزادیهای مذهبی در کشورها» مخالفتها در ایران با رژیم صهیونیستی و شعارها ضد این رژیم را به عنوان «یهودستیزی» تعبیر کرده است. وکیل ترامپ: آمریکا به تغییر نظام ایران میاندیشد
جمهوری اسلامی ایران پیشتر گزارشهای موسوم به «آزادیهای مذهبی» که وزارت خارجه آمریکا منتشر کرده را غیرواقعبینانه دانسته و از تهیه آنها با هدف بهرهبرداریهای سیاسی انتقاد کرده است.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به گزارش سال ۲۰۱۶ گفته بود: «در این گزارش بار دیگر تصویری تحریف شده و سیاسی از وضعیت آزادی های مذهبی در جمهوری اسلامی ایران، همراه با ایراد اتهاماتی ناروا، ارائه شده وبی شک غیرقابل پذیرش و مردود می باشد.»
برخی از کشورهای دیگر هم از انتشار این گزارشها انتقاد کرده و آن را بهانهای برای دخالت در امور داخلی خود توسط آمریکا توصیف کردهاند.
از وزارت خارجه آمریکا به دلیل روششناسی نادرست و علمی و استناد به منابع غیرمعتبر و مغرض در تهیه گزارشهایی از این دست هم انتقاد به عمل آمده است.

سخنگو وزارت خارجه گفت: ارائه تفسیرهای خیالی، خودساخته و بیاساس در مورد مذاهب و عقاید مذهبی در نهایت منجر به وخامت هر چه بیشتر مشکلات بینمذهبی شده و هیچ نتیجه سازنده و مثبتی به همراه ندارد.
به گزارش مشرق؛ «بهرام قاسمی» سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه در واکنش به انتشار گزارش وزارت امور خارجه آمریکا در خصوص آزادیهای مذهبی در جهان گفت: جمهوری اسلامی ایران این گزارش را غیر واقعبینانه، بیپایه و اساس و مغرضانه میداند که تنها با هدف بهرهبرداریهای خاص سیاسی تهیه شده است.
قاسمی همچنین اظهار داشت: در این گزارش بار دیگر تصویری تحریفشده و با تصوری سیاسی از وضعیت آزادیهای مذهبی در جمهوری اسلامی ایران، همراه با ایراد اتهاماتی ناروا و دور از آن چه که هست ارائه شده و بیشک غیرقابل پذیرش و مردود میباشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص تفسیرهای موجود در این گزارش در مورد مذاهب و عقاید مذهبی خاطرنشان کرد: ارائه تفسیرهای خیالی، خودساخته و بیاساس در مورد مذاهب و عقاید مذهبی در نهایت منجر به وخامت هر چه بیشتر تضاد ها، بحران ها و مشکلات بینمذهبی شده و هیچ نتیجه و فرجام سازنده و مثبتی به همراه ندارد. برای حل و فصل اختلافات مذهبی و نزدیکی آنان لازم است از سیاسی کردن این موضوع بهشدت اجتناب شود و تنها از طریق گفتوگو و احترام به عقاید دیگری و بر اساس ارزشهای متعالی انسانی و احترام به پیروان همه ادیان الهی در این مسیر گام برداشت. به نظر میرسد دولت آمریکا این هدف مهم را به فراموشی سپرده و صرفا درصدد بهرهبرداری سیاسی از وجود تنوع مذهبی در برخی کشورهای جهان است و تصور بر آن است این کشور حتی ارزیابی دقیق و واقع بینانهای از اوضاع داخلی کشورها، بهخصوص از شرایط جمعیتی و مذهبی آنها، ندارد.
قاسمی در پایان تاکید کرد: به گواهی تاریخ مردم بزرگ ایران با بهره مندی از تمدن و فرهنگی کهن و غنی از هزاران سال پیش تاکنون با هر قومیت و مذهبی در فضایی کاملا مسالمت آمیز و برادرانه در کنار یکدیگر زندگی کرده و بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی نیز پیروان همه مذاهب بر اساس اصول قانون اساسی و در چارچوب قانون امور مذهبی و عبادی خود را در مراکز متعدد مذهبی در جای جای ایران زمین بجا می آورند و قانون نیز از این آزادیها حراست میکند.