دو پاسخ احتمالی ایران در صورت خروج آمریکا از برجام، سفر نتانیاهو به مسکو و دیدار با پوتین با محوریت ایران، استقرار دائم نیروهای نظامی ترکیه در عفرین، نشست فوق العاده کابینه نظامی اسرائیل درباره توافق هسته ای ایران و درگیری میان حامیان احزاب لبنانی در آستانه انتخابات، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به شکراب شدن روابط عربستان و امارات نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ همزمان با تشدید تنشها بین عربستان سعودی، امارات و دولت مستعفی یمن بر سر جزیره استراتژیک «سقطرا»، یک مقام اماراتی تأکید کرد، برخیها جزیره سقطرا را دیر کشف کردند.
«انور قرقاش»، وزیر مشاور در امور خارجه امارات در واکنش به تشدید تنش بین دولت مستعفی یمن، عربستان سعودی و امارات در صفحه توییتر خود نوشت: «ما پیوندهای تاریخی و خویشاوندی با سقطرا و اهالی آن داریم و در زمان سختی و درد و رنج یمنیهای (ساکن این جزیره) که مسبب آن حوثیها هستند، از اهالی آن و وضع معیشتی و آموزش آنها حمایت میکنیم.»
بنا بر گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، کمیته نظامی عربستان سعودی برای حل و فصل اختلافات پیش آمده بین امارات و دولت مستعفی یمن وارد جزیره سقطری شده و این در حالی است که منابع عربی از اعزام پنجمین هواپیمای نظامی امارات با چندین خودروی نظامی به این جزیره خبر دادند.
یک مقام مسئول در دولت مستعفی یمن روز جمعه (دیروز) به شبکه الجزیره قطر گفت، نیروهای اماراتی به هنگام حضور نیروهای دولت مستعفی یمن، فرودگاه و بندر سقطرا را اشغال کردند.
روز پنجشنبه، کاربران فضای مجازی نیز اعلام کردند، نظامیان اماراتی فرودگاه جزیره زیبای سقطرا را اشغال و نیروهای وابسته به دولت مستعفی را از آنجا اخراج کردهاند.
اختلافات بین دولت مستعفی یمن و امارات به عنوان دومین کشور بزرگ عضو ائتلاف عربی علیه یمن به رهبری عربستان سعودی، از یک سال قبل به دنبال اقدام «عبدربه منصور هادی» رئیسجمهور مستعفی یمن، مبنی بر عزل «عیدروس الزبیدی» استاندار عدن و وابسته به امارات، تشدید شده است.
دو پاسخ احتمالی ایران در صورت خروج آمریکا از برجام
روزنامه دیلی تلگراف گزارش داد، در صورتی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا لغو تحریم ها علیه ایران را تمدید نکند، تهران توافق هسته ای را بی اعتبار تلقی کرده و ممکن است با ازسرگیری غنی سازی 20 درصدی دسترسی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی را محدود کند.
این روزنامه انگلیسی به نقل از «یک مقام ارشد ایرانی» نوشت: این اقدامات بخشی از گزینه هایی است که ایران در پاسخ به اقدام ترامپ تهیه کرده است.
ترامپ قرار است 22 اردیبهشت (12 می) نظرش را در مورد ادامه تعلیق تحریم ها اعلام کند. ایران روز پنجشنبه هرگونه مذاکره مجدد در مورد توافق هسته ای را رد کرد.
یک مقام ارشد ایرانی به شرط ناشناس ماندن به دیلی تلگراف گفت، این اقدامات شامل ازسرگیری غنی سازی 20 درصدی اورانیوم و توقف اعطای دسترسی ارتقا یافته بازرسان سازمان بین المللی انرژی اتمی به سایت های اتمی ایران است.
این مقام افزود: اگر آمریکا تعلیق تحریم ها را تمدید نکند، تهران «پاسخ مناسبی خواهد داد که افکار عمومی کاملا از آن حمایت می کند.»
ترامپ تهدید کرده است، اگر محدودیت ها و بازرسی های شدیدتری درباره برنامه هسته ای ایران اعمال نشود، آمریکا را از برجام خارج می کند.
سفر نتانیاهو به مسکو و دیدار با پوتین با محوریت ایران
روز شنبه، «بنیامین نتانیاهو» با صدور بیانیه ای اعلام کرد، چهارشنبه هفته جاری در مسکو با «ولادیمیر پوتین» دیدار و با وی پیرامون موضوعات منطقه ای گفت وگو خواهد کرد.
خبر این دیدار در حالی منتشر می شود که با نزدیک شدن به ضرب الاجل اعلانی «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا (دوازدهم ماه می/ 22 اردیبهشت ماه) برای حفظ یا خروج از برجام، رژیم صهیونیستی درصدد اِعمال نفوذ بر قدرت های جهان جهت پیشبرد نیات شوم خود علیه توافق هسته ای ایران است.
