جمعه , ۱ فروردین ۱۴۰۴
صفحه اول » بین المللی » آخرین تحولات خاورمیانه!

آخرین تحولات خاورمیانه!

تشکیل یک گروه مسلح جدید در شمال سوریه، نظر جان بولتون در مورد تغییر رژیم در ایران، گمانه‌زنی‌ها درباره انتقال «ابوبکر البغدادی» به شرق افغانستان، مخالفت ۷۶ درصدی مردم فرانسه با تصمیم ترامپ برای خروج از برجام و درخواست اردوغان برای تغییر ساختار شورای‌امنیت، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به مشارکت پایین مردم عراق در انتخابات پارلمانی نیز اشاره کرد.

کمیته عالی انتخابات عراق بامداد یکشنبه اعلام کرد، درصد مشارکت در چهارمین دوره انتخابات پارلمانی این کشور، بیش از 44 درصد بوده است.

کمیته انتخابات عراق طی نشست خبری ساعاتی پس از پایان یافتن مهلت شرکت در انتخابات، اعلام کرد که تعداد کل واجدین شرایط رأی‌ دادن در داخل و خارج از عراق، حدود 24 میلیون تن بوده است.

بنابراین، بیش از ده میلیون تن در داخل و خارج از عراق در چهارمین دوره انتخابات پارلمانی رأی دادند که میزان مشارکت بیش از 44 درصد محاسبه می‌شود.

به نوشته وبگاه شبکه «العربیه» کمیته انتخابات عراق اعلام کرد، این کشور از آخرین فناوری‌ها برای این انتخابات بهره برده و صبح فردا تمام برگه‌های رأی برای شمرده شدن از صندوق‌ها خارج می‌شود.

این کمیته با اشاره به برخی اختلاف نظرها درباره انتخابات، تأکید کرد: شکایات رسمی را بررسی و اقدام مناسب انجام خواهد شد. آنها همچنین تأکید کردند که تمام ادعاها علیه نتایج انتخابات، نادرست و بی پایه است.

کمیته عالی انتخابات عراق اعلام کرد، برخی طرف‌ها هستند که تلاش می‌کنند با بر هم زدن اوضاع، افکار عمومی را درباره برگزاری این انتخابات مخدوش کنند.

مشارکت پایین مردم عراق در انتخابات پارلمانی/تشکیل یک گروه تروریستی جدید در شمال سوریه/ جان بولتون: هدف دولت ترامپ تغییر نظام ایران نیست / گمانه‌زنی‌ها درباره انتقال «ابوبکر البغدادی» به شرق افغانستان

انتخابات پارلمانی عراق از صبح روز شنبه در سراسر این کشور آغاز و روند أخذ رأی تقریبا در عموم استان‌ها در آرامش برگزار شد

عراقی‌ها در 18 استان که 3.5 میلیون آن، رأی‌اولی بودند می‌توانستند در انتخابات شرکت کنند.

انتخابات 2018، چهارمین انتخابات پارلمانی بعد از سقوط رژیم بعث در عراق است که نتیجه آن انتخاب 328 نماینده خواهد بود.

هفت هزار نامزد در قالب ائتلاف‌های متعددی از جمله ائتلاف «النصر»، «الفتح»،‌«دولة القانون»، «القرار العراقی» و «سائرون» با هم رقابت کردند.

مشارکت عراقی‌ها در دوره‌های قبلی انتخابات این کشور به ترتیب زیر است؛

سال 2014:  62 درصد

سال 2010:  62.4 درصد

سال 2006: 70 درصد

سال 2005:  79.6 درصد

تشکیل یک گروه تروریستی جدید در شمال سوریه

گروه تروریستی ارتش آزاد، تشکیلات جدیدی را در شمال سوریه با پشتیبانی ترکیه ایجاد می کند.

رسانه های وابسته به مخالفان، روز گذشته اعلام کردند، این تشکیلات جدید از چند گروه زیرمجموعه ارتش آزاد، ایجاد و فرماندهی آن به گروه تروریستی فیلق الشام سپرده می شود.

بزرگترین زیرمجموعه های گروه تروریستی ارتش آزاد در شمال سوریه از جمله جیش ادلب الحر، جیش العزة، جیش النصر و تیپ یکم ساحلی گروه هایی هستند که به تشکیلات جدید پیوسته اند.

فرماندهی این تشکیلات پس از فشارهای بسیار بر گروه فیلق الشام برای پیوستن به این تشکیلات جدید به آن سپرده شده است.

