شنبه , ۱۷ آذر ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » اخبار ویژه روزنامه‌ها!

اخبار ویژه روزنامه‌ها!

چه کسانی جاسوس دوتابعیتی را قالب کردند و فراری دادند؟/تذکر به روحانی درباره ترجمه غلط پالرمو/ انتشار تصویر جعلی پایگاه ‌هوایی ایران در سوریه

روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که شب تاب در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

*****

کیهان

چه کسانی جاسوس دوتابعیتی را قالب کردند و فراری دادند؟!

با فرار معاون جاسوس سازمان محیط زیست از کشور، ضرورت برکناری مدیران دوتابعیتی روشن‌تر شد.

به گزارش «دانا»، 26 شهریور 96 با حکم عیسی کلانتری، کاوه مدنی معاون سازمان محیط زیست شد و به این ترتیب از لندن به ایران بازگشت، مدنی بعد از فارغ‌التحصیل شدن در رشته مهندسی عمران در دانشگاه تبریز راهی کشور سوئد شد و در سال 1384 در رشته منابع آب از دانشگاه لوند فارغ‌التحصیل گردید. او در سال 1388 مدرک دکترای خود را در رشته مهندسی عمران محیط زیست از دانشگاه کالیفرنیا، دیویس دریافت کرد. وی پس از آن دوره پسادکتری خود را در رشته اقتصاد و سیاست محیط زیست در دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید گذراند.

درنهایت او بدون داشتن هرگونه سابقه مدیریتی در داخل، معاون بین‌الملل، نوآوری و مشارکت فرهنگی – اجتماعی سازمان محیط زیست شد.

بعد از حکم کلانتری برای مدنی، رسانه‌های اپوزیسیون با ذوق‌زدگی از روی کار آمدن یک «جوان نخبه» در دولت روحانی سخن می‌گفتند، کسی که تا پیش از مسئولیت، ایران را به عنوان محلی برای زندگی خود انتخاب نکرده بود.
بعد از دستگیری کاووس سیدامامی در بهمن ماه سال گذشته به اتهام جاسوسی به بهانه‌های محیط زیستی برای سرویس‌های خارجی، گمانه‌زنی‌ها درباره ارتباط سیدامامی با برخی از فعالان محیط زیست شدت گرفت.
ابتدا اخباری مبنی بر دستگیری کاوه مدنی در ارتباط با این پرونده منتشر شد اما درنهایت عصر روز بیست ودوم بهمن ماه محمود صادقی؛ نماینده حاشیه‌ساز مجلس از بازداشت کاوه مدنی، معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد.

وی در حساب کاربری توییتری خود نوشت: «امروز صبح با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، برای اطلاع از علت بازداشت فعالان محیط زیست و اقدامات دولت تماس داشتم، ایشان گفتند کاوه مدنی را نیز دیروز بازداشت کرده‌اند.»

اما چند ساعت پس از این ادعاهای نماینده مردم تهران در مجلس، عکسی از کاوه مدنی در کنار عیسی کلانتری منتشر شد که نشان می‌داد این فرد در بازداشت به سر نمی‌برد.

کاووس سیدامامی و کاوه مدنی قرار بود بازداشت شوند اما درنهایت با فشارهایی که وارد شد کاوه مدنی آزاد گردید. موضوع کاوه مدنی مسکوت ماند تا وی در نهایت اواخر اسفندماه «نشست تخصصی خیابان ولی‌عصر» را برگزار کرد تا پیگیر امور مربوط به چالش بدون زباله در تهران باشد. این آخرین نشست کاوه مدنی در ایران بود و بعد از آن وی از کشور به مقصد مالزی خارج شد؛ انتشار عکس‌های کاوه مدنی در ایام تعطیلات عید که در حال رقصیدن در یک مراسم مختلط با زنان در خارج از کشور بود موجی از انتقادات را در بر داشت، مراسمی که هنوز مشخص نشده با حضور چه اشخاصی بوده و معاون سازمان محیط زیست در آنجا چه می‌کرده است. کاوه مدنی از زمان انتشار عکس‌هایش در سفر مالزی به کشور برنگشته و درنهایت طی چند روز گذشته مدعی شد استعفا کرده است.

