روزنامه های ایران در روز پنجشنبه سوم اسفند ۱۳۹۶، همچنان به نقد و بررسی ماجرای دراویش گنابادی پرداخته اند.
تاملی در ماجرای خیابان پاسداران
محمدرضا تابش، نماینده مجلس در روزنامه ایران نوشته که اتفاقات چند روز اخیر را نباید در همین بازه زمانی و محدوده مکانی خاص خلاصه کنیم. به عبارتی اتفاقات رخ داده امتداد سلسله حوادث و اقداماتی است که از چندین سال پیش تاکنون ادامه یافته و زمینه افزایش خشم دوطرف را فراهم کرده است. بدون توجه به این سلسله حوادث و در نظر نگرفتن آنها برای تحلیل اتفاقات رخ داده، قطعا دچار خطای راهبردی بزرگی می شویم که نه تنها ما را به نقطه مطلوب نمی رساند، بلکه می تواند زمینه افزایش تنش و التهاب را هم فراهم کند.
آقای تابش نوشته که اگر بخواهیم صریح تر این موضوع را طرح کنیم، باید این پرسش را پیش بکشیم که مجموعه رفتارهای انجام شده با دراویش طی سالیان گذشته چگونه بوده که آنها را به این نقطه رسانده است ؟
لازم به یادآوری است که در دو دهه اخیر، دراویش گنابادی در ایران مورد پیگرد نیروهای امنیتی قرار گرفته و هر از چندگاهی شماری از آنها به اتهامهای مختلف امیتی بازداشت میشدند. یکی از خشونتآمیز ترین درگیریها فوریه 2006 در شهر قم روی داد که طی آن، حسینیه دراویش به آتش کشیده و صددرصد تخریب شد!
سایت زیتون به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که شامگاه دوشنبه 19 فوریه، نیروی انتظامی به همراهی گارد ضد شورش سه تن از دارویش گنابادی را که در درگیریهای خیابان گلستان هفتم پاسداران با شلیک گلوله به شدت مجروح شده بودند٬ به بیمارستان لبافینژاد انتقال دادند.بنا بر این گزارش، پیش از انتقال دراویش مصدوم٬ اورژانس بیمارستان لبافینژاد به حالت قرنطینه در آمده و نیروهای امنیتی تنها به گروه بحران بیمارستان اجازه ورود به بخش اورژانس را دادهاند.
این منبع افزود که هر سه درویش انتقال یافته به این بیمارستان از ناحیه نیم تنه بالایی مورد اصابت گلوله قرار گرفته بودند.هر سه درویش مجروح در بیمارستان در گذشته و به سردخانه منتقل شدهاند.
تحصن دراویش گنابادی مقابل کلانتری 102 خیابان پاسداران تهران، دوشنبه ۱۹ فوریه با حمله نیروهای پلیس، به خشونت کشیده شد که طی آن شماری کشته و زخمی شدند.این دراویش در اعتراض به بازداشت نعمتالله ریاحی یکی از اعضایشان روبروی این کلانتری تحصن کرده بودند.در شبکههای اجتماعی تصاویری از این تحصن و درگیریهای پس از آن منتشر شده است. دراویش متحصن، فریاد «الله اکبر» سر میدادند.پیش از این محسن همدانی معاون امنیتی استانداری تهران در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا، تحصن درآویش نابادی را «غیر قانونی» خوانده و از برگزاری جلسه شورای تامین استان تهران در این رابطه خبر داده بود.
دو هفته پیش هم دراویش گنابادی از مناطق مختلف ایران به تهران رفته بودند تا مقابل منازل نورعی تابنده تجمع کنند. آنها از عزم نیروهای امنیتی برای دستگیری نورعلی تابنده سخن میگفتند و تاکید میکردند هدف تجمع، منع چنین رویدادی است. این تجمع هم به خشونت کشیده بود.
پس از آن حسین رحیمی رئیس پلیس تهران اعلام کرد: «پلیس، دادستانی و دیگر دستگاههای مسئول، هیچ گونه برنامهای برای برخورد با دراویش گنابادی در تهران نداشته و ندارند».
.