قدردانی فرمانده کل سپاه از ابراهیم حاتمی کیا
فرمانده کل سپاه در پیامی با قدردانی از تلاش های ابراهیم حاتمی کیا در تولید فیلم «به وقت شام» تاکید کرد: سپاه وظیفه خود می داند از تلاش ها در راستای توصیف مجاهدت های مدافعان حرم حمایت کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، در پی سخنان دردمندانه هنرمند متعهد و انقلابی و سرباز فداکار وطن، ابراهیم حاتمی کیا در آیین اختتامیه جشنواره فیلم فجر، سردار سرلشکر پاسدار محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی از اقدام تحسین برانگیز وی در تولید فیلم «به وقت شام» تمجید کرد.
متن پیام به این شرح است:
“بسم الله الرحمن الرحیم”
برادر عزیز و فداکار جناب آقای ابرهیم حاتمی کیا
سلام علیکم
سخنان زیبا، دردمندانه و عاشقانه جنابعالی در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر، علامتی گویا از شجاعت، وطن دوستی و اخلاص شماست و در زمانه ای مطرح شده که دشمن با تمام توان درصدد ضربه زدن به شور ایمان و عمق اعتقادات ملت ایران است.
فیلم “به وقت شام” در توصیف رشادت ها و مجاهدت های فرزندان رشید مدافع حرم، گوشه ای از صحنه ی طوفانی و پرحادثه دفاع از عزت، خاک و ناموس مردم مظلوم غرب آسیا را به تصویر کشیده و به مردم بزرگ و عزیز ایران می گوید که چه فرزندان پرافتخار و رشیدی در دامان خود پرورانده اند.
اینجانب به عنوان خادم سربازان پاکباخته این سرزمین که توانسته اند در زمانی کوتاه بلایی به بزرگی داعش را در منطقه ریشه کن کنند، از جنابعالی بابت زحمتی که کشیده و رنجی که در ارائه این تصویر درخشان برده اید، سپاسگزاری کرده و آرزوی آن را دارم که دیگر هنرمندان وطن دوست و کاردان این کشور نیز در همین مسیر گام بر دارند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر خود وظیفه می داند از هر اقدام خالصانه ای در این راه حمایت و تلاش هایی که درپی ایجاد پیوند میان رزمندگان عرصه جهاد و شهادت و فعالان و فداکاران حوزه هنر وفرهنگ است را یاری برساند.
توفیق روز افزون جناب عالی و سایر هنرمندان متعهد و انقلابی ایران اسلامی را از خدای بزرگ مسئلت دارم.
سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
روزنامه خراسان نوشت:در عین حال که اعتراض ابراهیم حاتمی کیا، وارد بوده و به مواردی درست اشاره داشته، اما شیوه اعتراض او قابل دفاع نیست.
او که در 3دهه گذشته، همواره از فیلم سازهای مهم سینمای ایران بوده و به قول خودش، بارها در اختتامیه جشنواره فجر، روی صحنه آمده و رفته، می توانست روش دیگری را برای انتقاد برگزیند.
در همین زمینه، دو نقد به روش اعتراض حاتمی کیا وارد است:
1- «مورد اول را در 24 ساعت اخیر، بارها گفته اند. آیا ابراهیم حاتمی کیا، کارگردان باسابقه و کاربلد سینمای ایران، که بارها تجربه نشست های مطبوعاتی و گفت وگوهای زنده تلویزیونی را در کارنامه دارد، نمی توانست با لحنی آرام، اعتراض کند؟ آیا در صورتی که او با آرامش پشت میکروفون قرار می گرفت و انتقاد می کرد، حرف های او (که منطقی هم بود) بیشتر مؤثر نبود؟ در واقع، او با عصبانیتی که باید کنترل می کرد (و نکرد) حرف های خود را به حاشیه راند. حالا بیشتر از آن که به صحبت های منطقی و دقیق او توجه شود، این حرف ها به «جنجال سازی بی مورد یک برنده سیمرغ» تعبیر می شود و عملاً حرف های او در سایه لحن تندش شنیده نمی شود.
2- «به علاوه ابراهیم حاتمی کیا باید بین رشیدپورِ مجری اختتامیه و رشیدپورِ مجری «هفت» تفکیک قائل می شد و انتقادهای خود را در جای مناسب بیان می کرد. شناخت نادرست زمان و مکان، از تأثیر حرف های حاتمی کیا در نظر مخاطبان و علاقه مندان سینما کاست. آیا بهتر نبود ابراهیم حاتمی کیا دعوت برنامه «هفت» را قبول می کرد و در این برنامه در برابر رشیدپور می نشست و انتقادهای خود را در فضایی آرام، مطرح می کرد؟ آیا در این صورت، مخاطبان برنامه بیشتر به او و صحبت هایش حق نمی دادند؟ متأسفانه این روش انتقاد، بیشتر از آن که به نفع انتقادهای عالمانه حاتمی کیا تمام شود، به ضرر او تمام شد و صحبت هایش را به حاشیه برد.