بدین ترتیب سرپل نفوذ شبکه جاسوسی به سیستم اجرایی و مدیریتی کشور، توانست از کشور بگریزد.
اکنون سوال مهم این است که چه کسانی این جاسوس دوتابعیتی را به مدیران محیط زیست قالب کردند و چه کسانی او را فراری دادند؟
آنچه مشخص است کاوه مدنی در موضوعات زیست‌محیطی زیادی در ایران نقش داشته است که یکی از آنها معاهده آب و هوایی پاریس است؛ از مواردی که کاوه مدنی به شدت روی آن حساس بوده و فعالیت‌های وی در این خصوص مشهود است مسئله پیوستن ایران به معاهده خسارت‌بار پاریس است. معاهده‌ای که آمریکا نیز زیر بار تعهدات تحمیلی آن نرفت و اعلام کرد برای حفظ آمریکا و منافع مردمش از این معاهده خارج می‌شود. خروج آمریکا از معاهده پاریس در دولت اوباما پیگیری و در دولت ترامپ قطعی شد. اما حامیان دولت در داخل اصرار دارند که این پروژه آمریکایی‌ها را در سطح قوه مجریه آمریکا تنزل دهند.

در شرایطی که آمریکا خروجش از معاهده پاریس را اعلام کرده بود، کاوه مدنی در این خصوص می‌گوید: «مذاکرات پاریس می‌تواند به ما امید و درس‌های ارزشمندی بدهد. حس مشترک در کنار تهدیدها می‌تواند ملت‌ها را متحد کند. حتی در زمانی که تندروها، تروریست‌ها و ترامپ‌ها برای تفکیک دنیا سخت در تلاش‌اند.»

با خروج کاوه مدنی از کشور بدون آنکه مشخص شود او و کاووس سیدامامی تا چه اندازه در خروج اطلاعات مهم به بهانه‌های زیست محیطی از کشور نقش داشته‌اند، بار دیگر ضرورت برکناری مدیران دوتابعیتی در کشور مشخص شد. کاووس سیدامامی هم تابعیت سه کشور انگلیس، آمریکا و ایران را داشت.

میردامادی  چرا کسی را که خاتمی جاسوس خواند تبرئه می‌کند؟

اولین دبیرحزب منحله مشارکت می‌گوید عباس امیرانتظام جاسوس نبود!
محسن میردامادی این مطلب را در گفت‌وگو با حسین دهباشی عنوان کرد؛ کسی که سازنده فیلم تبلیغاتی و نویسنده برخی دیالوگ‌های روحانی در انتخابات سال 92 بود اما بعدا تصریح کرد برجام خریّت بود.

میردامادی دراین گفت‌وگو و درباره پرونده جاسوسی عباس امیرانتظام (معاون نخست‌وزیر و سخنگوی دولت در دولت موقت بازرگان)گفته است؛ موضوع آقای امیرانتظام و مشکلاتی که برای ایشان پیش آمد دغدغه ذهنی من و احتمالا امثال من بوده است. به همین دلیل من اسناد سفارت آمریکا در رابطه با آقای امیرانتظام را که پس از اشغال سفارت منتشر شد بار دیگر مطالعه کردم. در شرایط فعلی که آن هیجان‌زدگی فضای عمومی دوران انقلاب و به خصوص ماه‌های پس از اشغال سفارت دیگر وجود ندارد طبعا منصفانه‌تر می‌توان در این‌گونه موارد قضاوت کرد. من در این اسناد هیچ مطلبی که بر جاسوس بودن آقای امیرانتظام دلالت  کند ندیدم طی بررسی‌هایی که اخیرا کردم پس از ارائه اسناد سفارت به مراجع ذیربط گروهی که مسئو ل بررسی آن اسناد و انجام تحقیقات از آقای امیرانتظام شده بودند نیز در همان زمان به این نتیجه رسیده بودند که اتهام جاسوسی متوجه ایشان نیست.

وی در پاسخ این سوال که  آیا این نظر جدید شماست؟ می‌گوید: در واقع از همان سال‌های اول انقلاب بحث اتهام جاسوسی نسبت داده شده به ایشان مورد پرسش و ابهام بوده است، ولی امروز در فضای کنونی خیلی قاطع‌تر می‌توان گفت که اتهام جاسوسی درست نبوده و به ایشان آشکارا ظلم شده است. این نوع نگاه به شیوه عملکرد افراد عمدتا متاثر از حال و هوا و فضای به شدت انقلابی آن سال‌ها بوده است ولی جاسوسی معنای روشن و مشخصی دارد که شرایط زمانی یا حال و هوای انقلاب آن معنا و مفهوم را تغییر نمی‌دهد و نمی‌توان با تعاریفی متغیر و غیرحقوقی چنین اتهامی را به افراد وارد کرد.