رسانه های مخالف سوریه اعلام کردند، ترکیه در ماه های گذشته پشتیبانی نظامی و تدارکاتی گسترده ای از این گروه ها داشته است.

مشارکت پایین مردم عراق در انتخابات پارلمانی/تشکیل یک گروه تروریستی جدید در شمال سوریه/ جان بولتون: هدف دولت ترامپ تغییر نظام ایران نیست / گمانه‌زنی‌ها درباره انتقال «ابوبکر البغدادی» به شرق افغانستان

عملیات نظامی ارتش ترکیه و تروریست های مورد حمایت (ارتش آزاد) در شمال غرب سوریه (عفرین) از 20 ژانویه 2018 (30 دی) آغاز شده که به گفته دولت آنکارا هدف از آن، نابودی عناصر حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک)، حزب اتحاد دمکراتیک سوریه (پ.ی.د)، یگان‌های مدافع خلق سوریه (ی.پ.گ) و داعش است.

گروه تروریستی داعش هیچ نیرویی در عفرین ندارد.

دولت دمشق عملیات نظامی در عفرین و سایر مناطق شمال سوریه را، اشغالگری می داند و خواستار خروج نیروهای ترکیه از خاک این کشور است.

جان بولتون: هدف دولت ترامپ تغییر نظام ایران نیست

مشاور امنیت ملی آمریکا در مصاحبه‌ای که شنبه منتشر شده گفت: هدف دولت ترامپ تغییر نظام ایران نیست.

«جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در مصاحبه‌ای که روز شنبه منتشر شده مدعی شد که هدف دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا تغییر نظام ایران نیست.

«بولتون» در مصاحبه‌ای با یک رسانه آمریکایی در پاسخ به پرسش مجری این برنامه مبنی بر اینکه موضع دولت ترامپ در خصوص تغییر نظام ایران چیست، گفت: «بسیار خوب، هدف دولت این نیست. هدف ما این است که از نزدیک شدن آنها به دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای جلوگیری شود.»

«بولتون»، سال گذشته در نشست گروهک تروریستی منافقین در پاریس ضمن استقبال از لفاظی‌های خصمانه ترامپ علیه ایران گفت، انقلاب اسلامی ایران نباید سالگرد چهل سالگی‌اش را جشن بگیرد.

«رکس تیلرسون»، اولین وزیر خارجه دولت ترامپ هم در یک نشست استماع مقابل کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان در پاسخ به پرسش یک نماینده گفته بود که دولت ترامپ سیاستش را کار با مخالفان داخلی در ایران برای تغییر نظام این کشور قرار داده است.

بولتون در مصاحبه روز شنبه همچنین درباره خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام گفت: «این توافق، از اساس در راستای منافع راهبردی آمریکا نبود و عملاً کاری برای مهار ایران در مسیر حرکت به سلاح‌های هسته‌ای انجام نمی‌داد و مکانیسم‌های راستی‌آزمایی مؤثر در اختیار نداشت.»

ترامپ روز سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت‌ماه، یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی 90 و 180 روزه امضا کرد.

«بولتون» در پاسخ به این که آیا فکر می‌کند ایرانی‌ها بار دیگر به میز مذاکره برمی‌گردند، گفت: «فکر می‌کنم هنگامی که تحریم‌های آمریکا آغاز شوند و روی اروپا اثر داشته باشند، ناگزیر سرمایه‌گذاری‌های تجاری آنها با ایران هم کاهش خواهد یافت و به نظرم ایرانی‌ها آن موقع با انتخاب دشواری رو به رو خواهند بود.»

بولتون اضافه کرد: «آنها دوست داشتند توافق برجام ادامه پیدا می‌کرد، زیرا تمام منافع این توافق به سمت آنها قرار داشت. هنگامی که آن منافع قطع شوند، اقتصاد آنها در وضعیت بدی قرار خواهد داشت.»

گمانه‌زنی‌ها درباره انتقال «ابوبکر البغدادی» به شرق افغانستان

یک روزنامه چاپ کابل اخیراً به ‌نقل از منابع محلی در شرق افغانستان از انتقال احتمالی ابوبکر البغدادی توسط آمریکا به مناطق تحت تصرف داعش در ننگرهار خبر داده است.

در پی شکست داعش در عراق و سوریه گزارش‌های متعددی از روند انتقال جنگجویان داعشی به افغانستان به ‌منظور بقای این گروه تروریستی منتشر شده است.

