حال دو نفر از دراویش به نامهای محمد لباف و نعمتالله ریاحی به شدت وخیم است.
غلامحسین محسنیاژهای، سخنگوی قوه قضاییه، روز یکشنبه ۶ اسفند گفت: “شنیدم یکی فوت کرده اما اطلاع ندارم جزو آشوبگران بوده یا نه؛ او در بیمارستان فوت کرده است.”
تجمع اعتراضی دراویش در مقابل کلانتری ۱۰۲ پاسداران در شمال تهران دوشنبه ۳۰ بهمن (۲۰ فوریه) در اعتراض به بازداشت یکی از اعضای این گروه به نام نعمتالله ریاحی آغاز شدو با برخورد نیروهای امنیتی به درگیری هایی منجر شد که تا صبح سه شنبه ادامه داشت.بعضی از گزارشها حکایت از آن داشت که چند نفر از درویشان مورد اصابت گلوله مأموران قرار گرفتند و سه نفر از معترضان “به شدت آسیب دیدهاند”.
به نوشته بی بی سی فارسی فرهاد نوری، فعال حقوق دراویش درباره وضعیت دراویش بازداشت شده در حوادث کوچه “گلستان هفتم” در خیابان پاسداران تهران به “کمپین حقوق بشر در ایران” گفت: “۱۷۰ نفر از دراویش به دلیل ضرب و شتم وارده در ۴ بیمارستان تهران – خاتم النبیا، سجاد، امام خمینی و لبافینژاد – بستری هستند.”
خبرگزاری های نزدیک به نیروهای امنیتی ایران بعدا ویدیویی از فردی به نام “محمد ثلاث از دراویش گنابادی” را منتشر کردند که می گفت به دلیل برخورد مأموران پلیس خشمگین شده و با اتوبوسی که در آنجا بوده، به سوی گروه مأموران پلیس رانده است. این مصاحبه شونده روی تخت بیمارستان خوابیده و سر و صورتش باندپیچی شده و خون آلود بود.
کانال تلگرام مجذوبان نور، وابسته به دراویش گنابادی، خبر داده که تعدادی از دراویش بازداشتشده با عناوین “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام، شرکت در تجمعات غیرقانونی و اخلال در نظم و آسایش عمومی” تفهیم اتهام شده و بعد از صدور قرار وثیقه به زندان قرچک منتقل شدهاند.
پیشتر در روز ۱۵ بهمن ماه نیز درگیری هایی هرچند خفیف تر میان دراویش گنابادی و ماموران امنیتی و لباس شخصی در اطراف خانه نورعلی تابنده، رهبر این سلسله دروایش، روی داده بود.
فرهاد نوری فعال حقوق دراویش که در استرالیا زندگی می کند به “کمپین حقوق بشر در ایران” گفت که یکی از دراویش حاضر در آن درگیری ها به نام امیر نوری انگشتان دست خود را از دست داده است.
او با اشاره به این که آنها فهرست ۳۰۰ بازداشتی را تهیه کرده اند گفت شمار بازداشتی ها احتمالا بیشتر است.
او گفت: “طبق لیستی که تاکنون ما جمع کردهایم حداقل ۱۰ درویش زن بازداشت و به زندان قرچک منتقل شده اند. مردها نیز اکثرا به زندان فشافویه منتقل شده اند و تعدادی نیز به زندان قرچک و اوین منتقل شده اند.”