این سخنان در حالی است که میردامادی در جایگاهی نیست که بتواند جاسوسی امیرانتظام و اسناد آن را انکار یا تخطئه کند؛ ضمن اینکه وی خود به اعتبار عملکردش به عنوان دبیرکل حزب منحله مشارکت و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ششم، در مظان آلودگی و اتهام جاسوسی است. او جزو بازداشتی‌ها و محکومان فتنه 88 بود.

میردامادی پس از سفر به بروکسل و دیدار با برخی مقامات غربی، در جمع برخی همکاران نشریات زنجیره‌ای گفته بود؛ در غرب می‌گویند حمایت ما متوجه شما در ایران است، منتها شما هم باید تحرکاتی از خود بروز دهید که حمایت ما را در این طرف توجیه کند!  حول و حوش همین مراوده فتنه سال 78 و برخی بحران‌سازی‌های زنجیره‌ای بعدی توسط افراطیون مدعی اصلاحات به جریان افتاد و به نمایش بن‌بست‌نشینی و تحصن و استعفا در مجلس ششم و انتشار نامه‌های سرگشاده و تسلیم‌طلبانه درباره برنامه هسته‌ای منتهی شد.

اما فارغ از زیر سؤال بردن هویت میردامادی باید خاطر نشان کرد؛ سیدمحمد خاتمی مهرماه سال 60 در کیهان خطاب به مهندس بازرگان نوشت: چه نقصی در کار شماست که فردی چون امیرانتظام «جاسوس و مزدور آمریکا» تا سطح معاونت نخست‌وزیر و سخنگوی دولت موقت بالا می‌آید؟

طبق سند منتشره از اسناد لانه جاسوسی در جلد دهم صفحه 68 این مجموعه آمده، مأمور نظارت آمریکا درباره ملاقات با امیرانتظام در بحبوحه پیروزی انقلاب گزارش می‌دهد: «او (امیرانتظام) گفت: بعد از سال‌ها دیکتاتوری، مردم آزاد شده‌اند و فکر می‌کنند حق دارند هر چه می‌خواهند بگویند و هرکس می‌خواهد رهبر باشد.  مقدمتا فکر می‌کردیم بیشتر از چندماه به طول نخواهد انجامید تا مسائلمان را با آمریکا حل کنیم ولی مردم دخالت‌هایشان را ادامه می‌دهند. امیدواریم فرصت داشته باشیم مسائلمان را حل کنیم. در این جهت به کمک‌های شما نیاز داریم».

جالب اینکه امیرانتظام 4 آذر 58، مقارن با تصدی سفارت ایران در سوئد با بی‌صداقتی می‌گوید: «دولت آمریکا از طریق سفارت خود به ایران حکومت می‌کرد و سفارت، مرکز جاسوسی بود. ملت هیچ چاره‌ای نداشت جز اینکه از ادامه آن جلوگیری کند». نهضت آزادی، چگونه در پشت پرده،  همین آمریکا را حلال مشکلات، و مردم را موی دماغ برای حل مسائل با آمریکا معرفی می‌کرد؟
نکته جالب اینکه امیرانتظام 10 خرداد 59 به خبرنگاران گفت: «لانه جاسوسی به دست برادران‌مان تصرف شد. من در سوئد به خبرنگاران ثابت کردم که برادران مسلمان ما بعد از 26 سال، از حق قانونی خودشان برای توقف مداخلات آمریکا در امور ایران و بستن لانه جاسوسی دست به اقدام زده‌اند و این حق طبیعی ملت ما بوده است».

اما همین فرد سال 77 در مصاحبه با روزنامه اجاره‌ای جامعه، با کم‌حافظه فرض کردن مردم مدعی شد «وقتی سفارت آمریکا اشغال شد و اسمش را گذاشتند جاسوسخانه، تمام اسناد به دست آمده را به عنوان اسناد لانه جاسوسی منتشر کردند». یعنی او سندیت اسناد را انکار نمی‌کند – چون نمی‌تواند – بلکه جاسوسخانه بودن محلی که خود صراحتا جاسوسخانه می‌نامیده، انکار می‌کند!

