به فاصله یک هفته از وقوع رویداد خونین سقوط هواپیمای تهران-یاسوج، دقایقی پیش یک پرواز دیگر در همین مسیر مجبور به فرود اضطراری شد؛ پروازی که حامل وزیر راه و شهرسازی بود!
به فاصله یک هفته از وقوع رویداد خونین سقوط هواپیمای تهران-یاسوج، دقایقی پیش یک پرواز دیگر در همین مسیر مجبور به فرود اضطراری شد؛ پروازی که حامل وزیر راه و شهرسازی و هیات همراه وی بود!
به گزارش «تابناک»، بر اساس خبرهای دریافتی، دقایقی پیش هواپیمای BAE ۴۶۲ شرکت هواپیمایی آسمان که از تهران به یاسوج پرواز میکرد، به دلیل بدی هوا مجبور به فرود اضطراری در فرودگاه شیراز شد. پروازی که از جمله سرنشینان آن، عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی و هیات همراه وی بودند.
وزیری که برای دومین بار در یک هفته اخیر راهی یاسوج میشد تا از نزدیک در جریان امور مربوط به سقوط هواپیمای ایتیآر شرکت هواپیمایی آسمان قرار گیرد، اما این بار در میانه راه با مشکلی مواجه شد که برخی بر این باورند که عامل اصلی سقوط پرواز شماره ۳۷۰۴ تهران-یاسوج در ارتفاعات دنا بوده است؛ مشکلی که میبایست پیش از پرواز مشخص شود و مبنای تصمیم گیری باشد.
درباره مشکلی سخن میگوییم که از جمله پیششرطهای انجام هر پروازی، بررسی آن است. شرایط جوی در طول مسیر و مقصد که با گزارشهای هواشناسی مشخص میشود و آنقدر مهم است که میبایست به رویت و تایید خلبان برسد و پس از آن پرواز آغاز شود، اما ظاهرا آنچنان که باید جدی گرفته نمیشود، حتی زمانی که وزیر مسافر پرواز باشد.
رویدادی که اهمیت آن نه بابت حضور وزیر یا هر مقام دیگری در این هواپیماست، که بی توجهی به اصول پروازی است؛ اصولی که تاکید دارد برای حفظ جان مسافران، هر کسی که باشد، میبایست شرایط مسیر را پیش از پرواز بررسی کرد و هیچ ریسکی را بر نمیتابد. اصولی که بر اساس آن، فرود اضطراری اتفاقی عادی نیست و میتوان و میبایست از وقوع آن پیشگیری نمود چراکه ممکن است همیشه مجال فرود اضطراری فراهم نباشد و آنچه نباید، رخ دهد.
قواعد، قوانین، دستورالعملها و حتی الزامات برآمده از میلیونها پرواز در کره خاکی که همگی یک هدف را دنبال میکنند؛ انجام پرواز ایمن. نکتهای که فرود اضطراری پرواز امروز در مسیر یاسوج نشان میدهد در کشورمان جدی گرفته نشده است، آنقدر که یک هفته پس از سقوط یک هواپیما در یک مسیر، در شرایط نامطلوب جوی، پروازهای دیگری به همان منطقه گسیل میشوند و در معرض خطری مشابه قرار میگیرند.