روزنامه «ویسا» در گزارش اخیر خود نوشت: برخی منابع محلی در ولایت ننگرهار از حضور بغدادی سرکرده گروه تروریستی در شهرستان «شینواری» این ولایت خبر داده‌اند.

بر اساس این گزارش، «ابوبکر البغدادی» سرکرده گروه تروریستی داعش از شهر «رقه» سوریه به ولایت ننگرهار در شرق افغانستان منتقل شده است.

مشارکت پایین مردم عراق در انتخابات پارلمانی/تشکیل یک گروه تروریستی جدید در شمال سوریه/ جان بولتون: هدف دولت ترامپ تغییر نظام ایران نیست / گمانه‌زنی‌ها درباره انتقال «ابوبکر البغدادی» به شرق افغانستان

این روزنامه چاپ کابل به ‌نقل از ساکنان محلی در شهرستان شینواری مدعی شد که بغدادی سرکرده گروه تروریستی داعش در رشته‌کوه‌های «توره‌بوره» در این شهرستان حضور دارد.

سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در دوران جنگ شوروی در افغانستان پناهگاه‌های مستحکمی را در دامنه کوه‌های منطقه توره‌بوره ساخته بود که پیش از این نیز «اسامه بن‌لادن» با پناه گرفتن در آن از بمباران‌های آمریکا جان سالم به ‌در برده بود.

در یک سال اخیر جنگجویان گروه تروریستی داعش بارها برای تصرف این منطقه استراتژیک با حمایت هوایی جنگنده‌های آمریکایی با طالبان درگیر شدند.

روزنامه ویسا نوشت: «پنج ماه پیش پس از 21 حمله هوایی آمریکا به طالبان این گروه مجبور شد تا در مقابل جنگجویان داعشی عقب‌نشینی و توره‌بوره را به داعش واگذار کنند».

مخالفت ۷۶ درصدی مردم فرانسه با تصمیم ترامپ برای خروج از برجام

نظرسنجی یک مؤسسه فرانسوی نشان می‌دهد، از هر ده شهروند این کشور 9 تن (۸۷ درصد) معتقدند که تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر خروج از برجام به خطر افزایش درگیری در جهان دامن می‌زند.

این نظرسنجی که از نهم تا یازدهم ماه می انجام شده، همچنین نشانگر آن است که ۷۶ درصد فرانسوی‌ها تصمیم ایالات متحده در خروج از برجام را تأیید نمی‌کنند.

یک چهارم نظردهندگان (۲۴ درصد) باور داشتند که اگر حملات ایران به اسرائیل و بی‌ثباتی منطقه ادامه پیدا کند، می‌توان گفت، این تصمیم آمریکا درست بوده است.

این نظرسنجی را مؤسسه نظرسنجی «اودوکسا دنسو» به سفارش روزنامه فیگارو انجام داده است.

تصمیم اخیر ترامپ سبب شده، نظر مردم فرانسه نسبت به خود او بدبینانه‌تر از پیش شود. چنانکه نظرسنجی‌های پیش از این نشان داده بود که ۸۶ درصد از فرانسوی‌ها او را «متخاصم و خطرناک» می‌دانند.

وضعیت اخیر بی‌شک در نگاه مردم فرانسه به امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری این کشور و سیاست خارجی او نیز بی‌تأثیر نبوده است. ۵۵ درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی رفتار او در برابر ترامپ را نپسندیده‌اند؛ حال آنکه ۴۴ درصد آنان عملکرد او را رضایت‌بخش دانسته‌اند.

درخواست اردوغان برای تغییر ساختار شورای‌امنیت

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه روز شنبه در سخنانی در جمع دانشجویان خارجی در استانبول اعلام کرد: کارهای انجام شده علیه ترکیه در فرانسه را می بینید؛ اگر از قدرت ما ناراحت هستید، مطمئن باشید که ما قوی تر نیز عمل خواهیم کرد.‍

رئیس جمهوری ترکیه ادامه داد: در حال حاضر هیچ کشور مسلمانی در شورای امنیت سازمان ملل حضور ندارد. این چه کاری است؟ ما خواهان برقراری عدالت هستیم. سازمان ملل برای برقراری عدالت تأسیس شد ولی آیا اکنون چنین رویکردی دارد؟ ما به دنبال تحقق این مسأله خواهیم بود.

رجب طیب اردوغان افزود: اکنون خطاب به ۱۹۶ کشور جهان می گویم که آیا شما حق ندارید عضو دائمی در شورای امنیت سازمان ملل داشته باشید؟