نکته بامزه اینکه امیرانتظام 18 بهمن 58 در مصاحبه با خبرنگاران می‌گوید: «حکومت دکتر مصدق پس از یک سال و نیم با توطئه  مشترک آمریکا و انگلیس ساقط شد… پس از کودتای ننگین آمریکا در 28 مرداد و سرکوبی ملت قهرمان ایران از طریق شاه و عوامل او، ملت ایران ساکت ننشست.»
4 آذر 58 هم در زمان سفارتش در سوئد اظهار می‌دارد: «دولت آمریکا از طریق  سفارت خود به ایران حکومت می‌کرد و سفارت آمریکا یک مرکز جاسوسی بود و  ملت هیچ چاره‌ای نداشت جز اینکه از ادامه آن جلوگیری کند» سوال این است که پس شما چرا بعد از خروش ملت علیه آمریکا، همزمان برای حفظ روابط، با سفارت رابطه داشتید و قول بهبود اوضاع را می‌دادید!»

او بعدها در مصاحبه با روزنامه جامعه مدعی شد سفارت آمریکا علیه‌اش توطئه کرده است! با این اوصاف و به اعتبار اسناد غیرقابل انکار موجود، سؤال این است که یک مدعی اصلاح‌طلبی با سوابق شرکت در ساختارشکنی و قانون‌شکنی، به چه دلیل و توجیهی جز آلودگی به جاسوسی و مأموریت تبرئه یک جاسوس نشاندار، اقدام به انکار اسناد موجود می‌کند؟
محافل آمریکایی: سردرگمی ترامپ در سوریه نگران‌کننده است

محافل آمریکایی نسبت به سردرگمی دولت ترامپ درباره سوریه ابراز نگرانی می‌کنند.

جاشوا بلک (مدیر اجرایی سازمان آمریکایی «پروژه اسرائیل» و از مقامات دولت بیل کلینتون) در تارنمای هیل نوشت: فقدان راهبردی منسجم در سوریه دشمنان ما را تقویت و متحدان‌مان را تضعیف کرده است و خطر شکست راهبردی در منطقه را درپی دارد. خلأ قدرت، «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه و حکومتش را که ازسوی ایران و روسیه حمایت می‌شود، بی‌اندازه تقویت خواهد کرد.

ترامپ، تبعات مداخله نکردن در سوریه را درک می‌کند. چند ماه پیش وی درباره خروج شتاب‌زده از افغانستان و ایجاد خلأیی هشدار داد که تروریست‌ها از جمله داعش و القاعده فوراً آن را پر خواهند کرد. همین وضعیت درباره سوریه هم صدق می‌کند. دشمنان آمریکا منتظرند تا جای ما را پر کنند.

حضور فزاینده جمهوری اسلامی ایران در سوریه عمیقاً برای اسرائیل به عنوان قوی‌ترین متحد آمریکا در منطقه خاورمیانه دردسرآفرین است که ایران را تهدیدی علیه موجودیتش قلمداد می‌کند. اسرائیل و متحدان عرب آمریکا پیوسته هشدار داده‌اند که ایران در حال ساخت پل زمینی بزرگی از سوریه به دریای مدیترانه است که نه تنها اسرائیل بلکه سراسر منطقه خاورمیانه را تهدید می‌کند.

شبه نظامیان شیعه قدرتمند تحت امر ایران به انتخابات آینده عراق چشم دوخته‌اند. آنها آشکارا گفته‌اند که هدف اصلی آنها بیرون راندن آمریکا از منطقه است. این یک چشم‌انداز تیره و تار است و گزینه‌های آسانی روی میز نیست. آمریکا و متحدانش از جمله اتحادیه اروپا، اسرائیل و عربستان و کشورهای عربی باید روسیه را تحت فشار قرار دهند که حضور نظامی دائمی ایران در سوریه قابل قبول نیست.

آمریکا باید از روسیه به عنوان اهرم فشاری بر ایران برای خروج از سوریه استفاده کند و بهترین راه برای تحقق چنین هدفی این است که به مسکو بگوید تا قبل از این که ایران از سوریه خارج نشده است، واشنگتن از این کشور بیرون نخواهد رفت.

در همین حال «مایکل دوران» مدیر شورای امنیت ملی آمریکا در دولت جرج بوش، ضمن یادداشتی در نیویورک تایمز تصریح کرد: «عقب‌نشینی شتابزده از سوریه، یعنی سپردن گوی و میدان به ایران. دونالد ترامپ اواخر ماه مارس اعلام کرد که آمریکا به زودی از سوریه خارج خواهد شد و اجازه دهید دیگران هوای سوریه را داشته باشند.» اما او در این تصمیم‌گیری یک اصل اساسی فوق‌العاده مهم را فراموش کرد که آن «خود شخص اوست.» ترامپ در کتاب «هنر معامله کردن» که سال 1987 پرفروش‌ترین کتاب در حوزه تجارت شد، نوشت که «رمز موفقیت مذکرات؛ داشتن اهرم توسعه است. گره کار در این است که در مذاکره خونسردی را حفظ کنید اما کاری انجام دهید تا عرق طرف مقابل دربیاید. بدترین وضعیت ممکن در یک معامله این است که از به دست آمدن توافق مأیوس شویم.»

