برنامهریزی گروه های مسلح در غوطه شرقی برای حمله شیمیایی/موافقت کردهای سوریه با ورود ارتش سوریه به منبج/بمباران مواضع «پکک» در شمال عراق توسط ترکیه/ درخواست پاپ برای پایان جنگ در سوریه
درخواست پاپ برای پایان جنگ در سوریه، استقبال اتحادیه عرب از قطعنامه آتشبس در سوریه، بمباران مواضع «پکک» در شمال عراق توسط ترکیه، موافقت کردهای سوریه با ورود ارتش سوریه به منبج و مانور نظامی مشترک انگلیس و قطر، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در بوده اند. در این میان، باید به برنامهریزی گروه های مسلح در غوطه شرقی برای حمله شیمیایی نیز اشاره کرد.
وزارت دفاع روسیه درباره احتمال حملات شیمیایی گروههای تروریستی و مسلح در غوطه شرقی هشدار داد.
به گزارش روسیا الیوم، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، گروه های مسلح در غوطه شرقی دمشق در حال برنامه ریزی برای استفاده از مواد سمی و شیمیایی با هدف متهم نمودن دمشق به استفاده از تسلیحات شیمیایی هستند.
بنا بر بیانیه صادره در این خصوص، وزارت دفاع روسیه همچنین از تشکیل سرکردگی مشترک گروههای تروریستی در منطقه غوطه شرقی خبر داد.
بر اساس این بیانیه، پنج گروه مسلح غیرقانونی جیش الاسلام، جبهه النصره، احرارالشام، فیلق الرحمن و فجرالامه هم اکنون در منطقه غوطه شرقی مرکز سرکردگی مشترکی تشکیل دادهاند.
درخواست پاپ برای پایان جنگ در سوریه
پاپ فرانسیس، رهبر مسیحیان کاتولیک جهان در سخنرانی خود در میدان سنپیتر واتیکان (یکشنبه) برای پایان فوری خشونتها در سوریه دعا کرد.
او اظهار کرد: ماه فوریه جاری، یکی از پرخشونتترین ماهها طی هفت سال جنگ و درگیری در سوریه بوده و صدها و هزاران تن از غیرنظامیان شامل کودکان، زنان و سالمندان قربانی شدهاند و بیمارستانها هدف قرار گرفتند و مردم قادر به دستیابی به غذا نیستند. این وضعیت غیرانسانی است.
رهبر مسیحیان کاتولیک جهان تأکید کرد: شما نمیتوانید با توسل به شرارت با یک شرارت دیگر بجنگید.
او خواهان پایان فوری خشونتها در سوریه با هدف دسترسی هرچهسریعتر کمکها به غیرنظامیان گرفتار در این کشور به ویژه در منطقه غوطه شرقی شد.
پاپ فرانسیس تصریح کرد: بنابراین درخواست فوری دارم که خشونتها متوقف شود و امکان دسترسی مردم به کمکهای انسانی از جمله غذا و دارو و همچنین تخلیه افراد زخمی و بیمار فراهم آید.
این اظهارات پاپ فرانسیس در حالی مطرح شد که روز شنبه، شورای امنیت سازمان ملل به اتفاق آرا قطعنامهای برای برقراری آتشبس سی روزه در سراسر سوریه و تحویل کمکهای انسانی به میلیونها نفر از مردم این کشور تصویب کرد.
استقبال اتحادیه عرب از قطعنامه آتشبس در سوریه
اتحادیه عرب روز یکشنبه در بیانیهای ضمن استقبال از قطعنامه شورای امنیت درباره برقراری آتشبس در سوریه، همه طرفهای ذینفع را به پایبندی به این قطعنامه فراخواند.
در این بیانیه آمده است، دبیرکل اتحادیه عرب بر اهمیت محترم شمردن و اجرای قطعنامههای بینالمللی شورای امنیت تأکید میکند.
در این بیانیه درباره پیآمدهای هر گونه نقض توافقنامههای امضا شده برای کاهش تنش و عدم پایبندی به قطعنامههای آتشبس به ویژه قطعنامههای شورای امنیت هشدار داده شده است.