به رغم سکوت مسکو در برابر حملات مکرر اسرائیل به خاک سوریه، روسیه حمله نهم آوریل رژیم صهیونیستی به سوریه را که به شهادت هفت تن از نیروهای ایران هم انجامید، محکوم کرد. این واکنش مقامات روسیه به محافل اسرائیلی نشان داد که کاسه صبر مسکو نیز روزی لبریز می شود.
اما پس از نمایش مضحک و بی اساس نتانیاهو در مورد دستیابی به اسنادی جدید! مرتبط با فعالیت های هسته ای و مخفیانه ایران در زمینه توسعه سلاح های هسته ای، نتانیاهو و پوتین روز دوشنبه با یکدیگر تلفنی گفت وگو کردند.
استقرار دایم نیروهای نظامی ترکیه در عفرین
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه میگوید، نیروهای این کشور تا تأمین امنیت کامل در شهر عفرین در سوریه خواهند ماند.
وی که در همایش جوانان در استانبول شرکت کرده بود، گفته است: هدف بعدی آنکارا تأمین امنیت در استان ادلب و شهرهای تل رفعت و منبج است.
اردوغان با بیان اینکه هدف ترکیه در مرحله آتی واضح است افزود: آنکارا اکنون از ثبات در عفرین حمایت کرده و نیروهایش برای تأمین امنیت کامل در این منطقه و شهرهای ادلب، تل رفعت و منبج میمانند.
رئیس جمهور ترکیه همچنین از ادامه مذاکرات این کشور با آمریکا درباره سوریه خبر داد.
وی تأکید کرد: ترکیه چشم طمعی به خاک سوریه ندارد.
نیروهای نظامی ترکیه و ارتش به اصطلاح آزاد از ماه مارس گذشته در چارچوب عملیات موسوم به شاخه زیتون توانستند که کنترل کامل شهر عفرین را در شمال سوریه به دست بگیرند.
نشست فوق العاده کابینه نظامی اسرائیل درباره توافق هسته ای ایران
یک مقام صهیونیست، از برگزاری نشست فوق العاده نخست وزیر و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درخصوص توافق هسته ای ایران خبر داد.
به گزارش المیادین، رسانه های اسرائیلی گزارش دادند، زیپی لیونی، یکی از اعضای پارلمان رژیم صهیونیستی(کنیست) درخواست برگزاری نشست فوق العاده در کمیته فرعی امور اطلاعاتی با حضور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و آویگدور لیبرمن وزیر جنگ این رژیم را داده است.
بر اساس این گزارش قرار است مسئولان صهیونیست در نشست فوق العاده مذکور در خصوص توافق هسته ای ایران صحبت کنند.
درگیری میان حامیان احزاب لبنانی در آستانه انتخابات
نامزدهای انتخابات پارلمانی لبنان بر اساس قانون اساسی این کشور در ساعت پایانی روز جمعه به تبلیغات خود پایان دادند و این کشور وارد مرحله «سکوت انتخاباتی» شد تا ساعت 7 صبح «یکشنبه» (به وقت لبنان) درهای هفت هزار مرکز رأیگیری به روی رأیدهندگان باز شود.
بر اساس گزارش «اذاعهالنور» لبنان، رأیدهندگان ، آرای خود را در داخل 1800 صندوق خواهند انداخت و حدود 21 هزار نیروی امنیتی، امنیت این انتخابات را تأمین خواهند کرد. 232 صندوق مربوط به مهاجران لبنانی در کشورهای خارجی که روند رأیگیری از آنها در دو هفته گذشته انجام شد، به لبنان منتقل شده است.
اما ساعات پایانی این تبلیغات انتخاباتی در لبنان، اصلا آرام نبود و برخی درگیریها میان حامیان احزاب مختلف روی داد. شدیدترین درگیری لفظی میان «جبران باسیل» وزیر خارجه و رئیس «جریان ملی آزاد» با «سمیر جعجع» رئیس حزب «القواتاللبنانیه» رخ داد. باسیل خطاب به سمیر جعجع گفت: سمیر! تو باید از شلیک تیر ترور سیاسی به سمت ما دست برداری.
از سوی دیگر، شب گذشته شهر «علی النهری» در شرق لبنان، شاهد درگیری میان طرفداران المستقبل، جریان ملی آزاد و حامیان حزبالله بود که ارتش لبنان به آن پایان داد.
در پی این اتفاقات، «یعقوب الصراف»، وزیر دفاع لبنان از تمامی مؤسسات وابسته به وزارت دفاع خواست تمامی اقدامات لازم برای تامین انتخابات را در نظر داشته باشند.