اکنون گویا دقیقا همین حالت یأس و نومیدی بر شخص ترامپ عارض شده و احساس کرده درمورد سوریه همه چیز به بن‌بست رسیده و لازم است (آمریکا) بی‌درنگ خاورمیانه را ترک کند. ترامپ با این تصمیم حتی اصل مختص به خودش را هم زیر پا گذارده است که می‌گوید «هرگز و هیچ‌گاه تحرکات نظامی‌ات را تلگراف نکن».

اکنون دستگاه سیاست خارجی آمریکا به شدت از تصمیم‌گیری ترامپ برای خروج از سوریه انتقاد کرده است.
سناتور «جان مک‌کین» یکی از این مخالفان است و می‌گوید همین تصمیم‌گیری برای خروج  آمریکا از سوریه بود که اعتماد به نفس «بشار اسد» را تقویت و تشجیع کرد.

اسد عزم راسخ داشت تا هر طور شده «غوطه شرقی» را که دژ مستحکم نیرومندترین شبه نظامیان مستقر در دمشق است از لوث وجود شورشیان پاکسازی کند.
اکنون که آمریکا تصمیم گرفته از سوریه خارج شود، دیگر هیچ محلی از اعراب درمورد محقق شدن رویای اسد وجود ندارد و او مصمم‌تر از همیشه این شهر را پاکسازی خواهد کرد.

ترامپ شاید تصور کرده اگر آمریکا از سوریه برود، متحدانش شامل اسرائیل و به ویژه عربستان وارد معرکه خواهند شد، اما این تاکتیک خطرناک است.

اگر متحدان واشنگتن به این نتیجه‌گیری برسند آمریکا حتماً خواهد رفت؛ دیگر در سوریه قمار برد و باخت نخواهند کرد، برخی می‌روند و قایم می‌شوند، شماری خود را به دامن ولادیمیر پوتین می‌اندازند، زیرا خوب می‌دانند روسیه هیچ گاه سوریه را ترک نخواهد کرد. رد پای واشنگتن در سوریه کوچک است اما این متاع ارزشمند را باید حفظ کرد.

وطن امروز

انتشار تصویر جعلی پایگاه ‌هوایی ایران در سوریه توسط صهیونیست‌ها

در حالی که ارتش رژیم صهیونیستی  تصویر هوایی فرودگاه مهرآباد و میدان آزادی تهران را به‌عنوان یکی از پایگاه‌های هوایی ایران در سوریه به رسانه‌ها ارائه کرده است، بی‌بی‌سی فارسی در بازنشر این گزارش، میدان آزادی را از تصویر موردنظر حذف کرده است. به گزارش تسنیم، سه‌شنبه‌شب برخی منابع اسرائیلی به ‌نقل از واحد سخنگویی نظامیان این رژیم، تصاویر و گزارشی درباره پایگاه‌های هوایی و مراکز هدایت پهپادهای ایران در خاک سوریه منتشر کردند. این گزارش بین برخی رسانه‌های دیگر همچون بی‌بی‌سی نیز بازتاب یافت اما دقت در تصاویر منتشر شده نشان می‌دهد «تصویر هوایی از فرودگاه مهرآباد تهران»‌، البته با 180 درجه چرخش، به‌عنوان یکی از پایگاه‌های هوایی ایران در خاک سوریه ارائه شده است.

نکته جالب اینجاست که در تصاویری که پایگاه‌ جروزالم‌پست منتشر کرده، تصویر هوایی میدان آزادی تهران کاملاً هویدا و آشکار است اما بی‌بی‌سی فارسی- در اقدامی سؤال‌برانگیز- این بخش از تصویر را که شامل محوطه میدان آزادی است، از تصویر حذف و سپس تصویر را منتشر کرده است. روزنامه اسرائیلی جروزالم‌پست تصویر هوایی از فرودگاه مهرآباد را با 180 درجه چرخش به اسم تصاویر «پایگاه‌های ایران در سوریه» منتشر کرده؛ در تصویر اصلی میدان آزادی به وضوح معلوم است، BBC فارسی هم عکس و خبر را کار کرده ولی میدان آزادی را از تصویر بریده است.