طبق گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، دبیرکل اتحادیه عرب همچنین ابراز امیدواری کرد، این قطعنامه گامی در جهت برقراری آتشبس دائمی در سوریه و دستیابی به حلوفصل سیاسی بحران این کشور باشد.
اتحادیه عرب در بیانیه خود همچنین آورده است، حل بحران سوریه تنها از طریق روند فراگیر سیاسی تحت نظارت سازمان ملل محقق میشود و راهحلهای نظامی و افراط در استفاده از زور، هرگز نتیجهای نخواهد داشت، بلکه وضعیت میدانی را پیچیدهتر میسازد و فرصتهای دستیابی به راهحل سیاسی بحران را از بین میبرد.
قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد با موضوع اعمال آتشبس سی روزه در این کشور، روز شنبه با رأی مثبت همه اعضای دائم و غیردائم تصویب شد.
بر اساس توافق میان اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، مدت زمان اجرای آتشبس، سی روز خواهد بود و طی آن، دسترسی بشردوستانه به برخی مناطق تحت محاصره در سوریه بخصوص غوطه شرقی ایجاد خواهد شد.
بمباران مواضع «پکک» در شمال عراق توسط ترکیه
ارتش ترکیه روز یکشنبه اعلام کرد: نیروی هوایی ارتش ترکیه در ادامه عملیات علیه گروه تروریستی «پکک»، مواضع این گروه در شمال عراق را بمباران و نابود کرده است.
بر اساس اعلام ستاد کل ارتش ترکیه، جنگنده های نیروی هوایی پناهگاه ها و انبار مهمات «پکک»در منطقه «زپ» در شمال عراق را منهدم کردند.
این گزارش افزود: تروریست های «پ ک ک» از این مواضع برای حمله به پایگاه های ارتش ترکیه استفاده می کردند.
«پ ک ک» از سوی ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا در فهرست گروه های تروریستی قرار گرفته و عملیات نظامی این گروه علیه ترکیه از جولای 2015 میلادی از سرگرفته شده است.
از آن زمان تاکنون، بیش از 1200 تن از پرسنل امنیتی و غیرنظامیان کشته شده اند.
موافقت کردهای سوریه با ورود ارتش سوریه به منبج
خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به نقل از یک منبع امنیتی اعلام کرد، ارتش سوریه و نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) توافق کردند که طی روزهای آتی، نیروهای ارتش سوریه، وارد شهر منبج واقع در حومه شمالی حلب شوند که در حال حاضر تحت کنترل کردهاست.
در شهر منبج که آنکارا آن را پس از عفرین ایستگاه دوم خود در عملیات نظامی «شاخه زیتون» در شمال غرب سوریه میداند، پایگاه نظامی نیروهای آمریکایی واقع است.
نوری محمود، سخنگوی یگانهای مدافع خلق کرد، دو روز قبل اعلام کرده بود که نیروهای وابسته به ارتش سوریه وارد شهر تلرفعت شدند.
نوری محمود در ادامه ارتش سوریه به دفاع از اراضی این کشور در برابر حمله نیروهای ارتش ترکیه فراخواند.
سخنگوی یگانهای مدافع خلق کرد در گفت وگو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه اظهار داشت: گروههایی که وارد شهر تلرفعت شدند، وابسته به ارتش سوریه بودند و بنا به درخواستهای ما از ارتش سوریه در مناطق واقع در مرز با ترکیه مستقر شدند.
مانور نظامی مشترک انگلیس و قطر
وزارت دفاع قطر از مانور نظامی مشترک با انگلستان در خلیج فارس خبر داد.
عصر یکشنبه، وزارت دفاع قطر در بیانیهای اعلام کرد، کشتیهای جنگی انگلیس ساعاتی پیش وارد بندر دوحه، پایتخت قطر شدند.
بنا بر اعلام شبکه الجزیره، وزارت دفاع قطر هدف از این مانور نظامی را «مقابله با تروریسم و افراطگرایی خشن» اعلام کرد.
این دومین مانور نظامی مشترک قطر با کشوری خارجی بعد از قطع روابط چهار کشور عربستان، امارات، بحرین و مصر با دوحه است.
قطر سال گذشته بعد از بحران به وجود آمده با چهار کشور عربی، مانور نظامی مشترکی با ترکیه در آبهای خلیج فارس برگزار کرد.