دبی-العربیه.نت حضور نیروهای امنیتی و لباس شخصی پیرامون منزل یکی از رهبران دراویش گنابادی در تهران به درگیری میان نیروهای امنیتی و دراویش انجامید.
تصاویر منتشر شده در فضای مجازی نشان میدهد در واکنش به حضور نیروهای امنیتی، دهها نفر از دراویش گنابادی در نزدیکی منزل نورعلی تابنده جمع شدهاند. دروایش گنابادی از تابنده با نام “حضرت آقاى حاج دکتر نورعلى تابنده مجذوب علیشاه قطب دراویش طریقت نعمتاللهى گنابادى” یاد میکنند و طرفدارانش او را “مجذوب علیشاه” مینامند.
وبسایت مجذوبان نور که اخبار دراویش گنابادی را پوشش میدهد گزارش کرد که این دومین بار در هفته گذشته است که نیروهای امنیتی پیرامون منزل نورعلی تابنده حاضر میشوند. هدف از حضور نیروهای امنیتی نصب پست ایست بازرسی عنوان شده است. پیش از این نیز در روز چهارشنبه 11 بهمن 1396 نیروهای امنیتی در مقابل خانه قطب دراویش حاضر شده و قصد داشتند پست بازرسی نصب کنند ولی در پی تجمع طرفداران او، این کار صورت نگرفت.
برخی از دراویش به رسانهها گفتهاند که نیروهای امنیتی، دروایش حاضر در نزدیکی خانه مجذوب علیشاه را با اسحله تهدید کردهاند.
براساس گزارشها در پی فراخوان فعالان اجتماعی برای حضور مردم در خیابان گلستان هفتم منطقه پاسداران تهران با هشتگی به این منظور، جمعیت حاضر در منطقه رو به افزایش است.
محاصره منزل نور علی تابنده که از سال 1375 قطب دروایش گنابادی است، اولین مورد از فشارهایی است که بر آنها اعمال میشود، نیست. پیش از این بارها تعدادی از دراویش دستگیر، زندانی و محل فعالیتهای مذهبی آنها که با نام خانقاه شناخته میشود، تخریب شده بود.
نورعلی تابنده در پیامی که به طرفداران حاضر در مقابل خانهاش آنها را به اعتدال، آرامش و پرهیز از خشونت دعوت کرد. در این پیام آمده است: «خواهران و برادران محترم، شدت علاقهمندی شما موجب نشود که از مسیر اعتدال خارج شوید. آرامش خود را حفظ کنید. من و منزل من امن است. هیچ خطری متوجه آن نیست. فقط خطرات به بهانه شما محتمل و ممکن است مزاحمت فراهم کند. ضمنا به همه حاضرین و مامورین آرامش توصیه میشود.»
برخی از دراویش گنابادی متن و لحن آرام و مسالمتآمیز پیام قطب دراویش را ناشی از نگرانی او درباره سلامت و امنیت دراویش دانسته و معتقدند او برای کاستن از احتمال برخورد، بازداشت و زندانی شدن معترضان پیام خود را اینگونه تنظیم کرده است.
دروایش گنابادی یکی از سلسلههای صوفی شیعی هستند که پیشینه آنها به شاعر و عارف ایرانی سید نورالدین شاه نعمتالله ولی ماهانی کرمانی معروف به شاه نعمتالله ولی باز میگردد که در اواخر دهه هشتم و اوایل قرن نهم هجری قمری میزیست.
نظر بدهید