سؤال مجلس از وزرا درباره فرار کاوه مدنی

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس از تصمیم تعدادی از نمایندگان جهت طرح سوال از وزرای مربوط درباره فرار معاون سازمان محیط‌زیست خبر داد. حجت‌الاسلام احد آزادی‌خواه در گفت‌وگو با فارس، از تصمیم تعدادی از نمایندگان جهت طرح سوال از وزرای مربوط درباره فرار کاوه مدنی، معاون سازمان محیط‌زیست خبر داد.

به گفته نماینده مجلس، این سوال بزودی تقدیم هیات رئیسه مجلس می‌شود. کاوه مدنی مهرماه 96 از سوی عیسی کلانتری – معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست – به عنوان معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط‌زیست برگزیده شد.

تذکر ۴۵ نماینده به روحانی درباره ترجمه غلط پالرمو

نماینده مردم شاهین‌شهر به اتفاق ۴۴ نفر دیگر از نمایندگان در تذکری به رئیس‌جمهور عنوان کردند ترجمه غلط لایحه پالرمو و موارد مشابه با امضای شما و ارسال آن به مجلس به جایگاه حقوقی شما و اعتماد نمایندگان نسبت به دولت لطمه وارد می‌کند. به گزارش فارس، در این تذکر آمده است: در روابط بین قوای سه‌گانه در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران اصل بر اعتماد است و بر همین اساس توقع داریم آنچه در قراردادها و کنوانسیون‌های بین‌المللی به نمایندگی از ملت ایران امضا می‌کنید صادقانه همان متن را جهت تصویب به خانه ملت ارائه نمایید.

این تذکر می‌افزاید: اما ارائه متن غیرواقعی ترجمه شده لایحه الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو با امضای شما به مجلس و تصویب آن توسط نمایندگان مردم براساس همان اعتقاد پیش گفته مانع از آن نشد که دیدبان دقیق نظام جمهوری اسلامی ایران یعنی شورای نگهبان که به فرمایش معمار کبیر انقلاب تضعیف آن تضعیف کشور و اسلام است و اهمیت آن هر دوره بیشتر محرز می‌گردد غفلت نماید و متوجه آن نشود بنابراین لازم است ضمن دقت در امضای لوایح مشابه و قراردادهای بین‌المللی نسبت به برخورد قانونی با تهیه‌کنندگان که ظاهراً فاقد سواد لازم می‌باشند و با این اقدامات به اعتماد بین قوا و شخصیت حقوقی جنابعالی لطمه می‌زنند، اقدام کند.

ایران

پیشنهادی غیر عادی برای تشکیل کشور «قم»!

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد زادهوش، مدیر جامعه المرتضی در یادداشتی پیشنهاد تشکیل کشوری به‌ نام قم و تبدیل حوزه علمیه قم به کشوری مستقل را داده است. به‌گزارش قم نیوز، وی در این یادداشت که در کانال تلگرامی نامه‌های حوزوی منتشر شده است، ضمن دادن این پیشنهاد تأکید کرد که در صورت تبدیل شدن قم به چیزی شبیه واتیکان، حوزه علمیه این شهر هم می‌تواند به نظام رهبری دینی شیعیان جهان تبدیل شود.

زادهوش به صراحت گفته است: «زمان آن فرا رسیده است که حوزه علمیه قم به کشوری مستقل تبدیل شود. کشوری با مرزهای جغرافیایی مشخص، پرچمی مخصوص، قانون اساسی، پذیرفته شده در مجامع بین‌المللی و پذیرنده سفیران کشورهای مختلف.» او در یادداشت خود آورده است: «در هنگام استقلال «کشور قم» که طبعاً باید در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد یا حتی به رأی مردم مستند شود، اختصاص یک یا چند واحد اقتصادی مانند پالایشگاه یا پتروشیمی به این کشور بخشی از نیازهای مالی آن را تأمین می‌کند که البته با استقلال حوزه علمیه شیعه، جذب مشارکت‌های مردمی و اتکا به وجوهات شرعیه و بریه امکان بیشتری می‌یابد.»  حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهور در واکنش به این اظهار نظر در کانال تلگرامی خود نوشت: «متاسفانه تا کنون افتخار آشنایی با ایشان(حجت الاسلام زادهوش) را نداشته ام اما به ایشان توصیه می کنم کمی مطالعه بفرمایند تا دریابند چهل سال پیش چه کسی و چرا این پیشنهاد را مطرح کرد». اشاره آشنا به پیشنهاد شاپور بختیار برای راه اندازی دولت شهر مستقل مانند واتیکان در قم به امام خمینی است.

