تنش نظامی اخیر در سوریه تطبیق عملی موضع گیری های سیاسی اسرائیل است که طی چند ماه گذشته در تعیین خطوط قرمز برای حضور ایران در سوریه نمود یافته بود، بدون آنکه ایران توجهی به این خط قرمز ها کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :الجزیره نوشت: تنش نظامی اخیر در سوریه تطبیق عملی موضع گیری های سیاسی اسرائیل است که طی چند ماه گذشته در تعیین خطوط قرمز برای حضور ایران در سوریه نمود یافته بود، بدون آنکه ایران توجهی به این خط قرمز ها کند.
به گزارش «انتخاب»، این رسانه عرب زبان در ادامه نوشت: در این رابطه، مهمترین اتفاقاتی که در روز شنبه بوقوع پیوست، یکی سرنگونی جنگنده اسرائیلی از طراز اف 16 توسط نیروهای ارتش سوریه، و دیگری حمله اسرائیل به اهداف ایرانی در سوریه، به همراه اعلام رسمی آن، بود.
تحلیلگران سیاسی اسرائیل بر این عقیده اند که تحولات امروز سوریه فصل جدیدی از مرحله ای است که چند ماه پیش با تهدید نتانیاهو در مورد حضور ملموس ایران در سوریه آغاز شد.
یک تحلیلگر اسرائیلی سرنگونی جنگنده صهیونیستها را اتفاقی بی سابقه دانست که پاسخ اسرائیل به آن، هدف قرار دادن پایگاههای نظامی سوریه و ایران در نزدیکی دمشق، پاسخی کافی محسوب می شود. اما سوال بزرگ آن است که ایران و سوریه قصد دارند امور را به کدام سمت سوق دهند؟
از سوی دیگر، یک کارشناس مسائل خاورمیانه بر این عقیده است که آنچه در حال وقوع است تنشی بی سابقه محسوب می شود و واضح و مبرهن است که طرف ایرانی از موضع خود کوتاه نمی آید و اسرائیل نیز از آنچه خطوط قرمز خود در مورد حضور ایران در سوریه می نامد، چشم پوشی نمی کند.
از این رو، حوادث به سمت نقطه واقعا خطرناکی پیش می رود و تحولات آینده در این منطقه مربوط به اتفاقات میدانی است؛ اما مشخص است که دو طرف حرکت در مسیری را آغاز کرده اند که چگونگی بازگشت از آن را نمی دانند.
به عقیده این تحلیلگر، بعید است که روسیه روابط خود با سوریه و ایران را قربانی اسرائیل کرده و در این باره به صهیونیستها کمک کند. روسیه تنها می تواند به اسرائیل ضمانتهایی بدهد که البته این امر به تنهایی نظر اسرائیل را تامین نمی کند. به این دلیل است که اگر اسرائیل بر خواسته های خود اصرار ورزد، شرایط به همین شکل خطرناک باقی می ماند.
تحلیلگران با برخی ارزیابی هایی مبنی بر اینکه تحقیقات راجع به پرونده فساد منجر به افزایش مقابله نظامی اسرائیل با ایران می شود، موافق نیستند و ورود به یک ماجراجویی تازه از سوی اسرائیل، برای فرار نتانیاهو از تحقیقات را نوعی ساده انگاری می دانند.
تنها سیاستی که نتانیاهو براساس آن حرکت می کند، سیاست بقای در قدرت است و او می داند که شکست در هر جنگی به معنای کاهش شدید محبوبیتش بعنوان نخست وزیر رژیم صهیونیستی است
در این میان، بویژه تحلیلگران اسرائیلی بر این عقیده هستند که جنگ و افزایش تنشها نه به نفع ایران است، نه سوریه و نه حتی اسرائیل، چرا که اسرائیل به ارامش نیاز دارد؛ با این حال، در سیاست هیچ جزم و قطعیتی وجود ندارد.
ترجمه: مریم نصراللهی