رئیس سابق حوزه‌ علمیه قم:مرتضوی را پنهان نکردم

خبر حضور سعید مرتضوی در منزل آیت‌الله‌ حسینی‌ بوشهری، رئیس سابق حوزه ‌علمیه قم تکذیب شد.  آیت‌الله ‌حسینی ‌بوشهری با بیان اینکه تا به‌حال سعید مرتضوی را از نزدیک ندیده است، به «قانون» گفت: من تا امروز با این شخص (مرتضوی) ملاقات نداشته‌ام و مهم‌تر اینکه اصلاً خانه‌ای در مشهد ندارم که او بخواهد در آن سکونت داشته باشد.

گروهک جیش العدل مسئولیت حمله به پایگاه میرجاوه را برعهده گرفت

گروهک تروریستی  «جیش العدل» مسئولیت حمله اخیر به پایگاه میرجاوه را برعهده گرفت. به‌گزارش ایسنا، گروه تروریستی جیش العدل در توئیتی اعلام کرد: گردان نعمت‌الله توحیدی وابسته به جیش العدل مسئولیت حمله روز دوشنبه به پایگاه مرزی انقلاب اسلامی در منطقه میرجاوه سیستان و بلوچستان را برعهده گرفت.

ساعت یک و 30 دقیقه بامداد روز سه‌شنبه ۲۸ فروردین‌ماه یک تیم تروریستی از داخل خاک پاکستان با حمله به برجک مرزبانی ناجا در «میل مرزی ۸۹»، قصد تصرف آن را داشتند که با مقاومت شدید نیروهای مرزبانی مستقر در برجک مواجه شدند و با ورود نیروهای احتیاط به منطقه برای کمک به آنها، طی یک درگیری شدید، اقدام قاطعانه و بموقع رزمندگان اسلام، تروریست‌ها را در دستیابی به هدف شوم خود ناکام گذاشتند. در این درگیری سه نفر از تروریست‌ها به هلاکت رسیدند و تعدادی زخمی و متواری شدند و بر اثر برخورد یک دستگاه خودروی نیروهای احتیاط با یک تله انفجاری، دو نفر از رزمندگان دلاور سپاه شهید و دو نفر دیگر نیز زخمی شدند. در حمله ناکام تروریست‌ها به این برجک، یکی از مرزبانان دلاور نیروی انتظامی نیز به شهادت رسید.

آخرین وضعیت پرونده «سیدامامی»

وکیل مدافع پرونده سیدامامی گفت: طبق اعلام دادسرای امور جنایی تعدادی از فیلم‌های بازجویی مرحوم سیدامامی و بدل پرونده امنیتی وی به این دادسرا ارسال شده است. پیام درفشان در گفت‌وگو با ایسنا افزود: در مراجعه اخیر به دادسرای جنایی، موفق به دیدن فیلم‌ها و مطالعه پرونده نشدیم. امیدواریم این موارد در اختیار ما قرار داده شود.

آرمان

تشکر توکلی از روحانی و دولت

یک نماینده پیشین مجلس از رئیس‌جمهور برای حل مشکلاتی که به دلیل اجرای پروژه آزادراه تهران- شمال برای مردم سنگان ایجاد شده بود، تشکر کرد. احمد توکلی در یادداشتی آورد: « اواخر مهر سال ۱۳۹۶ پس از بازدید از چهار پارچه آبادی شمال غربی تهران که بزرگراه در حال احداث تهران – شمال از میان یا کنار باغات و خانه‌هایشان می‌گذرد، مطالبی را پیرامون حق در حال تباه شدن مردم منطقه در همین‌جا منتشر کردم.

سرانجام در تاریخ ۲۵ دی‌ماه طی نامه‌ای به آقای رئیس‌جمهور و پس از شرح مشکلاتی که احداث بزرگراه بر مردم منطقه بار کرده است، به استناد قانون مدنی تذکر دادم که جبران خسارت برعهده دولت است. آقای رئیس‌جمهور سه روز بعد دستور جبران خسارات و انجام لوله‌کشی گاز برای آن منطقه را صادر فرمود که همان زمان دیده‌بان شفافیت و عدالت رسماً تشکر خود را اعلام کرد.»

مخالفت با یک فوریت طرح اصلاح قانون احزاب

نمایندگان در جریان نشست علنی دیروز مجلس که به بررسی یک فوریت طرح اصلاح مواد یک و ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی با امضای ۵۱ نماینده اختصاص داشت، پس از نظرات موافق و مخالف طرح و نماینده طراحان طرح مذکور با فوریت این طرح مخالفت کردند.قاسم میرزایی نیکو نماینده اصلاح‌طلب دماوند به‌عنوان طراحان این طرح به توجیه اهمیت آن پرداخت و از مشکلات فروان تشکل‌ها، انجمن‌های اسلامی و سمن‌ها برای فعالیت در اقصاء نقاط کشور سخن گفت و تاکید کرد که هم‌اکنون بیش از۳۰۰ تشکل، انجمن اسلامی و سمن بلاتکلیف هستند و باید در این رابطه اقدامی عاجل شود. سیدحسین نقوی حسینی نماینده اصولگرای ورامین در مجلس و سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی اما به‌شدت با این طرح مخالفت کرد و با اتکا به بهانه‌هایی همچون مشکلات اقتصادی کشور، مدعی شد که پرداختن به این مسائل در شرایط فعلی جایز نیست.

مرزهای غرب کشور باز شود

نماینده پیرانشهر و سردشت با انتقاد نسبت به تداوم انسداد مرزهای غرب کشور خواستار حل مشکل کسبه شهرهای مناطق مرزی شد و گفت که دولت باید ضمن بازگرداندن میزان عوارض خروج از مرزهای زمینی به مبلغ سال ۹۶، مشکل تحصن کسبه شهرهای مرزی غرب کشور را با تدبیر حل کند. رسول خضری در جریان نشست علنی دیروز مجلس در اخطاری با استناد به اصول ۲ و ۳ قانون اساسی به شدت نسبت به انسداد مرزهای غرب کشور انتقاد کرد و با اشاره به تحصن کسبه چند شهر در این مناطق کشور اعلام کرد: امنیت ملی ما باید در گرو معیشت مردم باشد ما انتظار داریم مرزهای غربی کشور هر چه زودتر بازگشایی شود و جلوی تحصنی که در برخی از شهرهای مرزی برپا شده با تدبیر و عقلانیت گرفته شود. وی مسئولان دولتی را خطاب قرار داد و گفت: حال که شغل مناسب برای مرزنشینان ایجاد نمی‌کنید حداقل همین شغلی که دارند را از آنها نگیرید.

اهمیت امنیت و ثبات عراق برای کل منطقه

وزیر دفاع بر آمادگی همه‌جانبه جمهوری اسلامی ایران در حمایت از ملت عراق همچون گذشته تاکید کرد. امیر سرتیپ امیر حاتمی با بیان اینکه عراق در سایه وحدت ملی، تدبیر مراجع، تلاش مسئولان و رشادت رزمندگان و جوانان عراقی به این دستاوردها رسیده است، اظهار کرد: نگاه جمهوری اسلامی ایران به عراق، نگاهی فراگیر بر مبنای عراق واحد و یکپارچه است و معتقدیم امنیت و ثبات عراق برای کل منطقه اهمیت دارد. وزیر دفاع با اشاره به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های وزارت دفاع ایران، آمادگی این وزارتخانه برای همکاری با عراق در زمینه‌های مدنظر را اعلام کرد.

سفر نماینده سازمان ملل به ایران

منابع رسانه‌ای از سفر نماینده سازمان ملل متحد در امور سوریه، به ایران و دیدارش با مقام‌های ارشد این کشور خبر داده‌اند. «استفان دی‌میستورا» نماینده سازمان ملل در امور سوریه، سفرهایی به روسیه و ایران ترتیب خواهد داد تا با مقام‌های ارشد این کشور درباره سوریه گفت‌وگو کند. سفر دی‌میستورا به این کشورها، پس از دیدار وی با مقام‌های ترک در آنکارا، انجام می‌شود.

جیش العدل مسئول حمله به پایگاه مرزی میرجاوه

گروه تروریستی «جیش العدل» مسئولیت حمله به پایگاه مرزی ایران در میرجاوه را برعهده گرفت. گروه تروریستی «جیش العدل» با انتشار توییتی در صفحه رسمی خود مسئولیت حمله روز دوشنبه به پایگاه مرزی ایران در میرجاوه سیستان بلوچستان را برعهده گرفت.